Vi leter nå etter din drømmereise

Reunion, den ultimate øyopplevelsen

Reunion IslandReunion er en naturskjønn, magisk øy som har et utrolig forbløffende mangfold av landskap. Se for deg mektige fjell (høyeste fjelltopp er på 3070 moh), smaragdgrønne skoger, imponerende fossefall, majestetiske panoramautsikter, energiske og pulserende små tettsteder og ispedd strender med hvit og sort sand – og over det hele ruver den svært aktive vulkanen Piton de la Fournaise, en av verdens lettest tilgjengelige vulkaner. 

Reunion er med sitt utrolig varierte terreng et drømme reisemål for den aktive turist. Fotturer er nummer aktivitet nummer én aktivitet, men paragliding, canyoning, terrengsykling, rafting, dykking, hvalsafari og ridning er også andre populære utfordringer under et opphold på Reunion..

Men det handler ikke bare om natur, landskap og adrenalin - Reunion har også sine kulturelle perler, inkludert imponerende kreolsk arkitektur i søte landsbyer, samt fargerike religiøse bygninger og festivaler.

Hva bør du få med deg?
Her er noen utvalgte severdigheter vi mener bør være med under et besøk på Reunion.
 • Cirque de Cilaos – Beliggenheten kunne ikke vært med storslagent. Se for deg vulkanske topper, dype raviner og eventyrskog! Til tider dekket av skyer og tåke og plutselig dukker denne idylliske landsbyen som tatt rett ut av et fransk postkort fra en svunnen tid. Dette er startstedet for en rekke fotturer på Reunion. Bare det å komme seg hit er et eventyr o seg selv der veien snirkler seg I en rekke endeløs rekke av hårnålssvinger får du endelig kommer til toppen (det skal visstnok være mer enn 400 svinger på veien opp fra kysten). Circue de Cilaos ligger ca 1200 moh)
 • Piton de la Fournaise (The Volcano) – Dette er nesten alle vulkaners mor, og er Reunions mest kjente landemerke. På Reunion er den kun kjent som “le vulcan» og dette monsteret sover definitivt ikke men et meget aktivt geologisk underverk som har utbrudd stor regelmessighet; I april 2007 kollapset det sentrale 900m brede krateret og nye lavafelt ble dannet på vulkanens sørøstlige flanker ned mot kysten. I 2015 og 2018 skjedde flere utbrudd, selv om de var mindre kraftige. Den gode nyheten er at dette er en av verdens mest tilgjengelige aktive vulkaner, og det er mulig å gå rett opp til kraterfeltet. Du kan også fly over vulkanen eller bare nyte naturen fra et utsiktspunkt på kraterets ytre kant, hvor veien slutter
 • L'Hermitage-les-Bains – her finner du de fleste av Reunions lille utvalg av restauranter og utelivsalternativ og det som kanskje er Reunions beste strand. Dette er vel kanskje det eneste stedet på Reunion hvor du har en følelse av å være på ferie.
 • St-Pierre – Er Sentrum for utelivet på Reunion og spesielt festlig blir det på weekendene.
Vi anbefaler at du har leiebil under et opphold på Reunion slik at du lettere kan få oppleve de mange perlene som skjuler seg på denne fantastiske øynasjonen.

 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Reunion (Saint-Denis)
Måle enheter= °C og mm/måned. Varmeste måned: februar (27°C), Kaldeste måned: juli (22°C) & Våteste måned: februar (114.3mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation at Saint-Denis, Reunion
Hvordan er været: Reunion har et sub-tropisk klima med vanntemperaturer som svært sjelden det er under 23°C.Den tørre årstiden er mellom mai – oktober med temperaturer normalt mellom 20-25°C. November til mars er mer fuktig og i perioden januar – februar kan det også forekomme sykloner. Selv på sommeren kan det bli kjølig I høyden og i 2006 falt det også snø på Piton des Neiges, som er over 3000 moh.
Beste tiden å besøke Reunion: Mai – november (den tørre årstiden)
Valuta & Myntenhet:
Reunion er del av Frankrike og det benyttes EUR = 100 cents
Tips: Det er faktisk ikke vanlig å gi tips på Reunion (og det er heller ikke forventet). 
 • Taxis - Hvis du føler det kan du alltids runde opp beløpet noe hvis du fikk god service
 • Hoteller - De fleste hoteller har inkludert et service gebyr på regningen
 • Restauranter - Ofte vil du se at det er en service charge inkludert, hvis ikke er det vanlig å runde opp med 10%. Det er ikke vanlig å gi tips på barer.
Festivaler
De fleste av helligdagene og festivalene på Reunion er av nyere dato og med fokus på det kulturelle som dans, musikk og teater. Takket være en forholdsvis stor internasjonal innflytelse på Reunion, betyr også at Reunion feirer en rekke utenlandske festivaler. Le Tempo festivalen er nå den største kunst festivalen på Reunion, men fransk kultur er heller ikke glemt og Bastille dagen feires fortsatt på Reunion.
 • Leu Tempo Festival – Ofte regnet som den beste av de mange festivalene på Reunion. Denne festivalen tiltrekker seg kunstnere og utøvere fra hele verden og med fokus på teater. Festivalen finner sted i og rundt Saint-Leu i mai måned hvert år.
 • Bastille Day – som ellers i Frankrike feires starten av den franske revolusjon og stormingen av Bastille den 14, juli 1789. Er du her under denne dagen anbefaler vi at du bor i enten Saint-Denis, Saint-Pierre eller Saint-Gilles hvor du vil kunne oppleve det meste fyrverkeriet og hvor festen fortsetter langt inn i de tidlige morgentimer.
 • Divali Festival – det er utrolig nok en forholdsvis stor gruppe av innvandrere fra India på Reunion og det er da ikke urimelig at den svært indiske høytiden Divali feires også her. Dette er den største indiske festivalen i løpet av året og er også kalt «lysets festival». Feiringen finner sted i november i og rundt Saint-Denis.
 • Guava Festival – kanskje den litt særeste av de mange festivalene på Reunion er denne festivalen til ære for denne frukten. Festen feires med stor gusto i de fleste landsbyer over hele Reunion med boder selgende alle mulige varianter og produkter med Guava so fokus. Den største feiringen finner sted i Plaubne-des-Palmistes med det største guava karnevalet. Festivalen finner sted i juni.
Interessante fakta
 1. Reunion Island ble første gang erobret av franske styrker i 1643 og fikk navnet Bourbon. og Frankrike etablerte sin første koloni. I 1793 ble navnet endret til Reunion Union
 2. Reunion var det første sted i verden som tok i bru EURO (mest fordi det ligger litt lenger øst enn resten av Europa)
 3. Piton de la Fournaise er en aktiv vulkan på den østlige siden av Reunion og har hatt over 100 utbrudd siden 1640
 4. Til tross for at Reunion ligger nær det afrikanske kontinentet og i det Indiske hav er Reunion en del av EU og er et fransk oversjøisk territorium
Se vår destinasjons video fra Reunion:
Copyright - cali44lifeSøk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.