Vi leter nå etter din drømmereise

Thailand – kongeriket med maleriske strender og verdenskjent kultur

ThailandThailand er kongeriket som byr på morsomme, eksotiske, tropiske, kulturelle og historiske opplevelser: her vil du finne så å si alt du måtte ønske deg på reisen din. Atmosfæren du opplever er rett og slett unik: du vil helt sikkert bli fortryllet av de majestetiske, glitrende tempeltoppene, landets tropiske strender og befolkningens gjestfrihet og brede smil.   
Det er ikke rart at Thailand er en av Asias mest populære reisedestinasjoner. Det finnes så mange attraksjoner og steder å se at du alltid vil finne noe nytt å oppleve; byruiner, gamle kloster, hyggelige buddhistiske munker, fargerike urbefolkninger, flytende markeder, tette regnskoger, eksotisk dyreliv og uberørte strender for å nevne noen. Så er det selvfølgelig Bangkok, Sørøst-Asias sprudlende hovedstad, som i seg selv er verdt en tur til Thailand. 
I tillegg er landet også et sted du kan koble av fullstendig, for hva er vel ikke bedre enn en massasje på stranden? Selv om du drar på badeferie til Thailand vil du ikke kjede deg et sekund. Strendene og øyene her fortryller enhver som er glad i dykking, klatring eller bare vannsport generelt. De tykke skogene nord i landet er en naturlig lekegrind for turgåere og dyreelskere. Hvis dette mot all forventing ikke skulle friste kan du alltids gjøre ting som å bade under et fossefall i en orkide-fylt klaring eller spise utsøkt gatemat med smaken av sitrongress og chili kilende på tungen. 

Høydepunkter

 • Grand Palace & Wat Prakeaw – du kan nesten ikke dra til Bangkok uten å se dette blendene, spektakulære palasset som kanskje er et av landets mest kjente landmerker. Med sin vakre arkitektur og intrikate detaljer er dette en hyllest til thailandsk kunst, kreativitet og håndverk. Komplekset har rett og slett en wow-faktor ved seg og det er ikke rart at det kalles for Thailands spirituelle hjerte. 
 • Phang Nga-bukten – dette er en av de vakreste buktene i Thailand. Området er kanskje mest kjent for sine fascinerende steinformasjoner, som visuelt sett virker som de trosser tyngdekreftene. De fleste som kommer hit drar til Ko Khao Phing Kan, som siden 1974 har blitt kalt James Bond Island etter at en viktig scene i filmen "The Man with the Golden Gun" ble spilt inn her. Foran James Bond Island finner du Ko Tapu, kanskje buktens mest karakteristiske holme, som ser ut som den har blitt tatt rett ut fra et bilde i en turistbrosjyre. 
 • Det flytende markedet i Damnoen Saduak – det er flere flytende markeder i Thailand, men dette er det største og mest berømte, rett og slett fordi det er enormt! Du vil oppleve et kaos av båter som flyter opp og ned kanalene for å selge mat og frukt. Markedet gir deg et unikt innsyn i hvordan Thailand var før masseturismen og for de som liker å ta bilder er de smale kanalene og trehusene perfekte motiver. Markedet ligger omtrent 100 km utenfor Bangkok, men det er vel verdt reisetiden.

