Vi leter nå etter din drømmereise

Christmas Island, Australias utpost

Christmas Island, AustraliaUtenfor Australia stiger det en majestetisk øy opp fra havet som er omringet av skimrende himmelblått vann. Dette imponerende naturlige underverket heter Christmas island og her kan du oppleve et rikt biologisk mangfold og en utrolig gjestfri og avslappet kultur. En reise hit er den beste kuren mot alt kjas og mas du måtte ha i hverdagen. 

Christmas Island er det perfekte stedet for å slappe av og bare nyte dette fjerne øyparadiset. Det varme og krystallklare vannet er utrolig innbydende og du kan svømme og snorkle blant lekne fisk rett utenfor stranden eller dykke og utforske den underjordiske fargeeksplosjonen av et korallrev som befinner seg litt lengre utenfor kysten. 
Drar du til Christmas Island får du muligheten til å oppdage øyas mange skjulte naturlige vidundere. Du kan blant annet få med deg den voldsomme årlige krabbe migrasjonen til øya, få øye på sjeldne og uvanlige fugler eller dra på en praktfull men øde strand. Øya utstråler også en spennende blend av kulturer, historie og industri som skaper en virkelig unik reiseopplevelse.
Christmas Island er også kjent som "Australia ' s Galapagos Islands," og har en utrolig rikt biologisk mangfold. Christmas Island ligger i det Indiske hav ca 2 500 km nordvest for Perth og er faktisk nærmere Indonesia og Java (Jakarta ligger kun 488 km unna). Christmas Island er en vulkansk øy av opprinnelse og selv om den ikke er imponerende stor, slår den virkelig fra seg med innhold. Her finner du ingen tropiske strender som du kanskje forbinder med øyer i det Indiske hav, men bratte vulkanske kyststriper og frodig grønt løvverk omkranset av et turkis av med alle nyanser av blått

Hvorfor reise til Christmas Island, og noen høydepunkter;
Er du på leting etter et tropisk paradis med innbydende hvite sandstrender slik du gjerne ser for deg med andre øyer i det Indiske hav vil du nok bli dypt skuffet. Christmas Island har vel tilsammen kanskje 300 meter med sand og er ikke noe sted for deg som foretrekker å ligge i solen på en strand. Derimot skal du definitivt sette denne destinasjonen på reiselisten o du dykker eller er interessert i litt særegne naturfenomen. For oss fremstår Christmas Island som en scene tatt rett ut av "the Truman Show", en herlig atmosfære.
 • Christmas Island nasjonalpark – dette stedet har utrolig nydelige og sceniske landskap. Hvis du liker å ta av deg skoene og ta lange barbente turer mens du tar innover deg det vidunderlige og slående området rundt deg må du dra hit. Det finnes flere turstier men vi anbefaler at du tar en tur gjennom en av øyas mange åser og fjell, for da får du best utsikt.   
 • Flying Fish Cove, også kjent som «The Settlement» – ved siden av det største havneområdet finner du øyas hovedstad, som er hjem til og med en moské. Her kan du både svømme og snorkle. Bestemmer du deg for å dykke, vil du se et helt utrolig antall forskjellige fisk. Byen kalles også «The Cove» og er et fantastisk sted for å møte lokalbefolkningen, se solnedgangen og absorbere den avslappende atmosfæren.
 • The Grotto, dette naturfenomenet befinner seg bare fem minutter fra Flying Fish Cove og er en miks av sjø –og ferskvannsvann.  Dette er et utrolig forfriskende sted på varme dager og en opplyst romantisk destinasjon om kvelden. På grunn av måten bølgene i grotten beveger seg på kan du også høre noen helt unike lydeffekter her.
 • Krabbe migrasjonen - hvorhen du befinner deg på Christmas Island vil du se disse skapningene. Hver november/desember gjør hormonene til at alle krabber starter å bevege seg med til kysten for å gyte. Og det er millioner av de og egne broer er bygd for at de skal kunne krysse veien.. Mange veier blir stengt i denne perioden, helt sinnssykt å oppleve.
 • Dykking - Christmas Island er et av verdens beste og spennende dykkedestinasjoner og er kjent for sine grotter, huler og imponerende fargerike vegger som forsvinner ned i avgrunnen i et hav av blå nyander. For mer informasjon om dykking se våre dedikerte dykkesider - klikk her

