Vi leter nå etter din drømmereise

Aserbajdsjan - "Flammenes Land"

AzerbajanKjent som "Flammenes Land", er Aserbajdsjan (Azərbaycan) et virvar av motsetninger og kontraster. Verken Europa eller Asia, det er et møtepunkt for flere gamle riker, men også en "ny" nasjon i rask utvikling, godt hjulpet av olje-penger.

Den kosmopolitiske hovedstaden, Baku, har en bykjerne som er oppført på UNESCOs verdensarvliste, omringet av flott arkitektur fra det 21-århundre og ligger vakkert til ved det olje-rike Kaspiske Hav. I de nærliggende halv-ørknene finnes det leir-vulkaner og spesielle ildfenomener. Og etter kun knappe tretimers kjøretur fra byen, finner du tidløse landsbyer i landlige omgivelser, omkranset av frodige åkre og med de dramatiske fjellene til Kaukasus i bakgrunnen. I de fleste av disse stedene, er turister fortsatt en kuriositet, men hvis man kan overkomme den språklige utfordringen, så finner man et gjestmildt folk. Og noen få av disse landlige utpostene - fra overnatting hjemme hos folk til de flotte ski- og golfresortene - har nå en og annen engelsktalende person som kan hjelpe de tilreisende.

Høydepunkter:
 • Xan Sarayi - Dette vakre palasset fra 1762 har nydelige veggmalerier og imponerende glassmalerier. Severdigheten ligger utenfor byen Şəki’ 
 • Maiden's Tower - denne imponerende 29 meter høye stentårnet er kanskje Bakus mest kjente landemerke med utsikt over Baku bukten og gamlebyen. Man er faktisk ikke sikker på når denne ble bygd, men man mener å tro at den ble oppført i det 12. århundre.
 • Fazıl Labarynth - ligger et godt stykke utenfor Baku ved byen Saki. Her finner du et dusin graver, meget tett sammenklynget. Gravene dateres fra mellom 2-7. århundre f.Kr. og har blitt restaurert slik de opprinnelig ble funnet.
 • Shirvanshahs palasset - dette palasset i sandstein var opprinnelig hovedstaden til det nordøstlige dynastiet i Azerbajdsjan i middelalderen (for det meste i det 25. århundre). Palasset var restaurert i 2003 med et museum som ekstra pluss og med en litt spennende audio-visuell opplevelse.
 • Flame Towers - ferdigstilt i 2012, denne trioen av skyskrapere i blåfarget glass danner rammen som Bakus arkitektoniske signatur. De tre tårene varierer fra 28 til 33 etasjers høyde - faktisk så store at de kan sees fra betydelig avstand, spesielt om natten når de danne rammen rundt et fantastisk lysshow som bytter mellom flamme effekter, rennende vann og Azerbajdsjans nasjonalflagg
 • Besøk en bazaar og ingen er bedre enn Lənkəran’s store bazaar er sentrert rundt en ganske kjedelig hangar, men der stappfull av fargerike varer og lukter - dette er et meget lokalt marked og folk er ekstremt vennlige.


 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Aserbajdsjan (Baku):
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (26ºC) / Kaldeste måned: januar (5ºC) / Våteste måned: november (10,1 mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015
 Baku


 

Beste tiden for å besøke Aserbajdsjan: Det er ikke let å finne en perfekt tid for å besøke hele Aserbajdsjan siden landet faktisk har hele 9 av 11 mulige klimasoner! Her finner du frysende -33ºC til +46ºC. Men for å se de mest berømte severdighetene er det nok Aserbajdsjans lavere liggende områder som er spesielt lekre å besøke I perioden april-juni siden klar himmel trekker frem fargene i all vegetasjon. Oktober er en god måned å besøke Baku, men dessverre er landområdene rundt stort sett brune i denne perioden. Sommeren kan være ekstremt varme med høy luftfuktighet, men sensommeren er den beste tiden for fotturer i de høyreliggende fjellområdene. Vintrene er stort sett milde rundt det Kaspiske hav, men det kan fortsatt være kaldt nok til at man må kle seg godt. Januar-februar er den beste tiden for vintersport og ski
Myntenhet: Aserbajdsjanske manat (AZN) = 100 gopik
Viktig informasjon: Ingen varer kjøpt i Armenia kan ikke bli brakt inn i Aserbajdsjan. Dette inkluderer mat, vin og suvenirer. Din bagasje vil bli gjennomsøkt på grensen og alle slike produkter vil bli konfiskert dessverre.

Tips: Det er ikke vanlig å gi tips i Aserbajdsjan og på de fleste steder da heller ikke forventet.
Hoteller – det er ikke forventet eller vanlig å gi tips på hoteller i Aserbajdsjan.
Restauranter - på finere restauranter er tips allerede inkludert på regningen. Tips i barer er ikke forventet eller vanlig i Aserbajdsjan.
Taxis – de fleste taxi sjåfører forventer seg at du «runder opp til nærmeste hele beløp».

Interessante fakta:
 • Landet er et av landene i det fascinerende Kaukasia. I Baku finner man Icheri Shekher den er beskyttet av UNESCO. Og landet har 45% av verdens leire vulkaner.
 • I Aserbajdsjan finner du slottet til Sheki Khans, som er bygget i tre og uten en eneste spiker.
 • Piti er en tradisjonell rett i landet. Det er en aromatisk gryterett, som ofte serveres med store mengder smult på toppen.
 • Aserbajdsjan har verdens største flagg og hadde tidligere også verdens lengste flaggstang, det er laget i silke, veier 2 tonn og måler 100 x 50 meter.
  Festivaler:   
 • The Baku International Jazz Festival - er blitt en tradisjon. Baku var en av de fremste stedene for jazz i tidligere USSR. På festivalen kan man i tillegg til lokale artister høre mange internasjonale musikere og i 2018 var festivalen en del The European Jazz Festival.
 • We Color Festival -  avholdes på litt forskjellige datoer fra år til år. Dette er en festival hvor flere tonn farget pulver kastes over deltagerne. Her møter man smilende ansikter, danser til sin favoritt musikk, får nye venner og rett og slett opplever noen helt uforglemmelige dager.

Se vår destinasjons video fra Aserbajdsjan;Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.