Vi leter nå etter din drømmereise

Nord Korea & OL byen PyeongChang

KaesongEn reise til verdens mest hemmelighetsfulle land vil garantert gjør inntrykk, og i motsetning til historiene vi hører om i media er Nord-Korea et trygt land å reise til. Risikoen er minimal og flere tusen vestlige turister besøker landet hvert år. Det er få uhyggelige hendelser, men det betyr ikke at det ikke er regler man må følge. Bruk sunn fornuft.

Koreansk mat har utviklet seg gjennom århundre med sosial og politisk forandring men er opprinnelig fra gamle landbruks- og nomadiske tradisjoner i sørlige Manchuria og den koreanske halvøya. Ris retter og Kimchi er en selvfølge ved hvert måltid, samt hoved retter som Juk, Pulgogi og nudler.


Høydepunkter
 • Mount Myohyang – ligger ca. 2,5 time nord for Pyongyang og siden fjellet ikke er like kjent som Paketusan og Kumgangsan, er dette er en bortgjemt perle. 1.909m over havet står Mount Myohyang sammen med Chongchon elven og Myohyangstrømmen. Omårdet er naturlig vakkert og tilbyr fantastiske hiking muligheter.
 • Pyongyang – er hovedstaden og sentrum for politikk, økonomi og kultur i Nord-Korea. Byen har lang historie fra da Taedonggang kulturen ble opprettet for å styrke den gamle Oriental kulturen. Før i tiden ble byen kalt Ryungong som betyr «The City of Willows», da man har utsikt over fjell i flere rettinger. Fra Pyongyang kan man se Moran Hill, Taesong og Ryongak fjellene og Taedong elven som gjør at man føler byen ligger midt i en park.
 • Tomb of King Kongmin – Den 31. Koryokongen Kongmin regjerte mellom 1352 og 1374, og hans grav er den best bevarte og mest gjennomførte i hele landet. Den er dekorert med granitt og statuer, inkludert sauestatuer til ære for sin mongolske kone som han var tvunget til å gifte seg med av sine mongolske overherrer samt flere Aztec lignende altre. Graven ligger i et bortgjemt område, ca 13 km vest for Kaesong og er på Unescos verdensarv liste.
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Sør-Korea (Pyongyang):
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (26ºC), Kaldeste måned: januar (-6ºC) / Våteste måned: juli (195,2mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Pyongyang
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Sør-Korea (Sinuiju):
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (25ºC), Kaldeste måned: januar (-6ºC) / Våteste måned: juli (236,2mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Sinuiju
Hvordan er været? Klimaet i Nord-Korea er delt inn i fire karakteristiske sesonger. Om sommeren er det monsoon sesong og om vinteren (november til mars) treffer den kalde vinden var Sibir som gjør at vinteren er kald og hard. Høsten er utvilsomt den vakreste tiden å besøke landet, da vil du oppleve solskinn og flott natur.
Beste tiden å besøke landet: er vårmånedene april, mai og juni og høstmånedene september, oktober og november. På våren er gjennomsnittstemperaturen på 15-18 ºC og naturen blomstrer, spesielt de fantastiske kirsebærtrærne. Det er også en tid med mange eventer og festivaler som tiltrekker seg mange turister. Under høstens røde og oransje farger er gjennomsnittstemperaturen 19-21 ºC med lite regn, noe som gjør dette til en perfekt tid å besøke Nord-Korea
Myntenhet: Nordkoreanske Won (KPW), store hoteller i Pyongyang aksepterer kredittkort (visa & Mastercard). Eller blir det anbefalt å bruke kontanter, enten lokal valuta eller USD.

Tips: Da det er meget sannsynlig at du mer på en gruppetur/organisert tur til Nord-Korea utgår tips til taxi (da du ikke vil bruke dette som transport middel), hoteller og restauranter utgår også da dette vil være inkludert i din reise.
 • Guider etc. – tips til guider og sjåfører blir satt stor pris på, dette i form av små gaver. Sigaretter, sjokolade og frukt er populære gaver. Ønsker du å gi kontanter er UDS, EUR eller RMB det beste.
Interessante fakta:
 • Nord-Korea har sin egen tidssone, Pyongyang Time. Pyongyang Time ligger 30 minutter back Sør-Korea og Japan.
 • Korea betyr «Land of high mountains and sparkling streams”
 • Etter sin død ble Kim Il-Sung erklært landets «Evige president»


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.