Oversikt

Enorme fjellmassiver, frodige og fruktbare daler, innbydende strender og koralløyer og noen av verdens beste dykkesteder. Papua New Guinea er et land med vill naturlig skjønnhet og eventyrlig flora & fauna.

Papua New Guinea er et land med mye naturlig rikdom, men ladet er først og fremst PNGs rike tradisjoner, historie som er det store trekkplasteret for deg som turist og PNG er det landet i Stillehavet som kanskje best har holdt sine tradisjoner ved like av alle øyene i Stillehavet. 
Fra kulturelle tradisjoner til vakre strender, mektige elver og tropisk regnskog og Stillehavets høyeste fjellmassiv, Mt Wilhelm med sine 4500 meter over havet rager over dette imponerende landet. 38 av verdens 43 kjente paradisfugler har tilhørighet på PNG, sammen med utallige sommerfuglarter og nærmere 2000 ulike orkide arter.
En fjernt og fortsatt relativt uoppdaget destinasjon, Papua New Guinea er et av svært få steder I verden hvor du kan virkelig utforske reisemål utenfor allfarvei. Om du velger å ta deg til fots i øde fjellområder, eller du er på utkikk etter noen av de mange sky paradisfuglene i regnskogen, eller om du er mer interessert i mennesker og deres kultur så har du hele 750 ulike etniske grupper å velge mellom.

Hvorfor reise til Papua New Guinea?
Dette lander er et av verdens minst utforskede områder både kulturelt og geografisk. PNG er en del av Stillehavet, men var under Australsk administrasjon helt frem til 1975. Det er nesten utenkelig at store deler av det som nå utgjør Papua New Guinea var merket som «ukjent territorium» helt frem til 1930-tallet og overraskelsen må ha vært stor når den første europeiske ekspedisjonen ankom det som nå har Western Highlands og fant over 100 000 innbyggere som aldri hadde sett en europeer (man bår definitivt se filmen som ble laget «Fist contact», en unik opplevelse.
.
For ornitologer – er PNG et mekka og den hellige gral. Det finnes til sammen over 800 ulike fuglearter registrert på PNG, hvorav 20 av verdens paradisfugler. Beste stedet for ornitologer er og det oppdages nye arter hvert eneste år. Er du i denne kategorien av besøkende bør du definitivt legge veien om Tari regionen (David Attenborough bodde her i 1996 under filmingen av en hans mange natur dokumentarer).
 • Sepik River – forestill deg at du sakte men sikkert reiser opp en av verns mektigste elver med. Når du kommer rundt en sving i elven dukker den første tradisjonelle landsbyen opp, her har tiden stått stille og du blir møtt av stirrende barn, sjenerte kvinner og robuste menn. Dette er steder hvor det fortsatt gjennomføres mystiske ritualer i mennenes hus (haus tamabarans, eller sjele hus), hvor du hører lyden av trommer og menn kledd ut som monstre fra en vond drøm, velkommen til kanskje noe av det mest autentiske kulturopplevelsene du kan finne i dag). Landsbyene langs det som kalles Middle Sepik er at av våre favoritt steder å besøke under enhver reise til PNG. 
 • Følg historien langs legendariske Kokoda Trail  - av mange rangert som  kanskje en av verdens hardeste kommersielle fotturer. Denne 96 km lange stien strekker seg over Owen Stanley Range i det østlige PNG og følger veien som australske soldater måtte kjempe seg gjennom mot japanske styrker under 2. verdenskrig i løpet av juli 1942 til januar 1943. Umenneskelige forhold men tapper og heroisk innsats fra de australske soldatene påførte de japanske styrkene et massivt nederlag i kampene som fulgte. Kokoda stien har etter hvert blitt en pilegrimsreise for mange australiere og er sett på som en måte p vise respekt til de prøvelsene deres forfedre måtte gjennomgå. REISEbazaar tilbyr en rekke ulike fotturer hvorav mest populære er på 11 dager.
 • Tradisjonelle kultur begivenheter - PNG er full av unike og fargerike festivaler og uansett når du velger å reise vil du utvilsomt ha muligheten til å oppleve en eller annen festival. Men har du muligheten til å beslke landet under de 2 store festivalene bør du se på Mt Hagen eller Goroka festivalem som den ultimate opplevelsen på PNG (se under)
 • Dykking - PNG er en magnet for dykkere fra hele verden. Med et artsmangfold uten sidestykke, variert dykking og et revsystem som fortsatt er helsemessig i god stand, spennende undervannslandskap, vanvittige veggdykk og undervannsfjell, vulkaner og kanskje noe av den meste makro dykkingen utenfor Indonesia, spennende vrakdykking og generelt god sikt og behagelig vann temperatur hele året. Men til tross for at det er så mye uoppdaget under vann er det svært få som kommer hit, og en av grunnene er selvsagt at PNG ikke er en billig destinasjon, samt at det er vanskelig å reise rundt siden det ikke finnes veier som forbinder byene og landsbyene sammen slik at man er hele tiden nødt til å bruke fly.  Noen av våre favoritter er selvsagt Tufi, Milne Bay og Lissenung. Et annet sted Alotau er også meget bra, men grunnet kulturell ustabilitet i regionen anbefaler vi ikke dette stedet inntil videre (2018)
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Papua Ny Guinea (Port Moresby)
Måle enheter= °C og mm/måned. Varmeste måned: desember (28°C), Kaldeste måned: juli (26°C) & Våteste måned: januar (206.0mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Hvordan er været? 
Klimaet er fuktig og varmt gjennom hele året og ligger på mellom 24-31°C i lavlandet (men er selvsagt noe lavere i høylandet). Største nedbør faller i perioden desember til mars. Papua ew Guinae har en rekke ulike klimasoner så værforholdene vil skille mye fra øygruppe til øygruppe.
Beste tiden å besøke PNG:
Den perioden å besøke PNG er i den tørre årstiden fra mai til september.
Penger og valuta: Myntenheten på Papua New Guinea er Kina (PGK) = 100 toea. 
Men selv om PNG har sin egen valuta vil du også se steder som primært har turister at priser ofte oppgis i australske dollar (AUD). Utenfor hovedstaden Port Moresby er det svært få minibanker så sørg for å å ha nok kontanter hvis du skal ut til f.eks Sepik River hvor du kan komme over mange uimotståelige gjenstander.
Tips: det finnes ingen kultur for tips på PNG og det er nødvendig eller forventet at man skal gi dette. Selvsagt er du veldig fornøyd med en service og ønsker å gi en liten påskjønnelse er alltid velkommen. En sak du må huske på er at man aldri skal gi gaver til individuelle i en landsby og skal det deles ut gaver så må dette gjøres via landsbyens høvdinger eller en leder i den landsbyen du besøker
Interessante fakta
 1. Papua New Guineas befolkning var i 2013 så vidt over 7 millioner, men det finnes utrolige 850 ulike språk og 1100 etniske grupper
 2. Verdens eneste kjente giftige fugl, Giftpitohui (itohui dichrous) finnes kun på Papua New Guinea
 3. Kannibalisme og hodejakt var utbredt helt frem til 50 tallet på Papua New Guinea
 4. PNG har estimert ca 11 000 plantearter, 250 pattedyr arter og 700 fuglearter
 5. Det høyeste punktet på Papua New Guinea er Mt Wilhelm med sine 4509 meter
Festivaler
Papua New Guinea store attraksjoner er festivaler, dykking og natur og det er stort alltid en eller annen festival uansett når på året du velger å reise, men dette er kanskje noen av de viktigste festivalene du bør forsøke å få med deg. REISEbazaar tilbyr pakker til alle festivaler på Papua New Guinea
 • Goroka Show - avholdes  sammen med frigjøringsdagen for Papua New Guinea (midten av september) på National Sports Institute’s Sports Oval. Goroka showet trekker langt flere deltagere og etniske folkegrupper enn det kanskje mer kjente Mt Hagen festivalen. Selve showet er en konkurranse mellom de ulike folkegruppene i sang og dans. Hvis du planlegger å se noen av disse festivalene bør du bestille overnatting og legge planer siden alt av overnatting er booket opptil flere år i forveien og prisene skyter til himmels i denne perioden. 
 • Milne Bay kano & kundu festival - er en av PNGs kulturelle høydepunkt og består av dusinvis av kanoer, noen med opptil 40 krigere, alle ikledd tradisjonelle drakter og padlende i takt etter slagene fra trommer, og etterlater en mektig intrykk. Danseoppvisningen er kanskje enda mer spektakulær og imponerende med sine mange fargerike folkegrupper fra Milne Bay regionen. Kano padle konkurransene gjennomføres med stor gusto og rivalisering og vinnerne feires som store helter ved dagens slutt.
 • Morobe Show - har etterhvert blitt den best organiserte kulturelle festivalen i PNG Festivalen holdes vangligvis ved fullmåne weekend i slutten av oktober )(eskaye datoer finner du på vår festivalkalender). Festivalen finner sted i Lae med fokus på jordbruk på lørdagen mens det er singsig oppvisning dagen etter. Unikt for dette festivalen er at den ikke er rettet mot turister men fotografer kan få tilgang til fetivalområdet ved å kjøpe et VIP pass for K450 (201).


Se vår destinasjons video fra Papua Ny Guinea
Copyright - Papua New Guinea Tourism Promotion Authority | YouTube videos

Se våre reiser til dette reisemålet