Vi leter nå etter din drømmereise

Opplev Alaskas unike villmark

AlaskaFå steder i verden kan tilby en så omfattende utenfor allfarvei opplevelse som Alaska. Alaska er USAs største delstat og er også den minst befolkede (ikke uten grunn). Alaska er av mange regnet som den siste villmarks utposten i verden i dag.

Hvis du liker natur og dyreliv, vil du fort se at du har kommet til paradis, er ulver, bjørner, spekkhoggere, bison, fjellgeiter og elger som hersker og er midtpunktet. Legg til ca 20 timer dagslys i sommermånedene har du nok tid til å få med deg mange av de beste severdigheter og utrolige dyrelivet som finnes i Alaska.


Dette er bare noe av det du kan oppleve i Alaska!
Få gjerne med deg den gamle gruvebyen Wrangell, eller hva med å prøve klatring på isbreer? Elias National Park byr på flotte turmuligheter, enten du vil ha med en guide eller gå på egen hånd. Prøv dypvannsfiske i Homer, verdens såkalte "kveitehovedstad". St. Alaska har noen helt fantastiske nasjonalparker som byr på alt av natur du kan forestille deg. På veien hit passerer du over toppene på vulkankjeden som har fått det passende tilnavnet "Ring of Fire" - de er fantastisk vakre så ta med kamera! Vær forberedt på en skikkelig utfordring dersom du tester ut sistnevnte, du blir nemlig firt ned i isbreens sprekker noe som kan være litt skummelt, {og|pluss} du må klatre opp igjen med piggsko {og|pluss} små isøkser - men fargene du ser rundt deg og opplevelsen du får er helt enestående og noe du aldri glemmer!

Denali National Park er også verdt {et|en} besøk, det samme gjelder havnebyen Seward hvor du kan ta båt ut på havet for å se hval, hai, sjøløver samtidig som du lytter til isbreenes knakende lyder i det store isbiter brekker løs og faller i vannet. For tog entusiaster finnes det noen ekstremt flotte togturer som f.eks Denali Star ruten mellom Anchorage og Denali eller Coastal Classic Route mellom Anchorage og Seward. 
Hvordan er været i Alaska?
Gjennomsnittstemperaturer
Average min and max temperatures in Anchorage, United States of America

Gjennomsnitts nedbør

Average rainy days (rain/snow) in Anchorage, United States of America

Nyttig informasjon om 
Alaska
Beste tiden for å besøke Alaska - du kan ihvertfall ikke ta feil hvis du besøker Alaska mellom 10. mai og 15. september! Dagene er lange og naturen står i full blomst og luften er full av energi. Men hver sesong av året har sine attraksjoner så vi har forsøkt å bryte de litt ned fra årstid til årstid.
 • Alaska sommer sesong - De fleste turer har avganger i perioden mai - september, med unntak av de som omfatter Denali nasjonalpark (midten av juni til slutten av august). Den desiderte travleste tiden er da også i denne perioden. Det kan være noe billigere å reise i forkant eller etterkant av denne perioden for overnatting. Alaskas sommer måneder får nok noe mer nedbør enn resten av USA, men mai er generelt den tørreste måneden med kun 25% mulighet for regn på hvilken som helst dag. Alaska blir gradvis mer og mer fuktig etterhvert som sommeren fortsetter. I august har sjansen for regn steget til 50%
 • Midnattssol i Alaska - 21. juni er den lengste dagen i året, med hele 19 timer sol i Anchorage og hele 22 timer i Fairbanks. Du kan se nærmere på soloppgang / solnedgang på Alaskas turistkontors hjemmesider - klikk her
 • Andre magiske datoer - hvis du planlegger å legge inn en fottur i den nordlige delen av Alaska eller den Arktiske regionen, vær obs på at tundraen ikke smelter helt før i slutten av juni. Alle har hørt om Alaskas fryktelige mygg, da bør du seriøst vurdere å legge turen hit i slutten av juli eller begynnelsen av august da nattefrosten vil ha drept de fleste av beistene, men du får en kjøligere kveld istedet.
 • Men Alaskas vår er uberegnelig. Du kan komme i august og bade deg i strålende solskinn og oppdage at det striregner horisontalt i juni, så det er aldri noen vær garanti i Alaska. Folk som bir i Alaska har derfor lært at man ikke kan la været ha innflytelse på planer eller humør. Trikset er rett og slett å kle seg godt og hvite hva man bør pakke - pakkeliste. På en annen side, hvis været var bra hele tiden, ville ikke Alaska hvert Alaska særlig lenge og ville snart blitt et nytt Los Angeles
  Myntenhet:
    Amerikanske dollar (USD) = 100 cents
  Beste måten å se Alaska -  Styr ihvertfall unna store folkemengder og forsøk å oppleve Alaska på eb mer autentisk måte. Dette krever litt mer planlegging hvis du skal legge opp reisen helt alene vi i REISEbazaar kan sammen med våre lokale partnere gi deg nettopp dette. Men uansett her er noen tips for å få til den beste reisen til Alaska
  • Lytt til lokale kjentfolk (organiserte reiser) - blir du med oss på en av våre reiser til Alaska er det godt mulig at din reiseleder er en av Norges beste naturfotografer, Stig Brøndbo. Men for deg som kanskje ikke er så fokusert på foto har vi en rekke avganger som tar deg med utenfor allfarvei og vekk fra de store folkemassene. Våre reiser til Alaska er sterkt fokusert på villmark, natur og nasjonalparker profesjonelt ledet av en av våre lokale kjentfolk.
  • Reiser på egenhånd - hvis du ikke liker å reise sammen med andre kan du fortsatt oppleve Alaskas praktfulle natur, men husk for å komme til mange av Alaskas største attraksjoner er det i mange tilfelle kun mulig med småfly/sjøfly eller båt og til fots, noe som fort koster penger om man reiser alene. Men det er fullt mulig å ta seg rundt med jernbane (husk å bestille billetter i forveien), leiebil eller bobil. Overnatt gjerne på mindre hotellet eller guesthouses og få med deg gode råd på veien. En annen måte å se noe av kysten og fjordene er selvsagt på et av de mange cruisene, men styr unna de store internasjonale rederiene og benytt heller noen av de lokale mulighetene.. Hvis du ikke er med på en full organisert reise til Alaska må du huske at dagsturer og utflukter til noen av Alaskas største severdigheter kan kun nås med enten småfly/sjøfly eller båt, og reiser du alene kan dette fort koste en god del. Andre aktiviteter som rafting, besøk til isbreer, fotturer krever lokale guider og riktig utstyr, så til slutt er det ikke sikkert at det å gjøre alt på egenhånd vil være det beste eller billigste. 
  Sist besøkt av REISEbazaar: Vår kollega Stig Brøndbo er ofte i Alaska som reiseleder for grupper med fotointeresserte for britiske Exodus. Lurer du på noe om Alaska kan du sende han en epost til stig@reisebazaar.no

  Se vår destinasjons video fra Alaska med Great American Adventures


  Søk etter reiser

  clear
  Velg Aktivitet