Vi leter nå etter din drømmereise

Australia & Drømmen om livet Down Under

AustraliaAustralia er et vakkert og vilt sted, hvis fargepalett av rød outback-sand og fargerike rev, rammer inn sofistikerte byer og følelsesfulle historier til Urinnvånere.

Australia er et utrolig vakkert sted, like rik på regnskog (fra langt nord i Queensland til langt sør på Tasmania), som det er på avsidesliggende steinformasjoner som Uluru, Kakadu og Kimberleys. Kystlinjen med side øyer og forlatte strender, er vill og vakker. Det som gir liv til disse fantastiske stedene er et dyreliv helt ulikt noe annet sted i verden. Et sted med kenguru og krokodiller, med wombats og wallabies, nebbdyr, dingoer og mye mer. Letingen etter disse og de mer enn 700 forskjellige fugleartene i Australia er nok til å vekke til live din indre David Attenborough, selv om du ikke viste at du hadde en.

De fleste australiere bort langs kysten og de fleste av disse bor i byer, hele 89 %. Dette betyr at byene er fulle av liv og røre. Sydney er den sofistikerte damen med strender og omgivelser i verdensklasse. Melbourne er full av kunst, smug og matopplevelser. Brisbane er en subtropisk by i utvikling. Adelaide er elegant og litt "pub-aktig". Perth oser vestkyst optimisme og Canberra tilbyr mange kulturelle skatter, mens den tropiske utkantbyen Darwin og den kjølige sandstensbyen Hobart, kunne ikke vært mer forskjellige.


Høydepunkter
 • Visste du at Australia faktisk har en del øyer i det Indiske Hav? Hva med å legge inn et besøk på Australias utposter Christmas Island og Cocos Keeling
 • Outback, men de fleste besøker kun Ayr's Rock og evt Alice Springs. Etter vår mening er dette synd siden skal du oppleve det virkelige Outback så må du campe og ta noen røffe dager ute i naturen. Bil med loss på en av våre mange Outback reiser mellom Adelaide-Ayr's Rock-Alice Springs (og du kan også fortsette helt opp til Darwin)
 • Storbyene som Sydney, Melbourne, Adelaide & Perth bør ha noen dager i enhver reiseplan avhengig av hvor du skal reise selvsagt. Perth er start eller endepunkt på våre mange opplevelsesreiser langs vestkysten av Australia, et mer ukjent Australia for de fleste men er finner du da også noen av Australias beste nasjonalparker.
 • Kangaroo Island - selv etter  mange besøk i Australia har vi fortsatt tilgode å se kenguruer i ville omgivelser. Kangaroo Island derimot garanterer nesten at du vil kunne oppleve disse fascinerende dyrene og en rekke andre dyrearter.
 • Brisbane er utgangspunkt for både Byron Bay (surfeparadis) og Fraser Island. Byron Bay ligger kun ca 2,5 times kjøretur fra Brisbane sørover mens Fraser Island og Noosa Everglades ligger nord for Brisbane.
 • Whitsunday Islands er for mange selve inkarnasjonen av Australia, og det stemmer perfekt. Beste utgangspunkt for disse øyene er ut fra byen Aerlie Beach (Prosperine) og vi anbefaler her at man legger ut på en min 2 dagers seiltur (velg mellom en rekke båter)
 • Darwin i det ekstremt nordlige delen av Australia er litt morsomt, men det føles som en liten provinsby fra 70-tallet. Darwin derimot er utgangspunkt for å besøke 3 vakre nasjonalparker, og igjen anbefaler vi deg å ta den litt mer røffe varianten siden andre turer i området kun vil gi deg ekstremt turifiserte versjoner av parkene. Vår favoritt er Kakadu, Litchfield & Arnhem Land (hvis du vil oppleve ekte aboriginer besøk. 
 • Cairns & Cape Tribulaiton, alle backpackeres favoritt reisemål i Australia og utgangspunkt for reiser til Great Barrier Reef. Som en dykker som har hatt muligheten til å oppleve noen av verdens beste dykkesteder faller Great Barrier Reef igjennom pladask, et av de mest kjedeligste dykkene jeg noensinne har hatt var akkurat her. Men for all del, har du ikke opplevd et korallrev vil du sikkert være fornøyd, men ikke anbefalt for dykkere. Cape Tribulation og strendene nord for Cairns derimot er verdt reisen til denne delen av Australia. Få med deg de beste strendene i området som for oss er Palm Cove & Trinity Beach


 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Sydney
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: Januar (23ºC) / Kaldeste måned: Juli (13ºC) / Våteste måned: Juni (48,6 mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015
Sydney, Climate
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Perth Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: Februar (25ºC) / Kaldeste måned: Juli (13ºC) / Våteste måned: Juli (93,1 mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015
Perth, Climate
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Alice Springs
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: Januar (30ºC) / Kaldeste måned: Juli (12ºC) / Våteste måned: Desember (11,1 mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015
Alice Springs Climate
Beste tiden å reise til denne destinasjonen: Siden Australia er så enormt vil det være store klimaforskjeller avhengig av hvor man planlegger å reise. Men mye sol skal du garantert få i hvert fall, siden Australia har ca 3000 timer med solskinn årlig. Generelt er den nordlige delen av landet varmt og tropisk, mens den sørlige delen er mer semi-tropisk og temperert. Det meste av nedbør kommer derfor også langs kysten av Australia.  På sørkysten av Australia kan faktisk temperaturene synke til under 0ºC på vinteren og som navnet tilsier, Snowy Mountain har faktisk snø på vinteren (juni-aug) – sommer er da derfor (des-feb). Vintermånedene er også den tørre årstiden i tropene, mens sommermånedene er de våte. Så alt i alt kan man faktisk reise til Australia hele året men husk hvor du skal reise og sjekk våre klimasider for mer informasjon – klikk her
Myntenhet: Australsk dollars (AUD) = 100 cents
Tips: det er ikke vanlig å gi tips i Australia, tar du en taxi kan du runde opp til nærmeste dollar og føler du at servicen på et hotell er veldig bra kan du gi et par dollar også. På fancy restauranter er det vanlig å gi 10% i tips, på vanlige steder er det satt pris på om man legger igjen veksel eller gir et par dollar men det er ikke forventet.

Interessante fakta:
 • Kvinner i Australia fikk stemmerett i 1902, dette gjorde landet til det andre i verden som iverksatte dette.
 • Australia er verdens flateste kontinent og verdens største øy
 • Det er over 1 million ville kameler i Australia, de ble opprinnelig importert fra India, Pakistan, Iran og Afghanistan for å hjelpe til med byggingen av jernbanen
 • Saudi Arabia importerer kameler fra Australia
Festivaler:


Se vår destinasjons video fra Australia
Interessante fakta:
 • Kvinner i Australia fikk stemmerett i 1902, dette gjorde landet til det andre i verden som iverksatte dette.
 • Australia er verdens flateste kontinent og verdens største øy
 • Det er over 1 million ville kameler i Australia, de ble opprinnelig importert fra India, Pakistan, Iran og Afghanistan for å hjelpe til med byggingen av jernbanen
 • Saudi Arabia importerer kameler fra Australia
Festivaler:

Se vår video fra denne Australia:


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.