Oversikt

Et besøk til Zimbabwe vil ta deg med på en reise gjennom et lappeteppe av et landskap, fra det vakre høylandet, balanserte steinblokker, flammende Msasa trær, avslappede byer og frodige fjell til pulserende elver. Du kan også se «The Big Five», Leopard, løve, bøffel, nesehorn og elefant i en av de mange fantastiske nasjonalparkene, utforske arkeologiske områder som er på verdensarvlisten og stå i ærefrykt for en av de 7 naturlige underverkene i verden, Victoria Falls.
Høydepunkter
  • Victoria Falls: ligger på grensen mellom Zambia og Zimbabwe og er kjent som en av verdens 7 naturlige underverk. Det er mange morsomme og spennende aktiviteter rundt fossen, ta et bad i en av steinbassengene som er blitt dannet etter tusenvis av år med erosjon. Om du liker å leve litt på «kanten» er Devils Pool stedet for deg, dette utrolige evighetsbassenget dannes hvert år under tørkesesongen da vannet reduseres. Andre populære aktiviteter i området er strikkhopp og helikopterturer over fossen.
  • Zambezi River: under Victoria Falls flyter Afrikas fjerde største elv, elven krysser 6 land og er en del av flere fossefall. Til tross lengden på ca. 2700 km har Zambezi elven bare noen få bruer, bland annet den imponerende Victoria Falls Bridge. Både selve elven og områdene rundt tilbyr fantastiske turer og aktiviteter, du kan nyte roen og dyrelivet langs elvebredden fra en kano, vadre i kløftene, og for adrenalin-elskerne er white-water rafting et supert alternativ.
  • Hwange National Park: med mer enn 400 fuglearter og en av de største elefantbestandene i Afrika, er Hwange nasjonalpark den største og beste nasjonalparken i Zimbabwe. Nasjonalparken ligger i den nordvestlige delen av landet og er over 14.650 kvadratkilometer, med Kalahari sand sletter, mopan skog, tett teak skog og store åpne sletter. Dette varierte landskapet støtter et mangfold av dyreliv, store løver, bøffel flokker, nesehorn, leoparder, hyener og geparder. På grunn av mangel på permanent overflatevann ser man disse flotte dyrene ved vannhullene året rundt, spesielt om sommeren.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Zimbabwe (Harare):
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: november (23ºC), Kaldeste måned: juli (15ºC) / Våteste måned: januar (101,3mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 1985-2015.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Zimbabwe (Victoria Falls):
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: november (24ºC), Kaldeste måned: juli (16ºC) / Våteste måned: desember (54,2mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 1985-2015.
 
Hvordan er været?
Zimbabwe har et herlig, temperert klima. Det sentrale høylandsplatået har temperaturer opp til 28ºC, parker som ligger lavere i terrenget, som Hwange og Zambezi National Parks har høye temperaturer året rundt som kan nå 31ºC. Mana Pools, Matusadona og Gonarexhou ligger lavere enn Hwange og har temperaturer opp til 35ºC. Det østlige høylandet er mye kaldere og har betydelig mer regn.

I løpet av regnsesongen, fra november til mars, faller regnet vanligvis i kraftige ettermiddagsskurer men kan til tider også være lette og vare i et par dager av gangen. Tørkesesongen, fra april til oktober, er normalt sett regnfri og kjølig. Temperaturen på natten og tidlig morgen kan være mellom 0 ºC til 5ºC, temperaturen stiger i løpet av dagen når solen titter frem.

Beste tiden å besøke landet                                                                                                   

Med mild temperatur, minimalt med regn og lav malaria risiko er de tørre månedene fra april til oktober (vintersesongen) sett på som den beste tiden å besøke Zimbabwe når det gjelder safari, men september og oktober er veldig varme måneder. Den beste tiden å besøke Victoria Falls på er på slutten av sommerens regntid da fossen er fylt med vann. Ønsker du å se fossen på sitt beste, reis mellom april og mai. Det er lavvann i fossen mellom august og desember så er det rafting du er ute etter er dette den beste tiden.

Myntenhet: Zimbabwe har et multivalutasystem og som reisende kan du betale med Amerikanske Dollar (USD) og Sør Afrikansk Rand (ZAR). 

Det kan være vanskelig å finne minibanker for å ta ut kontanter eller å betale med internasjonale kredittkort i Zimbabwe, vi anbefaler deg å ta med Amerikanske Dollar. Det er viktig å ha en del små sedler (1 og 5 dollarsedler) til drikke, måltider etc.

Tips:

  • Hoteller & guider– ofte får man informasjon om tips på lodgen men bor men normalt sett gir man safari guider og lodge/camp staff mellom 5-20 USD per dag. Dette gir man som oftest på slutten av
  • Restauranter – det er vanlig å gi servitøren din 10-15% av totalsummen i tips.

 

Interessante fakta:

  • Lyden av Victoria Falls kan bli hørt på 40 kilometers avstand
  • Et produkt i Zimbabwe kan være priset i Sør Afrikansk Rand og du kan betale i Euro og få vekslepengene i Amerikanske Dollar.
  • Zimbabwe har 16 offisielle språk
  • Lake Kariba er verdens største menneskelagde innsjø

Se våre reiser til dette reisemålet