Vi leter nå etter din drømmereise

Marokko – Afrika's Port

Sahara DesertNår man reiser til Marokko føles det som man går inn i en annen verden, med uberørte landskap, gamle byer og flere hundre år gamle skikker – et land med svimlende mangfold, ekstraordinære fjellkjeder, vakre ørkener og en hyggelig & varm befolkning.

Enten du ønsker et nervepirrende eventyr, et luksuriøst tilfluktssted, et laid back & sjarmerende himmelrike, et kulturelt & historisk paradis eller en shoppingreise du sent vil glemme, er Marokko destinasjonen for deg!

Høydepunkter
 • Atlasfjellene – Nord-Afrikas største fjellkjede, huser noen av Marokkos mest spennende og vakreste regioner. Fjellkjeden er en historisk og fysisk barriere mellom de nordlige slettene og før-Sahara, fylt mer berberbefolkede daler – langt fra landets urbane liv. Området er en av Nord-Afrikas beste trekking destinasjoner, her vil den uformelle dagvaderen og den seriøse fjellklatreren finne en rute som passer for dem. Ikke langt fra travel Marrakech ligger Toubkal Nasjonalpark, hjemmet til imponerende Jebel Toubkal og mange landsbyer hvor det ser ut som tiden har stått stille.
 • Keiser byene, Rabat, Meknes, Fez & Marrakech – er alle kjent som keiser byer og har alle på et tidspunkt i Marokkos historie vært hovedstad, Rabat er den nåværende hovedstaden. Den eldste er Fez, som ble etablert som hovedstad i det nittende århundre under Sultan Idriss II, tippoldebarnet av profeten Muhammad. Etter hans fall overtok Almoravides og Marrakech ble deres hovedstad, men Fez er og forblir en viktig by og har vært hovedstad to ganger under forskjellige herskere. Almohads tok kontroll i det 12 århundre og bygget en ny by, Rabat. Rabat var hovedstad frem til den beryktede sultanen Moulay Ismael, av Meknes tok over kontrollen av landet – men dette var ikke slutten for Rabat, for byen ble igjen hovedstad under det franske protektoratet som begynte i 1912. Det er mildt sagt mye historie i disse flotte byene og alle er verdt et besøk.
 • Sahara – spredt over 9 millioner kvadratkilometer i Nord-Afrika ligger den store Sahara ørkenen, dette er den største sand ørkenen i verden og har en bemerkelsesverdig variasjon av mikroklima og plante- og dyreart samfunn. Fra Rødehavet i øst til Atlanterhavet i Vest, endrer Sahara seg fra store stein platåer til områder med bølgende sanddyner, dypt kuttede fjellkjeder og små grønne oaser.
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Marokko (Marrakech):
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juli (29ºC), Kaldeste måned: januar (13ºC) / Våteste måned: mars (6,1 mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 1985-2015.
Marrakech Climate
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Marokko (Casablanca):
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (24ºC), Kaldeste måned: januar (13ºC) / Våteste måned: november (31,1mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 1985-2015.
Casablanca Climate
Hvordan er været? Sommermånedene er fra juni til august og det er spesielt varm i Sahara ørkenen mens det er behagelige temperaturer langs Atlanterhavskysten, i byene Casablanca og Essaouria. Nordkysten og Riffjellene har et middelhavsklima med lange, varme og solrikedager. Under vintermånedene, november til februar er temperaturen i sør fortsatt mild men det kan bli overraskende kaldt på kvelden. Norddelen av Marokko har våte og overskyet vintre og Atlasfjellene kan være svart kalde og kan til tider har snødekkede topper helt frem til juli.
Beste tiden å besøke landet: er på våren eller høsten (september til oktober), våren varer fra midten av mars til mai og det er behagelige temperaturer, frodig og grønt og en perfekt til for fjellvandring.
Myntenhet: i Marokko brukes det Marokkanske Dirham (MAD), på større hoteller, kjøpesenter, store butikker og fine restauranter kan man bruke kredittkort men ellers burde man ha kontakter.

Tips: det er vanlig å gi tips i Marokko,
Taxi – om man ikke har avtalt en pris på forhånd burde man runde opp.
Hotell – om bagasjen blir fraktet til rommet burde man gi 10 dirham per bag og rengjøringspersonalet burde få 100 dirham per uke.
Restauranter – om service gebyret ikke er inkludert i regningen er det vanlig å gå 10% av totalbeløpet i tips.

Interessante fakta:
 • Byen Fez er på UNESCOS verdensarv liste
 • På en klar dag kan man se Marokko fra Spania
 • Det er leveren og ikke hjertet som er ansett som symbolet for kjærlighet i Marokko.
Festivaler:
 • Imilchil Marriage Festival (september) – hvert år i september samles medlemmer av berbersamfunnene i Imilchil, i Atlasfjellene for å feire legenden om de to berberelskerne som druknet seg selv etter at deres foreldre forbød deres ekteskap. Imilchil Marriage Festival lar unge men og kvinner velge sine egne ektefeller og mange forlover seg under festivalen. Arrangementet er preget av sang, dans, festligheter og mest av alt kjærlighet.
 • Fez Festival of World Sacred Music (våren) – varer i 9 dager og består av et pakket program med flotte utendørskonserter. Denne festivalen er spennende da du aldri vet hva du får se eller høre – fra iranske whirling dervishes til mystics, Sufi sang til dansere fra hele verden. Konsertområdene inkluderer vakre Jnan Sbil Gardens, Bab al Makina og paraden går foran det kongelige palasset. Mellom alle de fantastiske konsertene vil det være lokal mat og drikke i de mange bodene i området.
 • Marrakesh Popular Arts Festival (sommer) – tiltrekker seg kunstnere og artister fra hele Europa. I tillegg til musikere og dansere, vil det være spåmenn, skuespillere, slangetemmere og flammeslukere. Hovedarrangementene finner sted i Djemma el Fna og i ruinene av El Badi palasset og etter solen går ned man må ikke gå glipp av underholdning på utsiden av byen vegger – når hundrevis av ryttere, kledd i tradisjonelle kjoler kommer dundrende forbi.

Se vår destinasjonsvideo fra Marokko
Copyright: Intrepid TravelSøk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.