Oversikt

Drømmer du om en ferie til et reisemål utenom det vanlige? Da kan Réunion være det perfekte reisemålet for deg!

Réunion stikker opp av havet som et basaltisk klippe dekket i grønt, og er en naturskjønn, magisk øy som vil gi alle en virkelig forbløffe med sitt mangfold av landskap og muligheter. Forvent fantastiske fjell, smaragd grønne skoger, episke fossefall, mektige panorama utsikter, pulserende kystbyer og et dryss av hvite eller svarte sandstrender – for ikke å nevne den formidable Piton de la Fournaise, en av verdens mest tilgjengelige aktive vulkaner.

Med sitt usedvanlig kuperte og varierte terreng er Réunion en drømmedestinasjon for friluftselskere. Fotturer er aktivitet nummer én, men paragliding, juving, terrengsykling, rafting, dykking, hvalsafari og ridning er noen av de aktivitene som er muolig bortenfor stranden.
Réunion er en vulkansk øy og liggrt omtrent midt i det Indiske hav mellom Mauritius og Madagascar og er et trafikknuteounkt for hele den sørlige deklen av det indiske hav.

Kulturelt mangfold
På Réunion kan du oppleve en spennende kulturell blanding av afrikansk, kreolsk og fransk. Øya har en fascinerende historie som inkluderer Frankrike og Afrika noe som har gjort at den gastronomiske opplevelsen er spennende.

Unik natur
Réunion er en øy med en helt unik natur, og det finnes få steder i verden som har så mye å by på. Vulkaniske fjell og kratersjøer gir et dramatisk landskap med fantastisk utsikt. Tropisk regnskog kan utforskes gjennom lange turer hvor du vil oppleve fossefall og ville elver. De kritthvite strendene med turkis hav er også et must-see.

Hva bør du få med deg?
Her er noen utvalgte severdigheter vi mener bør være med under et besøk på Reunion.

 • Cirque de Cilaos – Beliggenheten kunne ikke vært med storslagent. Se for deg vulkanske topper, dype raviner og eventyrskog! Til tider dekket av skyer og tåke og plutselig dukker denne idylliske landsbyen som tatt rett ut av et fransk postkort fra en svunnen tid. Dette er startstedet for en rekke fotturer på Reunion. Bare det å komme seg hit er et eventyr o seg selv der veien snirkler seg I en rekke endeløs rekke av hårnålssvinger får du endelig kommer til toppen (det skal visstnok være mer enn 400 svinger på veien opp fra kysten). Circue de Cilaos ligger ca 1200 moh).
 • Piton de la Fournaise (The Volcano) – Dette er nesten alle vulkaners mor, og er Reunions mest kjente landemerke. På Reunion er den kun kjent som “le vulcan» og dette monsteret sover definitivt ikke men et meget aktivt geologisk underverk som har utbrudd stor regelmessighet; I april 2007 kollapset det sentrale 900m brede krateret og nye lavafelt ble dannet på vulkanens sørøstlige flanker ned mot kysten. I 2015 og 2018 skjedde flere utbrudd, selv om de var mindre kraftige. Den gode nyheten er at dette er en av verdens mest tilgjengelige aktive vulkaner, og det er mulig å gå rett opp til kraterfeltet. Du kan også fly over vulkanen eller bare nyte naturen fra et utsiktspunkt på kraterets ytre kant, hvor veien slutter.
 • L'Hermitage-les-Bains – her finner du de fleste av Reunions lille utvalg av restauranter og utelivsalternativ og det som kanskje er Reunions beste strand. Dette er vel kanskje det eneste stedet på Reunion hvor du har en følelse av å være på ferie.
 • St-Pierre – Er Sentrum for utelivet på Reunion og spesielt festlig blir det på weekendene.
 • Hell-Bourg - er en av de mest spektakulære opplevelsene du kan få på Réunion. Dette er en liten landsby midt i en dyp kløft, omgitt av fjell og mengder ac fossefall. Hell-Bourg er se ntrum for deg som ønsker å se fossefall og regnskog og dfet finnes en rekke merkede stier i området for lengre eller kortere fotturer. Men det er ikke bare naturen som gjør Hell-Bourg til en så spesiell opplevelse. Her kan du også få et innblikk i øyas historie og kultur. Landsbyen ble grunnlagt på 1800-tallet av franske kolonister, og den har fortsatt mye av sin opprinnelige arkitektur og atmosfære.

Bli med oss til paradiset Réunion og opplev alt det har å tilby! For de som er eventyrlystne, finnes det mange spennende aktiviteter å oppleve på Réunion. Her er noen av våre favoritter:

 • Fotturer til Piton de la Fournaise-vulkanen: Vandre opp til toppen av den aktive vulkanen og nyt utsikten over øya på vei ned.
 • Surfing i Saint-Leu-området: Utforsk det krystallklare vannet rundt Réunion mens du surfer de beste bølgene.
 • Paragliding over øya: Hopp utfor klippene og svev høyt over landskapet for en adrenalinrush du aldri vil glemme.

Ingenting slår følelsen av å utforske Réunions vakre natur gjennom actionfylte aktiviteter. Bli med oss på en skreddersydd reise og opplev alt dette fantastiske stedet har å by på!