Antall turer funnet: 77
load more
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Christmas Island (The Settlement)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: april (28ºC), Kaldeste måned: august (24ºC) & Våteste måned: februar (177.9 mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015


Average temperatures and precipitation in The Settlement, Christmas Island
Hvordan er været? Det er deilige og varme temperaturer på Christmas Island i løpet av hele året og uansett når du velger å reise hit vil det være mellom ca. 20 og 30 grader på øya. Tørkesesongen er fra mai til november og regnsesongen varer fra november til mai. Det kan forkomme monsuner i løpet av regnsesongen. Sommersesongen er mellom februar og mars, når gjennomsnittstemperaturen som regel er over 27 grader, men vintersesongen er fra juli til oktober, med gjennomsnittstemperaturer på under 26 grader. Det er høyest luftfuktighet (98%) i mars.
Beste tid til å besøke landet? Det er best å dra til Christmas island i løpet av tørkesesongen, mellom mai og november, for da er det ingen fare for monsuner. Ønsker du å få med deg den årlige krabbe migrasjonen burde du reise mellom november og desember. 
Myntenhet: På Christmas Island brukes det australske dollar (AUD) og 1 AUD= 100 cents. Det er mulig å veksle penger på øya og i tillegg kan det lokale postkontoret hjelpe med flere forskjellige typer kort. Du kan bruke kredittkort flere steder og det finnes også en minibank på øya.
Valuta og penger: Christmas Island er Australsk Territorium så valuta er 1 AUD = 100 cents. Når vi besøkte Christmas Island i 2017 fantes det kun 1 minibank, dette er også den mest avsidesliggende minibanken i Australia. Du kan betale med kredittkort i de fleste butikker og de fleste spisestedene på Christmas Island.
Tips: er heldigvis ikke så utbredt på Christmas Island, men på den annen side er det lite muligheter for å gi tips siden det er så få service næringer tilgjengelig. De fleste bosteder er self-catering og du kjøper det meste du trenger på et av de  okale supermarkedene. For tips til dykkeguider anbefaler vi kanskje etter 1 ukes dykking å gi AUD80-100 som tips per person i gruppen.

Interessante fakta:
Bare navnet Christmas Island er ofte nok til å gjøre deg nysgjerrig på å lære mer om øya. Her er tre artige fakta om Christmas Island. 
 1. Christmas Island fikk navnet sitt etter at den ble oppdaget av kapteinen William Mynors 25. desember 1643. 
 2. Selv om øya ble oppdaget i 1643 begynte det ikke å bosette mennesker seg her før 244 år senere.
 3. Du burde ikke ta på en fremmeds hode på Christmas Island, fordi dette regnes som en veldig intim gest
 4. Det finnes 20 ulike krabbe arter på Christmas Island og hvorav estimert ca 45 millioner røde krabber som er endemiske til Christmas Island.
Festivaler:
Selv om Christmas Island har relativt få innbyggere mangler det ikke på feiringer her.
 • SeaWeek (mai): denne festivalen blir holdt for å feire, informere om og promotere det rike sjølivet som omringer øya.  Den markere også enden på hvalhaisesongen. I løpet av uka blir det holdt et flertall workshops og alle deltagere hjelper til med å sample søppel fra øyas strender. Til slutt samles alle på et utendørskino for å delta på Ocean film festivalen. 
 • Spøkelsesfesten (august): Flertallet av innbyggerne på Christmas Island har kinesisk bakgrunn og derfor har også tradisjonelle kinesiske feiringer som denne stor betydning lokalsamfunnet. Feiringen starter i Sheng Wong tempelet hvor det bli gitt offergaver til vandrende ånder. 
 • Territory day (oktober): den 1. oktober 1958 ble suvereniteten over Christmas Island overført fra Storbritannia til Australia, og det er dette som feires. Selv om feiringen heter Territory day feires den i en hel uke og deltagerne har blant annet en melkrig hvor de kaster mel på hverandre. I tillegg kler mange seg ut og deltar eller ser på et raftingkappløp
Se  vår destinasjons video fra Christmas Island
Copyrigth - Christmas Island Tourism


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.