Oversikt

Thailand, med sin blendende kultur, fargerike tradisjoner og vakre landskap, tiltrekker seg reisende fra hele verden som søker en unik og minneverdig ferieopplevelse. Dette sjarmerende sørøstasiatiske landet byr på en kombinasjon av pulserende byliv, idylliske strender, frodige jungler og historiske templer.

Fra den travle hovedstaden Bangkok til de eksotiske øyene i sør og de kulturelle skattene i nord, byr Thailand på en uforglemmelig reise gjennom en verden av farger, smaker og opplevelser. Enten du er ute etter avslapning på paradisiske strender, spennende utendørsaktiviteter, oppdagelsesferder i historiske omgivelser eller kulinariske eventyr, har Thailand alt du kan drømme om og mer. Gjør deg klar til å bli overveldet av den varme gjestfriheten, den fortryllende naturen og den mangfoldige kulturen som venter på deg i dette fantastiske reisemålet.

Thailand er landet som byr på morsomme, eksotiske, tropiske, kulturelle og historiske opplevelser. Her finner du så å si alt du måtte ønske deg på reisen din. Atmosfæren du opplever her er rett og slett unik: du vil helt sikkert bli fortryllet av de majestetiske, glitrende tempeltoppene, landets tropiske strender og befolkningens gjestfrihet og brede smil.

Det er ikke rart at Thailand er en av Asias mest populære reisedestinasjoner. Det er alltid noe nytt å oppdage her fordi det finnes så mange attraksjoner og steder å se. Byruiner, gamle kloster, hyggelige buddhistiske munker, fargerike urbefolkninger, flytende markeder, tette regnskoger, eksotisk dyreliv og uberørte strender for å nevne noen. Så er det selvfølgelig Bangkok, Sørøst-Asias sprudlende hovedstad, som er verdt en tur til Thailand i seg selv.

I tillegg er Thailand også et sted du kan koble av fullstendig, for hva er vel ikke bedre enn en massasje på stranden? Selv om du drar på badeferie i Thailand vil du heller aldri kjede deg. Strendene og øyene her fortryller enhver som er glad i dykking, klatring eller bare vannsport generelt. De tykke skogene nord i landet er en naturlig lekegrind for turgåere og dyreelskere. Hvis dette mot all forventing ikke skulle friste kan du alltids gjøre ting som å bade under et fossefall i en orkide-fylt klaring eller spise nydelig gatemat, men smaken av sitrongress og chili kilende på tungen.

Hva er det som gjør Thailand så populært?
Thailand er en svært populær reisemål, og det er flere faktorer som bidrar til landets brede appell blant reisende:

Varierte opplevelser
Thailand tilbyr en fantastisk variasjon av opplevelser som appellerer til ulike typer reisende. Enten du er interessert i kultur og historie, avslapping på vakre strender, eventyr i naturen eller utforsking av pulserende byliv, har Thailand noe å tilby for enhver smak.

Vakre strender og øyer
Thailand er kjent for sine idylliske strender og pittoreske øyer. Steder som Phuket, Koh Samui, Krabi og Phi Phi-øyene tiltrekker seg sol- og strandentusiaster fra hele verden. De turkise vannene, de hvite sandstrendene og den avslappede atmosfæren gjør disse stedene til perfekte feriemål. En fantastisk reise å gjøre jhbvis du vil komme deg litt vekk fra de travleste turistøyene er å besøke de mer auentiske øyene som ligger sør for Koh Lanta på Thaiands vestkyst (Andamanhavet). Øyene kan lett besøkes med hurtigbåger ut fra enten Koh Lanta eller Langkawi.

Rik kultur og historie
Thailand har en rik kulturarv som kan oppleves gjennom sine majestetiske templer, historiske monumenter og livlige tradisjoner. Fra de praktfulle templene i Bangkok som Grand Palace og Wat Arun, til de gamle byene Ayutthaya og Sukhothai, kan besøkende fordype seg i landets fargerike historie og kultur.

Theravada-buddhismen: Thailand er en hovedbastion for Theravada-buddhismen, og buddhistiske templer og munker er en integrert del av det thailandske samfunnet. Wat Phra Kaew i Bangkok er hjemmet til den hellige Smaragdbuddhaen, og Wat Arun er et annet imponerende tempel med sin unike arkitektur.

Kongelig arv: Thailand har en lang kongelig historie som går tilbake til Sukhothai- og Ayutthaya-periodene. Den nåværende Chakri-dynastiet, som startet i 1782, har hatt stor betydning for landet. Det kongelige palasset i Bangkok og andre kongelige residenser rundt om i landet viser den kongelige arven og thailandsk kultur.

Spennende matopplevelser
Thailands kjøkken er kjent over hele verden for sin smakfulle mat. Den varierte matkulturen, som inkluderer retter som pad thai, grønn curry, tom yum suppe og mango sticky rice, gir reisende en smaksrik opplevelse. Gatematmarkedene er også en viktig del av Thailands matkultur og gir muligheter for å prøve autentiske og deilige retter.

Vennlig og gjestfri befolkning
Thailenderne er kjent for sin gjestfrihet og vennlige natur. Besøkende blir ønsket velkommen med et smil og en varm velkomst. Den lokale befolkningen er ofte villig til å hjelpe og dele sin kultur, og dette gjør opplevelsen enda mer minneverdig for reisende.

Kombinasjonen av vakre strender, rik kultur, spennende matopplevelser, vennlige mennesker og overkommelige priser gjør Thailand til et svært populært reisemål for alle typer reisende. Landet har en magisk tiltrekningskraft som fascinerer og fortryller besøkende, og det er lett å forstå hvorfor det har blitt et av verdens mest ettertraktede reisemål.

Høydepunkter
Thailand er kjent for sine utrolige severdigheter og høydepunkter som tiltrekker seg millioner av besøkende hvert år. Her er noen av de mest bemerkelsesverdige og populære stedene du bør få med deg under et besøk til Thailand:

 • Phang Nga-bukten: dette er en av de vakreste buktene i Thailand. Området er kanskje mest kjent for sine fascinerende steinformasjoner, som visuelt sett virker som de trosser tyngdekreftene. De fleste som kommer hit drar til Ko Khao Phing Kan, som siden 1974 har fått navnet James Bond Island etter at en viktig scene i filmen The Man with the Golden Gun ble spilt inn her. Foran James Bond Island finner du Ko Tapu, kanskje buktens mest karakteristiske holme, som er så uvirkelig at den ser ut som den har blitt tatt rett ut fra et bilde i en turistbrosjyre.
 • Det flytende markedet i Damnoen Saduak: det er flere flytende markeder i Thailand, men dette er det største og mest berømte, rett og slett fordi det er enormt! Du vil oppleve et kaos av båter som flyter opp og ned kanalene for å selge mat og frukt. Markedet gir deg et unikt innsyn i hvordan Thailand var før masseturismen og for de som liker å ta bilder er de smale kanalene og trehusene perfekte motiver. Markedet ligger omtrent 100km utenfor Bangkok, men det er vel verdt reisetiden. 
 • Bangkok: Hovedstaden Bangkok er en pulserende metropol som kombinerer moderne skyskrapere med tradisjonelle templer og travle markeder. Utforsk den storslåtte Grand Palace, beundre den imponerende Wat Arun (Dawn Temple), og ta en båttur langs Chao Phraya-elven. Et av Bangkoks mest populære områder er Sukhumvit Road: Dette er en av Bangkoks hovedgater og er kjent for sitt travle natteliv, shopping og restauranter. Utforsk luksuriøse kjøpesentre, lokale markeder og nyt de mange kulinariske opplevelsene.
 • Sukhothai historiske park: Dette UNESCO-verdensarvstedet er hjemmet til de gamle ruinene av Sukhothai-riket. Utforsk de vakre tempelkompleksene, inkludert Wat Mahathat og Wat Si Chum, og nyt den historiske atmosfæren.
 • Ayutthaya: En annen UNESCO-verdensarvliste, Ayutthaya, var en gang Thailands hovedstad. Utforsk de storslåtte ruinene av gamle templer og palasser, som Wat Mahathat og Wat Chaiwatthanaram.
 • Chiang Mai: Den kulturelle hovedstaden i Nord-Thailand, Chiang Mai, er kjent for sine vakre templer, inkludert Wat Phra That Doi Suthep, og sin unike nattbazar. Ta en tur til de omkringliggende fjellene og opplev den rike hilltribe-kulturen.
 • Sukhothai og Si Satchanalai nasjonalparker: Disse nasjonalparkene er kjent for sine naturskjønne landskap, vakre fossefall og dyreliv. Utforsk stier og utforsk den uberørte naturen.
 • Phi Phi-øyene: Denne øygruppen er kjent for sin naturlige skjønnhet, med klart turkisblått vann, fantastiske strender og dramatiske kalksteinklipper. Utforsk Maya Bay, hvor filmen "The Beach" ble spilt inn, og nyt snorkling og dykking i det marine livet.
 • Koh Samui: er kjent for sine blendende strender, tropiske landskap og livlige natteliv. Utforsk de vakre vannfallene, besøk Big Buddha-tempelet og nyt solnedgangen på stranden.
 • Mekong-elven: løper langs grensen mellom Thailand og Laos og tilbyr fantastisk natur og muligheter for elvecruise. Cruisene gir deg muligheten til å oppleve det rolige vannet, den vakre naturen og de lokale landsbyene langs elvebredden.
 • Phuket: er en av Thailands mest populære turistdestinasjoner og tiltrekker seg besøkende fra hele verden og er kjent for sine vakre strender og tilgang til mengder av aktiviteter. Phuket har en rekke strender, alle med ulike attraksjoner fra kommersielle party strender som f.eks Patong Beach til de mer rolige og famklieorienterte strendene Karon og Kata Beach. I tillegg finnes det en mengde andre strender, alle med sin sjarm. Spør REISEbazaar om hvilke strender vi mener kan passe til din reise.