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Saint-Denis, Reunion*
Måleenheter= °C og mm/måned. Varmeste måned: februar (27°C), Kaldeste måned: juli (22°C) & Våteste måned: februar (114.3mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Average  temperatures and rainfall in Saint-Denis, Reunion
Hvordan er været?
Reunion har et sub-tropisk klima med vanntemperaturer som svært sjelden det er under 23°C.Den tørre årstiden er mellom mai – oktober med temperaturer normalt mellom 20-25°C. November til mars er mer fuktig og i perioden januar – februar kan det også forekomme sykloner. Selv på sommeren kan det bli kjølig I høyden og i 2006 falt det også snø på Piton des Neiges, som er over 3000 moh.
Beste tiden å besøke Reunion - Så lenge du holder deg uytenfor syklonsesongen fra januar til mars er Reunion bra å besøke. Perioden fra juli til oktober er de tørreste månedene, og de kjølige temperaturene er ideelle for fotturer. Vær imidlertid advart, morgenene og kveldene er kalde på denne tiden. Reunion blir veldig travelt fra juli til slutten av august, da dette er de viktigste franske skoleferiene.
Valuta & Myntenhet: Reunion er del av Frankrike og det benyttes EUR = 100 cents
FreeCurrencyRates.com
Tips: Det er faktisk ikke vanlig å gi tips på Reunion (og det er heller ikke forventet). 
 • Taxis - Hvis du føler det kan du alltids runde opp beløpet noe hvis du fikk god service
 • Hoteller - De fleste hoteller har inkludert et service gebyr på regningen
 • Restauranter - Ofte vil du se at det er en service charge inkludert, hvis ikke er det vanlig å runde opp med 10%. Det er ikke vanlig å gi tips på barer.

Festivaler
De fleste av helligdagene og festivalene på Reunion er av nyere dato og med fokus på det kulturelle som dans, musikk og teater. Takket være en forholdsvis stor internasjonal innflytelse på Reunion, betyr også at Reunion feirer en rekke utenlandske festivaler. Le Tempo festivalen er nå den største kunst festivalen på Reunion, men fransk kultur er heller ikke glemt og Bastille dagen feires fortsatt på Reunion.

 • Leu Tempo Festival – Ofte regnet som den beste av de mange festivalene på Reunion. Denne festivalen tiltrekker seg kunstnere og utøvere fra hele verden og med fokus på teater. Festivalen finner sted i og rundt Saint-Leu i mai måned hvert år.
 • Bastille Day – som ellers i Frankrike feires starten av den franske revolusjon og stormingen av Bastille den 14, juli 1789. Er du her under denne dagen anbefaler vi at du bor i enten Saint-Denis, Saint-Pierre eller Saint-Gilles hvor du vil kunne oppleve det meste fyrverkeriet og hvor festen fortsetter langt inn i de tidlige morgentimer.
 • Divali Festival – det er utrolig nok en forholdsvis stor gruppe av innvandrere fra India på Reunion og det er da ikke urimelig at den svært indiske høytiden Divali feires også her. Dette er den største indiske festivalen i løpet av året og er også kalt «lysets festival». Feiringen finner sted i november i og rundt Saint-Denis.
 • Guava Festival – kanskje den litt særeste av de mange festivalene på Reunion er denne festivalen til ære for denne frukten. Festen feires med stor gusto i de fleste landsbyer over hele Reunion med boder selgende alle mulige varianter og produkter med Guava so fokus. Den største feiringen finner sted i Plaubne-des-Palmistes med det største guava karnevalet. Festivalen finner sted i juni.
 • Detroncatisse Festival - feires i april og er dedikert til fiskeindustrien på øya. Det er mange aktiviteter å delta i, som fiskekonkurranser og matlagingskonkurranser med ferske fiskeretter.
 • Fête de la Musique - en musikkfestival som feires hvert år i juni. Denne festivalen er dedikert til musikk og lyd, og det er ingenting som kan sammenlignes med å oppleve musikalske talenter fra hele øya på samme sted.
 • Festival Liberté Métisse - en unik festival der øyas kreolske kultur feires. Det er kulturelle forestillinger, musikk og mat tilgjengelig, og det er en perfekt måte å lære om Reunions mangfoldige kultur og historie på.

Interessante fakta

 • Reunion Island ble første gang erobret av franske styrker i 1643 og fikk navnet Bourbon. og Frankrike etablerte sin første koloni. I 1793 ble navnet endret til Reunion Union.
 • Reunion var det første sted i verden som tok i bru EURO (mest fordi det ligger litt lenger øst enn resten av Europa).
 • Piton de la Fournaise er en aktiv vulkan på den østlige siden av Reunion og har hatt over 100 utbrudd siden 1640.
 • Til tross for at Reunion ligger nær det afrikanske kontinentet og i det Indiske hav er Reunion en del av EU og er et fransk oversjøisk territorium

Gastronomi og lokale spesialiteter
Smak på lokale retter som rougail sausage eller carry bichique, og la smaksløkene dine bli sjarmert av Réunions unike matkultur. For en ekte opplevelse kan du også prøve det populære rom-baserte drikke, arrangé. Ikke gå glipp av muligheten til å besøke en av de mange markedene for ferske råvarer og oppleve den autentiske atmosfæren mens du utforsker øyas kulinariske skatter.

Réunion har et mangfoldig utvalg av matretter som vil friste enhver gastronomisk eventyrer. Rougail sausage er en spesielt populær rett laget med krydderpølse servert i en tomatbasert saus med ingefær og chili. Carry bichique er også verdt å prøve - her brukes små ferskvannsfisk i karriretten for en unik smaksopplevelse. Besøk gjerne markeder som Saint-Paul Market for å kjøpe frukt, ost, grillet kjøtt og andre delikatesser fra lokalbefolkningen selv.

Se våre reiser til dette reisemålet