Vi leter nå etter din drømmereise

Dominica | Karibias naturøy

Dominica
Dominica utfordrer karibiske klisjeer på mange måter. Her vil du ikke finne  masseturisme og fester hvor det flyter over av billig rom. Øya har fått kallenavnet ‘naturøya’ av en grunn, og med sine naturlige skatter  lokker øya til seg flere og flere økoturister hvert år.
Dominicas tropiske regnskoger dekker to tredjedeler av øya, og er hjem til rundt 1200 plantearter. Det regner mye her, noe som har ført til at det finnes et stort mangfold av elver, innsjøer, bekker og fosser på øya. Landets kanskje fineste nasjonalpark, Morne Trois Pitons, var det første UNESCO-verdensarvstedet i det østlige Karibia. Dominica kan også by på fabelaktige dykkeopplevelser og Karibias første langdistanse tursti. I tillegg er øya det eneste stedet i det østlige Karibia som fortsatt har en relativt stor urfolkpopulasjon.  Kariber har bodd på øya siden det 13. århundre og her har du en strålende mulighet til å lære deg mer om kulturen deres. Dominica er rett og slett en Øynasjon helt utenom det vanlige.
Høydepunkter
 • Morne Trois Pitons nasjonalpark – du kan se utrolig mange ting i denne her, men våre favoritter er Trafalgar Falls og Boiling lake. Trafalgar Falls ligger vest i Morne Trois Pitons nasjonalpark og fossefallene er to av Dominicas mest populære turistattraksjoner. Dette er  et fascinerende syn. Boiling lake er et minst like imponerende syn og er teknisk sett en åpning i jordens indre som slipper ut damp og gass. 
 • Kalinago Barana Autê – Denne gjenskapningen av en tradisjonell landsby befinner seg i nærheten av Crayfish River, som er rett ved Isukulati Falls. Er du interessert i å få vite mer om kulturen til Karibierne, er dette stedet for deg, og du kan blant annet få se hvordan de lagde kurver og kanoer. Det vises også hvordan lokalbefolkningen tilberedte og brukte maniokplanten i matlagningen sin. Du burde også få med deg ‘mennenes hus’, Karbet, hvor det holdes danseforestillinger og kulturpresentasjoner.  I tillegg til at du får et unikt innsyn i kulturen til Karibierne kan du også nyte en helt fantastisk utsikt til Isukulati Falls herfra.
 • Den botaniske hagen i Roseau – her kan du se en rekke tropiske planter og hagen er full av banyan, palme –og fikentrær. Hit kan du komme for å ta en gåtur blant de eksotiske plantene for å så ha piknik på den utsøkte gressplenen. Vi anbefaler også at du tar en tur innom fugleburene med de endemiske Jaco –og Sisseroupapegøyene
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Dominica
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juni (28ºC) / Kaldeste måned: februar (25ºC) / Våteste måned: august (104.0 mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation at Rosseau, Dominica
Hvordan er været? Dominica har et tropisk klima og temperaturene her er som regel mellom 24 og 32 grader, mens i fjellene kan det være noe kjøligere. Generelt kan værmønstret på Dominica deles inn i to sesonger: Regnsesongen, som varer fra juni til oktober, og tørkesesongen, som varer fra juni til september. Imellom disse er det to overgangssesonger: fra november til tidlig januar (når passatvinden starter å blåse, temperaturene synker og været blir bedre) og mellom midten av april og midten av juni (når temperaturene og antall regnskurer gradvis stiger). Drar du til Dominica i løpet av tørkesesongen vil du nok oppleve passatvinden hver eneste dag, men den er heldigvis ikke så veldig sterk. I løpet av regnsesongen er vindene mer uforutsigbare. Det kan forekomme orkaner mellom juni og september.
Beste tid til å besøke landet? Den beste tiden å besøke Dominica på er mellom februar og april. Da har skydekket forsvunnet og sola er sterkere. Mai er også en fin måned å dra til øystaten på, men da er det veldig varmt og fuktig og du må forberede deg på å bli litt svett. 
Myntenhet: I Dominica brukes det Eastern Caribbean dollars (XCD) og 1 XCD = 100 cents. Amerikanske dollar (USD), euro (EUR) og britiske pund (GBP) brukes også hyppig her, så om det ikke står hvilken myntenhet noe er priset til burde du alltid spørre. Husk også at siden det sirkulerer så mange myntenheter på Dominica kan de fleste selgere her ikke veksle større lapper.
Tips: Det er vanlig å tipse på Dominica og vi anbefaler at du tipser slik:
 • Hotell: Selv om de fleste hoteller legger til rundt 10% serviceavgift på hotellregningen, er det vanlig å legge igjen litt ekstra. Hvis det ikke er lagt til serviceavgift på regningen burde du alltid tipse mellom 10 og 15 prosent.
 • Restauranter: Her gjelder de samme etikettene for tips som ved hoteller.
 • Rengjøringspersonell: I Karibia er det vanlig å tipse mellom 2 og 3 USD per dag. 
 • Pikkoloer: Det er vanlig å gi rundt 1 USD per bag. 
 • Taxisjåfører: Taxitjenesten i øystaten blir regulert og kontrollert av regjeringen, så her er det ikke nødvendig med tips med mindre du er veldig fornøyd med turen.
Interessante fakta: Dominica blir ofte forvekslet med en annen karibisk øy, den Dominikanske Republikk, men denne mindre kjente øya er minst like minneverdig og spennende å lære om. Her er tre artige fakta om Dominica.
 1. Det finnes over 195 bregnetyper, 75 typer orkideer, 176 fuglearter og 50 forskjellige arter sommerfugler i Dominica.
 2. Steinalderstammer som opprinnelig bodde ved Orinocoelven var de første menneskene som bosatte seg på Dominica. 
 3. Flere viktige scener i de andre og tredje ‘Pirates of the Caribbean’-filmene  ble filmet på Dominica.
Festivaler: Å dra på en lokal festival er en strålende måte å lære mer om kulturen i Dominica på. 
 • Karneval (mars) – den årlige karneval feiringen er et fargerikt rabalder som feier gjennom byen hvert år og her kan du få med deg maskerader, mennesker som danser i gatene, skjønnhetskonkurranser og konserter. I tiden før festivalen blir det holdt konkurranser for å kåre karnevalets konge og dronning. Vinnerne marsjerer til slutt i en tradisjonell kostymeparade som en del av festivalen. 
 • Kalingo-uka (september) – denne festivalen blir holdt for å feire urbefolkningen på øya. Den arrangeres hvert år på samme tid som en fatal konflikt som fant sted på 1930-tallet. Hendelsen spiller en viktig rolle i historien til Kalingosamfunnet og du kan oppleve både tradisjonelt håndverk, forskjellige danseforestillinger og debatter om kultur og historie.
 • Titiwi-festivalen (september) – denne feiringen dreier seg om lokal mat. Titiwi er en veldig liten fisk som ofte blir fanget i Layouelven ved landsbyen med samme navn. Det blir fanget tusenvis av fisker her og festivalen gir deg en glimrende sjanse til å smake på lokal mat. I tillegg finnes det også taubaner, firehjulinger, båter og live musikk her om dette skulle friste.
Se vår destinasjons video fra Dominica;


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.