Vi leter nå etter din drømmereise

Christmas Island – Australias Galápagos

Christmas IslandUtenfor Australia stiger det en majestetisk øy opp fra det skimrende himmelblå havet . Dette imponerende naturlige underverket heter Christmas island og her kan du oppleve et rikt biologisk mangfold og en utrolig gjestfri og avslappet atmosfære som vil få deg til å glemme alt kjas og mas du måtte ha i hverdagen.
Christmas Island er det perfekte stedet for å bare slappe av og  nyte. Det varme og krystallklare vannet er utrolig innbydende og du kan svømme og snorkle blant lekne fisk rett utenfor stranden eller dykke og utforske den underjordiske fargeeksplosjonen av et korallrev som befinner seg litt lengre utenfor kysten. 
Drar du hit får du muligheten til oppdage øyas mange naturlige vidundere og fenomen. Du kan blant annet oppleve den årlige krabbemigrasjonen til øya, få øye på sjeldne og uvanlige fugler eller dra på en praktfull men øde strand. Fordi Christmas Island kun har vært bebodd siden 1887 er naturen og dyrelivet her nesten helt uberørt. Øya utstråler også en spennende blanding av kulturer og historie som skaper en virkelig unik reiseopplevelse. 
Høydepunkter
 • Flying Fish Cove, også kjent som «The Settlement» – ved siden av det største havneområdet finner du øyas hovedstad, som blan annet er hjem til en moske. Bestemmer du deg for å dykke utenfor havnen, vil du se et helt utrolig antall forskjellige typer fisk. Byen kalles også «The Cove» og er et fantastisk sted for å møte lokalbefolkningen, se solnedgangen og absorbere den avslappende atmosfæren. 
 • Øyas grotte, også kjent som «The grotto» – dette naturfenomenet befinner seg bare fem minutter fra Flying Fish Cove og er en miks av sjø –og ferskvannsvann.  Dette er et utrolig forfriskende sted på varme dager og en opplyst romantisk destinasjon om kvelden. På grunn av måten bølgene i grotten beveger seg på kan du også høre noen helt unike naturlige lydeffekter her.
 • Christmas Island nasjonalpark – denn nasjonalparken dekker nesten hele øya og er et absolutt must-see. Det finnes flere turstier som du kan følge for å få et intrykk av nasjonalparken, men vi anbefaler at du tar en tur som går gjennom en av øyas mange åser og fjell, for da får du best utsikt.  
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Christmas Island:
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (28ºC) / Kaldeste måned: mai (27ºC) / Våteste måned: juli (135,8 mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015
Christmas Island Climate
















Hvordan er været? Det er deilige og varme temperaturer på Christmas Island i løpet av hele året og uansett når du velger å reise hit vil det være mellom ca. 20 og 30 grader på øya. Tørkesesongen er fra mai til november og regnsesongen varer fra november til mai. Det kan forkomme monsuner i løpet av regnsesongen. Sommersesongen er mellom februar og mars, når gjennomsnittstemperaturen som regel er over 27 grader. Vintersesongen er fra juli til oktober og da er gjennomsnittstemperaturer på under 26 grader. Det er høyest luftfuktighet (98%) i mars.
Beste tid til å besøke landet? Det er best å dra til Christmas island i løpet av tørkesesongen, mellom mai og november, for da er det ingen fare for monsuner. Ønsker du å få med deg den årlige krabbemigrasjonen burde du reise mellom november og desember. 
Myntenhet: På Christmas Island brukes det australske dollar (AUD) og 1 AUD= 100 cents. Det er mulig å veksle penger på øya og i tillegg kan det lokale postkontoret som regel hjelpe til om du skulle få problemer med bankkortet ditt. Du kan bruke kredittkort flere steder og det finnes også en minibank på øya.
Tips: 
Interessante fakta: Bare navnet Christmas Island er ofte nok til å gjøre en nysgjerrig på denne øya. Her er tre artige fakta om Christmas Island.
 1. Christmas Island fikk navnet sitt etter at den ble oppdaget av kapteinen William Mynors 25. desember 1643. 
 2. Selv om øya ble oppdaget i 1643 begynte det ikke å bosette mennesker seg her før 244 år senere.
 3. Du burde ikke ta på en fremmeds hode på Christmas Island, fordi dette regnes som en veldig intim gest. 
Festivaler: Selv om Christmas Island har relativt få innbyggere mangler det ikke på feiringer her.
 • SeaWeek (mai)  denne festivalen blir holdt for å feire, informere om og promotere det rike sjølivet som omringer øya.  Den markere også enden på hvalhaisesongen. I løpet av uka blir det holdt et flertall workshops og alle deltagere hjelper til med å sample søppel fra øyas strender. Til slutt samles alle på et utendørskino for å delta på Ocean film festivalen. 
 • Spøkelsesfesten (august)  Flertallet av innbyggerne på Christmas Island har kinesisk bakgrunn og derfor har også tradisjonelle kinesiske feiringer som denne stor betydning for lokalsamfunnet. Feiringen starter i Sheng Wong tempelet hvor det bli gitt offergaver til vandrende ånder. 
 • Territory day (oktober)  den 1. oktober 1958 ble suvereniteten over Christmas Island overført fra Storbritannia til Australia, og det er dette som feires. Selv om feiringen heter Territory day feires den i en hel uke og deltagerne har blant annet en melkrig hvor de kaster mel på hverandre. I tillegg kler mange seg ut og deltar eller ser på et raftingkappløp. 


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.