Oversikt

Bli med oss på en uforglemmelig reise til Egypt, landet som har fascinert mennesker i tusenvis av år. Utforsk pyramidene og faraoenes rike historie, nyt sol og sand på de vakre strendene ved Rødehavet, opplev Nilens majestetiske elvelandskap og la deg forføre av den unike egyptiske kulturen og maten. Velkommen til et eventyr du sent vil glemme!

Egypt fortryller enhver besøkende med sine storslåtte monumenter, forlokkende ørken, frodige områder rundt Nilen og imøtekommende befolkning. Med sine sanddekkede gravsteiner, mektige pyramider og spennende templer vekker Egypt den indre arkeologen og eventyreren i oss alle. Du kan blant annet se kongenes dal i Luxor, hvor Tutankhamons grav ble oppdaget, eller se de glitrende funnene i det Egyptiske museet i Kairo. Hopper du på en elvebåt langs Nilen kan du se Dendara, Edfu og andre templer, krysse Nassersjøen for å se Ramses II’s mesterverk Abu Simbel eller dra dypere inn i ørkenen for å finne spor av romerske handelsposter. Enten du er interessert i historie, arkeologi, sol og strand eller spennende eventyr, vil du finne alt du trenger i Egypt.

De fleste av landets antikke skatter ble bygget under faraoenes tid. Pyramidene i Giza er de siste gjenværende av antikkens syv underverker og et av mange monumenter i Egypt som representerer arven etter en av de mest kjente tidsperiodene i menneskets historie. Selv om landet kan oppleves på en glimrende måte gjennom arkitektur, vil du best bli kjent med Egypt gjennom landets vennlige lokalbefolkning. Uansett om du bestemmer deg for å prute deg til et røverkjøp på Kairos Khan al-Khalili basar, sitte ned for en deilig kopp te i en av de travle handlegatene eller besøke en øde landsby hvor du vil oppleve fullstendig stillhet med unntak av lyden av hover på asfalten, vil du få et glimt av et land fullt av karakter, farger og sjelsstyrke.

Mer enn bare pyramider, noen høydepunkter fra Egypt
Egypt er en av de mest unike og fortryllende destinasjonene i verden. Som reisende vil du få muligheten til å oppleve historien, kulturen og landskapet som har fascinert mennesker i tusenvis av år. Her er noen av de mest populære stedene du bør besøke når du er i Egypt.

 • Pyramidene i Giza - er et av de mest ikoniske symbolene på Egypt. Disse majestetiske strukturene har overlevd i tusenvis av år og er fortsatt like imponerende som de var da de ble bygget. Du kan velge å utforske pyramidene på egen hånd eller ta en guidet tur for å få en dypere forståelse av deres historie.
 • Kairo - er Egypts hovedstad og en av de største byene i Afrika. Her finner du et vell av kulturelle og historiske attraksjoner, inkludert det Egyptiske museet, som huser noen av de mest verdifulle og fascinerende gjenstandene fra faraoenes tid. - Beundre tankhamuns berømte gullmaske
  • Finn ut mer om hieroglyfer
  • Bli fascinert av ca 160000 objekter fra oldtidens Egypt, inkludert mumier og gamle verktøy
  • Byen er også kjent for sin travle basarer og livlige atmosfære.
 • Luxor - er et av de mest populære reisemålene i Egypt oger kjent for sine mange antikke templer og ruiner. Her kan du utforske Karnak-tempelet, som er en av de største religiøse strukturene i verden, eller besøke Kongenes dal, hvor faraoene ble begravet i eldgamle tider. Luxor er også et flott sted å oppleve solnedgangen over Nilen, som er en av de mest spektakulære naturskjønnhetene i Egypt.
 • Abu Simbel - er et imponerende monument som ble bygget under Ramses II’s regjeringstid, for å feire hans seire i slaget ved Kadesj. Monumentet ble senere tombert av sand, før det ble gjenoppdaget i 1813. Du kan besøke Abu Simbel ved å ta en båttur på Nassersjøen, som er en stor og imponerende innsjø i det sørlige Egypt.
 • Rødehavet - er en fantastisk destinasjon for de som ønsker å slappe av og nyte solen og vannet. Her finner du fantastiske strender og noen av de beste dykkemulighetene i verden. Utforsk det fantastiske marine livet og undervanne korallrev som er hjem til en rekke eksotiske fisker og sjødyr. Området har også et stort utvalg av luksuriøse feriesteder og hoteller, som gjør det til et populært reisemål for de som ønsker å virkelig slappe av og nyte livet.
 • Elve cruise på Nilen - Et elvecruise på Nilen er en unik opplevelse som vil gi deg en dypere forståelse av Egypt. Nilen er en av verdens lengste elver, og har i tusenvis av år vært livsnerven til dette fascinerende landet. Å reise langs Nilen vil gi deg muligheten til å se kultur og historie på en helt annen måte. Et typisk elvecruise starter i Luxor og ender i Aswan, eller omvendt. Underveis vil du besøke mange av de mest berømte historiske stedene i Egypt, inkludert gravene til faraoene i Kongenes dal. Du vil også ha muligheten til å besøke mindre kjente, men likevel fascinerende steder som Edfu-tempelet og Kom Ombo. Mens du reiser langs Nilen, vil du også ha muligheten til å se det fantastiske landskapet som omgir elven. Du vil se grønne oaser, ørkener og majestetiske fjell.
 • Utforsk ørkenen på kamelryggen - Besøk Beduinene i ørkenen og lær om deres fascinerende kultur. Det er en unik opplevelse å se hvordan de har tilpasset seg livet i ørkenen, og du vil garantert lære noe nyttig om overlevelsesteknikker som kan brukes i andre situasjoner også. Oppdag gamle farao-graver som Seti I's grav eller Tutankhamuns grav når du utforsker Sahara-ørkenen på kamelryggen. Disse historiske skattene gir et innblikk i Egypts rike historie, og vil garantert imponere deg med sin størrelse og utforming. Nyt de fantastiske naturskjønnhetene mens du reiser gjennom ørkenlandskapet; fra sanddynene som strekker seg så langt øyet kan se, til det klare blå himmelen over deg - hvert syn vil fylle deg med ærefrykt for naturens vidundere.
 • Aswan, en perle langs Nilen - Aswan er en av de mest unike og fascinerende byene i Egypt, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Byen ligger ved Nilen, og tilbyr fantastiske opplevelser for alle som besøker den. Fra den eldgamle historien til de vakre landskapene, er det mye å oppleve i Aswan. En puplær måte å utforske Aswan er å ta en tur på Nilen med en tradisjonell felucca-båt. Du vil seile langs den majestetiske elven, og oppleve fantastiske solnedganger og soloppganger. Du vil kunne se det fantastiske landskapet rundt elva, og få en dypere forståelse av Egypts rike historie. Et annet høydepunkt i Aswan er å besøke det gamle tempelkomplekset Philae Temple. Disse imponerende templene ble bygget på rundt 280 f.Kr under hersker Ptolemy II.
 • Besøk oasene og se det frodige landskapet midt i ørkenen - La deg forføre av den vakre vegetasjonen rundt Siwa-Oasen, nyt en avslappende varm kilde-badopplevelse ved Bahariya-Oasens spa-anlegg og prøv lokale delikatesser fra Dakhla Oasis' berømte frukthager. Opplev Egypts oaser og se det frodige landskapet midt i ørkenen.
  • Siwa-Oasen har en unik flora som inkluderer oliventrær, dadelpalmer og eukalyptus.
  • Bahariya-Oasens spa-anlegg tilbyr ulike behandlinger som massasje med mineralrik leire og bad i de naturlige varme kildene.
  • Dakhla Oasis er kjent for sin produksjon av dadler, aprikoser, fiken og granatepler.

Egypts oaser gir reisende muligheten til å oppleve naturens kontraster på nært hold – fra ørkener til grønne lunder. Besøk dem for et annerledes Egypt-opplevelse!

Egypt er et land som har så mye å tilby for reisende. Med sin lange og fascinerende historie, sitt rike kulturliv og sine vakre landskap, er det et sted som vil fenge enhver eventyrlysten turist. Enten du er ute etter å utforske pyramidene, oppleve livet i en travel by eller slappe av på en avslappende ferie ved stranden, så vil Egypt definitivt ikke skuffe deg. Så hva venter du på? Bli med på en reise til dette magiske landet og opplev alt det har å by på!

Nyt sol og sand på de vakre strendene
Egypt har noen av de vakreste strendene i hele verden. Enten du vil sole deg og slappe av eller oppleve et spennende eventyr, finner du det på Egypts kystlinje. Besøk Hurghada og Sharm El-Sheikh for å nyte krystallklart vann og hvite sandstrender.

Ikke bare kan du nyte solen og strandlivet, men også utforske Rødehavets undervannsverden. Med utrolig koraller, fisker og andre sjødyr er snorkling eller dykking en fantastisk måte å oppleve Egypt på en annerledes måte. Dra nytte av alt dette landet har å by på for en uforglemmelig ferie ved stranden!

Besøk Hurghada og Sharm El-Sheikh for en strandferie
Opplev de vakre strendene i Hurghada og den livlige byen Sharm El-Sheikh på din neste strandferie. I Hurghada kan du sole deg på sandstrender med krystallklart vann og nyte det pulserende nattelivet. Mens i Sharm El-Sheikh vil du oppleve en spennende blanding av kultur, shopping og underholdning.
Ikke gå glipp av muligheten til å prøve snorkling eller dykking i det krystallklare vannet langs kysten. Utforsk Rødehavets rike undervannsverden hvor du kan se imponerende koraller og fargerike fisker. Så ta med deg venner eller familie, slapp av på de vakre strendene, utforsk byens hemmeligheter og opplev alt Egypts fantastiske kyst har å tilby!

Utforsk Rødehavets rike undervannsverden
Besøk Ras Mohammed National Park for å se korallrev og eksotiske fisker. Dette verneområdet er kjent som et av de beste stedene i verden for dykking og snorkling. Med sitt klare vann kan du beundre det fantastiske marinelivet og det varierte økosystemet under havoverflaten.
Ta en båttur til Tiran Island for fantastisk dykking. Her vil du oppleve en spektakulær undervannsverden med hundrevis av fargerike fiskearter, haier, skilpadder og mye mer! Hvis du elsker å utforske livet under overflaten, må du ikke gå glipp av denne utrolige opplevelsen.
Få muligheten til å svømme med delfiner på Dolphin Reef i Marsa Alam. Denne unike resorten har sin egen lagune hvor du kan møte disse vakre sjødyrene på nært hold mens de svømmer rundt deg. Det er virkelig en minneverdig opplevelse som vil bli husket lenge etter at turen er over!

Egypt er et paradis for reisende som ønsker å utforske magien bak både landskapet og kulturen landet har å by på. Enten om man foretrekker strandferie eller eventyrlystne aktiviteter så finnes det noe her for enhver smak!

 

 

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Egypt (Cairo)
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (29ºC) / Kaldeste måned: januar (14ºC) / Våteste måned: januar (0.5 mm mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015.
Average temperatures and rainfall in Cairo, Egypt
Hvordan er været? 
Været i Egypt kan deles inn i to årstider: en mild vinter som varer fra november til april og en varm sommer som varer fra mai til oktober. De nordlige delene av Egypt kan bli ganske kalde om vinteren, men generelt er klimaet her varmt og tørt. Temperaturene er som regel mellom 20 og 32 grader ved Middelhavet og mellom 28 og 50 grader rundt Aswan, hvor det nesten aldri regner. Du finner de mest ekstreme temperaturvariasjonene i ørkenen, hvor forskjellen mellom den stekende varmen på dagen og den frysende natteskulden om natten er stor. Det regner veldig lite i Egypt, og selv området rundt Alexandria, som er den mest regnfylte regionen i hele landet, har vanligvis bare rundt 5 dager med regn mellom april og oktober.
Beste tid å besøke landet
Det er best å dra til Egypt i oktober eller tidlig november, for da er klimaet behagelig og noe forutsigbart. Det er også behagelig å reise til Egypt i mai. Vi anbefaler derimot ikke å dra mellom juni og september. Da er heten på sitt sterkeste og forurensingen i byer som Kairo er på sitt verste, noe som gjerne fører til at du må begrense sightseeingen til tidlig på morgenen eller kvelden. Kystområdene utenfor byene derimot kan by på et pusterom fra varmen i løpet av disse månedene. Perioden mellom mars og april kan også være en fin tid å reise til Egypt på, men da er det en viss fare for at du opplever ørkenvinden Khamsin, som kan gjøre turer i nærheten av eller i ørkenen svært vanskelige.
Myntenhet: I Egypt brukes det egyptiske pund (EGP) og 1 EGP = 100 piastres. Du kan også bruke euro (EUR), amerikanske dollar (USD) og Britiske pund (GBP) her, men du vil få mye mer verdi for pengene dine om du bruker den lokale valutaen. Det finnes minibanker i det største hotellene og byene. Du kan bruke Visa eller Mastercard på de fleste hotellene og restaurantene i landet men da må du regne med å måtte betale høye kredittkortgebyrer.
FreeCurrencyRates.com
Tips: I Egypt forventes det at du gir tips til enhver person som har vært deg behjelpelig. Ordet ‘Backsheesh’ betyr tips på Egyptisk og de fleste i servicebransjen vil nok spørre deg om dette om de har hjulpet deg. Vi anbefaler deg å tipse slik:
 • Pikkoloer: 3-5 EGP
 • Rengjøringspersonell ved hotellet ditt: 5-10 EGP per dag
 • Kelnere på hotellet (hvis du spiser frokost der): 5-10 EGP per måltid
 • Kelnere på restaurant: 10%, hvis du er veldig fornøyd kan du gi mer. Husk at du nok vil finne en serviceavgift på regningen, men denne går ikke til kelneren men til restauranten, så du burde gi tips i tillegg.
 • Spaansatte/frisører: 10-15%
 • Tourguide: 50-100 EGP per dag
 • Taxisjåfører: Det gis vanligvis ikke tips til taxisjåfører, men hvis du har hatt en veldig hyggelig og pratsom sjåfør kan du alltid gi litt ekstra eller runde opp.
Interessante fakta
Egypt er et fasinerende reisemål og med en slik rik historie har landet gir seg også utslag med en del interessante fakta.
 1. Verdens eldste kjole ble funnet i Egypt og den er hele 5000 år gammel.
 2. Det er fortsatt noen uutforskede passasjer i Keopspyramiden.
 3. Det nåværende biblioteket i Alexandria har et internetarkiv som har lagret alle sidene på hver eneste nettside siden lanseringen av internettet i 1996.
 4. Hovedstaden i Egypt er Kairo, som er et av de mest folkerike byområdene i verden.
 5. Egypterne oppfant 365-dager i året kalenderen - Ja, de gamle egypterne oppfant 365-dager i året kalenderen, for å forutsi de årlige oversvømmelsene av Nilen.
 6. Et solfylt sted - Egypt har mer enn 3451 timer med solskinn hvert år og Aswan er regnet som det 3. mest solrike sted i verden med 3863 timer med solskinn i gjennomsnitt hvert år (det tilsvarer 10 timer hver eneste dag)!

Festivaler
Egypt er et land med en rik kultur og historie, og det er mye å oppleve for reisende som ønsker å utforske landet. Enten du er interessert i tradisjonell mat, musikk eller dans, vil du finne noe som passer for deg i Egypt. Her er noen av de mest populære festivalene og kulturelle opplevelsene i landet.

 • Abu Simbel festivalen - feires i november ved Abu Simbel-tempelet. Festivalen markerer soloppgangen over tempelet, og det er en spektakulær opplevelse å se morgenlyset treffe de massive statueene av Ramses II.
 • Shem al-Nessim festivalen - feires den første mandagen etter den koptiske påsken. Festivalen har røtter tilbake til det gamle Egypt, og det er en dag da folk går ut for å nyte våren og spise tradisjonelle matvarer som ferske grønnsaker og fisk. Egypterne tilbringer denne dagen som regel utendørs, som ute på landet eller i parker. Det blir laget flere egyptiske måltider og du kan forvente å se hvordan gatene blir tatt over av lystige musikere og dansere.
 • Sufi festivalen - Hvis du liker musikk og dans, er det mange muligheter til å oppleve egyptisk kultur på nært hold. Sufi-festivalen i Luxor, er en av de mest kjente festivalene i Egypt. Den kombinerer musikk, dans og spirituell praksis, og gir en unik opplevelse for besøkende. En annen festival du ikke bør gå glipp av er Cairo Jazz Festival, som feires i mars hvert år og tiltrekker seg jazz-entusiaster fra hele verden.
 • Sphinxfestivalen (desember) - Denne fem dager lange festivalen finner sted i desember hvert år og fremhever det beste av egyptisk dans. Hvert år vil du finne et stort utvalg av seminarer, koreografier, demonstrasjoner og forestillinger. Sfinxfestivalen hyller egyptiske tradisjoner og passer for alle.
 • Moulid an-Nabi (femte måneden i den muslimske kalenderen) - Denne festivalen feirer profeten Mohammed. Vanligvis er religiøse feiringer relativt private begivenheter, men denne festivalen holdes også i gatene. Du kan forvente å se parader og prosesjoner i de fleste store egyptiske byene og festlighetene inkluderer som regel musikk og dans. Om du er så heldig å være i Egypt under denne festivalen vil du bli helt bortskjemt med søtsaker og nydelig mat fra en rekke matboder.

Få en smak av Egyptisk kultur og mat
Ved å prøve lokale spesialiteter som koshari og ful medames. Disse tradisjonelle rettene er laget med bønner, ris, pasta og urter som gir en unik blanding av smaker. Du kan også besøke lokale markeder for å oppleve det travle livet i gatene mens du ser på håndverkere lage ferske søtsaker eller bakeri produsere deilig brød.

Du kan også delta på egyptiske festivaler for å se tradisjonell dans og musikk utført av talentfulle kunstnere fra hele landet. Festivaler feires gjennom hele året i forskjellige deler av Egypt, hvor du vil bli imponert over den rike historien til landets kunst og kultur mens du nyter de festlige atmosfærene under arrangementene.

Prøv lokale spesialiteter som koshari og ful medames
Utforsk egyptisk gatekjøkken og nyt smaken av de lokale spesialitetene som koshari og ful medames. Besøk tradisjonelle markeder for å oppleve en fantastisk matopplevelse, hvor du kan finne alt fra ferske grønnsaker til aromatiske krydder. Hvis du ønsker å lære mer om autentiske egyptiske retter, bør du ta en matlagingsklasse og lage dine egne herlige måltider.

Egypt er kjent for sitt varierte kjøkken, hvor det finnes noe for enhver smak. Prøv ut gatemat eller besøk restauranter som serverer deilige lokale retter. Utforsking av markedet vil gi deg mulighet til å se hvordan råvarerer blir produsert på lokal basis, samtidig gir det også en unik innsikt i Egypts livlige kultur.Du kan også ta del i en matlagingsklasse der du vil lære teknikkene bak autentiske egyptiske retter – dette er virkelig noe man ikke bør gå glipp av når man planlegger reise til Egypt!

Se tradisjonell dans og musikk på en egyptisk festival
Delta på Sufi-festivalen i Luxor og opplev den unike dansen som er en del av sufistisk praksis. Tanoura-dansen ved Giza-pyramidene vil også gi deg et fascinerende innblikk i egyptisk kultur, der danserne iført fargerike kostymer utfører imponerende akrobatikk mens de spinner rundt med store skjørt. For en annerledes musikkopplevelse kan du nyte Nubian-musikk ved Aswan-elven, med rytmer fra tradisjonelle instrumenter som oud og darabuka. En tur til Egypt er ikke komplett uten å delta på minst én festival eller forestilling for å se disse uttrykkene for landets kultur og historie.

 

Se våre reiser til dette reisemålet