Vi leter nå etter din drømmereise

Nepal | tilbake på verdens topp

Når det kommer til Nepal, sier ett ord alt: Himalaya. For dette magiske kongeriket sitter høyt på ryggraden av verdens mest berømte fjellkjede. Nervepirrende natur, en kompleks kultur og noen av de beste turstier i verden gjør Nepal til et mekka for eventyrlystne. Her kan du ta fotturer og klatre til toppen av verden, drive på en gummibåt ned frådende stryk, sykle over majestetiske fjelloverganger, eller rett og slett finne sjelefred og meningen med livet mens du lytter til munker som messer. 

Livet i Nepal legger gjerne til en ny mening på ordtaket «om å leve på kanten av stupet», en delikat balansegang mellom store høyder, hardt arbeid og sosiale festligheter, alle fast forankret i gammel tradisjon. Nepal er kanskje fattig på rikdom, men er desto rikere på kultur. Det er ikke vanskelig å se hvorfor dette er blitt et tilfluktssted for buddhisme, og du vil komme over klostre, landsby templer, og bønneflagg på hvert eneste hus du passerer og uansett hvor du går. I tillegg vil befolkningen og innbyggerne i Nepal etterlate seg et inntrykk som du vil garantert huske i all ettertid.

Men det ville være misvisende å fremstille Nepal som det sagnomsuste Shangri-la. Nepal var sterkt avhengig av sine supermaktnaboer, og var frem til 1990 verdens siste gjenværende absolutte hinduistiske monarki, drevet av et regime som kombinerte Kinas undertrykkelse og Indias byråkrati. Nepal var lenge en politisk og økonomisk bakevje, men hare utviklet seg i utrolig fart i noen områder mens det stagnerer i andre. Etter et sjelesøkende maoistisk opprør, som endte i 2006, endte landet opp som en føderal republikk - styrt, for tiden av maoistiske opprørere nå politikere. 

Nepal er alle turgåeres paradis kombinert med formidable utsikter mot Himalaya fjellkjeden, sjarmerende små landsbyer og en vill natur med mengder av dyreliv, gjør nettopp Nepal til en av verdens store reisemål.

Fjell og topper
Nepals Himalaya fjellkjede er «Holy Grail» for alle som elsker fjell. Intet annet sted på kloden har slik en trekkraft og magnetisme som Nepal. I Nepal finner du da også noen av de mest ikoniske og tilgjengelige fotturer til steder som Everest Base Camp og Annapurna som 2 av de mest populære rutene. Det finnes få steder i verden hvor du kan gå i dagevis i en utrolig fjellheim (det eneste unntaket er vel Andesfjellene i Sør-Amerika)

Middelalderbyer & hellige steder
Ikke alle kommer til Nepal for å vandre i fjellheimen eller ta utfordringen med å rafte ned noen av de tøffeste for frådende elvene i verden, klatre til verdens tak. For noen er kulturen viktigst og hva da med å senke adrenalinet en smule og oppdage Nepal på et litt mer raffinert og rolig tempo, og heller beundre fjelltoppene over en gin & tonic i solnedgangen fra en takterrasse i middelalderbyene Patan eller Bhaktapur i Kathmandu dalen?
Nyt synet av tibetanske buddhistiske pilegrimer på en åndelig spasertur rundt århundrer gamle stupaer og klostre. Selv etter 2015 jordskjelvet, er Nepal den kulturelle kraftsenter i Himalaya; Spesielt Kathmandu dalen tilbyr en uovertruffen samling av palasser i verdensklasse, skjulte helligdommer og sublime tempel kunst i de mange bakgatene i hovedstaden. 

En reise til Nirvana
En reise til Nepal kan ved første øyekast se ut som en reise til et Disneyland for backpackere. Her florerer det i butikker som selger utstyr til fotturister, bakerier og pizza restauranter i området rundt Thamel i Kathmandu og i Pokhara. Ute på landsbygda er derimot bildet (heldigvis) en god del annerledes og du vil her se hvordan livet fortsetter på et langsommere tempo. Her går livet sin vanlige gang og alltid med et fjellmassiv som bakteppe. Det største problemet du har i Nepal er å velge hva du skal konsentrere deg om å få med deg og du forstår fort hvorfor dette er et sted man alltid må komme tilbake til.

Natur & dyreopplevelser
Det kanskje ikke mange vet er at Nepal har også en rekke nasjonalparker hvor andre opplevelser står i tur for å imponere. Sør for Nepals mektige fjellkjeder ligger en rekke av nasjonalparker hvor eksotiske fugler og neshorn kan observeres i naturlige omgivelser. Hvordan du vil oppleve dette er opp til den enkelte, men her finner du alt fra luksuriøse lodger i parker som Chitwan eller en noe røffere utfordring i parker som avsidesliggende Bardia eller Koshi Tappu. Enten du krysser Nepal med terrengsykkel, motorsykkel, flåte eller turist buss, kan Nepal tilby et forbløffende variert utvalg av attraksjoner og landskaper.

