Vi leter nå etter din drømmereise

Palau, Mikronesias utrolige øynasjon

Palau, MicronesiaPalau er rett og slett en magisk destinasjon. For et såpass lite landområde, slår Palau godt fra seg. Det er rett og slett vanskelig å ikke bli overveldet av Palaus enorme rekke av naturlige underverk. Palau er en øynasjon med over 200 små og store øyer av vulkansk eller kalkstein opprinnelse, dekket av grønn frodig vegetasjon, omkranset av et innbydende hav, malt i alle verdens mulige blåfarger og krystallklart vann.
Det er derfor ikke rart at dykking er Palaus største trekkplaster, og med dykking i ypperste verdensklasse, Palau innfrir og overrasker selv de mest kresne og verdensvante dykkere med sine utrolige rev, vrak, grotter og utrolig varierte undervannsliv og det er lett å se at Palau også har blitt kalt «undervannsverdens Serengeti» uten grunn.


Hvis du skulle bli lei av alt det fantastiske som finnes under vann kan du begynne å utforske alt det andre spennende som kan oppleves på Palau. Palau er også et mekka for de som bare liker å nyte en innbydende strand, prøve padle ferdighetene eller hvis du er interessert i historie finnes det mange minnesmerker fra 2. verdenskrig.

Palau retter seg I første omgang mot dykkere, men er også en destinasjon for de som søker etter en “ekte øde øy” følelse, noe som er lett å forstå når du for første gang får se de legendariske Rock Islands og deres unike natur. Palaus revsystem kan også skryte av et vanvittig mangfold med mer enn 400 arter hardkoraller og 150 arter bløtkoraller, mer enn 1450 fiskearter og i 2009 fikk Palau også verdens første hai reservat!

Palau kultur
Palaus mange landsbyer var, og er fortsatt tradisjonelt organisert rundt matriarkalske klaner. Menn og kvinner har alltid hatt sine vel definerte roller og landsbyer er styrt av et høvdingeråd, mens et råd kvinner jobbet parallelt i en rådgivningsstilling når det gjaldt kontroll av landområder, penger og valg av høvdinger

Mens kvinner tar hand om hus & hjem, familier har de også ansvaret for at barna blir kjent med sin kultur og tradisjon, noe som sørger for at disse ikke blir glemt.
Få med deg dette også - Palau er nok mest kjent som et mekka for dykkere og hva som finnes under vann. Men for de med vannskrekk og frykt for hai og andre rovfisk kan Palau friste med en del perler på land også. Få derfor med deg ihvertfall 2 av de mest unike og eventyrlige severdighetene med bl.a
 • Ngardmau Waterfall - En av Badeldaobs største attraksjoner, Ngardmau fossen har sitt utsprig ved foten av Palaus høyeste fjell, Mt Ngerchelchuus (217 moh) og er det høyeste fossefallet i Mikronesia. Det er let å komme til fossefallet (bedoverbakke), men du skal også tilbake igjen til stedet du startet (det tar ca 20-30 min ned og kanskje det dobbelte tilbake), men vel verdt turen g et forfriskende bad venter..
 • Badrulchau stein monolitter -Hvis du har lyst til å se Micornesias svar på Påskeøya bør du ta turen til denne arkeologiske utgravingen på Babeldaob's nordligste punkt.Her vil du kunne se store monolitter av basalt over et stort område. I følge lokale legender ble monolittene plasser her for å støtte en «bai» (forsamlingshus for menn) som til sigende kunne huse opptil 1000 mennesker. Noen av steinene veier opptil 5 tonn..
 • Parlaments bygningen i Ngerulmud - en kopi av Capitol Hill i Washington og det er ikke ofte man kan spasere inn i politikkens høysete uten noen form for sikkerhets kontroller
Antall turer funnet: 9
load more
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Palau (Koror)
Varmeste måned:
april (28ºC), Kaldeste måned: juli (28ºC),  Våteste måned: juni (326.6 mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation in Koror, Palau
Hvordan er været?
Palaus frodige natur tilsier at regionen får mye nedbør gjennom hele pret, men den gode nyheten er at omtrent 70% av nedbøren kommer om natten og har derfor liten innflytelse på hverken dykking eller andre aktiviteter. Det betyr at det ikke egentlig finnes noen bedre tider enn andre å besøke Palau. Det finnes noe variasjon og det faller muligens noe mer regn i perioden juni og ut august. Under denne perioden kan det være noe sterkere vind og skal du unngå en periode vil det kanskje være disse 3 månedene.
Beste tid til å besøke landet? Få stedet i verden kan skryte av så stabile dykkeforhold som nettopp Palau. Men skulle vi valgt den absolutt beste tiden for et besøk til Palau ville vi valgt perioden nov-mai hvor alt klaffer
Myntenhet: Palau benytter USD = 100 cents. Det finnes minibanker i hovedstaden Koror og kredittkort kan benyttes sett på alle restauranter og butikker.
Tips: er ikke vanlig tradisjonelt sett på Palau, men de fleste restauranter legger nå på 10% på regningen automatisk.

Interessante fakta:
 • Palaus befolkning er veldig mobil – med mer enn 20% av landets innbyggere jobbende i utlandet slår faktisk Palau Filippinene (10%), mye av dette skyldes fri handelsavtalen (Compact of Free Association) med USA
 • Kvinnene bestemmer! - Palau er tradisjonelt matriarkalsk samfunn og høvding tittelen går hovedsakelig i arv, men er basert på kvinnen. Men innbyggerne kan avsette en høvding om de ikke er fornøyd med den jobben som gjøres.
 • Det er ikke alltid politikerne får det som de vil - Palau styres også av tradisjonelle ledere (Rubekul ma Remechesil Oreor) og er satt sammen av 10 lokale landsbyledere fra det sentrale Koror (også kjent som Ngarameketii) og 7 landsbyledere fra regioner i utkanten av Palaus over 250 øyer. Denne sammensettingen av tradisjonelle ledere sørger for at alle lover som politikerne stemmer frem er i tråd med Palau tradisjonelle lover og høvdingene har siste ord i enhver tvist. Kvinnene i denne forsamlingen har også sin egen organisasjon som dekker tradisjonelle lover som relateres til kvinner og barn.
Festivaler: Palau har i motsetning til mange andre land og øyer i regionen svært få festivaler og feiringer. Men det finnes fortsatt noen som tiltrekker seg en del besøkende og Palau følger mange av høytidene fra det Amerikanske fastlandet De få festivalene som peker seg ut er følgende;
 • Independence Day – feires av alle og er nok den viktigste dagen i løpet av året for Palau. Dette har sitt utspring i at selvstendigheten kom ikke som en selvfølge til dette nybakte landet og landets første president ble da også drept i et politisk attentat.
 • Internasjonal foto festival – har blitt avholdt i mars hvert år siden 2002 og tiltrekker seg sa også noen av verdens beste undervannsfotografer. De feste dykkesentrene på Palau er med i organiseringen av festivalen så det kan lønne seg å reservere både dykking og overnatting i god tid.
Se vår destinasjons video fra Palau:


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.