Vi leter nå etter din drømmereise

Reiser til Aserbajdsjan

AzerbaijanKjent som "Flammenes Land", er Aserbajdsjan (Azərbaycan) et virvar av motsetninger og kontraster. Verken Europa eller Asia, det er et møtepunkt for flere gamle riker, men også en "ny" nasjon i rask utvikling, godt hjulpet av olje-penger.

Den kosmopolitiske hovedstaden, Baku, har en bykjerne som er oppført på UNESCOs verdensarvliste, omringet av flott arkitektur fra det 21-århundre og ligger vakkert til ved det olje-rike Kaspiske Hav. I de nærliggende halv-ørknene finnes det leir-vulkaner og spesielle ildfenomener. Og etter kun knappe tretimers kjøretur fra byen, finner du tidløse landsbyer i landlige omgivelser, omkranset av frodige åkre og med de dramatiske fjellene til Kaukasus i bakgrunnen. I de fleste av disse stedene, er turister fortsatt en kuriositet, men hvis man kan overkomme den språklige utfordringen, så finner man et gjestmildt folk. Og noen få av disse landlige utpostene - fra overnatting hjemme hos folk til de flotte ski- og golfresortene - har nå en og annen engelsktalende person som kan hjelpe de tilreisende.

Høydepunkter fra Aserbajdsjan
  • Xan Sarayi - Dette vakre palasset fra 1762 har nydelige veggmalerier og imponerende glassmalerier. Severdigheten ligger utenfor byen Şəki’ 
  • Maiden's Tower - denne imponerende 29 meter høye stentårnet er kanskje Bakus mest kjente landemerke med utsikt over Baku bukten og gamlebyen. Man er faktisk ikke sikker på når denne ble bygd, men man mener å tro at den ble oppført i det 12. århundre.
  • Fazıl Labarynth - ligger et godt stykke utenfor Baku ved byen Saki. Her finner du et dusin graver, meget tett sammenklynget. Gravene dateres fra mellom 2-7. århundre f.Kr. og har blitt restaurert slik de opprinnelig ble funnet.
  • Shirvanshahs palasset - dette palasset i sandstein var opprinnelig hovedstaden til det nordøstlige dynastiet i Azerbajdsjan i middelalderen (for det meste i det 25. århundre). Palasset var restaurert i 2003 med et museum som ekstra pluss og med en litt spennende audio-visuell opplevelse.
  • Flame Towers - ferdigstilt i 2012, denne trioen av skyskrapere i blåfarget glass danner rammen som Bakus arkitektoniske signatur. De tre tårene varierer fra 28 til 33 etasjers høyde - faktisk så store at de kan sees fra betydelig avstand, spesielt om natten når de danne rammen rundt et fantastisk lysshow som bytter mellom flamme effekter, rennende vann og Azerbajdsjans nasjonalflagg
  • Besøk en bazaar og ingen er bedre enn Lənkəran’s store bazaar er sentrert rundt en ganske kjedelig hangar, men der stappfull av fargerike varer og lukter - dette er et meget lokalt marked og folk er ekstremt vennlige.

 
Hvordan er været i Aserbajdsjan?
Gjennomsnittstemperatur
Average min and max temperatures in Baku, Azerbaijan

Gjennomsnitts nedbør
Average precipitation (rain/snow) in Baku, Azerbaijan

Nyttig informasjon om 
Aserbajdsjan
Beste tiden for å besøke AserbajdsjanDet er ikke let å finne en perfekt tid for å besøke hele Aserbajdsjan siden landet faktisk har hele 9 av 11 mulige klimasoner! Her finner du frysende -33ºC til +46ºC. Men for å se de mest berømte severdighetene er det nok Aserbajdsjans lavere liggende områder er spesielt lekre å besøke I perioden apr-jun siden klar himmel trekker frem fargene i all vegetasjon. Oktober er en god måned å besøke Baku, men dessverre er landområdene rundt stort sett brune i denne perioden. Sommeren kan være ekstremt varme med høy luftfuktighet, men sensommeren er den beste tiden for fotturer i de høyreliggende fjellområdene. Vintrene er stort sett milde rundt det Kaspiske hav, men det kan fortsatt være kaldt nok til at man må kle seg godt. Jan-feb er den beste tiden for vintersport og ski 
Myntenhet: Aserbajdsjanske manat (AZN)  = 100 gopik
Viktig informasjon: Ingen varer kjøpt i Armenia kan ikke bli brakt inn i Aserbajdsjan. Dette inkluderer mat, vin og suvenirer. Din bagasje vil bli gjennomsøkt på grensen og alle slike produkter vil bli konfiskert dessverre.
Sist besøkt av REISEbazaar: Vi har dessverre ikke besøkt dette landet ennå :( 

Se vår destinasjons video fra Aserbajdsjan;Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet