Få eksperthjelp, og skreddersy din ferrie nå!

Oversikt

This small island paradise in the Sargasso Sea is surrounded by colorful coral reefs and is considered one of the world's best diving destinations. While the pastel-colored buildings and majestic mansions almost seem to be drowning in lush green nature and the perfume of frangipani and bougainvillea flowers, the cityscape is dominated by unique and exciting architecture.
At first glance, it almost seems as if someone has taken a small piece of England's more rural architecture and placed it in a warmer climate. If you look a little more closely, however, you will discover that Bermuda is a wonderfully diverse cultural mix with both British, North American, African, Portuguese and West Indian influences. Bermuda may be a small country, but the museums and art galleries here give the archipelago an urban twist. History buffs love the many fortresses and the country's varied topography opens up endless possibilities when it comes to water sports, hiking and golf. If you want to relax a bit, the island has many wonderful beaches - and all you have to do is settle down on the nearest pink sand beach.  
Høydepunkter
  • St. Catherine fortet – her kan du nyte en helt spektakulær havutsikt og finne en imponerende samling av antikke våpen og et helt galleri av dioramaer som skildrer Bermudas historie. Fortet kan kun nås ved å krysse en vindebru og når du først har gjort dette burde du også ta en titt på det fasinerende nettverket av tunneler, tårn, voller og redutter som finnes her.
  • Crystal Cave og Fantasy Cave – disse praktfulle grottene har dype og klare underjordiske bassenger med azurblått vann i tilleg til utrolige stalaktitt- og stalagmittformasjoner som vil få deg til å måpe. Ser du opp vil du finne steinformasjoner som ligner naturlige lysekroner og det er ikke rart dette er en av øyas mest kjente attraksjoner. Du kan oppleve forskjellige ting i hver av grottene men du burde absolutt få med deg begge. Da kan beundre majestetiske fossefall, vegger dekket med kalsittmineraler og et nettverk av passasjer som forbinder hulene med havet.
  • Horseshoe beach – stranden regnes som en av de fineste i verden og vi forstår godt hvorfor. Dette er rett og slett et lite stykke paradis. Den er formet som en hestesko og kan by på utsøkt rosa sand, himmelblått vann og eventyrlige kalksteinformasjoner. Den høyre enden av stranden er i tillegg bare noen skritt unna Port Royal Cove, som har klart, relativt grunt vann som egner seg utmerket for svømming. Med en gang du setter foten din i den myke rosa sanden vil du raskt forstå hvorfor dette er en strand helt utenom det vanlige.
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Bermuda
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august 28ºC) / Kaldeste måned: februar (18ºC) / Våteste måned: august (77.7 mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
Hvordan er været? 
Bermuda har et veldig mildt klima fordi været her blir påvirket av Golfstrømmen. Det regner minst mellom april og mai og mest i oktober. Vinteren varer fra november til mars, og temperaturene er vanligvis mellom 15 og 22 grader. Det regner som regel 11 til 13 dager i måneden i denne perioden og du kan også oppleve mye vind. Om sommeren er været som regel varmt og klamt, men noen dager kan du kjenne en kjølig bris. Temperaturene stiger til rundt 30 grader i juli og august. Regnskurene er som oftest korte og kraftige men du kan også oppleve tordenvær, som vanligvis herjer om kvelden. Det er orkansesong fra juni til november. Stort sett kommer ikke de verste orkanene til Bermuda, men du kan fortsatt oppleve sterke vinder og kraftig regn. 
Beste tid å besøke landet
Med landets gunstige klima kan man egentlig dra til Bermuda året rundt. Kommer du hit om vinteren kan du delta i et flertall sportslige aktiviteter og oppleve naturen på sitt beste. Sommeren er ideell om du har tenkt deg på badeferie, men det er en viss risiko for orkaner. Generelt er nok april og mai de beste månedene å besøke øygruppen på, for da er det ikke fullt så varmt som i de varmeste månedene og du har perfekte forutsetninger for å bade.
Myntenhet: I Bermuda brukes det Bermuda dollar (BMD) og 1 BMD= 100 cents. Amerikanske dollar (USD) blir også akseptert i butikker, restauranter og hoteller. 
Tips: Tipskulturen i Bermuda kan sammenlignes med den i USA. Det legges som regel til en serviceavgift på rundt 10% på hotellregningen din. Denne avgiften inkluderer teknisk sett også tips til pikkoloer, kelnere og rengjøringspersonell, men de fleste gir også noen ekstra dollar i tillegg til dette. De fleste restauranter legger til rundt 17% serviceavgift på regningen. Hvis det ikke har blitt lagt på en serviceavgift og du er veldig fornøyd med betjeningen burde du gi 17% tips.
Interessante fakta
Bermuda er en helt unik øygruppe og her er tre fakta vi syns er særlig spennende:
  1. Bermuda er det eneste landet i verden som har et flagg med et synkende skip på. Motivet representerer synkingen av båten Sea Venture i 1609 som førte til at Britene begynte å bosette seg på Bermuda. 
  2. Landets eneste ferskvannskilde er regnvannet som blir fanget opp av de unike hustakene du kan finne på kryss og tvers av Bermuda. 
  3. Øygruppens historiske hovedstad, St. George, ble erklært et verdensarvsted av UNESCO i år 2000.
Festivaler
Selv om Bermuda kun har litt over 70,000 innbyggere arrangeres det en rekke festivaler her.
  • Bermuda-dagen (mai) – her er det bare å ta ut badedrakten og Bermudashortsene, for denne begivenheten markerer så-og-si starten på sommeren her. Tusenvis av mennesker samles i gatene i hovedstaden Hamilton for å feire Bermudas rike kulturarv med parader og musikk. Her danses og feires det til langt på natt.
  • Cityfoodfestivalen (september) – mat – og vin elskere vil ikke gå glipp av denne festivalen, som inkluderer vinsmaking, vandreturer, en 3-dagers kokkekonkurranse og en heldags matfestival med mange restauranter i byen Hamilton. Du burde ikke gå glipp av denne unike sjansen til å smake på forskjellige deilige bermudiske retter og delikatesser.
  • Gombeyfestivalen (oktober) – dette årlige arrangementet feirer Gombey-kulturen. Gombey er en lokal folkloretradisjon og her har du muligheten til å feire med lokalbefolkningen. Arrangementet holdes i en nydelig botansk hage i Devonshire Parish.
Se vår destinasjons video fra Bermuda:

Se våre reiser til dette reisemålet