Vi leter nå etter din drømmereise

Opplev spennende Ghana

GhanaGhana er en av de store suksesshistoriene i Afrika. Landet høster godt av sitt stabile demokrati i form av en forrykende utvikling. Og det synes virkelig; Hele landet er gjennomstrømmet av en positiv energi. Fra kystbyene med sin historie som bevitner om aktiviteter definerende for vår moderne verden, til områdene i nord som med sin forskjellige religion, geografi og kultur, virker som et helt annet land.

Med sin plassering i Guinea bukten har Ghana flere gamle europeiske festninger, bevitnende om handelen mellom Europa, Afrika og Amerika. Noen av festningene er flere hundre år gamle. Fort Elmina har fått Verdensarv status av Unesco og er den eldste europeiske bygningen sør for Sahara.

Høydepunkter
 • Mole National Park - mange reisende kommer til Mole for å se elefantene, men det finnes også mange andre store pattedyr i denne Nasjonal Parken. Her finner du bøffel, flodhest, hyene og antilope – alle disse kan du se på en tradisjonell safari eller til fots med en ranger. Og for alle dere som er glad i fugler så finnes det over 300 forskjellige fuglearter i parken!
 • Axmin & kysten - den avkjølte Ghanakysten er vakker og et herlig sted å tilbringe late dager i de tropiske strandomgivelsene i Axim. I Axmin kan man også møte lokalbefolkningen fra Nzema-stammen, besøke San Antonio fortet, nyte en kajakk tur langs kysten og spise fersk fisk på lokale restauranter. I nærheten av Axim er også en av Ghanas siste gjenværende regnskog og Amamsuri-våtmarkene, Ghanas største sumpskog.
 • Cape Coast – Cape Coast Castle er blitt et UNESCO-område: slottets arkitektur er vakker men dens historie er forferdelig. Festingen kunne holde opptil 1000 slaver mens de ventet på skipene som kom for å hente dem, veggene i fangehullene er fylt med merker fra fingernegler etter slavene prøvde febrilsk å komme seg ut og døren «The Door of no return» åpner seg ut i elven hvor mange slaver tok sitt siste bad. I slottets museum kan du lære om hvordan slavehandelen fungerte og dens historie.
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Ghana (Accra)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: mars (29ºC) / Kaldeste måned: august (26ºC) / Våteste måned: juni (35.2 mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation in Port Vila, Vanuatu
Best tid til å besøke:
Forsøk å besøk landet i den tørre sesongen, fra november til april. Med november og desember som de aller beste månedene. I sør kommer monsunen i mai og juni og det er ikke anbefalt å besøke den sørlige delen i disse månedene. 
Klima & vær: Med sin beliggenhet nærme Ekvator har landet et tropisk klima. Kystbeltet i øst er varm og relativt tørt, i sørvest er det varmt og fuktig og i nord er det tørt og varmt. Ghana har to sesonger; den våte og den tørre. Nord-Ghana har regntid fra mars til november, mens det i sør, inkludert hovedstaden Accra, har sin regntid fra april til midten av november. I det sørlige Ghana finner du eviggrønne og delvis løvtrær, som mahogni og ibenholt. Her finnes også største delen av palmeoljetrærne i Ghana, samt mangrovene. Shea, Baobab og Acacia finnes stort sett i området rundt Volta-sjøen og nord i landet
Myntenhet: Cedi (GHS) = 100 pesewas
Tips: Vanligvis så holder det med en eller to cedis. Forsøk å alltid gi tips til guidene på borgene Elmina og Cape Coast. De fleste av disse guidene er ulønnet hjelp og lever i fattigdom. Det er ikke vanlig å tipse drosjesjåfører. Det er heller ikke vanlig å gi tips på restauranter. Hvis du leier bil med sjåfør, husk å tipse denne godt. Han er mer enn bare sjåføren din; han hjelper deg hvis det er noe du trenger å handle, han kan hjelpe deg med pruting på markedet og passer på at du ikke blir lurt. Han har vanligvis mye informasjon om de forskjellige stedene du ønsker å besøke og han vil også hjelpe deg med bagasjen din. Vanlig her kan være USD 10 per dag til sjåføren din

Interessante fakta:
 • Det er kanskje ikke så mange som vet at Ghana var det første landet sør for Sahara som fikk sin uavhengighet. Dette skjedde i 1957. 
 • Borgen Elmina er den eldste europeiske bygningen sør for Sahara. 
 • I Ghana er det lovfestet rett til religionsfrihet. Det er omtrent ingen konflikt mellom muslimer, kristne og andre mindre religioner. På skolen lærer barna toleranse for andre religioner og folk fra andre regioner. 
 • Når det gjelder korrupsjon, ligger Ghana omtrent midt på treet med indeks 67. New Zealand, Sverige og Danmark troner øverst, og Somalia ligger på sisteplass med en indeks på 180.
 • Ghana regnes for å være et av de mest fredelige i hele Afrika
Festivaler: De forskjellige stammene rundt i landet har festivaler hvert år, eller hvert andre år. Mange festivaler er for å feire en spesiell begivenhet eller en spesiell person. Det mange tradisjonelle festivaler som foregår i de forskjellige delene av landet året rundt. Festivalene spiller en viktig rolle for den Ghanesiske kulturen og tradisjonen. Som reisende kan du oppleve en festival i en av landets 10 regioner, uansett når på året du måtte besøke landet. Her er noen av de mest interessante:
 • Akwasidae Festivalen til Ashantis-folket. Denne festivalen foregår hver 42. dag. Ashantisene tror på liv etter døden og når en konge dør så blir stolen sendt til et bestemt sted for å bli tatt vare på. Hver 42. dag må den regjerende Ashantis-kongen rense stolene til de avdødde kongene. Festivalen starter fredag og fortsetter lørdag. Feiringene begge dagene finner sted bak lukkede dører og publikum kan ikke delta. 
 • Panafest-festivalen feires hver sommer. Den tar for seg Ghanesiske røttene og tradisjonene. Folk fra andre deler av Afrika og en del afro-amerikanere med røtter i Ghana kommer for å delta på festlighetene og feire arven sin. 
 • Homowo-festivalen feires i august og er en slags Ghanesisk Thanksgiving. Festivalen feirer årets avling og gjør “narr av» sulten. Denne foregår i Accra-regionen.

  For mer informasjon om de forskjellige festivalene i Ghana, se http://ghana-net.com/ghana-festivals.html 
Se vår destinasjons video fra Ghana:
© Ghana Tourism Authority


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.