Vi leter nå etter din drømmereise

Maldivene - hvor dine drømmer blir til virkelighet

MaldivesPå Maldivene vil du bli overveldet av uovertruffen luksus, slående hvite sandstrender og en helt surrealistisk unervannsverden. Øygruppen består av mer enn tusen øyer spredt utover 298 kvadratkilometer av det indiske hav, og dette lille landet fascinerer enhver besøkende. 
Her kan du oppleve en naturlig skjønnhet som er helt ulik noe annet sted i verden. De fleste som kommer hit får innfridd drømmene sine om solfylte dager med krystallklar himmel, glitrende, turkise laguner og myke, pulveraktige strender. Du vil finne en overflod av korallrev og tropiske fisker her – alt fra neonfargede klovnefisker til majestetiske mantra-rokker – om du dykker eller snorkler i det klare, turkise vannet. Forestill deg pikniker på øde, ubebodde øyer og private strender som du kan ha helt for deg selv mens du nyter sol, varme og lyden av bølgesus i det fjerne.
Det beste er at du i tillegg bare er en kort helikoptertur fra den spennende hovedstaden Malé – mens det føles ut som du er en hel verden fra hverdagslivet. Siden Maldivene befinner seg midt i det indiske hav vil du også finne utsøkt sjømat her. Et måltid med fersk fiskefilet eller kongereker smaker mye bedre hvis du kan nyte det med et stearinlys, vin og utsikt til en nydelig solnedgang. 

Høydepunkter
 • Banana Reef – vest for øya Farukolhufushi finner du dette praktfulle korallrevet, som er en favoritt blant dykkere, snorklere og svømmere verden over. Uansett om du har mye eller lite dykkerfaring vil du få stor glede av dette naturlige vidunderet. Her finner du rett og slett litt av alt: dramatiske klipper, grotter, frodig korallvekst i alle regnbuens farger, haier, barracudaer og mange flere eventyrlige naturopplevelser. Det som er så spesielt med dette korallrevet er at fiskene her ikke er redde for fotografer, så du kan enkelt få tatt suverene undervannsbilder!
 • Utheemu – dette er den nordligste øya på Maldivene, men den har en helt spesiell posisjon i øyas historie. En gang var øya hjem til Sultan Thakurufaanu, som var med på å drive ut de portugisiske kolonialmaktene sent på 1600-tallet. Selvfølgelig finner du også de karakteristiske hvite sandstrendene her, men et ekstra bonus er jo øyas unike historiske aspekt. I tillegg kan du blant annet følge i landets folkehelt sine fotspor og besøke huset han pleide å bo i.
 • Fiskemarkedet i Malé – dette unike markedet er kanskje den beste måten å bli kjent med lokalbefolkningen på og et besøk hit gir deg også et godt inntrykk av dagliglivet på Maldivene.  Markedet forholder seg ikke til noen faste åpningstider, men vi anbefaler at du drar hit om ettermiddagen eller tidlig på kvelden, for det er da fiskermennene kommer med dagens fangst. Tunfisk er den mest populære fisken til salgs, og dette er stedet du finner alle råvarene som blir brukt i tradisjonelle maldiviske retter. 
Hvor skal du bo?
Maldivene har hundrevis av ulike hoteller i stort sett alle kategorier. Vi i REISEbazaar har valgt ut en del hoteller som vi anbefaler i stort sett alle prisklasser og du kan nyte godt av alle spesialtilbud som bonusnetter, EARLY BIRD tilbud, HONEYMOON tilbud med mer.

3-stjerner hoteller: 
Makunudu Island Resort | Reveries Diving Village | Casa Mia Maldives | Adaaran Club Rannalhi
4-stjerner hoteller: 
Ellaidhoo Maldives By CinnamonCinnamon Dhonveli Maldives | Cinnamon Hakuraa Huraa Maldives | The Barefoot Eco Hotel | Adaaran Meedhupparu |
Adaaran Hudhuran Fushi | Kuredu Island Resort
5-stjerner hoteller: 
Anantara Dhigu Resort | Anantara Veli Resort | Kudafushi Resort & Spa | Huvafen Fushi | Mirihi Island Resort | Hurawalhi Island Resort | Kudadoo Maldives | Kurumba Maldives | Velassaru MaldivesDhigali Maldives | Faarufushi Maldives | Velassaru Maldives | Adaaran Prestige Vadoo | Adaaran Prestige Water Villas | Kudadoo Maldives Private Villas


