Vi leter nå etter din drømmereise

Magiske Zimbabwe

Victoria FallsEt besøk til Zimbabwe vil ta deg med på en reise gjennom et lappeteppe av et landskap, fra det vakre høylandet, balanserte steinblokker, flammende Msasa trær, avslappede byer og frodige fjell til pulserende elver. Du kan også se «The Big Five», Leopard, løve, bøffel, nesehorn og elefant i en av de mange fantastiske nasjonalparkene, utforske arkeologiske områder som er på verdensarvlisten og stå i ærefrykt for en av de 7 naturlige underverkene i verden, Victoria Falls.

Høydepunkter
  • Victoria Falls: ligger på grensen mellom Zambia og Zimbabwe og er kjent som en av verdens 7 naturlige underverk. Det er mange morsomme og spennende aktiviteter rundt fossen, ta et bad i en av steinbassengene som er blitt dannet etter tusenvis av år med erosjon. Om du liker å leve litt på «kanten» er Devils Pool stedet for deg, dette utrolige evighetsbassenget dannes hvert år under tørkesesongen da vannet reduseres. Andre populære aktiviteter i området er strikkhopp og helikopterturer over fossen.
  • Zambezi River: under Victoria Falls flyter Afrikas fjerde største elv, elven krysser 6 land og er en del av flere fossefall. Til tross lengden på ca. 2700 km har Zambezi elven bare noen få bruer, bland annet den imponerende Victoria Falls Bridge. Både selve elven og områdene rundt tilbyr fantastiske turer og aktiviteter, du kan nyte roen og dyrelivet langs elvebredden fra en kano, vadre i kløftene, og for adrenalin-elskerne er white-water rafting et supert alternativ.
  • Hwange National Park: med mer enn 400 fuglearter og en av de største elefantbestandene i Afrika, er Hwange nasjonalpark den største og beste nasjonalparken i Zimbabwe. Nasjonalparken ligger i den nordvestlige delen av landet og er over 14.650 kvadratkilometer, med Kalahari sand sletter, mopan skog, tett teak skog og store åpne sletter. Dette varierte landskapet støtter et mangfold av dyreliv, store løver, bøffel flokker, nesehorn, leoparder, hyener og geparder. På grunn av mangel på permanent overflatevann ser man disse flotte dyrene ved vannhullene året rundt, spesielt om sommeren.
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Zimbabwe (Harare):
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: november (23ºC), Kaldeste måned: juli (15ºC) / Våteste måned: januar (101,3mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 1985-2015.
Harare
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Zimbabwe (Victoria Falls):
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: november (24ºC), Kaldeste måned: juli (16ºC) / Våteste måned: desember (54,2mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 1985-2015.
Victoria Falls
Hvordan er været? Zimbabwe har et herlig, temperert klima. Det sentrale høylandsplatået har temperaturer opp til 28ºC, parker som ligger lavere i terrenget, som Hwange og Zambezi National Parks har høye temperaturer året rundt som kan nå 31ºC. Mana Pools, Matusadona og Gonarexhou ligger lavere enn Hwange og har temperaturer opp til 35ºC. Det østlige høylandet er mye kaldere og har betydelig mer regn.
I løpet av regnsesongen, fra november til mars, faller regnet vanligvis i kraftige ettermiddagsskurer men kan til tider også være lette og vare i et par dager av gangen. Tørkesesongen, fra april til oktober, er normalt sett regnfri og kjølig. Temperaturen på natten og tidlig morgen kan være mellom 0 ºC til 5ºC, temperaturen stiger i løpet av dagen når solen titter frem.
Beste tiden å besøke landet: med mild temperatur, minimalt med regn og lav malaria risiko er de tørre månedene fra april til oktober (vintersesongen) sett på som den beste tiden å besøke Zimbabwe når det gjelder safari, men september og oktober er veldig varme måneder. Den beste tiden å besøke Victoria Falls på er på slutten av sommerens regntid da fossen er fylt med vann. Ønsker du å se fossen på sitt beste, reis mellom april og mai. Det er lavvann i fossen mellom august og desember så er det rafting du er ute etter er dette den beste tiden.
Myntenhet: Zimbabwe har et multivalutasystem og som reisende kan du betale med Amerikanske Dollar (USD) og Sør Afrikansk Rand (ZAR). Man kan veksle de fleste valutaer i Zimbabwe, men det er ofte dårlig kurs for den norske krona. Det er derfor best å veksle penger hjemme i Norge.
Det kan være vanskelig å finne minibanker for å ta ut kontanter eller å betale med internasjonale kredittkort i Zimbabwe, vi anbefaler deg å ta med Amerikanske Dollar. Det er viktig å ha en del små sedler (1 og 5 dollarsedler) til drikke, måltider etc.

Tips:
  • Hoteller & guider– ofte får man informasjon om tips på lodgen men bor men normalt sett gir man safari guider og lodge/camp staff mellom 5-20 USD per dag. Dette gir man som oftest på slutten av
  • Restauranter – det er vanlig å gi servitøren din 10-15% av totalsummen i tips.
Interessante fakta:
  • Lyden av Victoria Falls kan bli hørt på 40 kilometers avstand
  • Et produkt i Zimbabwe kan være priset i Sør Afrikansk Rand og du kan betale i Euro og få vekslepengene i Amerikanske Dollar.
  • Zimbabwe har 16 offisielle språk
  • Lake Kariba er verdens største menneskelagde innsjø
Se vår destinasjonsvideo fra Zimbabwe:
Copyright: Adventure Zone Activities


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

  1. INTRODUKSJON
    1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
    2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
    3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
      • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
      • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
    4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
    5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
    6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
  2. MEDLEMSKAP
    1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
    2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
    3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
    4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
  3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
    1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
    2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
    3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
    4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
  4. ANSVARSBEGRENSNING
    1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
  5. GJELDENDE LOVVERK
    1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
  6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
    1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.