Vi leter nå etter din drømmereise

Bermuda – øygruppen med rosa strender og eventyrlige korallrev

BermudaDette lille øyparadiset i Sargassohavet er omringet av fargerike korallrev og regnes som en av verdens beste dykkedestinasjoner. Mens de pastellfargede bygningene og majestetiske herskapshusene nesten virker som de drukner i frodig grønn natur og parfymen av frangipani –og bougainvilleablomster, domineres bybildet av enestående og spennende arkitektur.
Ved første øyekast virker det nesten som noen har tatt et lite stykke av Englands mer landlige arkitektur og plassert det i et varmere klima. Ser du litt nøyere etter derimot, vil du oppdage at Bermuda er en herlig mangfoldig kulturell miks med både Britiske, Nordamerikanske, Afrikanske, Portugisiske og Vestindiske innflytelser. Bermuda er kanskje et lite land, men museene og kunstgalleriene her gir øygruppen en urban vri. Historieinteresserte elsker de mange festningene og landets varierte topografi åpner for endeløse muligheter når det kommer til vannsport, fotturer og golf. Hvis du vil koble av litt har øya mange vidunderlige strender – og det er bare å slå seg ned på nærmeste rosa sandstrand.  
Høydepunkter
  • St. Catherine fortet – her kan du nyte en helt spektakulær havutsikt og finne en imponerende samling av antikke våpen og et helt galleri av dioramaer som skildrer Bermudas historie. Fortet kan kun nås ved å krysse en vindebru og når du først har gjort dette burde du også ta en titt på det fasinerende nettverket av tunneler, tårn, voller og redutter som finnes her.
  • Crystal Cave og Fantasy Cave – disse praktfulle grottene har dype og klare underjordiske bassenger med azurblått vann i tilleg til utrolige stalaktitt- og stalagmittformasjoner som vil få deg til å måpe. Ser du opp vil du finne steinformasjoner som ligner naturlige lysekroner og det er ikke rart dette er en av øyas mest kjente attraksjoner. Du kan oppleve forskjellige ting i hver av grottene men du burde absolutt få med deg begge. Da kan beundre majestetiske fossefall, vegger dekket med kalsittmineraler og et nettverk av passasjer som forbinder hulene med havet.
  • Horseshoe beach – stranden regnes som en av de fineste i verden og vi forstår godt hvorfor. Dette er rett og slett et lite stykke paradis. Den er formet som en hestesko og kan by på utsøkt rosa sand, himmelblått vann og eventyrlige kalksteinformasjoner. Den høyre enden av stranden er i tillegg bare noen skritt unna Port Royal Cove, som har klart, relativt grunt vann som egner seg utmerket for svømming. Med en gang du setter foten din i den myke rosa sanden vil du raskt forstå hvorfor dette er en strand helt utenom det vanlige.
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Bermuda
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august 28ºC) / Kaldeste måned: februar (18ºC) / Våteste måned: august (77.7 mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation near Hamilton, Bermuda
Hvordan er været? Bermuda har et veldig mildt klima fordi været her blir påvirket av Golfstrømmen. Det regner minst mellom april og mai og mest i oktober. Vinteren varer fra november til mars, og temperaturene er vanligvis mellom 15 og 22 grader. Det regner som regel 11 til 13 dager i måneden i denne perioden og du kan også oppleve mye vind. Om sommeren er været som regel varmt og klamt, men noen dager kan du kjenne en kjølig bris. Temperaturene stiger til rundt 30 grader i juli og august. Regnskurene er som oftest korte og kraftige men du kan også oppleve tordenvær, som vanligvis herjer om kvelden. Det er orkansesong fra juni til november. Stort sett kommer ikke de verste orkanene til Bermuda, men du kan fortsatt oppleve sterke vinder og kraftig regn. 
Beste tid å besøke landet? Med landets gunstige klima kan man egentlig dra til Bermuda året rundt. Kommer du hit om vinteren kan du delta i et flertall sportslige aktiviteter og oppleve naturen på sitt beste. Sommeren er ideell om du har tenkt deg på badeferie, men det er en viss risiko for orkaner. Generelt er nok april og mai de beste månedene å besøke øygruppen på, for da er det ikke fullt så varmt som i de varmeste månedene og du har perfekte forutsetninger for å bade.
Myntenhet: I Bermuda brukes det Bermuda dollar (BMD) og 1 BMD= 100 cents. Amerikanske dollar (USD) blir også akseptert i butikker, restauranter og hoteller. 
Tips: Tipskulturen i Bermuda kan sammenlignes med den i USA. Det legges som regel til en serviceavgift på rundt 10% på hotellregningen din. Denne avgiften inkluderer teknisk sett også tips til pikkoloer, kelnere og rengjøringspersonell, men de fleste gir også noen ekstra dollar i tillegg til dette. De fleste restauranter legger til rundt 17% serviceavgift på regningen. Hvis det ikke har blitt lagt på en serviceavgift og du er veldig fornøyd med betjeningen burde du gi 17% tips.
Interessante fakta: Bermuda er en helt unik øygruppe og her er tre fakta vi syns er særlig spennende:
  1. Bermuda er det eneste landet i verden som har et flagg med et synkende skip på. Motivet representerer synkingen av båten Sea Venture i 1609 som førte til at Britene begynte å bosette seg på Bermuda. 
  2. Landets eneste ferskvannskilde er regnvannet som blir fanget opp av de unike hustakene du kan finne på kryss og tvers av Bermuda. 
  3. Øygruppens historiske hovedstad, St. George, ble erklært et verdensarvsted av UNESCO i år 2000.
Festivaler: Selv om Bermuda kun har litt over 70,000 innbyggere arrangeres det en rekke festivaler her.
  • Bermuda-dagen (mai) – her er det bare å ta ut badedrakten og Bermudashortsene, for denne begivenheten markerer så-og-si starten på sommeren her. Tusenvis av mennesker samles i gatene i hovedstaden Hamilton for å feire Bermudas rike kulturarv med parader og musikk. Her danses og feires det til langt på natt.
  • Cityfoodfestivalen (september) – mat – og vin elskere vil ikke gå glipp av denne festivalen, som inkluderer vinsmaking, vandreturer, en 3-dagers kokkekonkurranse og en heldags matfestival med mange restauranter i byen Hamilton. Du burde ikke gå glipp av denne unike sjansen til å smake på forskjellige deilige bermudiske retter og delikatesser.
  • Gombeyfestivalen (oktober) – dette årlige arrangementet feirer Gombey-kulturen. Gombey er en lokal folkloretradisjon og her har du muligheten til å feire med lokalbefolkningen. Arrangementet holdes i en nydelig botansk hage i Devonshire Parish.
Se vår destinasjons video fra Bermuda:


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet