Vi leter nå etter din drømmereise

Uganda - Afrikas perle

UgandaTil å være et lite land har Uganda utrolig mye å by på, fra imponerende landskap, uforglemmelig dyreliv til en vennlig og innbydende lokalbefolkning.

Uganda er hjemmet til Afrikas høyeste fjellkjede, Rwenzoris, kilden til Nilsen, verdens lengste elv og kontinentets største innsjø. Rafting på Nilen er et adrenalineventyr i verdensklasse men landets mest ikoniske opplevelse er sporing av fjellgorillaer i deres tåkete habitat. Er du så heldig at du får se «The big five» vil du se at naturen, mangfoldig og strålende, dominerer dette vakre landet.

Høydepunkter
 • Queen Elizabeth National Park: vakre Queen Elizabeth Nasjonal Park ligger i Sør-vestlige Uganda og er et must når du besøker landet. QENP er den nest største parken i Uganda og ligger ved foten av det majestetiske Rwenzori fjellet og vedsiden av Lake Edward og Lake George. Få reservater i verden har så høyt biologisk mangfold med et landskap som inkluderer savanner, bushland, våtmarker og frodige skoger. Parken ble etablert i 1952 som Kazinga National Park, men ble døpt etter 2 år da Queen Elizabeth II besøkte parken. Parken husker over 95 pattedyrarter og over 600 fuglearter!
 • Kibale National Forest: har en av de vakreste og mest varierte områdene med tropisk skog i Uganda. Den nordlige og sentrale delen er dekket av skog og har spredte gressmarker og sumper og ligger på et opphøyd platå. Kibale er kjent for sjimpanser men er også hjemmet til 70 pattedyrarter og 375 fuglearter. Kibale grenser til Queen Elizabeth National Park i sør og lager er 180 km lang korridor stappfull av dyreliv.
 • Bwindi Impenetrebal Forest: ligger i den sør-vestlige delen av Uganda på kanten av Rift Valley. De tåke dekkede åssidene er en av Ugandas eldste regnskoger og den regnskogen med mest biologisk mangfold. Skogen er over 25.000 år gammel og mest kjent for sine 400 fjellgorillaer, men regnskogen har også rundt 400 plantearter, 120 pattedyr, inkludert flere primater som bavianer og sjimpanser, samt elefanter og antiloper.
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Uganda (Kampala):
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: februar (23ºC), Kaldeste måned: august (22ºC) / Våteste måned: mars (157,8mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Kampala
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Uganda (Entebbe):
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: februar (24ºC), Kaldeste måned: august (2ºC) / Våteste måned: mars (157,8mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Entebbe
Hvordan er været? Selv om Uganda ligger nærme ekvator er det ikke ekstremt varmt der. Klimaet blir påvirket av høyde og de store vannområdene. På våren blir landet oversvømt av tropisk regn og nedbørsmengden øker fra mars til mai, lokale regnskurer er i denne perioden tunge, men de varer ikke lenge. Gjennomsnittstemperaturen i mars er ca. 24ºC og når våren nærmer seg slutten stiger temperaturen til 27-28ºC.
Uganda ligger på den sørlige halvkule så lokal sommer er vinter når vi snakker om været. Gjennomsnittstemperaturen på vinteren ligger på 25ºC men endrer seg drastisk om natten og kan synke helt ned til 10 ºC på de høye platåene og 5 ºC i høylandet.  Ugandas høst er «tiden for mindre regn», temperaturen har steget noe fra sommer månedene men lokale regnskurer kommer daglig. Nedbørsmengden er lavere, regnskurene oftere men mindre intense. Gjennomsnittstemperaturen på dagtid er mellom 25ºC og 27ºC og på natten ligger temperaturen på 18ºC. Vinteren er den varmeste tiden i Uganda med en gjennomsnittstemperatur på 29ºC, nordøstlige regioner er ennå varmere og ligger på 30ºC. til tross for varme dager er det kjølig om natten uansett hvor du befinner deg i landet. Nattetemperaturene ligger på 17ºC - 20ºC og ved innsjøene er det ennå kjøligere.
Beste tiden å besøke landet: er i tørke sesongen mellom juni og august og desember til februar om du reiser for å oppleve dyreriket. Primat turer i skogen er en stor del av enhver safari i Uganda. Regnskogens habitat er vanligvis svært våt og man kan ikke unngå at det vil komme litt regn.
Myntenhet: Ugandisk Shilling (UGX) er den lokale valutaen men siden 2013 har valutaer som USD, EUR og GBP blitt akseptert ved kontantbetaling. Vi anbefaler at du har med deg USD og små sedler, (1-5 dollarsedler) til tips, ved handel på markeder og måltider. American Express, Mastercard og visa kredittkort blir akseptert noen steder men er ikke mye brukt og minibanker er tilgjengelig i de større byene men begrenset i landlige områder.

Tips: det er vanlig å gi guider, sjåfører og portører i Uganda drikkepenger, det er opp til deg hvor mye du ønsker å gi men det er lurt å alltid ha litt drikkepenger i lommen.
 • Sjåfører – det er høflig å gi 10 USD per dag per person til din sjåfør.
 • Hoteller – er ikke forventet men om bagasjen blir levert på rommet er det høflig å gi 1-2 USD per bag og 2 USD per dag til stuepiken.  
 • Restauranter – de fleste restauranter vil inkludere 10% servise gebyr i regningen om dette ikke er tilfellet er 10% av totalen normalt å gi i tips.
 • Guider – på en reise til Uganda vil du ha forskjellige guider og portører, det er vanlig å gi følgende; 15 USD per person til portøren på sjimpanse- og gorillaturer, 20 USD per person til sjefsguiden på sjimpanse- og gorillaturer, 5 USD per person til guider på andre utflukter/aktiviteter.
Interessante fakta:
 • Uganda har 6,8% av verdens sommerfuglarter
 • Det er om lag 52 forskjellige stammer bosatt i Uganda
 • Lake Victoria er den største innsjøen i Afrika og er koblet til Nilen
 • Uganda er den neste største produsenten av bananer i verden, etter India. Landet produserer rundt 11 millioner tonn bananer i året.
Se vår destinasjonsvideo fra Uganda:
Copyright: Uganda Tourism Board


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.