Dette er bare noen av de mange severdighetene i Thailand. Landet har et bredt spekter av attraksjoner som passer for forskjellige interesser, enten det er kultur, historie, natur, eventyr eller avslapning på strendene

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Thailand (Phuket)
Måleenheter= °C og mm/måned. Varmeste måned: mars (30°C), Kaldeste måned: oktober (28°C) & Våteste måned: september (280.7mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Average temperature and rainfall in Phuket, Thailand
Hvordan er været?
Thailands klima varierer avhengig av region og årstid. Generelt sett kan klimaet deles inn i tre hovedsesonger: den varme sesongen, regntiden og den kjølige sesongen.
 • Den varme sesongen varer fra mars til mai, og temperaturene kan stige betydelig, spesielt i de sentrale og nordlige områdene av Thailand. Dagtidstemperaturene kan nå opp mot 35-40 grader Celsius, og det kan være ganske varmt og fuktig.
 • Regntiden strekker seg vanligvis fra mai til oktober. Dette er når Thailand opplever sine mest intense regnskyll. Regnsesongen er den mest uforutsigbare sesongen av disse tre, noe det er verdt å merke seg når man planlegger en tur til Thailand. Regnskurene blir vanligvis sterkere mellom juni og august, og det er vanligvis verst med regn mellom september og oktober. Temperaturene er litt lavere sammenlignet med den varme sesongen, og luften er mer fuktig.
 • Den kjølige sesongen begynner i november og varer til februar. Dette er en populær tid for turister, da temperaturene er mer behagelige, spesielt om kvelden. Dagtidstemperaturene ligger vanligvis på rundt 25-30 grader Celsius, og det er mindre fuktighet i luften.

Det er viktig å merke seg at Thailand er et stort land med forskjellige klimasoner. Det er noen få regioner i Thailand som avviker noe fra dette generelle værmønsteret. Nord i Thailand vil du finne større temperaturforskjeller mellom natt og dag enn ellers i landet og i de nørdøstlige områdene av Thailand vil den varme sesongen oppleves mest. Regnsesongen varer lengst i de sørlige delene av landet med kystlinje ved Andamanhavet. Områder i det sørlige Thailand ved Siambukten har et annerledes klima enn resten av landet. Her er det regn mellom oktober og januar og spessielt sterke regnskurer i november.

Beste tid til å besøke landet?
Den beste tiden å besøke Thailand avhenger av hvilke aktiviteter og områder du ønsker å utforske. Her er en oversikt over de generelle beste tidspunktene for å besøke forskjellige deler av Thailand:

