Oversikt

Moder jord var utrolig sjenerøs med Seychellene, et sagnomsust paradis hvis øyer ligger spredt utover det indiske hav.  De mange paradis strendene er selvsagt hovedattraksjonen til ethvert besøk til Seychellene, og for noen strender! Innbydende striper av sand møter turkist vann, gjerne med en bakgrunn av grønne frodig vegetasjon, palmer og tegneserieaktige granittblokker. Det er ikke mange steder i verden som slår Seychellene på drømmeskalaen. 
Mahé er den største av alle øyene i Seychellene og er inngangsporten til dette himmelriket og dets drømmeøyer. Herfra kan du lett komme deg videre i paradis. I nærheten finner du herlige Praslin og La Digue og enda lengre ut vil du virkelig kunne oppleve en «tapt-verden»-øyer som venter på å bli oppdaget og besøkt.
Om øyene
Seychellenes 115 faller under to ulike kategorier. De høye granittpregede indre øyene klynger seg hovedsakelig til det grunne Seychellene platået, ca 4° sør for ekvator og omtrent 1800 km utenfor kysten av det Afrikanske kontinentet, mens de lavtliggende korall atollene og revene på de ytre øyene ligger stort sett 10° sør for ekvator. Disse 72 ytre korall øyene er igjen delt inn I 5 grupper; Almirante gruppen ligger 200km fra Mahé, den Sørlige korall gruppen, Alphonse, Farquhar og til sist Aldabra gruppen, hele 1150 km fra Mahé
Det er i tillegg 43 øyer som tilhører den indre gruppen hvorav 41 er typiske granittøyer og 2 er en blanding av granitt og koraller.
 • De indre øyene - De indre øyene er for de meste granitt of ligger I nærheten av Mahé, Praslin og La Digue og danner mer eller mindre den kulturelle, økonomiske og turist sentrum på Seychellene. På disse 3 øyene finner du hovedtyngden av overnattingssteder og turistfasiliteter på Seychellene.

 • De ytre øyene - Med dette menes de øyene som ligger sør for Seychellene platået (10°C sør for ekvator). Disse 72 lavtliggende øyene, atoller og sandbanker ligger mellom 230 -1150km fra Mahé. Langt mindre besøkt enn sine mer kjente kusiner, takket være den relative avsidesliggenheten. Disse omtrent uberørte miniatyr verdenene er også et paradis for sjeldne dyrearter og er definitivt et av verdens vakreste steder.
Per idag er det kun en av disse 72 ytre øyene som har overnattingsmuligheter, Alphonse primært i den øvre prisklasse
Praslin
Praslin er Seychellenes nest største øy, med et innbyggertall på rundt 7 000. Praslin ligger kun 45km nordøst for Mahè og måler 10x3,7km og en tur rundt hele Praslin med bil vil ta ca 2 timer. En av de mest kjente severdighetene på Praslin er den vakre Vallèe de Mai, et Seychellenes to UNESCO verdensarvliste oppføringer. Praslin har også noen av Seychellenes kanskje mest utsøkte strender; Anse Lazio og Anse Georgette, begge kommer ofte med når det dukker opp lister med verdens «10 beste strender» Praslin har også en liten mørk side og var i tiden får Frankrike dukket opp og okkuperte øygruppen på midten av 1800-tallet et beryktet tilholdssted for pirater og Côte d’Or var et favoritt sted.
Praslin er oppkalt etter Duc de Praslin, den franske marineministeren i 1768 når den originale «besittelses stenen» ble oppført på Praslin på det som fortsatt kalles Anse Possession. Nesten 150 år senere dukker General Gordon (han fra Khartoum) og ble overbevist at Vallèe de Mai var den opprinnelige Edens Hage. Dette er vår du finner den legendariske Coco-de-Mer veksten, verdens tyngste nøtt. Denne dalen har faktisk 6 arter av palmer som kun finnes på Seychellene.
Praslin er hovedmaskinen i Seychellene turistindustri og har en lang tradisjon med turisme og har derfor også en lang rekke av overnattingsmuligheter. Praslin er også et utmerket utgangssted for å utforske naboøyene.
