Vi leter nå etter din drømmereise

Reiser til Tonga, Polynesiske drømmer

Tonga, Pacific iIslandsMed uberørte strender, vennlige mennesker er Tonga ærlige mot sin Polynesiske kulturarv og tar imot besøkende med en varme og ærlighet som mange steder er en forlengst glemt oppførsel. Si farvel til masseturisme, og si et varmt Malo e lelei (hallo) til kongeriket Tonga. Ta et skritt vekk fra glitrende luksus hoteller og tettpakkede cruiseskip! Tonga er upolert, uberørt og uten tvil autentisk.

Malo ‘etau lava - Reis tilbake i tid for å oppleve Kongeriket Tongas autentiske og overbevisende blanding av århundrer gammel kultur, historie og tradisjoner. Forstå hvorfor Tongas avslappende kombinasjon av køfrie, rolige levesett og uoppdagede lever opp til ryktet som det «ekte Stillehavet». Opplev Stillehavets eneste gjenlevende kongedømme, og ta imot innbyggernes sjenerøsitet og ekte velkomsthilsen fra lander som nå er kjent som «the Friendly Isles»

Livet her flimrer sammen i sitt eget uformelle tempo: Kirke-livet er alt gjennomgripende, høner og griser har rett vei, og det er ingenting som ikke kan vente til i morgen. Du trenger ikke å oppsøke en kulturell opplevelse i Tonga - det er rundt deg! Livet her tikker etter sin egen uformelle tid, høner og griser har forkjørsrett og kirken bestemmer over ditt sosiale liv og det er ingenting som ikke kan utsettes til i morgen. Du trenger ikke lete etter kulturelle opplevelser på Tonga, det er over alt rundt deg til enhver tid.

Når du omstilt deg til «Tonga-tid» vil du finne at øygruppen er full av flotte streder, små intime hoteller og en myriade av muligheter for å snorkle, dykke, seile, gå fotturer, padle og imøtekommende lokalbefolkning hvor hen du snur deg (spesielt barna). Det er nok av aktiviteter for å holde deg i bevegelse på dagtid, og deretter nyte en solnedgangs cocktail etter en innholdsrik dag på Tonga, og husk du kan alltids utsette det du ikke fikk gjort i dag til i morgen!  

Hva kan du gjøre på Tonga?
Hovedøya i arkipelet som utgjør Tonga er Tongatapu med hovedstaden Nuku’alofa hvor også hvor kongefamilien bor til vanlig. Tongatapu og Vava’u er de 2 eneste internasjonale flyplassene i Tonga og er strategisk plassert i hver sin ende av øygruppen. Utover å få med deg et kirkebesøk (og kanskje et glimt av kongen) under gudstjenesten på søndager, det kongelige palasset og Stillehavets svar på Stonehenge; Ha’amonga Trilithon Reserve, er ikke Tongatapu og Nuku’alofa noe spesielt sjarmerende.

