Vi leter nå etter din drømmereise

Kasakhstan vilt & vakkert

Kaindy LakeKasakhstan er den største innlandsstaten i verden og  veldig ukjent for de fleste.
Landet er vilt og vakkert, og store deler av det er dekket av stepper men i syd på grensen til Usbekistan og Kirgisistan er det høye fjell, grønne beitemarker, kløfter og innsjøer.
Landet har en særegen livsstil og enkelte steder kan man oppleve nomader som lever etter gamle tradisjoner. Deler av den historiske Silkeveien går gjennom landet.

Mens Almaty den største byen i landet ser mot Europa og kan tilby brede bulevarder, fine restauranter, store shoppingsenter og kafeliv, kan man oppleve historiske byer og fantastisk natur med en gang man kommer utenfor de største byene.
I naturreservatet Kurgaldjino finner man verdens nordligste bestand av rosa flamingoer og i sentrale Kasakhstan finner man den unike innsjøen Balkhas, som består av både ferskvann og saltvann. Landet har så mange fine turområder og så mange spennende historiske steder å besøke at det er vanskelig å velge.

Høydepunkter
 • Almaty – byen er overraskende moderne og er landets vitenskapelige, kulturelle, historiske, industrielle og finansielle senter. I tillegg til butikker, kafeer og restauranter har byen også en fin katedral og byen er et godt utgangspunkt for turer rundt i landet.
 • Ile-Alatau National Park – ligger syd for Almaty og er hjemsted for ca 300 arter av dyreliv deri blant snøleoparden. Her finner man en mengde stier som passer både for dagsturer og lengre vandreturer, og man kan oppleve skog, alpelandskap, vakre fossefall, isbreer og innsjøer. I parken ligger også Big Almaty Lake som er kjent for sine blå nyanser, sjøen er drikkevannskilde til Almaty og man kan derfor ikke bade der.
 • Silkeveien – deler av Silkeveien går gjennom Kasakhstan, en togtur med den historiske jernbanen kan være en perfekt måte å oppleve den storslåtte naturen på og besøke byer på ruten.
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Kasakhstan (Astana)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juli (20ºC), Kaldeste måned: januar (-15ºC) / Våteste måned: juli (9.9mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015.

Hvordan er været i Kasakhstan? Sommer månedene har gode temperaturer men i juli kan det regne mye. Vintrene kan være kalde og med mye snø, temperaturer ned til -40ºC kan forekomme i hovedstaden Astana og de nordlige delene av landet. Det hender at motorveiene er stengt pga snø.
Best tid å besøke landet? Mai til august er de beste månedene å besøke landet da vil man høyst sannsynlig oppleve gode temperaturer.  Men man bør unngå juli da det som regel regner mye da.
Myntenhet: I Kasakhstan brukes det Kasakhstansk tenge. Visa og Mastercard kan brukes i de store byene. Kredittkort kan brukes på de fleste større hotellene, bankautomater er vanlig i alle større og mellomstore byer. Man bør ta med seg euro eller amerikanske dollar for å veksle hvis man skal reise utenfor de store byene.

Tips: Det er ikke vanlig å gi tips i Kasakhstan slik det er i Vesten.  
 • Hoteller – Det er ikke vanlig å gi tips på hoteller, så det er ikke nødvendig. 
 • Restauranter – Tips er som regel inkludert, så det er ikke nødvendig, men man kan gi litt hvis man har lyst og servicen har vært god.
 • Taxi – Det er ikke vanlig å gi tips.
Interessante fakta:
 • Kasakhstan er verdens 9 største land i kvadrat kilometer.
 • Mer enn 50% av landets befolkning er under 30 år og mer enn 25% av befolkningen er under 15 år.  
 • Kasakhstan er verdens største land uten kystlinje.
 • Landet var det første i verden hvor man red på hester, det skjedde for ca 5.500 år siden.
Festivaler: 
 • Astana International Contest of Kazakh Song (September) - denne festivalen er en hyllest til Kasakhstansk musikk. Musikere fra Polen, Usbekistan og Tyskland kommer.

Ellers er det ikke så mange festivaler i Kasakhstan. Men man feirer diverse nasjonal dager og personer. Man feirer slutten på ramadan og har et par sports arrangementer. 

Se vår destinasjons video fra Kasakhstan:
Copyright - SpiceRoads Cycling


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.