Oversikt

Vakre strender, fantastisk mat, idylliske øyer, dynamiske byer og nasjonalparker utallige dyr og regnskoger hva det du finner i Malyasia.

Oppdag den fargerike og mangfoldige perlen i Sørøst-Asia - Malaysia! Dette unike reisemålet byr på en sammensmelting av kulturer, fantastiske landskap, spennende matopplevelser og en gjestfrihet som vil varme hjertet ditt. Fra de glitrende skyskraperne i Kuala Lumpur til de idylliske øyene i Langkawi og Borneos utrolige regnskoger, har Malaysia noe for enhver reisende. Utforsk UNESCOs verdensarvsteder, dykk ned i det pulserende nattelivet, opplev den blendende kulturelle arven og nyt den overdådige gastronomien. Uansett om du er ute etter eventyr, avslapning eller kulturelle opplevelser, vil Malaysia garantert overraske og fortrylle deg med sin skjønnhet og mangfold. Gjør deg klar til å bli bergtatt av Malaysias unike sjarm og skap minner for livet.

Det er ikke rart at Malaysias slagord er «Malaysia, Truly Asia» for dette landet er en miks av asiatiske kulturer. Hver etnisk gruppe har sin egen språklige og kulturelle praksis som du kan oppleve og lære om under en av de mange festivalene og kulinariske opplevelsene.

Malaysia er en eksepsjonell destinasjon som kombinerer det beste fra Asia i ett land. Med sin blanding av pulserende byliv, fantastiske natur, rik kultur og variert mat, har Malaysia noe å tilby enhver reisende.
En av Malaysias høydepunkter er hovedstaden Kuala Lumpur. Denne moderne og kosmopolitiske byen er kjent for sine imponerende skyskrapere, inkludert det ikoniske Petronas Towers. Utforsk det travle Chinatown-området, nyt det moderne kjøpesenteret Bukit Bintang og opplev den pulserende atmosfæren på gatene.
For naturelskere er Malaysias vakre landskap og nasjonalparker et must å utforske. Fra de frodige regnskogene på Borneo, hjemmet til sjeldne dyrearter som orangutanger og neshornfugler, til de praktfulle Cameron Highlands med sine teplantasjer og kjølige fjellklima, er det et rikt utvalg av naturopplevelser.
Øyene i Malaysia er også et høydepunkt. Langkawi, med sine hvite sandstrender og turkise farvann, er et tropisk paradis for avslapning og vannsport. Perhentian Islands og Tioman Island er kjent for sine fantastiske korallrev og muligheten til å snorkle og dykke blant fargerike fisker og havskilpadder.

Maten i Malaysia er en kulinarisk opplevelse i seg selv. Den unike blandingen av malayisk, kinesisk og indisk kultur gjenspeiles i det varierte matutvalget. Prøv lokale spesialiteter som laksa, satay, nasi lemak og roti canai. Gatematmarkedene er en fest for sansene, der du kan nyte duftende krydder, smakfulle retter og ferske tropiske frukter.

Malaysia er også kjent for sin gjestfrihet og vennlige lokalbefolkning. Du vil føle deg velkommen og få muligheten til å utforske landets kulturelle arv og tradisjoner gjennom festivaler, templer og museer.
Så, uansett om du er ute etter en urban opplevelse, en naturopplevelse eller en gastronomisk reise, vil Malaysia imøtekomme dine ønsker. Det er en destinasjon som vil fascinere deg med sin skjønnhet, mangfold og gjestfrihet. Velkommen til Malaysia, et land som garantert vil skape minner for livet.

