Oversikt

Rwanda er kjent som Le Pays des Mille Collines, «Land of Thousand Hills».
Dette takket være de endeløse fjellene i dette vakre lille landet. Ingen steder er fjellene mer majestetiske enn ved Virunga vulkanene i nordvest og skjult blant bambusskogen finner vi noen av verdens siste gjenværende fjellgorillaer. Rwanda tilbyr mer enn fjell, langs kysten av Lake Kivu neon av kontinentets fineste innlandsstrender, mens Nyungwe Forest er hjemmet til et flertall primater.

Høydepunkter
  • Volcanoes National Park: ligger i den nordlige delen av Rwanda og dekker et område på rundt 160 kvadratkilometer og er et must for alle som ønsker å reise på Gorilla safari. Nasjonalparken har flest antall beskyttede fjellgorillaer i Virunga og ligger 2 timer fra Kigali flyplass, noe som gjør parken til den mest tilgjengelige gorilla nasjonalparken i verden. Bortsett fra gorillaene er parken hjemmet til Gullmarekatter, reptiler, flere fuglearter, amfibier og flere andre skapninger som utgjør en perfekt safari.
  • Nyungwe Forest National Park: dekker et område på over 1000 kvadratkilometer og er en av de fineste og uberørte fjellregnskogene i verden. Nyungwe antas å være en av Afrikas eldste skoger og forble grønn under isteden, noe som forklarer skogens mangfold. Nyungwe er hjemmet til sjimpanser og 12 andre primatarter (inkludert 400 svarte & hvite Kolobus aper), det er også et fugleparadis med over 300 forskjellige arter, inkludert 16 endemier. Og om ikke dette var nok huser skogen også 75 forskjellige pattedyr arter. Den majestetiske regnskogen er fylt med natur og dyrelivsopplevelser som du kan oppleve til fots eller på sykkel.
  • Mount Karisimbi: er det høyeste fjellet av åtte vulkaner i kjeden Virunga og er en inaktiv vulkan som ligger på grensen mellom Rwanda og Den Demokratiske Republikken Kongo i Albertine Rift Valley. Navnet Karisimbi er hentet fra ordet «amasimbi» som på Kinyarwanda betyr «White shell» og referer til den hvite toppen av vulkanen som ofte vises.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Rwanda (Kigali): Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (22ºC), Kaldeste måned: november (21ºC) / Våteste måned: mars (146,6 mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.                                                 

Hvordan er været? Rwanda «the land of a thousand hills» har et behagelig og varmt klima hele året med kjølige netter grunnet landets høyde. Landet ligger på et platå, rundet 1500 meter over havet. Kun et sted i landet er høyden under 1000 meter, i den vestlige delen av landet, langs Rusizi elven som markerer grensen til Den Demokratiske Republikken Kongo. I dette området kan temperaturen nå 35 ° C                                                                                                                   

Beste tid til å besøke landet: Rwanda ligger i hjertet av Afrika, sør for ekvator med et hyggelig tropisk høylandsklima. Temperaturene varierer betydelig mellom byer og steder, avhengig av høyde men varierer svært lite fra måned til måned på samme sted. I hovedstaden Kigali er gjennomsnittstemperaturen 21° C.

Den lengste regntiden i Rwanda er fra mars til mai, da er regnet tungt og vedvarende. Fra juni til midten av september er det en lang tørkeperiode, dette er vanligvis den bestetiden å besøke landet på om du har mulighet. Fra oktober til november er det en kortere regntid etterfulgt av en kort, tørr sesong fra desember til februar.

Under begge de tørre sesongene i Rwanda er det ofte et lett skydekke, dette bidrar til moderate temperaturer men også noen lette regnbyger.                                                                                                          

Myntenhet: Rwandisk Franc (RFW), Amerikanske dollar er den valutaen som er foretrukket og kredittkort godtas kun på større hoteller og restauranter i de store byene, som Kigali.

Tips:

  • Hoteller – det forventes å gi USD 1 per bagasje som blir levert på rommet.
  • Restauranter – som er basert på turister er like de Europeiske når det kommer til tips. Om tips ikke er inkludert i regningen er det vanlig å gi 10% i tips, om man er fornøyd med servicen.
  • Guider etc – om man har en privat guide er det vanlig å gi USD 5-10 per dag, guider i Nasjonal Parker burde få USD 5 fra hver person, per dag. En Ranger burde får USD 2-3 per dag og Trackers USD 2-5 per gruppe, per dag.

Interessante fakta:

  • Rwandas parlament har flere kvinnelige medlemmer enn noe annet parlament i verden
  • Rwanda har 5 vulkaner, Karisimbi, Muhabura, Bisoke, Sabyinyo, Gahinga,
  • Landet bruker droner til medisinske tjenester, som til fordeling av blod til nødstasjonene.

 

 

 
Se vår destinasjons video fra Rwanda:
Copyright - Visit Rwanda

Se våre reiser til dette reisemålet