 • Nord-Thailand (Chiang Mai, Chiang Rai): Den beste tiden å besøke Nord-Thailand er i den kjølige sesongen, fra november til februar. Temperaturene er behagelige, spesielt om kvelden, og det er mindre fuktighet. Dette er også en flott tid for å oppleve den berømte Loy Krathong-festivalen som vanligvis finner sted i november.
 • Sentrale Thailand (Bangkok, Ayutthaya): November til februar er også en god tid å besøke sentrale Thailand. Temperaturene er lavere, og det er mindre nedbør. Unngå de varmeste månedene fra mars til mai når temperaturene kan være svært høye.
 • Østkysten (Koh Samui, Koh Phangan): Den beste tiden å besøke østkysten av Thailand er fra desember til februar, når det er mindre regn og lavere fuktighet. Dette er også en god tid for å unngå monsunsesongen som vanligvis strekker seg fra november til januar.
 • Vestkysten (Phuket, Krabi): Den vestlige delen av Thailand, inkludert Phuket og Krabi, har en litt annerledes monsunklima. Den beste tiden å besøke er fra november til april når det er mindre regn og gode solforhold. Unngå de våteste månedene fra juli til oktober.

Det er viktig å merke seg at Thailand er et populært reisemål året rundt, så det kan være mange turister i de mest populære områdene uansett når du besøker. Det kan være lurt å bestille overnatting og transport på forhånd, spesielt i høysesongen.

Myntenhet & valuta: Det brukes thailandske Baht (THB) her og 1 THB = 100 satang.
Valutaveksling: Du kan enkelt veksle utenlandsk valuta til thailandske baht ved banker, valutavekslingskontorer og autoriserte vekslingssteder i Thailand. Du finner også minibanker (ATM-er) over hele landet der du kan ta ut penger i lokal valuta.
Kredittkort: De fleste større hoteller, restauranter og butikker i byområder aksepterer kredittkort som Visa, MasterCard og American Express. Imidlertid kan mindre butikker, markeder og lokale forretninger foretrekke kontant betaling.
Kontanter: Det er lurt å ha kontanter på hånden for mindre kjøp og transaksjoner. Mindre byer og mer avsidesliggende områder kan ha begrenset eller ingen kredittkortaksept.
FreeCurrencyRates.com
Tips: I Thailand er tipping ikke en standard praksis som det er i enkelte vestlige land. Imidlertid blir det stadig mer vanlig å gi tips på turiststeder og i servicenæringen. Her er noen retningslinjer for tipping i Thailand:
 • Restauranter: På de fleste lokale spisesteder og gateboder er det ikke forventet å gi tips, da servicen ofte er inkludert i prisen. Men på turiststeder og mer eksklusive restauranter kan det være vanlig å legge igjen rundt 10% av regningens totalbeløp som et tegn på god service.
 • Hoteller: På de fleste hoteller er det vanlig å tipse hotellpersonalet, spesielt de som gir deg ekstra assistanse, som bagasjebærere eller romservice. Du kan gi rundt 20-50 baht per tjeneste.
 • Spa og massasjesalonger: Hvis du er fornøyd med massasjen eller spa-behandlingen, kan du gi et tips på rundt 10-20% av prisen.
 • Taxisjåfører: Det er ikke vanlig å gi tips til taxisjåfører i Thailand. Imidlertid kan du avrunde oppover beløpet til nærmeste tier eller la sjåføren beholde småpengene som en vennlig gest.
 • Guider og sjåfører: Hvis du deltar på en guidet tur eller har en privat sjåfør, er det vanlig å gi et tips som en gest av takknemlighet. Mengden avhenger av lengden på turen, kvaliteten på tjenesten og budsjettet ditt. En passende retningslinje kan være rundt 100-200 baht per person per dag for turledere og 50-100 baht per person per dag for sjåfører

husk at det å gi tips er frivillig og avhenger av din personlige vurdering av serviceen som er gitt. Det er også viktig å merke seg at noen dyre restauranter og hoteller kan legge til et servicegebyr på regningen. Så sørg for å sjekke regningen før du legger igjen et tips for å unngå dobbelt tipping.

Interessante fakta
Trodde du at du visste alt om Thailand? Her er er noen morsomme og interessante fakta om Thailand. Fra elefanter som har sin egen nasjonalhelligdag til en verdensberømt vannkrig, er Thailand en destinasjon som ikke bare vil bringe frem smilet, men også få deg til å le og undre deg over en spennende og annerledes kultur og mange fantastiske ting dette landet har å by på. Her er noen fakta om Thailand.

