Vi leter nå etter din drømmereise

Reiser til Haiti

Labadee Island; HaitiHaiti er landet i Karibia som oftest forbindes med naturkatastrofer, opptøyer og er kanskje ikke på radaren til de fleste som leter etter en drømmeferie. Haiti er derfor ikke kanskje ennå klar for de store horder av turister, og dette er nettopp hvorfor du skal tenke på Haiti som din neste destinasjon til Karibia. Haiti er en urørt, om ikke perle, så er det i hvert fall mange grunner gode nok for at du skal velge Haiti som reisemål.

Den mest hørte frasen på Haiti vil mest sannsynlig være «pa gem pwoblem» og er kreolsk for «det er ikke noe problem». Dette brukes i mange sammensetninger og kan gjerne bety; farvel, hvordan har du det, eller rett og slett bare for å fylle et tomrom i en samtale!

Til tross for de mange naturkatastrofene som de siste årene har rammet Haiti er det en utrolig optimisme blant lokalbefolkningen og det kommer til syne i nettopp dette uttrykket. Haiti er en sterk kontrast til det perfekte postkortbildet man gjerne har fra alle de andre landene i regionen, men Haiti skjuler noe annet enn som er vel verdt å utforske.

Noen grunner til du bør besøke Haiti!
 • Menneskene – ydmyke, glade og alltid villige til å gi en hjelpende hånd. De få menneskene som jobber i turistnæringen og er garantert noen av mest vennlige i hele Karibia. Du vil møte barn som smiler, sterke fiskere og hyggelige mennesker som er autentisk glade for at har nettopp valgt p komme til Haiti. Ja det er selvsagt fattigdom og desperate mennesker men ved å komme hit bidrar til arbeidsplasser og det vil også gi deg et innblikk i Haiti som ikke fremkommer i pressen.

 • Mat – en blanding av fransk, afrikansk og spansk, krèyol er det tradisjonelle kjøkken på Haiti. De fleste måltider er servert med «diri kole ak pwa» (ris og bønner) og du finner ingredienser med alt fra kylling til fisk i kreol saus. Smakfullt og ikke for sterkt. Haitis kjøkken har sin litt egen blanding av europeiske og karibisk fusion som du ikke finner noe annet sted i Karibia

 • Strender – Haiti er kanskje ikke så kjent for sine strender, men det finnes en del bortgjemte bukter som rett og slett er fantastiske og det beste er at de omtrent garantert vil være uten turister. For å se noen av de beste strendene ta en båttur over til Amiga Island på Cap Haitien og du vil mest sannsynlig ha din egen private øy for dagen. Hvis du legger turen til Jacmel, rett utenfor Port-au-Prince finner du stranden Raymond Des Baines, et populært utfartssted og med en storslått solnedgang

 • Opplevelser – Haiti er også en utmerket destinasjon his du vil opppleve noe mer enn bare strender og her finner du bortgjemte fossefall og du kan også klatre opp til det høyest beliggende festningen på den vestlige halvkule, La Citadelle La Ferriere- Haiti er et mekka for naturelskere.

 • Haitis historie - et land med en så tragisk og urolig historie er det klart at det finnes mange historier. Hvis du skulle befinne deg  i nord ved Cape Haitien vil du garantert hære snakk om revolusjonen og relasjonene til nabolandet Den Dominikanske Republikk, pirater og frigjøring. Det er ikke vanlig å finne en nasjon i denne regionen som har enb så rik historie som nettopp Haiti.

 • Kultur – Haiti er et Karibisk land som ennå ikke har mistet sin kulturarv til den vestlige verden. Over hele Haiti vil du se lokale kunstnere som støper jernskulpturer i gatene, musikk kommer fra de trange gatene og er du heldig kan du kanskje også få oppleve en vodoo seremoni og få en smakebit av en ekte kulturopplevelse.

 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Haiti (Port-au-Prince)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juli (30°C), Kaldeste måned: januar (27°C) & Våteste måned: august (101.5mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation in Port-au-Prince, Haiti
Hvordan er været på Haiti? I begynnelsen av April begynner regnet igjen å falle og allerede I mai kan du forvente kraftige regnskyll og som om ikke det var nok fyker også temperaturen oppover og skaper selvsagt en meget høy luftfuktighet. August & september er midt I den verste orkan perioden og de gjør gjerne mer skade på Haiti enn ellers i Karibia grunnet dårligere bygningsstandard og dårligere infrastruktur, dette er definitivt ikke tiden å besøke Haiti
Beste tiden å reise til denne destinasjonen? Den beste tiden å besøke Haiti er under den «kalde» og tørre perioden mellom november og mars. Mardi Gras (karnevalet) feires normalt i perioden mellom januar & februar (sjekk kalender)
Myntenhet: 1 Haitisk gourde = 100 centimes (fransk) eller santim (kreole).
Tips: Med så få turister er det ikke unormalt at det å gi tips ikke er så vanlig, men det skjer selvsagt på Haiti også av og til at man gir tips. Som sikkert alle vet har Haiti blitt rammet av en rekke natur katastrofer de siste rene og livet for innbyggerne er tøft og hardt, men til tross for dette vil du bli tatt imot med åpne armer og smil. Hvis du velger p komme til Haiti så husk at det ødeleggende jordskjelvet som rammet landet i 2010 fortsatt preger dagliglivet til mange innbyggere. Bruk derfor vår tips guide som en verktøy for ditt besøk:
Taxi: Det er ikke forventet noe tips når du tar en taxi, avtal evt pris på forhånd
Hoteller: Får du hjelp av noen til å bære bagasjen din er det normalt å betale USD1 per kolli for dette. Som ellers i Karibia er det vanlig å legge igjen USD1-2 per natt til de som rengjør rommet (dette gjør du da hver morgen)
Restauranter: Det er ikke vanlig å gi tips på vanlige spiseseter og enklere restauranter. På litt mer turistorienterte restauranter er det vanlig med 10% i tips på toppen av regningen.
Annet: De fleste på Haiti forventer ikke noe tips så ikke føl noe press til å gjøre dette. Hvis du er fornøyd med den tjenester som er levert så legg igjen noe, husk at dette er et av verdens fattigste land og send det minste beløp vil gjøre en forskjell
Interessante fakta om Haiti:
 1. Kun 5 ut av 1000 innbyggere på Haiti eier en bil. Transport er stort sett med lokale minibusser "taptap"
 2. Vodou (eller mer kjent som voodoo) er anerkjent som en offisiell relegion på Haiti, som det eneste landet i verden.
 3. Haiti er den vestlige halvkules nest eldste land
 4. Forfatteren Graham Green skrev en helelr nedsettende bok fra tiden under Duvalier regimet (boken het The Comedians) og ble nektet innreise til landet for alltid.
 5. Byen Jacmel på Haiti var den første byen i Karibia som fikk elektrisitet (1925) og ble deretter kjent som "City of Light"
Festivaler:
Haitis kultur omfatter også aspekter fra den opprinnelige bosetningen på Haiti samt innflytelse fra frigjorte afrikanske slaver, fransk romersk katolisisme og voodoo tilbedelse. Haitis kanskje mest populære festival er det årlige karnevalet, en overdådig festival i likhet med Mardi Gras i USAs sørstater og nyer som New Orleans
 • Karneval – også kalt “kanaval” på kreolsk, denne festen finner sted årlig i januar eller februar og feires tradisjonelt ca 40 dager før påske. Under denne feiringen stopper Haiti opp fullstendig og stort sett alle  byer fylles av fargerike parader og konkurranser, dansing og synging. Dette fortsetter ender stort sett alltid med fester langt frem til neste morgen hvor hele nabolag går fullstendig av hengslene.
 • Rara – er en annen festival som også har en religiøs tilknytning og finner sted under påskeuken. Her er det mange parader med tradisjonell Haitisk og afrikansk musikk og den livlige atmosfæren styrkes ved de mange trompetlignende instrumentene som blåses med full gusto (kalt vaksen)
 • Kris? Krak! Festivalen – er vanligvis avholdt mai måned og er en familierettet festival med fokus på tradisjonell fortelling av Haitis fargerike historie og folklore fortellinger. I denne perioden er det også mange ulike voodoo feiringer.
Se våre destinasjons video fra Haiti:
© come2haiti


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.