La Digue
Et vidunder. Et enkelt ord, men et som formidler så mange aspekter av Seychellene 'tredje mest bebodde øy. Kystlinjen, en endeløs rekke med innbydende bukter, hvite sandstrender med et bakteppe og innhyllet av tett vegetasjon. Til tross for at La Digue kun ligger en 15 minutters fergetur fra turistmekkaet Praslin har faktisk La Digue fortsatt klart å ta vare på sin lagt mer avslappende atmosfære. En av strenende Anse Maron vil garantert komme på enhver «topp 10» liste over verdens beste strender, men er fortsatt kun tilgjengelig til fots.
Og selv der hvor det lille som finnes av infrastruktur finnes, som ved den lokale havnen i La Passe og La Rèunion er alt så rolig at det føles som en søndag som aldri tar slutt. En av de morsomste kuriositeter på a Digue er at stort sett all vare og offentlig transport fortsatt er med okse og kjerre mens biler og motoriserte kjøretøy er overlatt kun for enkelte gjesteopptredener.
Mahè
er desidert den største og mest utviklede av alle øyene i nasjonen og Mahé er hvor du finner landets hovedstad Victoria og nærmere 90% av befolkningen. Mahé er en indikasjon på hvor travelt som det er mulig å få det til å bli på Seychellene. Mahé har da også det største utvalget av turistfasiliteter, bosteder & aktiviteter. På Mahé har du også mange muligheter til bl.a. fotturer til det røffe innlandet og Morne Seychellois nasjonalpark, dykking og andre vannaktiviteter.
Vestkysten, fra topp til bunn, er en lang rekke flotte strender og fremragende overnatting, men det er nok av hemmelige Gems andre steder. Og uansett hvor du er basert, ligger paradiset i nærheten-en buss eller bil tur på ikke mer enn 20 minutter vil bringe deg til fantastiske naturattraksjoner. Den nordlige kysten er en eneste lang rekke av fantastiske strender og bra bosteder i alle prisklasser og du vil alltids finne en og annen perle innen 20 minutter med buss eller leiebil  
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Seychellene (Mahè Airport)
Måle enheter= °C og mm/måned. Varmeste måned: april (29°C), Kaldeste måned: juli (27°C) & Våteste måned: januar (203.8mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015
Average min and max temperatures in Mahe, Seychelles
Hvordan er været? 
Været på Seychellene er alltid deilig og varmt (det ligger omtrent på ekvator) og blir aldri ekstremt varmt og temperaturen faller stort sett aldri under 24°C (eller høyere enn 32°C). Alle øyene med unntak av de aller sørligste øyene ligger uten syklon beltet., noe som faktisk gjør Seychellene til en helårs destinasjon for alle som liker sol & varme.
Det er generelt noe kaldere når nordvest passat vindene tar opp i styrke i perioden november → mars, men sjøen er fortsatt rolig og ikke for mye bølger.
Det meste av nedbøren faller I perioden desember → februar og denne perioden vil nok ofte ha mer skyet vær og mindre timer med sol.
Beste tid til å besøke landet
Selv om Seychellene mer eller mindre er en helårs destinasjon er det noen måneder som peker seg ut for å være mer stabile. Den beste tiden for å besøke destinasjonen er april → mai og oktober → november. Disse månedene representerer overgangen mellom den varme og fuktige nordvest passatvinden (nov-mars) og den noe kjøligere sørøst passatvinden som definerer perioden april → oktober.
Når er det den beste tiden for å seile på Seychellene
Med så mange øyer er det ikke rart at Seychellene er en populær seile destinasjon og øygruppen er faktisk en helårs destinasjon for seiling. Siden øygruppen for det meste er utenfor syklonbeltet og har et tropisk klima med gunstige havforhold hele året går Seychellene til en perfekt seile destinasjon. Det er i prinsippet 2 ulike vind mønstre som enten blåser nordvest (okt-mar) eller sørøstlig (mai-sept) mellom 10-20 knop konstant.
