Vi leter nå etter din drømmereise

Det finnes kun en Martinique

MartiniqueEn øy velsignet med et bredt assortiment av lukter og eksotisk flora, Martinique er da også kjent som blomstenes øy. Storslagen naturlig skjønnhet representert med den mektige Pelèe vulkanen som tårner opp over landskapet og levningene etter det som også kalles Karibias Pompeii, den historiske byen Saint-Pierre. Martinique er også av mange regnet som den kulinariske hovedstaden i Karibia i en herlig blanding av fransk kjøkken møter kreolske kreasjoner, en blanding av Afrika og Europa, Karibia og India!

Martinique har virkelig alt som skal til for den perfekte reisen

Noen grunner til du bør besøke Martinique!
Martinique har bygget seg opp til å bli en av de beste destinasjonene i Karibia for de som vil oppleve noe mer enn bare det å ligge på en strand under en solparasoll. Høydepunktene står tett her og du kan jo begynne oppdagelsesreisen med å utforske nasjonalparken Domaine d’Emeraude. Fordyp deg i Martiniques forhistorie som en slavedestinasjon i Savannah eller slapp av en dag på den hvite sanden på Pointe-Marin, oppdag Fort-de-France, hovedstaden på Martinique 

Martinique og matkultur - Martinique er faktisk verdenskjent for sitt kjøkken og det er i dag over 365 restauranter på lille Martinique hvor du kan få det beste fra Frankrike i en herlig kreolsk miks, med krydder eller franske urter om du foretrekker dette.

Rum - Martinique er også kjent som verdens rum hovedstad og har 12 ulike merker og mange av de er sammenlignbare med cognac. Rum fra Martinique er da også den eneste som har fått den høyt aktede utmerkelsen ‘Appelalation d’Origine Controlèe (AOC), som vanligvis kun er gitt for de beste viner. Gratis smaksturer er mulig på Martiniques mange destillerier.

Dykking - Faktisk har Martinique meget brukbar dykking, selv om det ikke er så veldig kjent. Her finner du godt beskyttede korallrev, historiske vrak med da selvsagt høydepunktet Diamond Rock, et undervannsfjell med en dyp grotte.

Økoturisme - Martinique mange naturlige severdigheter, da med majestetiske Mount Pelèe, appellerer til alle friluftsmenneske, hele 2/3-deler av Martinique er designert som beskyttet område og du kan utforske dette enten til fots eller på organiserte 4x4 utflukter

 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Martinique (Fort de France)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juni (28°C), Kaldeste måned: februar (25°C) / Våteste måned: oktober (120.8mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation in Martinique, Fort de France
Beste tiden å besøke Martinique? 
Martinique har som de øvrige øyene i regionen 2 ulike sesonger. Den tørre årstiden er fra desember til april når det stort sett er solskinn hele tiden med en og annen tordenstorm med temperaturer rundt 27C. Den våte årstiden starter normalt sett mellom juni/juli og varer da ut til midten av november. Denne perioden er ikke optimal og det er varmere og med høyere luftfuktighet.
Myntenhet:  EUR = 100 cents
Tips:  De fleste som jobber i service næringen for sin lønn via tips og drikkepenger og det er ikke noe annerledes på Martinique. Du kan bruke disse retningslinjene for Martinique;

Restauranter: de fleste restauranter inkluderer 15% service avgift på alle regninger. Dette er egentlig nok som tips, men hvis du er meget fornøyd med service og mat kan du jo alltids legge igjen noe mer.
Hoteller: legger vanligvis på 10% service avgift på regningen for det su har spist/drukket på hotellet (og da evt om du skal betale for overnatting lokalt). Men igjen som vanlig er det anbefalt at du legger igjen EUR2 per natt på rommet for rengjøringspersonalet.
Taxi: forventer faktisk tips, spesielt for lengre turer eller om det er sent på kvelden eller tidlig på morgenen (mellom 20-06), så du kan faktisk regne med å få et tillegg på hele 40% i denne perioden på toppen av den vanlige prisen.

Interessante fakta om 
 1. Columbus ble fortalt av de lokale innbyggerne på Cuba og Hispaniola om en øy som de kalte «Martinino», og når han oppdaget øyene gav han de navnet som det bærer i dag, Martinique
 2. Martinique kom under britisk kontroll for en kort periode på 1800-tallet og tidlig 1900-tallet, men med unntak av denne korte perioden har Martinique alltid vært under fransk kontroll.
 3. Martiniques høyeste punkt er Mount Pelèe (1397 moh) og er en stratovulkan som hadde sitt siste utbrudd i 1902
 4. Martiniques mest populære rett er Colombo (kylling curry) basert på en masala Tamil rett opprinnelig.
Festivaler - Båndene til Frankrike er sterke og alle helligdager er da stort bundet opp mot de franske, som f.eks Bastille dagen med feiringen av etableringen av den franske republikken. For de frankofile vil su sikkert like Martiniques Beaujilais feiringer i November som er til minne om ankomsten til de første druene som brukes til å lage Martiniques sterke rødvin
Men den ekte Karibia følelsen er ikke borte fra Martinique og årets største festival er den 4-dagr lange feiringen *Vaval» (sammenlignet med Mardi Gras).
 • Vaval - Denne festivalen er Martinques karneval og holdes i februar hvert år og faller sammen med den kristne feiringen av Lent. Dette er 4-dager galskap til ende med parader, store kvanta rum, dansing og musikk og Martinique er stort sett komplett stengt under denne perioden og feires over hele Martinique.
 • Bastille Day - Dette er da feiringen av grunnleggelsen av den franske republikk og er også da selvsagt Frankrikes nasjonaldag. De fleste butikker vil holde steng. Feiringen finner sted den 14. juli hvert år.
 • Le Tour de Martinique - Det samme som Tour de France og er et årlig sykkelritt som finner sted i juli. Mange av veiene er da stengt og konkurransen tiltrekker seg noen av verdens beste sykelister og er nok en god grunn til å danse, drikke og ha det lystelig.
 • Tour de Yoles Rondes - Avholdes i august hvert år og er Martiniques største båtrace. Deltagerne må bruke tradisjonelle fiskebåter over flere etapper rundt Martinique. Dagen er selvsagt nok en grunn til å feire med parader og litt karnevals atmosfære.
Se vår destinasjons video fra Martinique:
Copyright - One Man Wolf Pack


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.