Vi leter nå etter din drømmereise

Mauritania er øde, vilt og porten til Sahara

Koumbi Saleh, MauritaniaDet er ikke mange andre steder i verden som ser færre turister enn Mauritania (og de fleste av de øvrige ligger vel også da i samme region). Mauritania kan summeres opp med 3 ord; vilt, ørken og fattig. Dette er stedet du reiser til hvis du har besøkt alle andre steder i verden, men du vil bli overrasket over hor mye det faktisk er å se og oppleve i dette landet.

Mauritania er et ensomt men vakker reisemål, et land av endeløse ørkener og en like øde kyststripe langs Atlanterhavet men med millioner av fugler på vei til enten Europa eller sørlige Afrika. Landets befolkning er en blanding av de fleste folkeslag fra Nord Afrika, men med hovedvekt på Afrikanske berbere. Juvelen i Mauritania er uten tvil nasjonalparken Banc d'Arguin, hvor Sahara ørkenen renner ut og treffer Atlanterhavetsw bølger. Mauritanias kyststripe er et øde men vakkert sted, en tom kystlinje kun avbrutt av et eller annet skipsvrak eller skjelettet av an hval.  

Noen steder du bør få med deg
 1. Hovedstaden Nouakchott er omringet av ørken og har fargerike markeder samt en ganske fin strand og et interessant Nasjonalmuseum.Du finner også en livlig fiskehavn samt det litt merkelige Nasjonale Teppe Museet, hvor du kan se lokale kvinner veve.
 2. Nouadhibou - ligger nord i landet ved kysten og er en travel fiskerlandsby og er perfekt for de mange som er ivrige sportsfiskere og andre vannaktiviteter som f.eks surfing.
 3. Banc d'Arguin National Park - er et paradis for fuglentusiaster og er et yndet sted for Europeiske trekkfugler som et hvilested på veien syd- eller nordover. 
 4. Koumbi Saleh - er restene etter en moskè og en by som Sahara sanden har overtatt dominansen, og det ser ut til at hele byen venter på igjen å dukke opp igjen
 5. Verdens lengste tog - ta turen med verdens lengste tog på opptil 3km langt - passasjer komfort er ikke av høy prioritet! 
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: september (26ºC), Kaldeste måned: januar (20ºC) / Våteste måned: september (0.9.1mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
gjennomsnitts temperatur og nedbør i Nouadhibou, Mauritania
Average temperatures and precipitation in Nouadhibou, Mauritania

Beste tiden for å beske denne destinasjonen:
 Klimaet er stort sett varmt og tørst hele året med svært lite nedbør og temperaturene varierer ikke mer enn mellom 20-26ºC og ned mot 13ºC om kvelden. I perioden mellom mars - mai er vel den eneste tiden man ikke bør legge reisen til Mauritania da dette er perioden hvor enkelte sandstormer kan forekomme. Skal du kun oppholde deg ved kysten anbefaler vi perioden mellom november - februar med varme behagelige dager og svale netter.
Myntenhet: MRO (Ouguiya) 1 = % Khoums
Tips: til tross for at landet er et av verdens fattigste land er det å gi tips være vanlig (for noen). Ser det ut som om du har penger er det forventet at du gir tips (noe du bør tenke på når du pakker kanskje?)
Taxi -  rund om prisen noe
Hoteller - legg gjerne igjen noe tips på rommet (portier kan du tipse kanskje 100-200 MRO per koffert/veske) og rom betjeningen det samme per dag
Restauranter - 12-15% på toppen av regningen hvis mat og service har vært bra
Andre steder - det å gi tips kommer litt an på hvordan du ser ut og er kledd, kommer du som en backpacker er det ingen som forventer tips, men er du pent kledd, eller ser ut som om du har penger er det forventet.

Morsomme fakta om Mauritania:
 • Mauritania, sammen med Madagaskar er det eneste landet i verden som ikke benytter desimaler i myntenheten
 • Verdens lengste tog finner du i Mauritania, opptil 3 km langt
 • Mauritanias høyeste fjell, det 915 meter høye Mount Ljill består omtrent 100% av jern
Festivaler: det er faktisk ikke mange festivaler i Mauritania men utrolig nok selv om Mauritania er 100% muslimsk feires Diwali av den hinduistiske befolkningen. Dette sammen med Tabaski og African Liberation Day er de 3 store festivalene under året i Mauritania.
 • African Liberation Day -  feires hvert år den 25. mai og er til minne om grunnleggelsen av den Afrikanske Union. Denne dagen feires stort sett over hele det Afrikanske kontinent og kalles derfor ofte også "Africa Day" 
 • Tabaski - er en av de viktigste helligdagene i islam  og er en 2/3-dagers feiring som finner sted i oktober til minne om profeten Ibrahims vilje til å ofre sin førstefødte sønn til Gud. Festivalen er også kjent som "Feast of the Sacrifise" fordi det under feiringen slaktes sauer, for å symbolisere Ibrahims siste gjøremål i denne bibelske myten.
 • Diwali - holdes årlig i november og avholdes og feiret blant det hinduistiske samfunnet som lever i Mauritania. Festivalen symboliseres med tenning av lanterner og telys etterfulgt av fyrverkeri og dansing.

Se vår destinasjons video fra Mauritania:
© VR Seeker


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.