Oversikt

Vietnam er et land med fantastisk natur og kulturelt mangfold, fra dynamiske og pulserende storbyer til små landsbyer i utilgjengelige fjellområder, Vietnam er både eksotisk og overbevisende.

Oppdag Vietnam - En reise til det ukjente og det fortryllende. La deg bli fascinert av et land som er rikt på historie, kultur og naturskjønnhet. Fra de bølgende rismarkene til kalksteinsklippene i Halong Bay, vil Vietnam ta deg med på en eventyrlig reise. Utforsk de livlige gatene i Hanoi, opplev den gamle keiserbyen i Hue, og la deg forundre over de fargerike flytende markedene i Mekong-deltaet. Smak på den utsøkte maten som Vietnam er kjent for, fra de dampende pho-supene til de friske vårrullene. La de vakre strendene i Nha Trang og Phu Quoc skjemme deg bort med sitt krystallklare vann og hvite sand. Og ikke glem å besøke de historiske krigsminnesmerkene, som Ho Chi Minh-byen og Cu Chi-tunnelene, som gir en dyptgående forståelse av landets turbulente fortid. Vietnam vil berøre deg med sin gjestfrihet, sine fargerike tradisjoner og sin unike sjarm. Bli med på en reise til Vietnam og la deg bli inspirert av alt dette spennende landet har å tilby.

Få land har gjennomgått så mye forandring over så kort tid som Vietnam. Fra slutten av Vietnam krigen på midten av 70-talet og frem til idag har det skjedd enorme endringer og landet oppgraderes raskt (til tider for raskt). De fleste som nå besøker landet er mindre interessert i restene etter en brutal krig og leter mer etter spennende gatemat, vakre strender og kulturelle opplevelser.

Som en besøkende vil du fort se at selv om den fysiske grensen mellom nord og sør Vietnam forsvant på 70-tallet at det fortsatt er store forskjeller økonomisk mellom de tidligere statene. Befolkningen i den nordlige delen av landet er sett på som tilbakeholdne, sparsommelige, lovlydige og manglende entreprenørskap i motsetning til de som bor i den sørlige delen av landet. Dette har da også gjort at den sørlige delen av Vietnam i dag er drivkraften i landets voksende økonomi og velstand, og Saigon (Ho Chi Minch City) vil da også selv helst bli sammenlignet med Singapore eller Bangkok.

Høydepunkter fra Vietnam
Vietnam er et land fylt med ikoniske severdigheter og historiske skatter. REISEbazaar tilbyr en rekke temareiser til Vietnam og landene i Sørøst Asia og her burde du alltid kunne finne noe som kanskje til å tilfredsstille dine ønsker og forventninger.

Her er en oppsummering av noen av de mest kjente severdighetene du bør få med deg under ditt besøk i Vietnam:

 • Strender og avslapping: Strender og avslapping: Strender og avslapping: Vietnams kystlinje er omtrent 3 260 kilometer lang og med mer enn 3000 øyer. Dette gjør Vietnam til et land med en betydelig kyststrekning som strekker seg fra grensen til Kina i nord til grensen til Kambodsja i sør. Landets kystlinje består av en rekke bukter, halvøyer og øyer som skaper en mangfoldig og vakker kystnatur. Med en slik lang kystlinje har Vietnam en imponerende mengde strender og kystdestinasjoner som tiltrekker seg både lokale og internasjonale besøkende.. REISEbazaar kan tilrettelegge ethvert strand opphold i Vietnam etter ønske og budsjett.
 • Halong Bay: er en av verdens mest ikoniske naturlige underverker. Med over 1 600 kalksteinsklipper som stiger opp fra havet, skaper det et fantastisk landskap som er en fryd for øyet. Utforsk grottene, padle i kajakk mellom de dramatiske klippene og nyt den fantastiske solnedgangen over bukten.
 • Hoi An Ancient Town: er en pittoresk by som tar deg tilbake i tid med sine velbevarte gamle bygninger og brosteinsbelagte gater. Den gamle bydelen er oppført på UNESCOs verdensarvliste og er kjent for sine tradisjonelle lanterner, lokale markeder, flotte restauranter og vakre elveutsikt.
 • Ho Chi Minh-byen: Som Vietnams største by og økonomiske sentrum, tilbyr Ho Chi Minh-byen en blanding av moderne storbyliv og rik historie. Besøk det berømte Reunification Palace, som er et symbol på Vietnamkrigens slutt, utforsk War Remnants Museum for å lære om landets krigshistorie, og opplev den pulserende atmosfæren på Ben Thanh-markedet.
 • Hue Imperial City: Hue var en gang hovedstaden i det keiserlige Vietnam, og byen er hjemsted for den storslåtte Hue Imperial City. Utforsk de imponerende keiserpalassene, templer og vakre hager i denne historiske byen. Ta en båttur på Perfume River og besøk de kongelige mausoleene som ligger langs elven.
 • Mekong-deltaet: Utforsk den fascinerende regionen Mekong-deltaet, der Mekong-elven forgrener seg i et nettverk av kanaler, innsjøer og flytende markeder. Utforsk de travle markedene, opplev det lokale livet og nyt båtturer gjennom de grønne rismarkene og de sjarmerende landsbyene langs elven.
 • Sapa: er en sjarmerende fjellby omgitt av spektakulære risterrasser og frodig vegetasjon. Utforsk de lokale etniske minoritetsgruppenes landsbyer, nyt fantastisk panoramautsikt over dalene og fjellene, og bli kjent med deres unike kultur og tradisjoner.
 • Phong Nha-Ke Bang nasjonalpark: Utforsk Phong Nha-Ke Bang nasjonalpark, som er kjent for sitt imponerende nettverk av grotter. Her finner du Son Doong-grotten, en av verdens største grotter, samt vakre Phong Nha-grotter og Paradise Cave. Utforsk underjordiske elver, fantastiske stalaktitter og stalagmitter, og nyt den naturlige skjønnheten i parken.
 • Dalat: er en fjellby som tilbyr en kjølig og avslappende atmosfære. Byen er kjent for sine vakre innsjøer, blomsterhager og frodige skoger. Besøk Dalat Flower Park, utforsk det fantasifulle Crazy House, og nyt en sykkeltur rundt innsjøene og de vakre omgivelsene.

Dette er bare noen av de mange fantastiske severdighetene Vietnam har å by på. Utforsk landets mangfoldige kultur, rike historie og spektakulære naturlandskap når du besøker Vietnam.

 

 

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Vietnam (Hanoi)
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juni (30ºC), Kaldeste måned: januar (16ºC), Våteste måned: juli (241.3mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Average temperature and rainfall Hanoi, Vietnam
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Vietnam (Ho Chi Minch City)
Måleenheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: april (30ºC), Kaldeste måned: desember (27ºC), Våteste måned: oktober (116.7mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015. Vietnams klima har store forskjeller så får en fullstendig oversikt over klimaforholdene i landet - klikk her
Average temperature and rainfall Hanoi, Vietnam

Hvordan er været?
Været i Vietnam varierer avhengig av region og sesong. Generelt sett kan Vietnam oppleve forskjellige værforhold i forskjellige deler av landet på samme tidspunkt på grunn av sin langstrakte geografi. Her er en oversikt over værforholdene i de forskjellige regionene:

 • Nord-Vietnam (Hanoi, Halong Bay, Sapa): Nord-Vietnam har fire tydelige årstider. Vinteren varer fra november til februar og kan være kjølig med temperaturer som kan falle under 10 °C. Våren og høsten er milde og behagelige. Sommeren, spesielt fra juni til august, kan være varm og fuktig med høy luftfuktighet og regnbyger.
 • Sentrale Vietnam (Hue, Hoi An, Da Nang): Sentrale Vietnam har en fuktig subtropisk klima. Sommeren varer fra april til september og kan være varm og fuktig med mulighet for tropiske stormer. Vinteren er mild med mindre regn. Den beste tiden å besøke sentrale Vietnam er vanligvis i mars og april når været er behagelig.
 • Sør-Vietnam (Ho Chi Minh-byen, Mekong-deltaet, Phu Quoc): Sør-Vietnam har et tropisk klima med høye temperaturer året rundt. Regntiden varer fra mai til november, med hyppige ettermiddagsregn og potensielle tropiske stormer. Den tørre sesongen varer fra desember til april, og dette er vanligvis den beste tiden å besøke Sør-Vietnam.

Det er viktig å merke seg at været kan være uforutsigbart, og det kan være lokale variasjoner. Det anbefales å sjekke værprognoser og klimaforhold for destinasjonen din før du reiser, spesielt hvis du planlegger å besøke fjellområder eller delta i utendørsaktiviteter.

Beste tiden å besøke Vietnam
Det er ikke alltid like lett å finne den optimale perioden for å reise til Vietnam siden landet strekker seg over så store geografiske og klima soner. men generelt er den beste tiden for begge deler av Vietnam. om våren (februar - april) når temperaturene er moderate og det er mindre sjanse for regn (mars & april er isåfall den beste tiden med minst nedbør). Høsten og tiden mellom august til oktober er også en bra tid å besøke Vietnam.

Men den beste tiden å besøke Vietnam avhenger av hvilken region du planlegger å besøke og hva slags aktiviteter du ønsker å utføre. Generelt sett kan følgende perioder betraktes som gode tidspunkter å besøke landet:

 • Nord-Vietnam (Hanoi, Halong Bay, Sapa): Den beste tiden å besøke Nord-Vietnam er vanligvis i vår- (mars til april) og høstsesongen (september til november). Temperaturene er milde, og det er mindre regn sammenlignet med sommeren og vinteren.
 • Sentrale Vietnam (Hue, Hoi An, Da Nang): For sentrale Vietnam er vår- (februar til mai) og høstsesongen (september til november) de mest populære tidene å besøke. Været er generelt tørt og behagelig i denne perioden. Unngå gjerne den regntunge sommersesongen fra juni til august.
 • Sør-Vietnam (Ho Chi Minh-byen, Mekong-deltaet, Phu Quoc): Den tørre sesongen fra desember til april er den beste tiden å besøke Sør-Vietnam. Temperaturene er høye og det er mindre regn. Hvis du ønsker å unngå den varmeste perioden, kan du vurdere å besøke i våren eller høsten når temperaturene er litt lavere.

Det er viktig å merke seg at Vietnam er et langstrakt land med forskjellige klimasoner, så det kan være variasjoner innenfor hver region. Hvis du planlegger å besøke fjellområder som Sapa, kan det være kjøligere og mer fuktig, spesielt om vinteren. Utfør alltid grundig forskning om klimaet i den spesifikke regionen du skal besøke og vær oppmerksom på lokale værprognoser før du legger reiseplanene dine.

Penger & Valuta: Myntenheten i Vietnam er Dong (VND), og denne deles generelt ikke inn i mindre enheter (mynter forsvant stort sett fra sirkulasjon i 2014).

FreeCurrencyRates.com

Det anbefales å ha lokal valuta tilgjengelig når du er i Vietnam, da bruk av utenlandsk valuta kan være begrenset. Her er noen nyttige tips angående penger i Vietnam:

 • Kontanter: Kontanter er fortsatt den mest vanlige betalingsmetoden i Vietnam. Sørg for å ha tilstrekkelig mengde vietnamesiske đồng i små valører, spesielt når du handler på lokale markeder og spisesteder.
 • Kredittkort: Mange hoteller, restauranter og butikker i større byer aksepterer kredittkort som Visa og Mastercard. Det kan imidlertid være begrensninger i mindre byer og landsbyer, så det er alltid lurt å ha kontanter som backup.
 • Bankuttak: Det er mange minibanker (ATM-er) i de større byene og turistområdene i Vietnam. Vær oppmerksom på eventuelle uttaksgebyrer og valutakursavgifter som kan påløpe når du bruker utenlandske kort.
 • Pruting: er vanlig på markeder og småbutikker i Vietnam. Vær forberedt på å forhandle om prisen, spesielt når du kjøper suvenirer eller klær.
 • Kostnadsnivået: Vietnam er generelt sett rimelig sammenlignet med mange andre land. Prisene kan variere avhengig av hvor du befinner deg i landet, da det kan være forskjeller mellom storbyområder og mindre byer/landsbyer. Noen grove estimater for vanlige utgifter i Vietnam inkluderer:
  1. Overnatting: Du kan finne alt fra enkle gjestehus til luksuriøse hoteller i Vietnam. Prisene varierer avhengig av sted, sesong og fasiliteter. Generelt sett er overnattingsprisene rimelige sammenlignet med mange andre land.
  2. Mat: Vietnam er kjent for sin deilige mat, og du kan finne alt fra gatekjøkkenretter til restauranter med internasjonal mat. Maten i Vietnam er generelt sett rimelig, spesielt hvis du spiser på lokale markeder og enkle spisesteder.
  3. Transport: Offentlig transport i Vietnam er ganske billig, spesielt busser og tog. Taxi- og rideshare-tjenester som Grab kan også være rimelige alternativer. Prisene kan variere avhengig av distanse og transportmiddel.
  4. Aktiviteter: Prisene for aktiviteter og attraksjoner varierer avhengig av hva du ønsker å gjøre. Inngangsbilletter til museer, templer og nasjonalparker kan ha en lav inngangspris. Aktiviteter som båtturer, dykking eller guidede turer kan ha varierende priser avhengig av tilbyder og omfang.

   Det er viktig å merke seg at disse estimatene kan variere, og at prisnivået kan påvirkes av sesong og turistområder. Det anbefales å gjøre litt undersøkelser og budsjettplanlegging før du reiser for å få en bedre forståelse av de spesifikke kostnadene for destinasjonen du planlegger å besøke. REISEbazaar kan hjelpe til med all planlegging i forbindelse med reiser til Vietnam og Sørøst Asia.

Tips: I Vietnam er det ikke vanlig å gi tips i samme grad som i noen vestlige land. Imidlertid har turismeindustrien i Vietnam blitt mer vant til praksisen med å motta tips, spesielt fra utenlandske besøkende. Her er noen retningslinjer angående tips i Vietnam:

 • Restauranter: På turiststeder og i større byer kan det være vanlig å legge igjen et tips på rundt 5-10% av regningen som en gest for god service. Vær oppmerksom på at noen restauranter kan inkludere en serviceavgift på regningen, så det er lurt å dobbeltsjekke før du gir et ekstra tips.
 • Hoteller: Å gi tips til hotellpersonalet er valgfritt, men det er vanlig å tipse bagasjebærere som hjelper deg med bagasjen din. Et beløp på rundt 10.000-20.000 VND per bagasje er vanlig.
 • Guider og sjåfører: Hvis du er på en organisert tur, kan det være vanlig å gi et tips til turlederen og sjåføren. Dette avhenger imidlertid av din egen vurdering av tjenesten og nivået av tilfredshet.
 • Spa- og massasjesteder: Hvis du nyter en massasje eller spabehandling, kan det være vanlig å gi et lite tips til massøren eller terapeuten som en gest for deres tjeneste. Et beløp på rundt 10-20.000 VND er vanlig.
 • Taxier: Taxier i Vietnam krever vanligvis ikke tips, men du kan avrunde beløpet til nærmeste tier eller gi et lite beløp som en gest for god service.

Det er viktig å merke seg at tipping er frivillig i Vietnam, og det er opp til deg å vurdere nivået av service og om du ønsker å gi et tips. Lokale vietnamesiske folk gir vanligvis ikke tips i samme grad som utenlandske besøkende. Vær oppmerksom på at disse retningslinjene er generelle, og det kan være individuelle forskjeller og preferanser i ulike situasjoner.

Interessante fakta
Utforsk Vietnams fascinerende kultur og rike historie gjennom noen morsomme og overraskende fakta. Fra utrolige matopplevelser til unike tradisjoner og fantastiske naturlandskap, vil du bli forbløffet over mangfoldet og sjarmen til dette spennende landet.

 1. Vietnams kjøkken er regnet som noe av det beste helsemessige i verden, men fortsatt står vestlige husdyr på menyen deriblant hunder og katter.
 2. Noen gaver er sett på som dårlig skikk – gi aldri et lommetørkle, noe sort eller gule blomster siden dette er ansett som å bringe ulykke til mottageren.
 3. Motorsykkel produsentenes drømmested – det var i 2016 beregnet at det fantes 45 millioner registrerte mopeder eller motorsykler i Vietnam.
 4. Et land for kaffe elskere – Vietnam er faktisk den nest største produsent av kaffe i verden og har ca 20% av det globale markedet.
 5. Speed dating – hvis du trodde at dette var et konsept utviklet i den vestlige veden tar du faktisk feil. Konseptet var allerede utbredt blant Vietnams etniske befolking i området rundt Sapa hvor det ble arrangert «kjærlighets markeder» slik at unge fra ulike etniske grupperinger og bosetninger hadde muligheten til å treffe sin fremtidige partner.
 6. Skjulte perler: Vietnam er hjemmet til noen fantastiske naturlandskap, inkludert verdens største grotte, Hang Son Doong. Denne enorme grotten har en egen regnskog og elv inne i seg, og er en av naturens virkelige underverker.

Dette gir en liten smakebit av hva Vietnam har å by på. Landet har en rik historie, variert natur og en unik kultur som er verdt å utforske nærmere.

Festivaler
Vietnam elsker festivaler og gir deg som besøkende til landet en unik mulighet til å komme nær og personlig med mytene og kulturen til denne stolte nasjonen. Til tross for at Vietnam har gjennomgått en modernisering uten sidestykke siden 70-tallet er Vietnam fortsatt et meget tradisjonelt land, med tusenvis av templer dedikert til Buddha og andre religiøse figurer, tradisjoner og trosretninger. Dette gir seg da også utslag i de mange ulike festivalene som finner sted og er du så heldig å være tilstede på rett tid er dette en fantastisk mulighet til å ta del i sjelen til det vietnamesiske folket. Dette er da noen av våre utvalgte festivaler som du bør forsøke å få med deg om mulig.

 • Tet Nguyen Dan (Lunar New Year, jan/feb): er den desidert største festivalen i Vietnam gjennom året. Tet festivalen er i hovedsak en religiøs feiring (så ikke forvent en vill fest), men det er fortsatt en fascinerende tid å besøke Vietnam og liker du fyrverkeri er dette definitivt tiden å besøke landet. Under denne festivalen stopper stort sett Vietnam opp fullstendig og det kan være vanskelig å finne overnatting og transport. Det beste stedet etter vår mening å feire Tet er i Hanoi.
 • Hue Festivalen (går over flere måneder april, mai & juni): er en festival som feires annethvert år og finner som navnet tilsier i den UNESCO listede byen Hue. Selve feiingen ble startet i 2000 og har fokus på Vietnamesiske tradisjoner som ble praktisert under Nguyen dynastiet.
 • Hoi An lanterne festival (14 dag hver måned): Denne festivalen burde det være lettere å få til i et besk siden den feires hver eneste måned i denne utrolig vakre historiske byen. Som navnet tilsier er dette meget spektakulært og når alle restauranter, barer og butikker slukker alle lys i den gamle bydelen og tenner lanterner og stearinlys. Få også med deg et tempelbesøk hvor du kan se munke holde seremonier i lyset fra blafrende lys, et magisk øyeblikk.
 • Perfume Pagoda Festival (15-18 januar): Festivalen strekker seg egentlig fra 6. januar til mars med klimaks 15-18. januar. Festivalen er sett på som en reise til Buddhas land i henhold til mytene. Pilgrimer fra hele Vietnam samler seg og reiser til Huong Son i Hanoi for å be om å få et fruktbart år og gode tider. Reisen for disse starter med båt på Yen elven til foten av Huong fjellet og fortsetter opp flere hundre trapper til de når målet for reisen, Huong Tick grotten.
 • Midt-automn-festivalen: Denne festivalen, også kjent som Lantern Festival eller Full Moon Festival, feires på den 15. dagen i den åttende måneden i den kinesiske kalenderen. Barna bærer lykter og går i prosesjoner, mens det nytes månekaker (banh trung thu) og tradisjonelle månekaker.
 • Da Lat Flower Festival: Denne festivalen, som finner sted i den sjarmerende byen Da Lat, feirer regionens blomsterproduksjon. Festivalen inkluderer blomsterparader, utstillinger, hageshow og blomsterutstillinger.
 • Disse festivalene gir deg en flott mulighet til å oppleve den levende kulturen og tradisjonene i Vietnam. De fargerike parader, musikk- og danseopptredener og unike matopplevelser skaper en minneverdig opplevelse for besøkende.

Matopplevelser i Vietnam
La deg friste av Vietnam, et land med en levende og mangfoldig matkultur som vil fortrylle dine smaksløker. Utforskning av det vietnamesiske kjøkkenet er en reise fylt med spennende smaker, ferske råvarer og unike matopplevelser.

Maten i Vietnam er preget av en balansert og sunn tilnærming, der ferske grønnsaker, urter og lette sauser utgjør kjernen av mange retter. En av de mest kjente rettene er pho, en varm og aromatisk nudelsuppe som serveres med forskjellige typer kjøtt og en overdådig mengde friske urter og krydder. Du kan også nyte deilig bun cha, hvor grillet svinekjøtt og risnudler kombineres med en smakfull dipping-saus.

Gjennom gatematmarkedene kan du utforske en rekke småretter som bahn mi, en sprø baguette fylt med forskjellige ingredienser som grillet svinekjøtt og syltede grønnsaker. Du kan også prøve goi cuon, friske rispapirruller fylt med reker, svinekjøtt og friske urter, og dyppet i en peanøttsaus.

Vietnam er også kjent for sin kaffe og sine unike drikkeopplevelser. Prøv den populære eggedrikken kalt ca phe trung, eller nyt en avkjølende kopp med ca phe sua da, vietnamesisk iskaffe med søt kondensert melk.
Under ditt opphold i Vietnam bør du også ta del i matlagingskurs, hvor du kan lære å lage autentiske vietnamesiske retter fra erfarne kokker. Besøk lokale markeder for å oppleve den pulserende atmosfæren og handle ferske ingredienser som du senere kan tilberede og nyte.

Utforsking av matkulturen i Vietnam er en opplevelse som vil gi deg et innblikk i landets rike kulinariske tradisjoner og gi deg minnerike smaksopplevelser. Bli med på en gastronomisk reise gjennom Vietnam og la deg forføre av de deilige duftene og smakene som landet har å by på. Her er noen av de mest populære rettene fra Vietnam.

 • Pho: En av de mest kjente rettene fra Vietnam, pho er en deilig nudelsuppe laget med en kraftig buljong, tynne risnudler og forskjellige typer kjøtt som biff eller kylling. Den serveres vanligvis med en rekke friske urter, lime og chili for å tilpasse smaken etter eget ønske.
 • Banh Mi: Denne vietnamesiske sandwichen er en blanding av fransk og vietnamesisk smaker. Den består av en sprø baguette fylt med forskjellige ingredienser som grillet svinekjøtt, paté, syltede grønnsaker, friske urter og saus. Banh Mi er kjent for sin fantastiske kombinasjon av smaker og teksturer.
 • Bun Cha: En spesialitet fra Hanoi, Bun Cha er en rett bestående av grillet svinekjøtt servert med risnudler, ferske urter, syltede grønnsaker og en smakfull dipping saus. Det er en forfriskende og velsmakende rett som gir en balanse mellom søtt, salt og surt.
 • Cao Lau: En spesialitet fra byen Hoi An, Cao Lau er en risnudelrett med stekte nudler, mørt svinekjøtt, sprø grønnsaker og en aromatisk kraft. Den unike smaken kommer fra kraften som er laget av lokale urter, risvann og aske fra trær.
 • Goi Cuon: Også kjent som vietnamesiske vårruller, Goi Cuon er ferske rispapirruller fylt med reker, svinekjøtt, risnudler og ferske urter. De serveres vanligvis med en peanøttsaus for dyping, og er en forfriskende og sunn rett.
 • Banh Xeo: En sprø, pannekake-lignende rett, Banh Xeo er fylt med reker, svinekjøtt, bønnespirer og grønnsaker. Den er vanligvis pakket inn i rispapir sammen med friske urter og dyppet i en smakfull saus.

Dette er bare noen få eksempler på de fantastiske rettene i det vietnamesiske kjøkkenet. Vietnam er også kjent for sin bruk av ferske råvarer, urter og balansen mellom søtt, salt, surt og sterkt. Utforskningen av det vietnamesiske kjøkkenet vil ta deg med på en kulinarisk reise full av spennende smaker og tradisjonelle smaksopplevelser.

Hvor finner du de beste strendene?
Vietnam har kanskje ikke ryktet til sine sørøstasiatiske naboer når det kommer til vaiende palmer og turkisblått vann, men dens 3400 km med kyst skjuler sin rettferdige andel av ypperlige strender – for ikke å nevne de tropiske øyene omringet av koraller som du finner utenfor kysten. Enten du leter etter en sandstrekning nær en av landets livlige byer, et sted som passer for familier, eller en rolig bukt for å unnslippe folkemengdene, her er vårt utvalg av de beste strendene i Vietnam.

 1. An Bang: Bare 3 km nord for Hoi An finner du An Bang. An Bang er en av Vietnams mest spennende og morsomme strender. Det er en fantastisk strekning med fin sand og med en enorm horisont (og med langt mindre erosjon enn det du ser så tydelig ved Cua Dai). Det eneste som bryter opp horisonten er de fjerne Cham-øyene og som kanskje forstyrrer kystsymmetrien. Du kan lett legge overnattingen til et sted på stranden her og heller besøke Hoi An på dagsturer om du foretrekker strandliv istedet for byliv.
 2. Phu Quoc: Vietnam's juvel i den sørlige delen av landet, er en tropisk øyparadis og omgitt av hvite sandstrender og store områder som fortsatt er dekket av tett tropisk jungel, og har raskt forandret seg fra en søvnig øy bakevje til en turistmagnet. Med sitt postkort bilde av perfekte hvite sandstrender krystallklare vann er kanskje Sao Beach sannsynligvis favoritten. Phu Quoc har en rekke fantastiske strender, hver med sin egen unike sjarm. Bai Sao er en av de mest populære strendene på Phu Quoc. Bai Dai er en annen storslått strand med en kilometerlang strandlinje og palmer som danser i vinden.
 3. Nha Trang: med sin 6 km lange gylne sandstrand som danner en praktfull sveipende bue, og er byens trumfkort er en sikker vinner. Deler av stranden er dedikert badeområder (hvor du ikke vil bli plaget av vannscootere eller båter). To populære steder å slappe av er Sailing Club og Louisiane Brewhouse. Hvis du foretrekker å ha stranden for deg selv, dra sørover og du unngår unngå de største folkemengdene.
 4. Con Dao-øyene: isolert fra fastlandet er Con Dao-øyene en av Vietnams stjerneattraksjoner. Øygruppen består av 15 øyer hvorav Con Son er den største og mest besøkte. Øygruppen er omgitt av vakre strender, korallrev og innbydende bukter, og er fortsatt delvis dekket av tropisk regnskog. Den mest populære stranden i øygruppen er Bai Dat Doc og Bai Nhat.
 5. Mui Ne: var en gang juvelen til Vietnams stranddestinasjoner, men de siste årene har den tidligere gylne sanden blitt vasket bort og i tillegg til overutvikling klart å erodere bort stedets tidligere sjarm. Når det er sagt, er det fortsatt noen fine deler av sand og strand gjemt bort her, ideelt (i sesongen) for de som liker å feste om natten og slumre på solsenger om dagen er Mui Ne fortsatt et aktuelt reisemål. Kitesurfing er også et stort trekkplaster – det er flere utmerkede skoler og vindforhold i verdensklasse mellom slutten av oktober og april.
 6. Doc Let: Den kritthvite sanden og det grunne turkise vannet i Doc Let strekker seg 18 km, og sørger for at den rangerer blant Vietnams beste strender. De siste årene har imidlertid utviklere flyttet inn, og busslaster med turister gjetes hit på turer fra Nha Trang. Fortsett nordover langs kysten for mer bortgjemte steder, inkludert Bai Bau og Bai Xep.
 7. Ho Coc: Med gyllen sand, klart vann og en reisetid fra Ho Chi Minh-byen på bare to og en halv time, er denne stranden – som strekker seg nesten 10 km nord for Ho Tram – et fristende sted å stoppe. Grunnet den korte reisetiden fra Ho Chi Minh-byen har gjort at Ho Coc blir stadig mer populært med besøkende herfra, men på ukedager er det fortsatt fredelig.
 8. My Khe (Danang): er raskt i ferd med å bli en av Danangs østlige forsteder. Fra tidlig morgen og om kveldene fylles stranden opp med byfolk som gjør t’ai chi. Turister dukker opp i de mest solfylte timene, mens lokalbefolkningen foretrekker kvelden; fiskere kastet fortsatt av fra sanden i sine tradisjonelle båter. Vær obs på at det kan forekomme farlige undervannsstrømmer, spesielt om vinteren.
 9. Cat Ba: Den litt mer uslepne og røffe jungeldekkende Cat Ba er den største øya i Halong Bay og et stoppested for de fleste turistbåtturer rundt i den UNESCO-vernede regionen. Grunnet dette kan Cat Ba ofte bli veldig travel, noe som ødelegger idyllen en del; men besøk Cat Ba i roligere måneder og strendene er oppe der med de beste i Vietnam. De tre strendene i Cat Co Cove, en ti minutters spasertur sørøst fra Cat Ba Town, er kanskje favoritten av i området.
 10. My Khe stranden: Et par kilometer fra Quảng Ngãi i det sentrale Vietnam, er My Khe en flott strand, med fin hvit sand og gode bademuligheter. Den strekker seg kilometervis langs et tynt, skogkledd sandtunge, atskilt fra fastlandet av Song Kinh Giang, en vannmasse rett innover stranden. Hvis du unngår ferier og helligdager/helger, er det en god sjanse for at du har denne vakre stranden stort sett for deg selv. Må ikke forveksle med Danangs strand med samme navn.

Dette er bare noen få eksempler på de mange fantastiske strendene i Vietnam. Uansett hvilken del av landet du besøker, vil du finne en strand som passer dine preferanser, enten du er ute etter avslapning, vannaktiviteter eller vakre naturopplevelser.

 

Se våre reiser til dette reisemålet