Penger & valuta: den lokale valuta er Seychelles Rupee (SCR) = 100 cents
Alle transaksjoner vil være i lokal valuta men bade GBP (£), EUR (€) og USD ($) er akseptert og kredittkort er også mulig å bruke på de fleste hoteller ot turiststeder.
FreeCurrencyRates.com
Tips: Det er Ganske deilig på Seychellene siden de fleste restauranter, hoteller og taxier) inkluderer allerede en tips/service charge på 5-10% så det er egentlig ikke forventet eller nødvendig at du betale noe ytterligere., om du da ikke vil gi en liten tilleggs påskjønnelse.
Interessante fakta 
 1. Seychellene var en gang i tiden et beryktet tilholdssted for pirater, og spesielt Anse Forbans (Piratbukta) på Mahé og Côte d’Or på Praslin. Man ror og mener at den berømte piraten Olivier Levasseur gjemte en skatt er til en verdi av mer enn USD160 000, som til den dag i dag fortsatt ikke er funnet (mange har forsøkt)
 2. Coco-de-mer nøtten som er endemisk til øyene produserer verdens største frø og selve nøtten kan veie opp mot 15 kilo
 3. Seychellene har noen av mest sjeldne og endemiske fuglearter inkludert en ugle art (Bare-legged Scops Owl) som man mente var utryddet før den ble gjenoppdaget i 1959
 4. Hovedstaden på Seychellene, Victoria er regnet som den minste hovedstaden i verden.
 5. Ian Fleming, forfatteren av populære James Bond kom til Seychellene I 1958 for å lete etter steder for filmen (For Your Eyes Only) og endte opp med å kalle en av karakterene I filmen, Milton Krest etter en drikk han hadde smakt under besøket.
Festivaler
Festivalkalenderen på Seychellene har mye fokus på kreolsk kultur. Det er mange fargerike feiringer gjennom året hvor turister kan oppleve lokal dans, musikk og mat, inkludert La Digue Festival og Creol Festival. Sport og religion er også observert med begeistring. De beste stedene for å oppleve mange av disse festivalene er i Victoria og Beau Vallon på Mahé Island.
 • Seychelles International Carnival of Victoria - Denne morsomme, årlige begivenheten er spredt over tre dager på ulike steder på Mahé Island for å fremheve de ulike kulturer som har bidratt til å forme Seychellene. Den har består av ulike flåte parader i løpet av dagen, og de fleste av de viktigste hotellene legger opp til spesielle aktiviteter. Festivalen finner sted de første ukene av februar.
 • La Digue Festival: Finner sted som navnet tilsier sted på den rolige og avslappende øyen La Digue og er en samling av morsomme arrangement som omfatter Assumption Day (Jomfu Marias opptagelse i himmelen) den 15. august. Fordelt over 3 dager i midten av august og inkluderer sykkeltur, missekonkuranser og ulike sport, dans og ulike andre konkurranser inkludert skrelling av kokosnøtter
 • Creole Festival - Denne festivalen er noe du bør få med deg hvis du besøker Mahé, Praslin eller la Digue i den siste uken av oktober. Denne fantastiske seks dagers mat ekstravagansen feirer alt kreolsk, inkludert deres kunst, håndverk, musikk, dans og mat. Legg turen innom festivalområdene på en av øyene  og da spesielt Victoria, Beau Vallon og Anse Royale på Mahé Island, og du er garantert å få deg e lekker smakebit på alt hva kreolsk kultur står for på Seychellene.
 • Round Table Beau Vallon Regatta - Denne festivalen finner sted i høysesongen i august og september. Dette er en av de mest populære lokale festivalene og består av yacht race og en myriade av andre vann aktiviteter. Det er svømme konkurranser, tautrekking (på land) og alle slags arrangementer som turister kan ta del i på Beau Vallon stranden. Skal du hit i denne perioden bør du bestille overnattingssted lang tid i forveien.

Hvor kan du bo (de indre øyene)
Hovedøyer; Mahè, Praslin & La Digue
Andre; Bird Island, Cerf, Chauve Souris, Cousine, Denis Island, Frégate, North Island, Round Island (Praslin), Silhouette & Ste. Anne

Se våre reiser til dette reisemålet