Høydepunkter, hva bør du få med deg under et besøk?
Når du besøker Malaysia, er det flere severdigheter du bør få med deg. Her er noen av de mest populære og imponerende attraksjonene:

 • Petronas Towers: Disse ikoniske tvillingtårnene i Kuala Lumpur er et landemerke i Malaysia. Du kan ta en heis til toppen og nyte en fantastisk utsikt over byen fra observasjonsdekket.
 • Batu Caves: Dette hellige hindutempelet ligger i nærheten av Kuala Lumpur og er kjent for sin imponerende kalksteingrotte og den gigantiske statuen av Lord Murugan. Det er også et populært sted for den årlige Thaipusam-festivalen.
 • Georgetown, Penang: Utforsk den historiske bydelen Georgetown, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Her kan du beundre de vakre gatekunstverkene, besøke kinesiske templer, utforske de fargerike gatene og nyte det mangfoldige matutvalget.
 • Langkawi: Denne tropiske øygruppen utenfor Malaysias nordvestkyst er kjent for sine vakre strender, krystallklart vann og fantastiske solnedganger. Du kan ta taubanen opp til Langkawi SkyBridge for en spektakulær utsikt over øyene.
 • Taman Negara, Sabah: Malaysias eldste nasjonalpark, Taman Negara, er et paradis for naturelskere. Utforsk de tette regnskogene, kryss hengebroer og opplev den unike floraen og faunaen, inkludert tigre, elefanter og neshornfugler.
 • Mount Kinabalu, Sabah: Dette er Malaysias høyeste fjell og en av Sørøst-Asias mest populære fjellbestigningsdestinasjoner. En bestigning av Mount Kinabalu gir deg en uforglemmelig opplevelse og fantastisk utsikt fra toppen.
 • Melaka: Den historiske byen Melaka er en annen UNESCOs verdensarvliste i Malaysia. Utforsk de vakre koloniale bygningene, besøk det nederlandske torget og kinesiske templer, og nyt den unike blandingen av kulturer i byen.
 • Cameron Highlands: ligger I nærheten av byen Ipoh i den vestlige delen av Malayahalvøya. Cameron Highlands ligger høyt i forhold til mange andre steder i Malaysia og derfor er det ofte kaldere der. Området tilbyr fantastisk natur og er perfekt for de som er glad i spaserturer og nydelige foto muligheter.
 • Borneo (Sarawak & Sabah): har en av verdens mest dyrerike regnskoger og utrolige landskap (både over og under vann) og en rik kultur og historie. Borneo mangler ikke minneverdigeopplevelser, her kan du se orangutanger og neseaper som svinger seg gjennom jungelen, Irrawaddy-delfiner i det glitrende vannet og pygmeelefanter, treleopard og saltvannskrokodiller.
 • Dykking: Malaysia er kjent for å være et flott reisemål for dykkere, med sin rike marine biodiversitet og fantastiske undervannslandskap

Dette er bare noen av de mange severdighetene som Malaysia har å tilby. Landet har også flotte dyrelivsreservater, fantastiske strender, fargerike markeder og en rik kulturell arv. Utforsk og oppdag Malaysia, og nyt alt det har å by på.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Kuala Lumpur, Malaysia
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: mai (29ºC) / Kaldeste måned: desember (28ºC) / Våteste måned: november (219,9 mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015

 

Average temperature and rainfall in Kuala Lumpur, Malaysia

 

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Kuching, Sabah (Borneo)
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: mai (28ºC) / Kaldeste måned: januar (26ºC) / Våteste måned: januar (367,0 mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015

 

Average temperature and rainfall in Kuching, Malaysia

Hvordan er været? Været i Malaysia og Borneo kan variere avhengig av årstid og region. Generelt sett har Malaysia et tropisk klima med høy luftfuktighet året rundt. Her er en oversikt over de to hovedsesongene i Malaysia og Borneo:

 • Monsunsesongen (november til februar): Under denne perioden opplever Malaysia og Borneo nordøst-monsunen, som bringer med seg økt nedbør og høyere vindstyrker. Kystområdene på østkysten av Malaysia og Sabah-regionen i Borneo kan være spesielt påvirket av kraftige regnbyger og høy sjø. Det er verdt å merke seg at noen dykkesteder kan være stengt på grunn av dårlige værforhold i denne perioden.
 • Tørrsesongen (mars til oktober): Dette er en periode med mindre nedbør og generelt godt vær i Malaysia og Borneo. Temperaturene er vanligvis varme og fuktige, med gjennomsnittlige temperaturer på rundt 27-32 °C. Kystområdene på vestkysten av Malaysia og Sarawak-regionen i Borneo er spesielt populære for sol- og strandaktiviteter i denne perioden.

Det er viktig å merke seg at været kan være uforutsigbart, spesielt i tropiske områder. Det anbefales å sjekke lokale værmeldinger før du reiser og å være oppmerksom på eventuelle værvariasjoner i regionen du planlegger å besøke, les mer om været i Malaysia og Borneo på denne linken - klikk her

Beste tiden å besøke Malaysia:
Den beste tiden å besøke Malaysia og Borneo avhenger av hva du ønsker å oppleve og hvilken region du planlegger å besøke. Her er noen generelle retningslinjer:

 • Vestkysten av Malaysia (f.eks. Langkawi, Penang): Den beste tiden å besøke vestkysten er i tørrsesongen fra desember til april. Dette er når du kan forvente mindre nedbør og solrike dager.
 • Østkysten av Malaysia (f.eks. Perhentian Islands, Redang): Den østlige delen av Malaysia opplever vanligvis monsunsesongen fra november til februar. Det er derfor best å besøke østkysten i tørrsesongen fra mars til oktober når forholdene er bedre for soling, bading og dykking.
 • Borneo (f.eks. Sabah, Sarawak): Borneo kan besøkes året rundt, men det er noen ting å vurdere. I Sabah-regionen kan det være litt regn året rundt, men de tørreste månedene er vanligvis februar til april og august til september. For dykking i Sipadan anbefales perioden fra april til juni og september til desember når sjøforholdene er bedre. I Sarawak-regionen er det mindre regn i tørrsesongen fra mai til september.

Vær oppmerksom på at været kan variere og være uforutsigbart i tropiske områder. Det kan også være flere turister i populære ferieperioder, som juleferien og sommerferien. Så, det kan være lurt å sjekke værmeldinger, bestemme hvilke aktiviteter du ønsker å gjøre, og vurdere din personlige preferanse når du planlegger reisen til Malaysia og Borneo.

 

Myntenhet: I Malaysia brukes det Malaysian Ringgit (MYR) = 12++ sen.
Bruk av bankkort er utbredt i Malaysia og man finner minibanker overalt i byene. Skal man ut av byen som til Cameron Highlands etc. må man ha med seg kontanter.

FreeCurrencyRates.com

Tips:

 • Taxi – ikke nødvendig, men anses som høflig.
 • Hoteller – er ikke forventet, men om bagasjen blir levert på rommet er det høflig å gi 2 ringgit per bag.
 • Restauranter – de fleste restauranter vil inkludere 10% servise gebyr i regningen om dette ikke er tilfellet er 10-15% av totalen normalt å gi i tips.
 • Guider – for guider og sjåfører er ofte tips hovedinntekt, man burde guiden 7-10 dollar (USD) og har man en sjåfør for en heldag er det normalt å tips 5-7 dollar (USD). Er man på en privat tur burde disse summene dobles.

Interessante fakta:
Malaysia er et fascinerende land som skryter av en rik kultur, enestående natur og en mangfoldig befolkning. Bortsett fra sine fantastiske strender og skyskrapere, er det også mange interessante fakta som gjør Malaysia til et unikt reisemål.

 1. Twin Towers: Malaysias mest ikoniske landemerke er Petronas Towers i Kuala Lumpur. Disse imponerende tvillingtårnene var verdens høyeste bygninger da de ble fullført i 1998.
 2. Borneo er verdens tredje største øy, og det er delt mellom tre land: Malaysia, Indonesia og Brunei. Den malaysiske delen av Borneo inkluderer delstatene Sabah og Sarawak.
 3. I byen Penang står det en statue av en viss fiktiv figur - Captain Francis Light, som erklærte øya som britisk bosetting i 1786. Statuen har blitt populært kjent som "Penang's Oddest Monument" og tiltrekker seg mange nysgjerrige besøkende.
 4. Apeløvelsen: Hvert år arrangerer Sabah Wildlife Department en unik begivenhet kalt "Orangutan Run". Dette er et løp der deltakerne får muligheten til å konkurrere mot orangutanger i et spesielt arrangement for å øke bevisstheten om arten og dens bevaring.
 5. Verdens største blomst: Rafflesia, som finnes i regnskogene i Malaysia, er verdens største blomst. Den kan vokse opp til en meter i diameter og har en intens lukt som ligner på råttent kjøtt.
 6. Penang Bridge: Penang Bridge i Malaysia er en av verdens lengste broer som forbinder øya Penang med fastlandet. Den totale lengden er omtrent 13,5 kilometer, og den ble åpnet for trafikk i 1985.

Festivaler:
Malaysia og Borneo er kjent for sin rike kulturelle arv, og dette gjenspeiles tydelig i deres mangfoldige festivaler og feiringer. Det feires et bredt spekter av festivaler, fra religiøse til kulturelle, som gir besøkende en unik opplevelse av tradisjoner, dans, musikk og mat. Enten det er det fargerike Thaipusam-festivalen, det livlige kinesiske nyttåret, den festlige Hari Raya Aidilfitri eller de tradisjonelle Gawai Dayak-feiringene, er festivalene i Malaysia og Borneo en mulighet til å bli dypt forankret i den lokale kulturen og oppleve den pulserende energien som fyller gatene. Uansett hvilken tid på året du besøker disse destinasjonene, er det stor sannsynlighet for at du vil bli ønsket velkommen med en spektakulær festival som vil etterlate deg med minner for livet.

 • Hari Raya Aidilfitri (Eid al-Fitr): er en av de mest betydningsfulle muslimske festivalene som markerer slutten av fastemåneden Ramadan. Det feires med bønn, veldedighet, familiebesøk og spesielle festlige måltider.
 • Chinese New Year (kinesisk nyttår): er en av de mest feirede festivalene blant den kinesiske befolkningen i Malaysia. Det markerer starten på det kinesiske lunaråret og feires med fargerike opptog, løvedanser, fyrværkeri og familiemåltider.
 • Deepavali (Diwali): er også kjent som festivalen for lys og er den mest betydningsfulle hinduistiske festivalen i Malaysia. Den feires med oljelamper, fyrverkeri, spesielle retter og familieaktiviteter.
 • Thaipusam: er en viktig tamilsk festival som feires av hinduistiske samfunn i Malaysia. Det er kjent for sine spektakulære prosesjoner hvor tilhengere bærer kavadi (smykkede stativ) og gjør offer og bot.
 • Rainforest World Music Festival (Borneo): er en årlig musikkfestival som finner sted i Sarawak, Borneo. Festivalen fremhever tradisjonell musikk fra hele verden, inkludert Borneos unike urfolksmusikk, og tiltrekker seg besøkende fra hele verden.
 • Gawai Dayak (Borneo): denne festivalen varer en hel måned og er feiret av den innfødte Daykas folket i Sarawak, Malaysias største stat. Daykas folket kler seg i tradisjonelle drakter og holder seremonier og dans. Det beste sted å være under feiringen er I et tradisjonelt Dayak hjem hvor over 40 familier bor under samme tak!
 • National Day (august): en av de mest slående festivalene i Malaysia er Hari Merdeka – uavhengighetsdagen fra Storbritannia i 1957. Er du i Kuala Lumpur på denne tiden må du ikke gå glipp av det spektakulære fyrverkeriet på kvelden, paraden på Merdeka Square om morgenen og alle de fantastiske konsertene som spilles gjennom hele dagen. Parader, show, og utsilinger finner du over hele Malaysia denne dagen men feiringen i Kuala Lumpur ingenting slår feiringen i Kuala Lumpur.
 • Wesak Day (April): er en buddhistisk feiring av Buddhas fødselsdag, oppvåkning og død som i følge theravadabuddhismen skal ha skjedd på samme dato. Hvert år i Malaysia samles tusenvis av følere fra forskjellige steder i landet seg i Buddhas ånd.

Disse festivalene er bare noen få eksempler på de mange fargerike og livlige feiringene i Malaysia og Borneo. De gir en fantastisk mulighet til å oppleve landenes kulturelle mangfold og tradisjoner på nært hold.

Se våre reiser til dette reisemålet