Vi leter nå etter din drømmereise

Tidløse Tuvalu

TuvaluTalofoa! Å kikke ut og se at man endelig nærmer seg disse øyene etter å kun ha sett milevis med hav i løpet av hele flyturen hit er en helt enestående opplevelse. Plutselig kommer en fargekladd av turkist og grønt til syne, omringet av korallrev og bittesmå palmekledde øyer som nesten virker litt skjøre der de befinner seg midt i det mektige Stillehavet. Hvis du har lyst til å gå under radaren og slappe av under et palmetre på en øy som har mindre enn 1000 turister i året, er Tuvalu stedet for deg.
Velkommen til tidløse Tuvalu!
Øya er et av de minste og mest øde landene i verden, og befinner seg i et uberørt hjørne av Stillehavet som med sin fredelige og ukommersielle atmosfære garantert vil få deg til å koble av. Det spektakulære sjølivet består av et enormt område med en god blanding av atoller, storslåtte laguner, korallrev og små øyer som til sammen skaper en unik stillehavsstemning. I Tuvalu vil du oppdage en distinkt polynesisk kultur med øyboere som på energisk vis opprettholder tradisjonelle deler lokalsamfunnet som kunst, håndverksmetoder, arkitektur, musikk, dans og legender.
Ting å gjøre i Tuvalu
Med hele 9 atoller, en mengde forskjellige korallrev og et rikt sjøliv er Tuvalu en perfekt destinasjon for alle som er interesserte i dykking, snorkling og yachting. Turer blir ofte arrangert på ganske uformelt vis så snart du ankommer.
 • Sightseeing på de minste øyene – det er mange øyer på Tuvalu som egner seg strålende til sightseeing. Du kan også dra på piknik utenfor Funafuti eller leie en båt og prøve å få sett alle de små øyene.
 • Dykking og snorkling – med øyer laget av korallrev er Tuvalu virkelig en inspirerende dykkedestinasjon. Du kan finne et naturvernområde på 33 kvadratkilometer som består av en lagune og flere korallrev. Det er fortsatt åpent for besøkende, og du kan snorkle og ha piknik her. Du vil ikke finne noen lokale dykkebutikker eller operatører på Tuvalu men hotellet ditt kan hjelpe deg med dette. Hotellene kan også leie deg utstyr og fortelle deg om de beste dykkedestinasjonene.
 • Tradisjonelle danser  Hvis du har lyst til å gi turen din et kulturelt innslag, er det bare å dra til nærmeste Maneapa (lokale rådhus). Her fremføres det tradisjonelle seremonier året rundt, og her kan du også be de ansatte på hotellet ditt om råd om hvilke begivenheter du burde dra til og hva du burde ha på deg. 
 • Rundtur på øyene: den mest populære måten å reise rundt øyene på er med motorsykkel, og også dette kan du spørre de ansatte på hotellet ditt om.
 • Flystripen – den kan nesten regnes som et sosialt knutepunkt, og om ettermiddagen bruker ungdommen rullebanen til å rase frem og tilbake på motorsyklene sine. På veldig varme sommernetter kommer noen ganger hele familier dragende på sovematter og puter for å sove på asfalten (i den ekstreme varmen er dette den beste måten å få seg en kjølig bris på)
 • Dra i kirken på en søndag – Kristendommen spiller en sentral rolle i livet på Tuvalu, så du må ikke bli sjokkert om verten på gjestehuset du bor på inviterer deg på søndagsgudstjeneste (som enten vil være på tuvalsk eller engelsk). Om du blir invitert til å se sette deg bakpå verten din sin motorsykkel og så bli med på en tradisjonell familielunsj, også kalt «tonai», burde du ikke si nei. Da kan du nemlig smake på lokal mat som fersk fisk, ‘kokosnøtt eple’ (søt kokosnøtt) og brød laget av brødfrukt. Du må bare huske at det holdes en bordbønn først.
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Tuvalu (Funafuti)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: mai (29ºC) / Kaldeste måned: februar (28ºC) / Våteste måned: januar (231.8 mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation in Funafuti, Tuvalu

Hvordan er været på Tuvalu? Tuvalu har et tropisk klima med to forskjellige sesonger, regnsesongen og tørkesesongen. Tørkesesongene varer fra desember til starten av februar og fra juni til midten av september. Regnsesongene varer fra februar til slutten av mai og fra september til slutten av november. Temperaturene på øya er vanligvis mellom 26 og 32 grader, og vanntemperaturene holder seg vanligvis rundt 28-29 grader året rundt. Generelt trenger du ikke å bekymre deg for tropiske sykloner på Tuvalu. Øya befinner seg nemlig utenfor områdene som vanligvis påvirkes av tyfonene som herjer på de nordlige og sørlige halvkulene.
Beste tiden å besøke Tuvalu: Det er best å besøke Tuvalu mellom midten av mai og oktober, for da regner det mindre enn vanlig og det er også utenfor tyfonsesongen. Det kan forekomme sykloner utenfor de vanlige sesongene, så for å være helt på den sikre siden burde du dra mellom juli og midten av oktober.
Myntenhet: Tuvalus nasjonalbank (NBT) er åpen fra 10:00 til 14:00 fra mandag til torsdag og fra 9:00 til 13:00 på fredager. Det blir brukt australsk valuta i Tuvalu og du kan ikke bruke kredittkortet ditt noe sted på øya, så vi anbefaler at du tar med deg reisesjekker i stedet. Utenlandske pengetransaksjoner over 2000 dollar må bli autorisert av myndighetene.
Avreiseskatt: AUD30 per person
Interessant fakta: På grunn av sin lille størrelse og øde plassering er det ikke mange som vet så mye om dette lille øyparadiset. Her er noen morsomme fakta om Tuvalu.
 1. Tuvalus 10000 innbyggere deler et areal på kun 26 kvadratkilometer, og stillehavsparadiset er det fjerde minste landet i verden. Bare Vatikanstaten, Monaco og Nauru er mindre.
 2. De populære ‘.tv’ – domenene (bortsatt fra navn som com.tv, net.tv, org. tv etc.) er de nasjonale toppnivådomenene til Tuvalu. Det lille landet tjener hele 2.2 millioner dollar på dette hvert år, noe som er rundt 10% av landets totale årlige omsetning.
 3. I Tuvalu har foreldre og barn vanligvis ikke et nært forhold og viser ikke mye kjærlighet ovenfor hverandre. Barna har derimot et veldig godt og varmt forhold til besteforeldre, adoptivforeldre, morens brødre og søstrenes barn. 
 4. Hvis du skulle fornærme eller såre noen i lokalsamfunnet, som for eksempel ved å forårsake en slåsskamp, er en sikker måte å be om tilgivelse på å kjøpe mat til alle på øya. Besøker du øya er dette nyttig informasjon å holde i bakhodet.
Se vår destinasjons video fra TuvaluSøk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.