Litt lengre nord finner du Ha’apai øygruppen. Dette er stedet for deg som leter etter den perfekte drømmestranden og hele øygruppen er et paradis for øko-turisme, dykking og vannaktiviteter (dog uten motor). Enda lengre nordover ligger Vava’u øygruppen som er senter for seilentusiaster og et mekka for seilbåter fra hele verden og hovedbyen Neiafu ligger vakkert til inne i en fjordarm. I perioden mellom juli – oktober har du gode muligheter til å svømme med knølhval som kommer hit for å pare seg og føde i det varme vannet rundt Tonga. Vava’u er også senter for dykking på Tonga med noen episke dykkesteder rett utenfor Neiafu.
 • Padleturer på Tonga – Tonga er et perfekt sted for padling med en blanding av åpent hav og beskyttede bukter og øygrupper. REISEbazaar kan tilby padleturer fra 1 dag til opptil 13 dagers varighet I farvannet rundt Vava’u og Ha’apai øygruppene.
 • Seiling – Man skulle tro ved første øyekast at det å leie seilbåter I Stillehavet burde være en enkel sak? Men det finnes faktisk kun 2 steder hvor det driver kommersiell utleie av seilbåter I hele Stillehavet, Raiatea (Tahiti) og Vava’u (Tonga) er faktisk de eneste stedene hvor dette er mulig. Selv om det finnes rundt 176 øyer og atoller i Tonga er det mange begrensninger som gjør at det ikke er mulig (uten da lokal kaptein) å seile ut av Vava’u øygruppen siden de ikke tillates å seile om natten, dette er kun tillatt hvis du seiler med en lokal kaptein, men dette er uansett den beste måten å oppleve øygruppen.
 • Kitesurfing/Surfing - ikke forvent å komme til Tonga og ligge på latsiden. Du kan gjøre begge disse aktivitetene på Ha’apai og Vava’u øygruppene og du kan lett fyke over et kobolt blått hav i 30km/t takket være den trofaste vinden som blåser konstant i dette farvannet.
 • Dykking - Tonga har seilt litt under radaren for de fleste dykkere, men fakta er at dykkingen er til tider meget spektakulær og kan minne mye om Fiji, men vakre korallrev, trekkplaster som knølhval og andre rovfisk samt mengder av fargerike bløtkoraller, gjør faktisk Tonga til et dykkested det er verdt å legge merke til. DYKKEbazaar kan tilretteleggere din neste dykkereise til Tonga. 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Tonga (Nuku'alofa)
Måle enheter= °C og mm/måned. Varmeste måned: februar (27°C), Kaldeste måned: juli (22°C) & Våteste måned: januar (185.1mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation in Nuku’alofa, Tonga
Hvordan er været? Været på Tonga er varmt og tropisk. Temperaturene er jevne gjennom pret og selv om det kan bli vel varm i sommermånedene vil temperaturen svært sjelden gå over 35°C. Heldigvis har du alltid en sval bris fra havet på ettermiddagene som selv i disse periodene vil bidra til at det er svært komfortabelt. 
Beste tiden å besøke Tonga: Den beste tiden å besøke Tonga er mellom mai-okt under landets tørre årstid. Regntiden er mellom nov-apr, med des & jan de våteste månedene.
Kleskode & oppførsel Tonga (og de fleste av øyene I Polynesia) er meget konservative og det vi kaller strandklær er nettopp det og du bær vise hensyn til lokale etikette. Det er faktisk ulovlig for menn og kvinner til å gå med bar overkropp offentlig. Husk også at søndager er regnet som hellige dager og det er faktisk ikke lov til å gjøre noe arbeid, svømme, dykke eller annen aktivitet på søndager. Skal I I kirken på søndag (noe du absolutt bør få med deg uansett hvor du er i Stillehavet), er det ikke tillatt med bare armer og kortbukser, korte kjørt etc.
Penger og valuta: Myntenheten på Tonga kalles Tongan dollar (Pa’anga; TOP = 100 cents.
De fleste kredittkort er akseptert på Tonga, men skal du ut på mindre og avsidesliggende øyer må du belage deg på kun kontant betaling. Sørg derfor for at du alltid har nok kontanter og hjerne I små valører siden ingen har vekslepenger.
Tips – det forventes ikke tips for tjenester på Tonga, men føler du at du har fått eksepsjonelt god service skader det ikke med å gi en liten påskjønnelse.
 
Festivaler
Tonga feirer sin lange historie og kulturarv og sin stilling som en øynasjon i Polynesia gjennom en rekke arrangement i løpet av året. Noen er lokale, som f.eks Vava’a festivalen og regattaen, mens andre feires over hele Tonga, som f.eks Helala festivalen. De fleste av disse finner sted i den tørre årstiden, og hver og en av de gir en unik opplevelse.
 • ‘Eua Tourism Festival – avholdes på øya Eua og er an av de første festivalene på året kalender og finner sted den første uken av mai og tiltrekker seg besøkende fra hele verden for å oppleve og lære om tradisjonell kultur fra Tonga
 • Ha’apai Tourism Festival – avholdes den andre uken juni hvert år og er laget for å vise frem Tongas kulinariske og kulturelle høydepunkter. Festivalen er satt i stand for å tiltrekke flere turister til Tonga og hvor det er muligheter for også å lære om Tongas kjøkken og kultur.
 • Heilala – er den største feiringen på Tonga og avholdes samtidig over hele landet. Dagen, den 4. juli, er for å feire kongens bursdag og pågår en full uke etter dette. Tidspunktet faller omtrent samtidig om blomstringen av Tongas nasjonalblomst, heilala og lokalbefolkningen er stolte over denne flotte tropiske blomsten som da også danner en fin ramme rundt hele feiringen.
 • Vava’u Festival & Regatta – dette ukelange arrangementet avholdes den siste uken av september hvert år. Ulike aktiviteter er planlagt hver dag inkludert regattaer rundt øyene og uken avsluttes med en tradisjonell Tonga kulturell fest på Ano Beach, som glir ut til en fest gjennom hele natten.
Interessante fakta
 1. Migrerende knølhval parrer seg og føder sitt avkom i farvannet rundt Tonga i perioden jun-nov. Storflaggermus, også kalt flygehunder er vanlig å se på øyene og er Tongas eneste pattedyr.
 2. 90% av befolkningen på Tonga er overvektige, deriblant 70% av de er kvinner!
 3. Tonga har ifølge Jesu Kristi kirke av siste dagers hellige den største andel av befolkningen tilhørende dette trossamfunnet i verden (mormonere) 
 4. Tonga ble kjent som «The Friedly Isles” av Captain Cool da han besøkte øygruppen i 1773, men en annen historie forteller at høvdingene egentlig ville drepe han men kunne ikke bli enige om hvordan de skulle gjøre det!
 5. Hvis du besøker dette vakre landet, husk at du ikke må svømme på søndager (det er faktisk ulovlig). Søndager er hellige og det er heller ikke tillatt med huslige sysler utover det å lage mat på denne dagen
Se vår destinasjons video fra Tonga
Copyrigth- tourismtonga1


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.