 
Adaaran Hudhuran FushiGjennomsnittstemperatur og nedbør for Maldives (Malè)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: april (30°C), Kaldeste måned: desember (28°C) / Våteste måned: september (94.1mm) - Alle verdier basert på innhentet data i perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation in Male, Maldives
Hvordan er været? Klimaet på Maldivene er tropisk og sterkt påvirket av monsuner. Om vinteren, som varer fra november til mars, er været varmt og det er lav luftfuktighet. Været blir påvirket av den nordøstlige monsunen i løpet av denne tidsperioden og det er vanligvis bare uvær om ettermiddagen og kvelden. Om sommeren, som er mellom mai og november, er det sterke vinder og mange regnskurer.  Den sørvestlige monsunen som herjer om sommeren fører som regel til røff sjø (noe som kan gjøre vannaktiviteter som dykking vanskelig). Det er også høyere luftfuktighet om sommeren, i tillegg til at det ofte er overskyet. Generelt er den tørreste perioden mellom januar og april.  Temperaturene på Maldivene er relativt stabile, og du kan som regel forvente temperaturer mellom 30 og 25 grader året rundt. 
Beste tid å besøke landet? Den beste tiden å besøke Maldivene på er mellom januar og midten av april, siden dette er den tørreste og mest solrike perioden av året. Det kan derimot blusse opp uvær om ettermiddagen i løpet av disse månedene, spesielt i de sørligste øyene, som er bedre å besøke om sommeren. Dette er fordi de er mindre eksponert for den sørvestlige monsunen, noe som vil si at de har mindre vindfulle og mer solrikt vær enn resten av øya i løpet av denne årstiden.  
Myntenhet: På Maldivene brukes det Maldiviske Rufiyaa (MVR) og 1 MVR = 100 Laari. Du kan også bruke amerikanske dollar (USD) her, og de fleste feriestedene, hotellene, butikkene og restaurantene i Malé samt noen utvalgte øyer aksepterer kreditt –og debetkort. 
Tips: Det forventes ikke alltid at du gir tips på Maldivene, men i visse situasjoner burde du legge igjen noe. Vi anbefaler at du gir tips slik:
 • Taxisjåfører: Kjører du taxi må du ikke nødvendigvis gi tips, men hvis taxisjåføren er ekstra hyggelig eller hjelper deg med bagasjen din burde du gi noen få dollar. 
 • Rengjøringspersonell: Vi anbefaler at du gir rundt 10-20 USD per uke. 
 • Pikkoloer: Du burde gi pikkoloene på hotellet mellom 1 og 5 USD per bag om de hjelper deg med disse.
 • Restauranter: Bor du på et feriested har du vanligvis den samme kelneren under hele oppholdet, og da burde du gi mellom 10 og 20 USD per uke. Du burde tipse på samme måte når du drar på bar. 
 • Mannskap på båt: Bruker du båt som transportmiddel mellom øyene burde du tipse besetningen mellom 5 og 10 USD. 
 • Spaansatte: Du burde gi mellom 5 og 10 USD per behandling. 
Interessante fakta: De fleste assosierer kanskje Maldivene med kritthvite strender, turkist vann og palmetrær men her er 3 fakta du kanskje ikke visst om Asias minste land. 
 1. Maldivene er det laveste og flateste landet i verden med mer enn 1190 lavtliggende korall øyer samlet i 26 ulike atoller hvorav 200 er bebodd og 80 øyer er satt til side for turistutvikling
 2. Maldivene er et Muslimsk land og øygruppen har offisielt helg fredag og lørdag, istedenfor på lørdag og søndag, som i mange andre land. 
 3. På Maldivene finner du ikke mange eldre lokale mennesker; nesten halvparten av befolkningen er 15 år eller yngre. 
Festivaler: Maldivene er et land som ofte feirer historiske begivenheter og muslimske helligdager. Her er noen av festivalene vi syns er spessielt spennende.
 • Uavhengighetsdagen (juli) – høydepunktet av denne festivalen er nok feiringen som blir holdt ved Republikksplassen på øya Malé. Her er det mye som foregår: Landets sikkerhetsstyrker marsjerer gjennom byen, barna som har kledd seg opp i fargerike drakter går i tog og i tillegg fremføres det også tradisjonelle danser. Det blir også kjørt paradevogner med forskjellige illustrasjoner gjennom byen.
 • Eid-ul Al`h`aa (tiende dagen av Zul Hijja i den muslimske kalenderen) – de som ikke har råd til å dra på pilegrimsreise til Mekka i løpet av denne tiden blir hjemme og feirer i stedet. Dette er landets lengste helligdag og den varer som regel mellom fem og syv dager. Her kan du få med deg en rekke arrangementer og oppleve hvordan tradisjonell sport, musikk og dans går hånd med mer moderne versjoner.
 • Republikkdagen (november) – den 11. november 1968 ble Maldivene en republikk og dette feires på denne datoen hvert år.  På denne dagen vil du oppleve både parader og tog, og det er spesielt mange barn i gatene. Den yngre delen av befolkningen tar på seg de fineste klærne sine og er ekstra engasjerte i de lokale begivenhetene som arrangeres på denne dagen. Under feiringen burde du absolutt prøve huni hakuru folhi (en kake laget av kokos, sukker og mel), masroshi (en liten pannekake fylt med fisk) eller bodibaiy (en søt, klissete rissnacks).
Se vår utvalgte destinasjons video fra Maldivene:
© Epic Drone Videos


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.