Oversikt

Det er rett og slett ikke annet sted på jorden lik Nord-Korea. Landet er nå inne med sine tredje arvelige enehersker, denne kommunistiske utposten har trosset alle forventninger og ikke bare overlevd Sovjetunionens kollaps, men klart det kunststykket å bli en atommakt.

En reise til verdens mest hemmelighetsfulle land vil garantert gjør inntrykk, og i motsetning til historiene vi hører om i media er Nord-Korea et trygt land å reise til. Et besøk til Nord-Korea gir deg et glimt inn i verdens mest isolerte nasjon hvor tilgang til internett og store deler av det 21. århundre forblir relativt ukjent for landets millioner av messeker om lever i en altomfattende personlighetskult.

Nord-Korea er et reisemål som skiller seg ut fra de mer konvensjonelle destinasjonene. Med sin unike politiske situasjon og strenge kontroll, gir landet en uvanlig innsikt i en kultur og samfunn som er svært forskjellig fra det man vanligvis opplever. Å besøke Nord-Korea er en opplevelse som kan være både fascinerende og utfordrende.

En av de mest bemerkelsesverdige trekkene ved Nord-Korea er landets arkitektur, som ofte har en monumental og symbolsk karakter. Besøkende kan beundre de imponerende bygningene som Grand People's Study House i Pyongyang, de majestetiske Trikolorene på Mansu Hill eller de ikoniske bronsestatuene av landets tidligere ledere, Kim Il-sung og Kim Jong-il.

Nord-Korea har også et rikt kulturelt arv, og besøkende kan oppleve tradisjonelle dans- og musikkopptredener, samt delta i arrangementer som Mass Games, en storslått forestilling som kombinerer dans, gymnastikk og propaganda.

Naturinteresserte vil sette pris på de vakre landskapene som Nord-Korea har å tilby. Fra fjellkjeden Kumgangsan med sine spektakulære fossefall og klipper, til den berømte innsjøen Chonji i vakre Mount Paektu-regionen, byr landet på en rekke naturskjønne områder som er vel verdt å utforske.

Det er viktig å merke seg at reiser til Nord-Korea krever nøye planlegging og overholdelse av strenge regler og restriksjoner. Uavhengig reise er ikke tillatt, og besøkende må bli med på organiserte turer som er ledsaget av offisielle guider. Det er også viktig å være respektfull, følge reglene og være oppmerksom på den politiske situasjonen.

Reiser til Nord-Korea er en kontroversiell beslutning som ikke passer for alle, men for de som er interessert i å forstå mer om dette mystiske landet og dets kultur, kan det være en enestående mulighet til å oppleve noe helt unikt. Det er viktig å gjøre grundig research og forstå både de praktiske og etiske aspektene ved å besøke Nord-Korea før man tar beslutningen om å reise dit.

Høydepunkter
Selv om det er et relativt lite besøkt land som turist finnes det en del severdigheter som det er verdt å få med seg. Der få organiserte reisene til Nord-Korea tar stirt sett for seg alle de viktigste høydepunktene. Å reise på egenhånd til Nord-Korea er for tiden ikke mulig. Her er en listen over hva som venter på deg om du velger Nord-Korea som ditt neste reisemål.

 • Kumsusan-minnepalasset: Dette massive palasset i Pyongyang er det siste hvilestedet til tidligere ledere Kim Il-sung og Kim Jong-il. Inne i palasset kan du se deres bevarte legemer og lære mer om deres politiske arv.
 • Den himmelske freds plass (Kim Il-sung-plassen): Dette store torgområdet i Pyongyang er et viktig sted for offisielle parader og seremonier. Omgitt av majestetiske bygninger og monumenter, gir plassen et innblikk i Nord-Koreas stolthet og nasjonalisme.
 • Juche-tårnet: Dette ikoniske tårnet i Pyongyang er et symbol på landets ideologi, kjent som Juche. Du kan nyte panoramautsikten over byen ved å gå opp i tårnet.
 • Mount Myohyang: ligger ca. 2,5 time nord for Pyongyang og siden fjellet ikke er like kjent som Paketusan og Kumgangsan, er dette er en bortgjemt perle. 1.909m over havet står Mount Myohyang sammen med Chongchon elven og Myohyangstrømmen. Området er naturlig vakkert og tilbyr fantastiske fottur muligheter.
 • Mount Paektu: Dette fjellet, som ligger på grensen mellom Nord-Korea og Kina, er en hellig og naturskjønn destinasjon. Med sin majestetiske skjønnhet og historiske betydning er det et populært reisemål for både nordkoreanske og utenlandske turister.
 • Kaesong: En historisk by som ligger nær grensen til Sør-Korea, er Kaesong kjent for sin godt bevarte gamleby og severdigheter som Sonjuk-broen og Namdaemun-porten. En tur til Kaesong gir deg muligheten til å utforske Nord-Koreas rike kulturarv.
 • DMZ: Den demilitariserte sonen (DMZ) mellom Nord- og Sør-Korea er et spesielt reisemål for de som er interessert i det spente forholdet mellom de to landene. Du kan besøke Panmunjom, hvor fredssamtalene finner sted, og få et innblikk i den pågående konflikten.
 • Pyongyang: er hovedstaden og sentrum for politikk, økonomi og kultur i Nord-Korea. Byen har lang historie fra da Taedonggang kulturen ble opprettet for å styrke den gamle Oriental kulturen. Før i tiden ble byen kalt Ryungong som betyr «The City of Willows», da man har utsikt over fjell i flere rettinger. Fra Pyongyang kan man se Moran Hill, Taesong og Ryongak fjellene og Taedong elven som gjør at man føler byen ligger midt i en park.
 • Tomb of King Kongmin: Den 31. Koryokongen Kongmin regjerte mellom 1352 og 1374, og hans grav er den best bevarte og mest gjennomførte i hele landet. Den er dekorert med granitt og statuer, inkludert sauestatuer til ære for sin mongolske kone som han var tvunget til å gifte seg med av sine mongolske overherrer samt flere Aztec lignende altre. Graven ligger i et bortgjemt område, ca 13 km vest for Kaesong og er på Unescos verdensarv liste.

 

Det er ikke lett å finne noen video med fokus på turisme til dette lukkede landet, men her er et lite innbklikk i Nord-Korea som reisemål.

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Pyongyang, Nord-Korea
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (26ºC), Kaldeste måned: januar (-6ºC) / Våteste måned: juli (195,2mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.

Average temperature and rainfall in Pyongyang, North Korea

Hvordan er været?
Været i Nord-Korea varierer betydelig gjennom året, med fire tydelige årstider. Her er en oversikt over været i ulike årstider:

 • Vår (april-mai): Våren i Nord-Korea er mild og behagelig, med stigende temperaturer. Temperaturene ligger vanligvis mellom 10 og 20 grader Celsius. Det er vanligvis tørt og solrikt vær, men det kan være perioder med regn.
 • Sommer (juni-august): Sommeren i Nord-Korea er varm og fuktig. Gjennomsnittstemperaturene ligger rundt 25-30 grader Celsius, men kan noen ganger overstige 35 grader. Det er vanlig med høy luftfuktighet og perioder med regnbyger og tordenvær.
 • Høst (september-november): Høsten i Nord-Korea er mild og behagelig, med kjøligere temperaturer som gradvis synker. Gjennomsnittstemperaturene ligger vanligvis mellom 10 og 20 grader Celsius. Høsten er kjent for sitt vakre løvverk når bladene på trærne skifter farge.
 • Vinter (desember-mars): Vinteren i Nord-Korea er kald og tørr, med gjennomsnittstemperaturer under null grader Celsius. Noen områder kan oppleve ekstrem kulde og snøfall. Vintrene kan være lange og bitende kalde, så passende klær og varme klær er nødvendig for besøkende.

Uansett årstid er det viktig å være forberedt på eventuelle værforandringer og kle seg passende for å nyte oppholdet i Nord-Korea.

Beste tiden å besøke landet
Den beste tiden å besøke Nord-Korea er vanligvis om våren (april-mai) og høsten (september-oktober). Disse årstidene er preget av milde temperaturer, mindre nedbør og behagelig vær, som gjør det ideelt for sightseeing og utendørsaktiviteter.

 • Om våren blomstrer trærne og blomstene, og landskapet blir vakkert med fargerike blomster. Temperaturene er milde, vanligvis mellom 10 og 20 grader Celsius, og det er mindre fuktighet i luften. Dette er også en tid da det arrangeres flere festivaler og feiringer i landet.
 • Høsten er en annen flott tid å besøke Nord-Korea, spesielt fordi løvverket på trærne skifter farge og skaper en fantastisk visuell opplevelse. Temperaturene er også behagelige, vanligvis mellom 10 og 20 grader Celsius. Det er mindre nedbør og solrike dager som gjør det perfekt for utendørsaktiviteter og utforsking av severdigheter.
 • Sommeren kan være varm og fuktig i Nord-Korea, med gjennomsnittstemperaturer rundt 25-30 grader Celsius. Det er også perioder med regn og høy luftfuktighet.
 • Vinteren kan være kald og tørr, med gjennomsnittstemperaturer under null grader Celsius. Ekstrem kulde og snøfall kan forekomme. Disse årstidene kan være utfordrende for besøkende på grunn av værforholdene.

Det er viktig å merke seg at reiser til Nord-Korea krever nøye planlegging og organisering gjennom autoriserte reiseoperatører. Uavhengig reise er ikke tillatt, og det er spesifikke restriksjoner og regler som må følges. Før du bestemmer deg for å besøke Nord-Korea, er det viktig å undersøke og forstå de praktiske og etiske aspektene ved reisen.

Myntenhet:
Nordkoreanske Won (KPW) = 100 chon (mynter benyttes stort sett aldri). De store hotellene i Pyongyang aksepterer kredittkort (visa & Mastercard). Eller blir det anbefalt å bruke kontanter, enten lokal valuta eller USD.

FreeCurrencyRates.com

Tips:
I Nord-Korea er det ikke vanlig å gi tips for tjenester. Det er en del av landets kultur og praksis at tjenester som servering på restauranter, hotellansatte og guider blir sett på som en del av deres offentlige plikt og ansvar, og det forventes ikke at besøkende gir tips i tillegg til den avtalte prisen for tjenestene.
Det er viktig å merke seg at Nord-Korea har en strengt kontrollert økonomi og et høyt nivå av statlig kontroll over turistaktiviteter. De fleste aspekter av en reise til Nord-Korea, inkludert overnatting, måltider og transport, blir organisert og håndtert av autoriserte reiseoperatører som er tildelt av myndighetene.
Selv om det ikke er forventet å gi tips, kan det likevel være høflig å vise takknemlighet og respekt for god service ved å si takk eller komplimentere de ansatte for deres innsats.

Guider etc. – tips til guider og sjåfører blir satt stor pris på, dette i form av små gaver. Sigaretter, sjokolade og frukt er populære gaver. Ønsker du å gi kontanter er UDS, EUR eller RMB det beste.

Interessante fakta
Utforskningen av Nord-Korea avdekker en rekke interessante fakta om landet, som kaster lys over dets unike kultur, historie og politiske system. Fra strenge kontroller til bemerkelsesverdige prestasjoner, er Nord-Korea et sted som vekker nysgjerrighet og fascinasjon.

 1. Nord-Korea har sin egen tidssone, Pyongyang Time. Pyongyang Time ligger 30 minutter back Sør-Korea og Japan.
 2. Offisiell alder: Nord-Korea bruker en alternativ regnemåte for alder. De regner med "Juche-året" som begynner med fødselen til landets grunnlegger, Kim Il-sung. Så hvis du besøker Nord-Korea, kan du få en ny offisiell alder!
 3. KUvanlige turistattraksjoner: Nord-Korea har noen uvanlige turistattraksjoner, som den gigantiske betongstatuen av Kim Il-sung og Kim Jong-il i Pyongyang eller Det Internasjonale Vennskapsmuseet, som viser frem gaver gitt til Kim-familien av utenlandske besøkende.
 4. Kimjongilia-blomsten: Nord-Korea har en spesiell nasjonalblomst oppkalt etter Kim Jong-il. Blomsten, kjent som Kimjongilia, er en hybridorkidé som ble opprettet for å feire Kim Jong-il sin 46-årsdag.
 5. Nord-Korea har noen bisarre regler for bruk av internett og du kan kun besøke 28 ulike nettsider! Landet har sitt eget intranet, «Kwangmyong» som er gratis (hvis du har en computer)
 6. Verdens største stadion anlegg finner du i Pyongyang med kapasitet opp til 150 000 tilskuere.
 7. Nord-Korea har en egen liste over tillatte hårstiler hvor kun 28 ulike hårklipp er godkjent av myndighetene. Menn kan kun ha lengde 1-5 cm og det er anbefalt at man klipper seg hver 15- dag. Kvinner kan ha noe lengre hår og har hele 14 ulike stiler å velge mellom.
 8. Det er viktig å merke seg at Nord-Korea er et land med begrenset tilgang til informasjon, og det kan være utfordrende å få fullstendig innsikt i alle aspekter ved landet. Utforskning av Nord-Korea som reisemål krever nøye planlegging og oppmerksomhet på lokale retningslinjer og regler.

Festivaler
Nord-Korea har en rekke festivaler som markerer viktige anledninger og kulturelle tradisjoner. Disse festivalene er nøye arrangert og gir et innblikk i landets unike kultur og feiring av nasjonale høytidsdager.

 • Arirang-festivalen: Arirang-festivalen er en av verdens største massemønstringer og arrangeres i Rungrado May Day Stadium i Pyongyang. Festivalen inkluderer imponerende koreografier, dans og musikk utført av tusenvis av deltakere. Det er en visuell spektakulær opplevelse.
 • Fødselsdager for Kim Il-sung og Kim Jong-il: Fødselsdager av landets tidligere ledere, Kim Il-sung (15. april) og Kim Jong-il (16. februar), feires som nasjonale høytidsdager i Nord-Korea. Det arrangeres offentlige seremonier, blomsterutstillinger og konserter for å ære lederne.
 • Mai dagen: Arbeidernes Internasjonale dag er en helligdag i Nord-Korea (som i de fleste land i verden) den 1. mai. I Pyongyang er det en enorm folkefestival i Toesongsan parken med sportsbegivenheter og parader.
 • Dragebåtfestivalen: dragebåt race er like populært i Nord-Korea som er det i Kina. Den årlige dragebåtfestivalen finner sted i begynnelsen av våren, normalt tidlig i juni. Dette er en av festivalene som er tillatt for besøkende å beskue.
 • Frigjøringsdagen: denne datoen, 15. august er en nasjonal helligdag i Nord-Korea og det arrangeres gigantiske «Mass Games» på Pyongyangs enorme stadion kompleks.
 • Mangyongdae-festivalen: Festivalen holdes i Mangyongdae, fødestedet til Kim Il-sung. Den inkluderer kulturelle aktiviteter, utstillinger, sportsarrangementer og konserter. Festivalen gir et innblikk i landets kultur og tradisjoner.

Disse festivalene er nøye planlagt og regissert av myndighetene i Nord-Korea. Besøkende som ønsker å delta i festivalene må organisere reisen gjennom autoriserte reisebyråer og følge retningslinjene og restriksjonene som er satt av landet.

Hva kan du regne med å spise i Nord-Korea?
I Nord-Korea vil du typisk få servert tradisjonell koreansk mat, med noen lokale variasjoner. Her er noen retter du kan forvente å spise i Nord-Korea:

 • Kimchi: Kimchi er en av Koreas mest kjente retter og består av fermenterte grønnsaker, vanligvis kål, som er krydret med chili, hvitløk og ingefær. Det serveres som en sidedisk til de fleste måltider.
 • Bibimbap: Bibimbap er en risrett med en blanding av kokt ris, grønnsaker, kjøtt, egg og en krydret saus. Retten serveres vanligvis i en varm steinbolle og blandes før den spises.
 • Bulgogi: Bulgogi er en populær koreansk kjøttrett, vanligvis laget av marinert biff eller svinekjøtt. Kjøttet grilles eller stekes og serveres med ris og forskjellige bie-sideretter.
 • Japchae: Japchae er en nudelrett som består av søtpotetnudler stekt med en blanding av grønnsaker, kjøtt og soyasaus. Det er en velsmakende og fargerik rett.
 • Pyongyang Cold Noodles: Pyongyang-kaldnudler er en spesialitet i Nord-Korea. Det er kaldblandede nudler servert med en saus laget av soyasaus, eddik, sesamolje og andre ingredienser.
 • Hotteok: Hotteok er en populær søt pannekake fylt med en blanding av brunt sukker, kanel og nøtter. Denne retten er ofte solgt som gatemat og er et populært søtt mellommåltid.

Det er viktig å merke seg at matutvalget kan variere avhengig av hvor du befinner deg i Nord-Korea og tilgjengeligheten av ingredienser. På turiststeder og hoteller vil du vanligvis få servert en variasjon av lokale retter og internasjonal mat.

Finnes det noen problemer med å reise til nord-korea?
Ja, det er flere mulige problemer og utfordringer knyttet til å reise til Nord-Korea. Her er noen av dem:
Reiserestriksjoner: Nord-Korea har strenge reiserestriksjoner og begrenset turistinfrastruktur. Alle besøkende må organisere reisen gjennom autoriserte reisebyråer og følge de gjeldende retningslinjene og restriksjonene som er satt av myndighetene.

Politisk situasjon: Nord-Korea er kjent for sin politiske isolasjon og konfliktfylte forhold til enkelte land. Det er viktig å være oppmerksom på den politiske situasjonen og eventuelle reiseråd eller advarsler fra din egen regjering før du reiser til Nord-Korea.

Begrenset informasjonsflyt: Informasjonen som kommer ut av Nord-Korea er begrenset og kontrollert av myndighetene. Det kan være vanskelig å få nøyaktige og uavhengige oppdateringer om landet før og under reisen.

Overvåkning og sensur: Nord-Korea har omfattende overvåkning av innbyggere og besøkende. Det er begrenset tilgang til internett og sosiale medier, og all kommunikasjon kan overvåkes. Det er viktig å være forsiktig med hva du sier eller gjør mens du er i landet.
Kulturelle forskjeller og kulturell sensitivitet: Nord-Korea har en unik kultur og politisk system. Det er viktig å respektere lokale skikker, tradisjoner og regler, og være bevisst på sensitiviteten rundt politiske og ideologiske spørsmål.

Det anbefales sterkt å søke råd fra myndighetene og konsultere autoriserte reisebyråer før du bestemmer deg for å reise til Nord-Korea. Det er også viktig å ha passende forsikring og være klar over eventuelle sikkerhetsrisikoer før du tar beslutningen om å reise til landet.

Se våre reiser til dette reisemålet