Høydepunkter, hva er så spesielt med Nepal og hvorfor er dette nesten som en magnet på alt fra backpackere til de som er på søk etter meningen med livet?
 • Pokhara - vil ta pusten fra de fleste med en vanvittig beliggenhet. Ta en spaser eller sykkeltur rundt Fewa innsjøen og ny den grønne kontrasten mot en knallblå himmel og den mektige Annapurna fjellkjeden som en konstant påminnelse på hvor du befinner deg. Pokhara er Nepals turistdestinasjon #1 og startstedet for de fleste populære rutene for fotturer.  De mest populære rutene er Annapurna og Ghandruk. REISEbazaar tilbyr en rekke fotturer med verdens ledende operatører innen fotturer og sykkelturer – sykkelturer i Nepal | Fotturer i Nepal.
 • Everest regionen - Nå det høyeste punktet på jorden eller velge å leve kanskje ut din drøm om å stå ved foten av Mt. Everest (8 848 m). Everest-regionen i Nepal er mer enn bare klatring og fotturer, og vil muligens være en opplevelse som vil prege resten av ditt liv og kan nærmest fremstå som ditt personlige Nirvana! Everest regionen ligger i den nordøstlige delen av Nepal, og en verden for seg selv, en verden med store isbreer, fosser av is, verdens høyeste fjelltopp, dype daler og små landsbyer med hardføre mennesker som står imot de krevende og tøffe forholdene som naturen har kastet i deres ansikt sammen ekstremt tynn luft. For mer informasjon om våre fotturer til Everest regionen – klikk her
 • Bhaktapur - er byen for de troende og er en tidsreise tilbake til en svunnen tidshistorie av Kathmandu dalen. Blant de tre store byene i Kathmandu Valley, er Bhaktapur, fortsatt til denne dag en levende representasjon av hvordan hele Kathmandu Valley ville ha sett ut i løpet av middelalderen perioder. Bhaktapur er berømt for sin praktfulle arkitektur, Skyhøye templer bygget i Pagoda stil-som antas å være trappen til himmelen, keramikk, og massive kongelige gårdsrom hvis eksistens dateres tilbake til det 12. århundre benyttes fortsatt av tilhengere som fremdeles feirer sine pre-historiske festivaler med like mye av velbehag og lidenskap som de ville gjort det i tidenes begynnelse. Bhaktapur er da også selvsagt på UNESCOs verdensarvliste.
 • Gorkha - er det historiske fødestedet til Prithvi Narayan Shah, som samlet kongedømmene i Nepal i 1769. Gorkha fremstår har klart å opprettholde mye av sine århundrer gamle sjarm med Durbar Palace som den sentrale attraksjonen. Gorkha er som Pokhara et utgangspunkt for en rekke fotturer deriblant den lange fotturen rundt Manaslu fjellmassivet. Gorkha er selve grunnstenen av Nepal. Dette er hjemmet til de modigste-av-de-modigste soldater i verden, Gurkhaene. Det var fra Gorkha av visjonen av dagens Nepal først så dagens lys og skissert av den første kongen av det moderne Nepal. Før dette var Nepal delt inn i små kongedømmer før Prithvi Narayan Shah, den første kongen av (moderne) Nepal fikk en visjon om å forene alle de små individuelle kongedømmene i en enestående styrke for å styrke forsvaret for å stå imot en økende press fra øst, East India Company og britisk koloniherredømme. Området er stort sett befolket av det etniske Gurung folkeslaget, som har tjent mengder av ros i begge verdenskrigene, inkludert flere Victoria Cross utmerkelser enn noen annen by i verden (13). Til tross for deres voldsomme lojalitet og holdning på slagmarken, er de vennlige mennesker med en tradisjon av ekte gjestfrihet.
 • Chitwan - er stedet i Nepal du skal reise hvis du ønsker å slukke tørsten for naturopplevelser. Chitwan ligger i den sørlige delen av Nepal og her venter natur og dyreopplevelser i jungelen i Royal Chitwan nasjonalpark. Parken skal ha en god bestand av bengaltigre (men sjansen for at du skal se disse er minimale). Chitwan var Nepals første nasjonalpark og dekker et område på 932 kvadratkilometer 
 • Dolpo - gå gjennom skjulte daler, besøk historiske Shey Gompa og føl på isvannet i Phoksundo innsjøen. Fotturer i denne avsidesliggende regionen Dolpo fører deg gjennom naturskjønne, skjulte daler og gamle helligdommer som Shey Gompa. Nyt fascinerende utsikt over innsjøen Phoksundo Lake og møt karavaner av yak okser som krysser fjellpassene og landsbyfolk som karrer seg til de bratte fjellsidene som de har gjort i århundrer. Menneskene som bor i denne regionen bor i noen av de høyest bosetninger som finnes i verden som f.eks Dho-Tarap dalen, Dolpo er rett og slet formidabel. Lite har endret seg i veien for livet for disse hardføre mennesker som strengt følger skikker og tradisjoner som ble nedarvet fra sine forfedre som kom til dette området fra Tibet for flere århundrer siden. Fotturer i dette området gir deg en mulighet til å møte disse enkle menneskene som lever under ekstreme forhold. Dolpo ble først åpnet for turisme så sent som i 1989 og frem til da hadde denne regionen med disse høye fjell daler vært uutforsket og i stor grad usett av utenforstående. Takket være isolasjonen og vanskelig topografi, har folk i denne regionen bevart sin kultur og lever et liv uberørt av innflytelse fra det moderne samfunnet.
 • Palpa – bli sjarmert av denne litt «off-the-beaten-track" destinasjonen. Dette området ligger faktisk ikke så langt fra Pokhara og kan nåes lett med lokalbuss. Den historiske byen Tansen ligger på en liten åsrygg og kan tilby en rolig atmosfære hvor tiden omtrent har stått stille og livet beveger seg meget langsomt denne litt tilbakelenende livsstilen er meget smittsom. Her kan du vandre ned brosteinsbelagte gater rundt den gamle basaren og oppleve en langt mer autentisk liv enn det du vil kunne finne i Pokhara.

 Se vår destinasjons video fra Nepal:
Copyright - Sergi Martínez Miró


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.