Vi leter nå etter din drømmereise

Rwanda – Surrealistiske opplevelser

RwandaRwanda er kjent som Le Pays des Mille Collines, «Land of Thousand Hills». Dette takket være de endeløse fjellene i dette vakre lille landet. Ingen steder er fjellene mer majestetiske enn ved Virunga vulkanene i nordvest og skjult blant bambusskogen finner vi noen av verdens siste gjenværende fjellgorillaer. Rwanda tilbyr mer enn fjell, langs kysten av Lake Kivu neon av kontinentets fineste innlandsstrender, mens Nyungwe Forest er hjemmet til et flertall primater.

Høydepunkter
 • Volcanoes National Park: ligger i den nordlige delen av Rwanda og dekker et område på rundt 160 kvadratkilometer og er et must for alle som ønsker å reise på Gorilla safari. Nasjonalparken har flest antall beskyttede fjellgorillaer i Virunga og ligger 2 timer fra Kigali flyplass, noe som gjør parken til den mest tilgjengelige gorilla nasjonalparken i verden. Bortsett fra gorillaene er parken hjemmet til Gullmarekatter, reptiler, flere fuglearter, amfibier og flere andre skapninger som utgjør en perfekt safari.
 • Nyungwe Forest National Park: dekker et område på over 1000 kvadratkilometer og er en av de fineste og uberørte fjellregnskogene i verden. Nyungwe antas å være en av Afrikas eldste skoger og forble grønn under isteden, noe som forklarer skogens mangfold. Nyungwe er hjemmet til sjimpanser og 12 andre primatarter (inkludert 400 svarte & hvite Kolobus aper), det er også et fugleparadis med over 300 forskjellige arter, inkludert 16 endemier. Og om ikke dette var nok huser skogen også 75 forskjellige pattedyr arter. Den majestetiske regnskogen er fylt med natur og dyrelivsopplevelser som du kan oppleve til fots eller på sykkel.
 • Mount Karisimbi: er det høyeste fjellet av åtte vulkaner i kjeden Virunga og er en inaktiv vulkan som ligger på grensen mellom Rwanda og Den Demokratiske Republikken Kongo i Albertine Rift Valley. Navnet Karisimbi er hentet fra ordet «amasimbi» som på Kinyarwanda betyr «White shell» og referer til den hvite toppen av vulkanen som ofte vises.
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Rwanda (Kigali):
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (22ºC), Kaldeste måned: november (21ºC) / Våteste måned: mars (146,6 mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Kigali
Hvordan er været? Rwanda «the land of a thousand hills» har et behagelig og varmt klima hele året med kjølige netter grunnet landets høyde. Landet ligger på et platå, rundet 1500 meter over havet. Kun et sted i landet er høyden under 1000 meter, i den vestlige delen av landet, langs Rusizi elven som markerer grensen til Den Demokratiske Republikken Kongo. I dette området kan temperaturen nå 35 ° C

Beste tid til å besøke landet? Rwanda ligger i hjertet av Afrika, sør for ekvator med et hyggelig tropisk høylandsklima. Temperaturene varierer betydelig mellom byer og steder, avhengig av høyde men varierer svært lite fra måned til måned på samme sted. I hovedstaden Kigali er gjennomsnittstemperaturen 21° C.
Den lengste regntiden i Rwanda er fra mars til mai, da er regnet tungt og vedvarende. Fra juni til midten av september er det en lang tørkeperiode, dette er vanligvis den bestetiden å besøke landet på om du har mulighet. Fra oktober til november er det en kortere regntid etterfulgt av en kort, tørr sesong fra desember til februar.
Under begge de tørre sesongene i Rwanda er det ofte et lett skydekke, dette bidrar til moderate temperaturer men også noen lette regnbyger.
Myntenhet: Rwandisk Franc (RFW), Amerikanske dollar er den valutaen som er foretrukket og kredittkort godtas kun på større hoteller og restauranter i de store byene, som Kigali.

Tips:
 • Hoteller – det forventes å gi USD 1 per bagasje som blir levert på rommet.
 • Restauranter – som er basert på turister er like de Europeiske når det kommer til tips. Om tips ikke er inkludert i regningen er det vanlig å gi 10% i tips, om man er fornøyd med servicen.
 • Guider etc – om man har en privat guide er det vanlig å gi USD 5-10 per dag, guider i Nasjonal Parker burde få USD 5 fra hver person, per dag. En Ranger burde får USD 2-3 per dag og Trackers USD 2-5 per gruppe, per dag.
Interessante fakta:
 • Rwandas parlament har flere kvinnelige medlemmer enn noe annet parlament i verden
 • Rwanda har 5 vulkaner, Karisimbi, Muhabura, Bisoke, Sabyinyo, Gahinga,
 • Landet bruker droner til medisinske tjenester, som til fordeling av blod til nødstasjonene.
 
Se vår destinasjons video fra Rwanda:
Copyright - Visit Rwanda


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.