 1. Verdens lengste navn: Thailand har verdens lengste stedsnavn. Den fulle betegnelsen for en landsby i Thailand er "Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit". Heldigvis blir det ofte forkortet til "Krung Thep" eller Bangkok
 2. Det finnes hele 35,000 templer i Thailand.
 3. Thailand er hjem til utrolig mange dyr, og du kan finne rundt en tiendedel av verdens dyrearter her, inkludert en tiendedel av alle verdens fuglearter. Det er faktisk flere fugler i Thailand enn i hele Europa og Amerika til sammen!
 4. Monkey Buffet Festival: Hvert år i november arrangeres Monkey Buffet Festival i byen Lopburi. Under festivalen blir det satt frem store mengder mat til ære for de lokale apene, og de får lov til å kose seg med ulike retter og frukt.
 5. Spis insekter: Insektmat er en del av thailandsk matkultur. Du kan finne ulike typer stekte og krydrede insekter som meitemark, gresshopper, billelarver og sirisser på markeder og gateboder. Det er en interessant og eventyrlysten måte å utforske den lokale matkulturen på.
 6. Verdens største marked: Chatuchak Weekend Market i Bangkok er en av verdens største utendørs markeder. Med over 8 000 boder og et bredt utvalg av varer, er det et shoppingparadis for besøkende.
 7. Siamesiske tvillinger: Thailand er kjent for å være fødestedet til berømte siamesiske tvillinger. Begrepet "siamesiske tvillinger" kommer faktisk fra brødrene Chang og Eng Bunker, som ble født i Thailand på 1800-talleT.

Disse morsomme faktene gir deg et glimt av den fargerike og unike kulturen i Thailand. Landet har mange flere overraskelser og fascinerende aspekter du vil oppdage når du besøker Thailand.

Festivaler
Opplev magien og fargesprakende festligheter i Thailand, et land som feirer en rekke spektakulære festivaler gjennom året. Fra vannkriger og lysfester til fargerike prosesjoner og religiøse seremonier, er festivalene i Thailand en unik blanding av kultur, tradisjon og glede. Thailand er kjent for sine spektakulære festivaler som kombinerer farger, musikk, dans og tradisjon. Hvert år samles lokalbefolkningen og besøkende fra hele verden for å delta i disse fantastiske festlighetene. Fra religiøse seremonier til kulturelle markeringer, er festivalene i Thailand en feiring av landets rike arv og levende kultur. Her er noen av de mest kjente festivalene i Thailand:

 • Songkran (april): her har du muligheten til å bli med på en av verdens største vannkriger, som kan vare opptil en uke. Feiringen blir holdt hvert år for å feire thailandsk nyttår på slutten av tørkesesongen. Dette er en stor offentlig helligdag og her er det bare a finne fram vannpistolen – for lokalbefolkningen elsker å sprute vann på turister! De største feiringene finner du i Bangkok, Chiang Mai og Phuket.
 • Yi Peng (november): denne laternefestivalen holdes i Chiang Mai og er kanskje en av de mest kjente festivalene i Thailand. Her kan du forvente og se en himmel fylt med tusenvis av lanterner som blir sendt opp for å hedre Buddha. Dette er rett og slett et helt magisk syn.
 • Loy Krathong (november): feiringen blir også kalt for lysfestivalen og den blir holdt for å takke vanngudinnen etter at innhøstningen er ferdig. I løpet av festivalen sender lokal befolkningen små lanterner eller papirbåter fylt med røkelse, lys og blomster ut i elvene. Har du lyst på å bli med på den største og beste feiringen burde du dra til Chiang Mai.
 • Phi Ta Khon: også kjent som Ghost Festival, er en unik og fargerik festival som feires i byen Dan Sai. Under festivalen kler lokalbefolkningen seg ut som spøkelser og går i en livlig prosesjon gjennom gatene mens de danser og synger.
 • Vegetarian Festival: eller Tesagan Gin Je, er en ni dagers lang festival som feires av det kinesiske samfunnet i Thailand. Under festivalen praktiserer deltakerne strenge vegetariske dietter og utfører rituelle handlinger som anses å bringe hell og beskyttelse.
 • Elephant Festival: er en hyllest til den nasjonale dyrearten i Thailand. Festivalen inkluderer elefantprosesjoner, elefantridning, elefantpolo og andre underholdende aktiviteter. Den finner sted i byen Surin og tiltrekker seg både lokale og internasjonale besøkende.

Disse festivalene er bare noen av de mange spennende arrangementene som finner sted i Thailand. Enten du er interessert i å oppleve kulturelle tradisjoner, religiøse seremonier eller delta i fargerike feiringer, vil festivalene i Thailand gi deg en minneverdig opplevelse av landets rike kultur og gjestfrihet.

