Vi leter nå etter din drømmereise

Christmas Island – Australias Galápagos

Christmas IslandUtenfor Australia stiger det en majestetisk øy opp fra det skimrende himmelblå havet . Dette imponerende naturlige underverket heter Christmas island og her kan du oppleve et rikt biologisk mangfold og en utrolig gjestfri og avslappet atmosfære som vil få deg til å glemme alt kjas og mas du måtte ha i hverdagen.
Christmas Island er det perfekte stedet for å bare slappe av og  nyte. Det varme og krystallklare vannet er utrolig innbydende og du kan svømme og snorkle blant lekne fisk rett utenfor stranden eller dykke og utforske den underjordiske fargeeksplosjonen av et korallrev som befinner seg litt lengre utenfor kysten. 
Drar du hit får du muligheten til oppdage øyas mange naturlige vidundere og fenomen. Du kan blant annet oppleve den årlige krabbemigrasjonen til øya, få øye på sjeldne og uvanlige fugler eller dra på en praktfull men øde strand. Fordi Christmas Island kun har vært bebodd siden 1887 er naturen og dyrelivet her nesten helt uberørt. Øya utstråler også en spennende blanding av kulturer og historie som skaper en virkelig unik reiseopplevelse. 
Høydepunkter
  • Flying Fish Cove, også kjent som «The Settlement» – ved siden av det største havneområdet finner du øyas hovedstad, som blan annet er hjem til en moske. Bestemmer du deg for å dykke utenfor havnen, vil du se et helt utrolig antall forskjellige typer fisk. Byen kalles også «The Cove» og er et fantastisk sted for å møte lokalbefolkningen, se solnedgangen og absorbere den avslappende atmosfæren. 
  • Øyas grotte, også kjent som «The grotto» – dette naturfenomenet befinner seg bare fem minutter fra Flying Fish Cove og er en miks av sjø –og ferskvannsvann.  Dette er et utrolig forfriskende sted på varme dager og en opplyst romantisk destinasjon om kvelden. På grunn av måten bølgene i grotten beveger seg på kan du også høre noen helt unike naturlige lydeffekter her.
  • Christmas Island nasjonalpark – denn nasjonalparken dekker nesten hele øya og er et absolutt must-see. Det finnes flere turstier som du kan følge for å få et intrykk av nasjonalparken, men vi anbefaler at du tar en tur som går gjennom en av øyas mange åser og fjell, for da får du best utsikt.  
 
Hvordan er været? Det er deilige og varme temperaturer på Christmas Island i løpet av hele året og uansett når du velger å reise hit vil det være mellom ca. 20 og 30 grader på øya. Tørkesesongen er fra mai til november og regnsesongen varer fra november til mai. Det kan forkomme monsuner i løpet av regnsesongen. Sommersesongen er mellom februar og mars, når gjennomsnittstemperaturen som regel er over 27 grader. Vintersesongen er fra juli til oktober og da er gjennomsnittstemperaturer på under 26 grader. Det er høyest luftfuktighet (98%) i mars.
Beste tid til å besøke landet? Det er best å dra til Christmas island i løpet av tørkesesongen, mellom mai og november, for da er det ingen fare for monsuner. Ønsker du å få med deg den årlige krabbemigrasjonen burde du reise mellom november og desember. 
Myntenhet: På Christmas Island brukes det australske dollar (AUD) og 1 AUD= 100 cents. Det er mulig å veksle penger på øya og i tillegg kan det lokale postkontoret som regel hjelpe til om du skulle få problemer med bankkortet ditt. Du kan bruke kredittkort flere steder og det finnes også en minibank på øya.
Tips: 
Interessante fakta: Bare navnet Christmas Island er ofte nok til å gjøre en nysgjerrig på denne øya. Her er tre artige fakta om Christmas Island.
  1. Christmas Island fikk navnet sitt etter at den ble oppdaget av kapteinen William Mynors 25. desember 1643. 
  2. Selv om øya ble oppdaget i 1643 begynte det ikke å bosette mennesker seg her før 244 år senere.
  3. Du burde ikke ta på en fremmeds hode på Christmas Island, fordi dette regnes som en veldig intim gest. 
Festivaler: Selv om Christmas Island har relativt få innbyggere mangler det ikke på feiringer her.
  • SeaWeek (mai)  denne festivalen blir holdt for å feire, informere om og promotere det rike sjølivet som omringer øya.  Den markere også enden på hvalhaisesongen. I løpet av uka blir det holdt et flertall workshops og alle deltagere hjelper til med å sample søppel fra øyas strender. Til slutt samles alle på et utendørskino for å delta på Ocean film festivalen. 
  • Spøkelsesfesten (august)  Flertallet av innbyggerne på Christmas Island har kinesisk bakgrunn og derfor har også tradisjonelle kinesiske feiringer som denne stor betydning for lokalsamfunnet. Feiringen starter i Sheng Wong tempelet hvor det bli gitt offergaver til vandrende ånder. 
  • Territory day (oktober)  den 1. oktober 1958 ble suvereniteten over Christmas Island overført fra Storbritannia til Australia, og det er dette som feires. Selv om feiringen heter Territory day feires den i en hel uke og deltagerne har blant annet en melkrig hvor de kaster mel på hverandre. I tillegg kler mange seg ut og deltar eller ser på et raftingkappløp. 


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet