Vi leter nå etter din drømmereise

Libanon - Menneskehetens vugge

Byblos«liban» betyr «hvit» og mot grensen til Syria og Israel ruver de snødekte fjelltoppene til Mount Lebanon. Ved foten av fjellet er det kilometer på kilometer med vindrueranker i dype grønntoner. I tillegg til spektakulære fjell, dype daler og vingårder, blir hovedstaden Beirut kalt «Midtøstens Paris». Libanon er på størrelse med Rogaland fylke så det tar ikke mange timer å kjøre det på kryss og tvers. Landet er på mange områder ulikt sine arabiske naboer, uten ørkenlandskap men med skogkledde åser, samt vinproduksjon. Landet har størst religiøst mangfold av landene i området. Libaneserne er gjestfrie mennesker og tar imot deg med åpne armer.

På tross av tiår med borgerkrig, er Libanon velsignet med historiske ruiner, oldtidsbyen Byblos og Jejta grotten som er nominert til en av verdens 7 underverker. Ved et besøk til Libanon kan du besøke oldtidsbyen Byblos, vandre i Jejta grotten eller ta en båttur der, besøke Jupiter tempelet i Baalbeck,og Chateau Musars vinmarker i Bekaadalen. Du må også legge inn god tid til å nyte livet og snuse inn atmosfæren i Beirut, gå på oppdagelse i bakgater til strandpromenaden, rusle på Rue Hamra og oppleve nattelivet.

Høydepunkter
 • Beirut: Er Libanons hovedstad, byen er kjent for sitt pulserende natteliv, gode restauranter og mange alternativer i forhold til shopping. Alt fra dyre merke butikker til folkelivet i Souk El Tayeb. Du bør også legge inn tid for å besøke Sursock Museum, National Museum og Mohammad Al-Amin Mosque.
 • Byblos: Oldtidsbyen Byblos er et «must». Hit kommer du med buss eller rimelig taxi fra Beirut. Den ligger bare tre og en halv mil utenfor Beirut. Byblos ligger på en klippe av sandstein og er den vakreste og mest billedskjønne byen i Libanon. Her kan du vandre gjennom gatene og oppleve byens historie.  Byen huser også flere festivaler som blomsterfestival, vinfestival og kunstfestival.

 • Baalbeck: Her finner du Midtøstens best bevarte og fineste romerruiner. Ruinene er UNESCO beskyttet og bør besøkes i ettermiddagssol. Baalbeck ligger i Beekadalen som er Libanons vindistrikt. Libanesisk vin er i toppklasse og man bør legge inn et besøk til Chateau Ksara eller Chateau Musar.
 • Jejta grottene: Grottene er en av finalistene i konkurransen om å være en av de syv underverkene i verden. I 1958 oppdaget libanesiske grotteforskere de øvre galleriene, her er det bygd tuneller og gangveier slik at turister lett kan besøke grotten. I de øverste galleriene finner du verdens største kjente stalaktitt. Galleriene består av flere kammer, der det største er 120 meter høyt.
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Beirut:
Måle enheter= ºC. Varmeste måned: august (28ºC) / Kaldeste måned: januar (13ºC) / Våteste måned: januar (77,3mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 1985-2015.
Beirut
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Tripoli: Måle enheter= ºC. Varmeste måned: august (28ºC) / Kaldeste måned: januar (13ºC) / Våteste måned: januar (148,6mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Tripoli
Hvordan er været? Libanon har typisk middelhavsklima, med lang, varm og tørr sommer. Og kald og regnfull vinter. Landet har fire årstider. Sommer Juni-september er varm langs kysten og kaldere i fjellene. Vår og høst er «passe» varm og deilig. Vinter desember- mars er regntid. Mest regn etter desember og snø i fjellet.      
Beste tiden å besøke landet: Mai er den perfekte måneden å besøke Beirut. Været er bra, ennå ikke for varmt. Somrene er varme og fuktige, og vintrene våte. Høsten derimot er også en glimrende tid i hovedstaden. Vannet er fremdeles varmt og solen skinner.
Myntenhet: I Libanon brukes det Libanesiske pund (LBP).

Tips: Det å gi tips er vanlig i Libanon og er stort sett forventet de fleste steder.
Hoteller - det er vanlig å gi 750-1500 LBP per bag hvis du får noen til å hjelpe deg med dette ved innsjekk/utsjekk fra de fleste turist hoteller. Det samme beløp er også vanlig å legge igjen pr natt til de som rydder rommene.
Restauranter – det er vanlig å gi 10-15% i tips på restauranter og 10% på barer dersom det ikke er selvbetjening.
Guider - har du en privat guide er det viktig at du avtaker prisen på forhånd og hvis service har vært enestående er det vanlig å gi 5-10% som en ekstra bonus - på gruppeturer er det vanlig med 5% per person for guide og sjåfør.

Interessante fakta:
 • Landet har en spektakulær natur, vidunderlig mat og fantastiske mennesker.  De første menneskene som bosatte seg her var fiskere og det var for åtte tusen år siden. I Bekaadalen har det vært dyrket vin i over seks tusen år.
 • Fem steder i Libanon som man bør besøke Beirut, Jejta Grottene, Byblos, vindistriktet i Bekaadalen og kyst byene nord for Beirut.  
 • Libanons nasjonaldrikk er limonade og Libanons nasjonalrett er tabbouleh.


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.