Thailand & mat
Thailands matkultur er kjent over hele verden for sin eksplosjon av smaker, friske ingredienser og spennende kombinasjoner. Det thailandske kjøkkenet er en perfekt balanse mellom søtt, surt, salt og sterkt, og tilbyr et mangfold av retter som er både delikate og velsmakende.

En av de mest karakteristiske trekkene ved thailandsk mat er bruken av ferske urter og krydder som koriander, sitrongress, limeblader, galangal, basilikum og chili. Disse ingrediensene gir rettene deres unike smak og aroma. Noen av de mest kjente thailandske rettene inkluderer:

 • Pad Thai: En klassisk thailandsk rett med wokstekte risnudler, egg, tofu eller reker, bønnespirer, lime og peanøtter. Den er kjent for sin balanse mellom søtt, surt og salt.
 • Tom Yum: En krydret og syrlig suppe som vanligvis er laget med reker, sitrongress, galangal, limeblader og chili. Den er full av smak og serveres ofte som en forrett.
 • Green Curry (Grønn curry): En kremet curry laget med grønn currypaste, kokosmelk, grønnsaker og valgfritt kjøtt. Den har en sterk og aromatisk smak.
 • Som Tam: En tradisjonell papayasalat som er laget med umoden papaya, tomater, limejuice, fiskesaus, sukker og chili. Den har en balanse mellom søtt, surt og sterkt.
 • Massaman Curry: En mild og krydret curry laget med krydder som kanel, kardemomme, nellik og stjerneanis, kombinert med kokosmelk, poteter og kjøtt. Den har en rik og fyldig smak.
 • Mango Sticky Rice: En populær dessert som består av klebrig ris, fersk mango og søt kokossaus. Den er en perfekt avslutning på et thailandsk måltid.

Thailands matkultur handler også om fellesskap og deling. Mange retter serveres i familie- eller fellesstil, der man deler maten med hverandre. Dette skaper en hyggelig og sosial atmosfære rundt måltidene.

Uansett om du nyter gatemat fra lokale boder eller spiser på en fin restaurant, vil du oppdage at thailandsk mat er en fest for smaksløkene. Matopplevelsen i Thailand er en viktig del av landets kultur, og det er ikke overraskende at thailandsk mat er elsket av mennesker over hele verden.

Øyhopping i det sørlige Thailand
En av de mest fantastiske opplevelsene du kan ha i Sørøst-Asia er øyhopping fra Krabi og sørover mot Langkawi. Denne ruten tar deg gjennom noen av regionens vakreste øyer og gir deg muligheten til å oppleve det beste av øyparadisene i Thailand og Malaysia. Beste tiden for å gjennomføre en slik reise er i perioden november - mai når fergene opererer. Her er noen av de mest bemerkelsesverdige øyene du kan besøke på denne fantastiske øyhoppingsreisen:

