Vi leter nå etter din drømmereise

Sri Lanka – det forfriskende underverket i Sør-Asia

Sri Lanka
Tilsynelatende endeløse strender, gjestfrie mennesker, horder av elefanter, perfekte dykkeforutsetninger, tidløse ruiner, billige priser, morsomme togturer, verdenskjent te og velkrydret mat: listen med ting som gjør Sri Lanka til en helt uimotståelig reisedestinasjon er utrolig lang. Tidligere var øya stedet som besøkende hoppet over på reisene sine til det sørlige Asia. I dag har dette endret seg fullstendig.

 Sri Lanka har utviklet seg i rekordfart og reisende på tur i Asia lar seg forlokke av landets kultur og naturlige skjønnhet. Dette er øya du ikke har vært på før men absolutt burde dra til. Få steder på kloden har så mange UNESCO-verdensarvsteder (hele åtte) som Sri Lanka. Landet kan skryte på seg over 2000 år med kultur og arkitektur som har blitt foreviget i form av en rekke templer og fascinerende monumenter. Uansett om du befinner deg i en hule eller på en fjelltopp vil du finne komplekse bygninger med nydelige detaljer. Tar du en safaritur i en av landets uberørte og hyggelige nasjonalparker vil du møte på leoparder, vannbøfler, forskjellige fugler og en rekke andre spennende dyr. Skulle du høre noen høye, dunkende lyder om natten er det som regel ingenting å bekymre seg for: det er nok bare en elefant på vei til nærmeste vannhull. 

Høydepunkter
 • Polonnaruwa: det er enkelt å bruke en hel dag på å betrakte disse ruinene og forestille seg hvordan bylivet må vært her for 800 år siden. Pollonnaruwa kan by på godt bevarte arkeologiske skatter med hundrevis av antikke strukturer som graver, templer og stupaer. 
 • Uda Walawe nasjonalpark:  når du kommer til Sri Lanka vil du se elefanter overalt hvor du går, uansett om du er i hovedstaden Colombo eller deltar i den magiske Esala Peraha paraden i Kandy. Uda Walawe nasjonalpark er det beste stedet for å se dem frittgående. Parken ble opprettet for å beskytte det enorme Uda Walawe vannreservoaret og er også hjem til flere hundre elefanter som kan boltre seg på store gressarealer og områder med krattskog. Dette er også et av landets beste steder for fugletitting.
 • Sigiriya: dette majestetiske fortet er et av landets mange verdensarvsteder og det kan dateres helt tilbake til det 5. århundret. Atmosfæren du opplever her er mer spirituell en militant, og komplekset har både blitt brukt som et kongelig palass og et buddhistisk kloster. Her kan du finne noen av verdens eldste landskapshager og husk også å få med deg speilveggen, en murvegg som ifølge legenden en gang var så godt polert at kongen kunne se refleksjonen sin i den
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Colombo (Sri Lanka)
Måle enheter= °C og mm/måned. Varmeste måned: mai (30°C), Kaldeste måned: januar (27°C), Våteste måned: november (214.8mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation in Colombo, Sri Lanka


Hvordan er været? Sri Lanka har et tropisk klima, og det bytter alltid på mellom monsun –og regnsesong. Til enhver tid vil forskjellige områder av landet være i hver sesong, så avhengig av tiden på året er det alltid godt vær i alle fall et sted i landet. Det eneste unntaket er perioden mellom oktober og den første halvdelen av november, når det er uvær og regnskurer over hele landet. Den sørvestlige monsunen bringer med seg regn til de sørvestlige delene av Sri Lanka mellom mai og september, mens tørkesesongen i denne regionen er fra desember til mars. De nordlige og østlige kystregionene i landet blir påvirket av den nordøstlige monsunen, noe som gjør at det er mye og vind og regn i oktober og januar og tørrere vær mellom mai og september. Temperaturene er vanligvis rundt 27 grader året rundt, både i luften og vannet! Været på Sri Lanka kan være ganske kompleks og det finnes ikke en bra eller dårlig tid å reise til Sri Lanka - For en bedre oversikt over alle klima varianter - klikk her
Beste tid til å besøke landet? På grunn av det spesielle værmønsteret på Sri Lanka er det mest behagelig å besøke de vestlige og sørlige områdene av øya mellom desember og mars. Skal du øst i Sri Lanka burde dra nytte av tørkesesongen og dra mellom mai og september. 
Myntenhet: I Sri Lanka brukes det Srilankisk rupi (LKR) og 1 LKR=100 cents. Du kan bruke debet –og kredittkort over hele landet (selv i landsbyer) men det er alltid smart å ha med seg litt kontanter. 