Antall turer funnet: 166
load more
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Thailand (Phuket)
Måle enheter= °C og mm/måned. Varmeste måned: mars (30°C), Kaldeste måned: oktOber (28°C), Våteste måned: september (280.7mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation in Phuket, Thailand
Hvordan er været? Klimaet i de fleste stedene i Thailand blir påvirket av tre sesonger: regnsesongen (mellom mai og oktober), en kjølig sesong (fra november til februar) og en varm sesong (mellom mars og mai).  Regnsesongen er den mest uforutsigbare sesongen av disse tre, noe det er vel verdt å merke seg når man planlegger en tur til Thailand. Regnskurene blir sterkere mellom juni og august, og det er vanligvis verst med regn mellom september og oktober. Det er noen få regioner i Thailand som avviker fra dette generelle værmønsteret. Nord i Thailand vil du finne større temperaturforskjeller mellom natt og dag enn ellers i landet og i de nørdøstlige områdene vil den varme sesongen oppleves sterkest.  Regnsesongen varer lengst i de sørlige delene av landet med kystlinje mot Andamanhavet. Områder i det sørlige Thailand ved Siambukten har et annerledes klima enn resten av landet. Her er det regn mellom oktober og januar og spessielt sterke regnskurer i november. Thailands vær og klima vil variere fra region til region så for en full oversikt - klikk her
Beste tid å besøke landet? Den beste tiden å besøke Thailand på er avhengig hvor i landet du har tenkt å reise til. Skal du til fastlandet eller Bangkok burde du dra mellom desember og midten av februar. Reiser du til områder ved den sørvestlige kysten (som for eksempel Similan øyene, Phuket, Krabi, Phi Phi øyene, Koh Lanta eller Koh Lipe) er det best om du drar mellom slutten av desember og mars. Ved Siambukten (Ko Samui, Pattani and Songkhla) er været best mellom januar og april.
Myntenhet: Det brukes thailandske Baht (THB) her og 1 THB = 100 satang. Det finnes minibanker over hele landet og det er enkelt å veksle penger. 

Tips: Å gi tips er ikke veldig vanlig i Thailand, men det blir alltid verdsatt. Jo dyrere stedet du går til er, jo vanligere er det med tips. Vi anbefaler at du tipser slik: 
 • Pikkoloer/rengjøringspersonell: 20-50 Baht
 • Restauranter: På billigere og mindre restauranter må du ikke gi mye tips og det holder om du legger igjen vekslepenger eller runder opp når du betaler. Har du spist på en dyr restaurant burde du gi minst 10% i tips.
 • Spa: Her burde du gi minst 50 Baht ved kortere behandlinger og 10% ved lengre behandlinger.
 • Guider: Avhengig av hva slags type tur du har vært på burde du gi et sted mellom 300 og 700 Baht.  
 • Taxisjåfører: det er ikke vanlig å gi taxisjåfører tips i Thailand.  
Interessante fakta: Trodde du at du visste alt om Thailand? Her er tre fakta om landet som kanskje vil overraske. 
 • Thailands hovedstad heter egentlig ikke Bangkok, for dette er bare en forkortet versjon av byens navn, som er verdens lengste. Storbyen heter nemlig Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit. 
 • Det finnes hele 35,000 templer i Thailand. 
 • Thailand er hjem til utrolig mange dyr, og du kan finne rundt en tiendedel av verdens dyrearter her, inkludert en tiendedel av alle verdens fuglearter. Det er faktisk flere fugler i Thailand enn i hele Europa og Amerika til sammen!  
Festivaler: I Thailand arrangeres det utrolig mange kule festivaler, og under har vi listet noen av de vi syns er spesielt spennende. 
 • Songkran (april) – her har du muligheten til å bli med på en av verdens største vannkriger, som kan vare opptil en uke. Feiringen blir holdt hvert år for å feire thailandsk nyttår på slutten av tørkesesongen. Dette er en stor offentlig helligdag og her er det bare a finne frem vannpistolen – for lokalbefolkningen elsker å sprute vann på turister! De største feiringene finner du i Bangkok, Chiang Mai og Phuket.
 • Yi Peng (november) – denne laternefestivalen holdes i Chiang Mai og er kanskje en av de mest kjente festivalene i Thailand. Her kan du forvente og se en himmel fylt med tusenvis av lanterner som blir sendt opp for å hedre Buddha. Dette er rett og slett et helt magisk syn. 
 • Loy Krathong (november) – feiringen blir også kalt for lysfestivalen og den blir holdt for å takke vanngudinnen etter at innhøstningen er ferdig. I løpet av festivalen sender lokalbefolkningen små lanterner eller papirbåter fylt med røkelse, lys og blomster ut i elvene. Har du lyst på å bli med på den største og beste feiringen burde du dra til Chiang Mai. 
Se vår utvalgte destinasjons video fra Thailand:
Copyright: Thailand Insider


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.