Vi leter nå etter din drømmereise

Opplev Alaskas unike villmark

AlaskaFå steder i verden kan tilby en så omfattende utenfor allfarvei opplevelse som Alaska. Alaska er USAs største delstat og er også den minst befolkede (ikke uten grunn). Alaska er av mange regnet som den siste villmarks utposten i verden i dag.

Hvis du liker natur og dyreliv, vil du fort se at du har kommet til paradis, er ulver, bjørner, spekkhoggere, bison, fjellgeiter og elger som hersker og er midtpunktet. Legg til ca 20 timer dagslys i sommermånedene har du nok tid til å få med deg mange av de beste severdigheter og utrolige dyrelivet som finnes i Alaska.


Dette er bare noe av det du kan oppleve i Alaska!
Få gjerne med deg den gamle gruvebyen Wrangell, eller hva med å prøve klatring på isbreer? Elias National Park byr på flotte turmuligheter, enten du vil ha med en guide eller gå på egen hånd. Prøv dypvannsfiske i Homer, verdens såkalte "kveitehovedstad". St. Alaska har noen helt fantastiske nasjonalparker som byr på alt av natur du kan forestille deg. På veien hit passerer du over toppene på vulkankjeden som har fått det passende tilnavnet "Ring of Fire" - de er fantastisk vakre så ta med kamera! Vær forberedt på en skikkelig utfordring dersom du tester ut sistnevnte, du blir nemlig firt ned i isbreens sprekker noe som kan være litt skummelt, {og|pluss} du må klatre opp igjen med piggsko {og|pluss} små isøkser - men fargene du ser rundt deg og opplevelsen du får er helt enestående og noe du aldri glemmer!

Denali National Park er også verdt et besøk, det samme gjelder havnebyen Seward hvor du kan ta båt ut på havet for å se hval, hai, sjøløver samtidig som du lytter til isbreenes knakende lyder i det store isbiter brekker løs og faller i vannet. For tog entusiaster finnes det noen ekstremt flotte togturer som f.eks Denali Star ruten mellom Anchorage og Denali eller Coastal Classic Route mellom Anchorage og Seward. 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Alaska (Anchorage):
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juli (16ºC), Kaldeste måned: januar (-8ºC) / Våteste måned: september (54,3mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 1985-2015.
Anchorage 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Alaska (Fairbanks):
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juli (18ºC), Kaldeste måned: januar (-22ºC) / Våteste måned: August (24,7mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 1985-2015.
Fairbanks

Hvordan er været? Alaska sommer sesong - De fleste turer har avganger i perioden mai - september, med unntak av de som omfatter Denali nasjonalpark (midten av juni til slutten av august). Den desiderte travleste tiden er da også i denne perioden. Det kan være noe billigere å reise i forkant eller etterkant av denne perioden for overnatting. Alaskas sommer måneder får nok noe mer nedbør enn resten av USA, men mai er generelt den tørreste måneden med kun 25% mulighet for regn på hvilken som helst dag. Alaska blir gradvis mer og mer fuktig etterhvert som sommeren fortsetter. I august har sjansen for regn steget til 50%
Midnattssol i Alaska - 21. juni er den lengste dagen i året, med hele 19 timer sol i Anchorage og hele 22 timer i Fairbanks. Du kan se nærmere på soloppgang / solnedgang på Alaskas turistkontors hjemmesider - klikk her
Andre magiske datoer - hvis du planlegger å legge inn en fottur i den nordlige delen av Alaska eller den Arktiske regionen, vær obs på at tundraen ikke smelter helt før i slutten av juni. Alle har hørt om Alaskas fryktelige mygg, da bør du seriøst vurdere å legge turen hit i slutten av juli eller begynnelsen av august da nattefrosten vil ha drept de fleste av beistene, men du får en kjøligere kveld istedet.
Beste tiden for å besøke Alaska: du kan ihvertfall ikke ta feil hvis du besøker Alaska mellom 10. mai og 15. september! Dagene er lange og naturen står i full blomst og luften er full av energi. Men hver sesong av året har sine attraksjoner så vi har forsøkt å bryte de litt ned fra årstid til årstid.
Men Alaskas vår er uberegnelig. Du kan komme i august og bade deg i strålende solskinn og oppdage at det striregner horisontalt i juni, så det er aldri noen vær garanti i Alaska. Folk som bir i Alaska har derfor lært at man ikke kan la været ha innflytelse på planer eller humør. Trikset er rett og slett å kle seg godt og hvite hva man bør pakke - pakkeliste. På en annen side, hvis været var bra hele tiden, ville ikke Alaska hvert Alaska særlig lenge og ville snart blitt et nytt Los Angeles
Myntenhet:  Amerikanske dollar (USD) = 100 cents

Beste måten å se Alaska -  Styr ihvertfall unna store folkemengder og forsøk å oppleve Alaska på eb mer autentisk måte. Dette krever litt mer planlegging hvis du skal legge opp reisen helt alene vi i REISEbazaar kan sammen med våre lokale partnere gi deg nettopp dette. Men uansett her er noen tips for å få til den beste reisen til Alaska
 • Lytt til lokale kjentfolk (organiserte reiser) - blir du med oss på en av våre reiser til Alaska er det godt mulig at din reiseleder er en av Norges beste naturfotografer, Stig Brøndbo. Men for deg som kanskje ikke er så fokusert på foto har vi en rekke avganger som tar deg med utenfor allfarvei og vekk fra de store folkemassene. Våre reiser til Alaska er sterkt fokusert på villmark, natur og nasjonalparker profesjonelt ledet av en av våre lokale kjentfolk.
 • Reiser på egenhånd - hvis du ikke liker å reise sammen med andre kan du fortsatt oppleve Alaskas praktfulle natur, men husk for å komme til mange av Alaskas største attraksjoner er det i mange tilfelle kun mulig med småfly/sjøfly eller båt og til fots, noe som fort koster penger om man reiser alene. Men det er fullt mulig å ta seg rundt med jernbane (husk å bestille billetter i forveien), leiebil eller bobil. Overnatt gjerne på mindre hotellet eller guesthouses og få med deg gode råd på veien. En annen måte å se noe av kysten og fjordene er selvsagt på et av de mange cruisene, men styr unna de store internasjonale rederiene og benytt heller noen av de lokale mulighetene.. Hvis du ikke er med på en full organisert reise til Alaska må du huske at dagsturer og utflukter til noen av Alaskas største severdigheter kan kun nås med enten småfly/sjøfly eller båt, og reiser du alene kan dette fort koste en god del. Andre aktiviteter som rafting, besøk til isbreer, fotturer krever lokale guider og riktig utstyr, så til slutt er det ikke sikkert at det å gjøre alt på egenhånd vil være det beste eller billigste.
Interessante fakta:
 • Under Klondike Gullrushet i 1879 var poteter så høyt verdsatt (ettersom det inneholdt C vitaminer) at minearbeiderene byttet inn gull for poteter.
 • En laks på 44,22 kilo ble fanget i Kenai Elven, dette er den største laksen so noen gang har blitt fanget
 • Hvis New York hadde samme befolkningstetthet som Alaska, ville det kun vært 16 personer som bodde på Manhattan.
Sist besøkt av REISEbazaar: Vår kollega Stig Brøndbo er ofte i Alaska som reiseleder for grupper med fotointeresserte for britiske Exodus. Lurer du på noe om Alaska kan du sende han en epost til stig@reisebazaar.no

Se vår destinasjons video fra Alaska:
Copyright: Great American Adventures


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.