 • Railay Beach (Krabi): Start eventyret ditt på Railay Beach, også kjent so Rai Leh Beach, et uberørt strandområde omgitt av dramatiske kalksteinsklipper er en av de mest ikoniske og fantastiske strendene i Thailand. Beliggende i provinsen Krabi, sør for Ao Nang. Railay Beach er ikke bare et paradis for solbading og bading, men også et populært reisemål for klatrere, dykkere og snorklere. De vertikale kalksteinsklippene gir en enestående mulighet for klatring, enten du er en nybegynner eller en erfaren klatrer. Undervannsverdenen rundt Railay Beach er også rik på marine liv, og det er mange dykkesteder som tilbyr fantastiske undervannsopplevelser.
 • Phi Phi-øyene: Fortsett reisen til den berømte Phi Phi-øygruppen som består av to hovedøyer: Phi Phi Don og Phi Phi Leh. Phi Phi Don er den største og mest utviklede øya, og det er her de fleste turister bor og oppholder seg. Øya har et godt utvalg av overnattingsmuligheter, restauranter, barer og butikker. Det er også her du finner den livlige stranden Ton Sai Bay, som er kjent for sitt pulserende natteliv. En av de mest berømte landemerkene på Phi Phi Leh er Maya Bay, som ble verdenskjent etter å ha blitt brukt som innspillingssted for filmen "The Beach" med Leonardo DiCaprio. Maya Bay er omgitt av imponerende kalksteinsklipper og krystallklart vann, og har nettopp blitt åpnet opp igjen med meget strenge regler for hca man kan gjøre for å bevare det sårbare økosystemet
 • Koh Lanta: Ta fergen fra Phi Phi til den vakre øya Koh Lanta. Koh Lanta tiltrekker seg reisende som ønsker å unnslippe folkemengdene og nyte en mer avslappet og autentisk øyopplevelse. En av hovedattraksjonene på Koh Lanta er dens fantastiske strender. Øya har flere strender å velge mellom, hver med sin egen unike karakter. Klong Dao Beach er den mest populære og utviklede stranden med et utvalg av overnattingsmuligheter, restauranter og barer. Long Beach (Phra Ae Beach) er en annen populær strand med myk hvit sand og krystallklart vann, ideell for soling og bading. For de som ønsker mer ro og privatliv, er strendene Kantiang Bay og Nui Beach perfekte valg. Men Koh Lanta har de siste årene blitt en meget populær destijasjon også for charter turister så mye av den autentiske sjarmer forsvimemr raskt.
 • Koh Ngai og Koh Mook: Fortsett sørover til de mindre kjente øyene Koh Ngai og Koh Mook. Koh Ngai, også kjent som Koh Hai, er en liten øy med vakre hvite sandstrender og turkisblått vann. Øya er omgitt av frodig vegetasjon og er et flott sted å nyte fred og ro. Det er få overnattingsmuligheter på Koh Ngai, og øya har beholdt sin naturlige sjarm og en mer uberørt og rolig atmosfære. Koh Mook, også kjent som Koh Muk, er en annen vakker øy i Trang-provinsen. Det som gjør Koh Mook unik er Emerald Cave (Tham Morakot), en fascinerende hule som kan utforskes ved å svømme gjennom en mørk passasje. Inne i hulen blir du møtt av en overraskende syn: en skjult lagune med krystallklart vann og omgitt av høye klipper. I tillegg til Emerald Cave, kan du utforske andre strender og bukter på Koh Mook, inkludert Charlie Beach og Sivalai Beach. Disse strendene tilbyr myk sand, rolig atmosfære og fantastiske solnedganger.
 • Koh Kradan: er en vakker øy med uberørt natur og fantastiske strender. Øya er kjent for sin lange hvite sandstrand og det klare vannet som gjør det ideelt for snorkling og dykking. Utforsk korallrevet og det rike marine livet eller ta en spasertur langs stranden og nyt den avslappede atmosfæren.
 • Koh Bulon Leh: er en vakker og uberørt øy som ligger utenfor Thailands sørvestkyst, i Andamanhavet. Denne lille øya har lenge vært en skjult perle, og tiltrekker seg reisende som søker en avslappende og rolig atmosfære langt borte fra folkemengdene.Øya har bevart sin naturlige skjønnhet og har begrenset infrastruktur, noe som bidrar til å opprettholde en følelse av å være avskåret fra den moderne verden.
 • Koh Lipe: Reisen din tar deg videre til Koh Lipe, også kjent som "Maldivene i Thailand". Denne lille øya er kjent for sine blendende hvite strender og turkise vann. Dykk eller snorkle i korallrevet, og slapp av på Sunrise Beach eller Sunset Beach. En annen attraksjon på Koh Lipe er den lille øya Koh Adang, som ligger like ved. Koh Adang er en nasjonalpark med frodig jungel og vakre fossefall. Her kan du ta turer i naturen, svømme i klare innsjøer og nyte den uberørte naturen.
 • Langkawi (Malaysia): Avslutt øyhoppingsopplevelsen ved å krysse grensen til Malaysia og besøke den vakre øya Langkawi. Utforsk de naturskjønne mangroveskogene, ta en tur til Langkawi Skybridge, og nyt den avslappede atmosfæren på Cenang Beach.

Mellom disse øyene vil du oppleve en fantastisk blanding av uberørt natur, krystallklart vann, spektakulære strender og en avslappet øy-atmosfære. Øyhopping fra Krabi og sørover mot Langkawi gir deg en sjanse til å oppdage noen av de vakreste og mest idylliske øyene i regionen, og skape minner for livet. REISEbazaar har lang erfaring med å legge opp og skreddersy reiser og øyhopping i denne delen av Thailand og kan hjelpe med å tilrettelegge di \n neste reise. Du kan også fly hjem fra Langkawi eller sørlige Thailand om du ønsker dette.

Se våre reiser til dette reisemålet