Vi vil gjerne introduserer deg til et utvalg av noen av de beste gastronomiske regionene i Europa, inkludert siciliansk gatemat, tradisjonelle finske retter og deilige glass av den portugisiske Vinho Verde, og matturene våre vil pirre ganen til enhver kresne gourmand. Enten det er å besøke et lokalt matmarked eller bli med på et matlagingskurs, reiserutene på våre matturer lar deg oppdage regionale delikatesser som gir deg en ekte smak av hver destinasjon.


Prøv lokale viner og gatemat på Sicilia

Sicilia er hjem til en fascinerende kulturarv, og er ikke bare kjent for sin eldgamle arkitektur og vakre landskap, det er også kjent for sin fantastiske kulinariske historie. Rundturen Sicily Food Adventure tar deg med på en sansereise blant det italienske landskapet og pulserende markeder, kjent for sin gatemat og lokale delikatesser. Gjennom hele turen vil du ha mange muligheter til å nyte regionale matretter, men vi anbefaler på det sterkeste å prøve arancine, sfincione og cannolis.

Hvis det ikke er nok til å vekke appetitten, vil du også lære om det tradisjonelle kjøkkenet til Trapani under et matlagingskurs før du drar til Marsala for å smake på de internasjonalt anerkjente vinene i regionen. Osteelskere vil også være i sitt rette element med en osteomvisning og ostesmaking under et besøk på en familiedrevet gård i nærheten av Ragusa.

Vis mat og vinopplevelser i Italia


Nyt fersk sjømat og nipp til portugisiske viner

Mens du sykler langs Portugals storslåtte kystlinjen på sykkelturen Porto til Lisboa Atlantic Ride, åpner en helt ny verden av kulinariske herligheter seg når du stopper ved fargerike fiskerlandsbyer og byer underveis. De livlige byene Porto og Lisboa gir deg sjansen til å fordype deg i Portugisisk kultur og historie, i tillegg til å hengi deg til det smakfulle lokale kjøkkenet.

Tradisjonell portugisisk mat kommer fra naturen og omfatter friske, sterke smaker for å lage solide og rustikke retter. En tur til Porto ville ikke vært komplett uten portvinsmaking, som lar deg nyte dens berusende smaker og aromaer. Portugal er også kjent for sitt brede utvalg av fisk og sjømat, som du kan smake på steder som Furadouro og Nazaré, som ligger ved kysten av Atlanterhavet. Alt behagelig skylt ned med den portugisiske spesialitetsvinen, Vinho Verde, selvfølgelig!

Vis andre matopplevelser i Portugal


Gå mellom fjellandsbyer - Prøv prisbelønte oster underveis

Vandring i Picos de Europa, den eldste nasjonalparken i Spania, vil garantert få deg til å øke appetitten. Denne vakre regionen er en naturelskers paradis, og maten du får smake på underveis er like imponerende.

Ikke bare får du besøke lokale spisesteder som serverer smakfulle retter som Lam Cordero al la Menta, fersk fisk og Fabada Asturiana (bønnegryte), du vil også få smake på områdets prisbelønte blåmuggost, Queso Cabrales. Denne håndverksosten er laget av lokale melkebønder og er modnet i kalksteinsgrottene i Asturias, og gir deg en autentisk smak av Picos de Europa.

Vis andre matopplevelser i Spania


Smak på hjortedyr og skogsbær i den finske villmarken

Dypt i hjertet av den avsidesliggende villmarken i Finland ved Oulanka nasjonalpark, står Basecamp Oulanka. Januar og februar er flotte tider å besøke, da trehyttene er dekket med snø og gir en magisk base for å utforske den finske villmarken. Det er ikke noe mer spennende enn å starte året med en opplevelse av det magiske nordlyset.

Men Finland har mye mer å tilby også. Det ville landskapet gir utrolige råvarer som vilt, laks, tyttebær og multebær, som du kan smake under oppholdet på Basecamp Oulanka.

Vis andre villmarksopplevelser i Finland


Opplev smakfull middelhavsmat på milde kvelder

Mellom fastlandet i Frankrike og den italienske halvøya, er Korsika en middelhavsøy full av kontraster og naturlig skjønnhet. Det er et reisemål for matelskere fra hele verden som elsker å spise  tradisjonell mat med et vakker landskap som bakteppe.

Når du utforsker fjellene og landsbyene på Korsika, vil du forstå hvorfor maten her har blitt en så integrert del av kulturen. I tillegg til å tilbringe kveldene på hotellet med å spise pikante retter laget av vilt, fisk og ferske lokale urter, vil du ha tid til å besøke lokale restauranter og konditorier. Øya er også kjent for sine charcuteries og brocciu-oster som bare må prøves!

Vis alle turer på Korsika

Hvis disse turene har pirret smaksløkene dine, hvorfor ikke se på et gastronomisk eventyr i 2023? Ta en titt på vår samling av matferier i Europa og lenger unna ved å klikke her.