Tips: Dette er veldig vanlig i Sri Lanka, og du burde gi tips som du pleier. I tillegg burde du legge igjen noen få kontanter i pengeboksene på landets templer, spesielt hvis du har fått en omvisning fra en av munkene som bor der. Ellers anbefaler vi at du tipser slik: 
 • Kelnere: På større restauranter legges det vanligvis automatisk til rundt 10% serviceavgift på restaurantregningen. Hvis du er fornøyd med betjeningen kan du legge til enda 10%. 
 • Taxisjåfører: Det forlanges ikke at du tipser taxisjåfører, men de håper ofte på litt ekstra fra turister. Det holder vanligvis om du runder opp prisen for turen. Hvis du har tatt en dagstur med taxi, burde du tipse rundt 1000 LKR per dag. 
 • Guider: Hvis du reiser med en større operatør er det ikke vanlig å tipse, for da er nok 10% serviceavgift inkludert i prisen. Hvis en lokal tilbyr seg å vise deg rundt, kan du gi maks 500 LKR. 
 • Spaansatte: Her burde du tipse rundt 10% avhengig av hvor fornøyd du er med behandlingen. 
 • Pikkoloer/rengjøringspersonell/kelnere eller bartendere på hotell: Er du på et mindre hotell burde du gi rundt 50 og 100 LKR. 
Interessante fakta: Her er tre fakta du kanskje ikke visste om Sri Lanka.  
 • Verdens eldste tre plantet av mennesker befinner seg på Sri Lanka. Treet Sri Maha Bodhi i Anuradhapura ble plantet for over 2000 år siden. 
 • Det sies at Sri Lanka er det eneste landet på kloden hvor du kan se verdens største pattedyr på land, elefanten, og verdens største pattedyr til sjøs, blåhvalen, på samme dag. 
 • Sri Lankas største eksportvare er te. Det relativt lille landet er verdens 4. største eksportør av produktet, og det sies at tebladene du finner her er de reneste (minst forurenset med pesticider) i verden. 
Festivaler: Når det kommer til festivaler i Sør-Asia er kanskje India det første landet de fleste tenker på, men Sri Lanka har også en rekke fargerike og interessante festivaler. 
 • Nawam Maha Perahera (februar) – dette er landets mest fargerike festival, og den blir holdt hvert år i Colombo. Her vil du se hundrevis av elefanter pyntet med nydelige stoffer gå rundt i hovedstadens gater, og byen blir ikke bare tatt over av elefanter men også mengder med dansere, trommespillere, musikere, akrobater og flammekastere. Er du så heldig at du er i Sri Lanka i løpet av denne festivalen må du ikke gå glipp av den! 
 • Aluth Avurudda, Srilankisk nyttår (april) – nyttår i Sri Lanka blir feiret med en rekke ritualer som har som mål å bringe glede og rikdom til landet og dets befolkning. Med en gang ritualene har blitt fullført starter feiringen for fullt og gatene over hele landet blir stengt, så folk i alle andre kan starte å spille eller danse til musikk og spise festmåltider. 
 • Deepavali Festival (november) – denne festivalen er også kjent som lysfestivaen og symboliserer seieren av det gode over det onde.  Lokalbefolkningen tar oljebad, har på seg nye klær og gir hverandre gaver. Festivalens kanskje mest kjente egenskap er at det på nattestid fyres opp oljelamper i mørket, i tillegg til at det brukes kinaputter.   
Se vår utvalgte destinasjons video fra Sri Lanka:
 Copyright: Emirates and View from Above


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.