Oversikt

Taiwan er en av Asias best skjulte turistdestinasjoner. Mange assosierer kanskje landet mest med den imponerende teknologiske revolusjonen som har funnet sted her de siste 50 årene, men det de fleste ikke vet at er at dette også er en strålende reisedestinasjon. Taiwan kan by på bemerkelsesverdige panoramaer, en regnbue av forskjellige kulturer og en oppsiktsvekkende rik historie.

Ved siden av nattmarkeder, sykkelveier og varme kilder vil du også oppdage skinnende skyskrapere, enorme fjell og glitrende innsjøer. Taiwan er et av de få steder på jorden hvor religiøse og kulturelle tradisjoner fortsatt blomstrer i et overveldende modernistisk samfunn. Denne kontrasten kan best merkes i Tapei hvor futuristiske vidunder som Taipei 101 – et av verdens høyeste bygg – deler plass med i røkelsesfylte templer og urfolkssamfunn.

Taiwans mangfold kan også merkes på øyas smakfulle, lokale mat som er en blanding av kinesisk, japansk og tradisjonelle retter spist av urbefolkningen i århundrer. Det er så utrolig mye å nyte i Taiwan. Utenfor de majestetiske tårnene i byene finner du dalene, innsjøene og slottene på landsbygdene som vanligvis gjør mest inntrykk på besøkende. Det er ikke få turister her fordi det er lite å gjøre – men fordi det rett og slett er en uberørt turistdestinasjon. Om få år vil nok Taiwan være en favoritt blant turgåere, syklister, dykkere, surfere, pilegrimer og matelskere verden rundt.

Taiwan er et bemerkelsesverdig og fascinerende reisemål som lokker reisende fra hele verden. Øyas mangfoldige kultur er derfor også et av Taiwans mest attraktive trekkplaster. Taiwan har vært hjemmet til forskjellige etniske grupper, inkludert kinesere, aboriginere og innvandrere fra ulike deler av verden. Denne kulturelle blandingen har ført til en unik sammensmelting av tradisjoner, språk, mat og kunst, som kan oppleves gjennom lokale festivaler, museer og templer.

Når det gjelder naturlige underverk, er Taiwan en perle. Den mektige og majestetiske Taroko Gorge er et klassisk eksempel på dette! En dyp kløft omgitt av dramatiske fjellformasjoner, er et ikonisk reisemål som tar pusten fra selv den mest blaserte turist. Den frodige Alishan-fjellkjeden med sine tåkelagte skoger og berømte soloppganger tiltrekker seg fotografer og naturelskere fra fjern og nær. Øyas mange nasjonalparker, strender og varme kilder gir også fantastiske muligheter for eventyr og avslapning.

Taiwans byer er dynamiske og moderne, samtidig som de beholder sin autentiske sjarm. Hovedstaden Taipei er en spennende blanding av gamle templer, travle nattmarkeder og imponerende skyskrapere som Taipei 101. Byen er kjent for sin utmerkede matkultur, spesielt det verdensberømte gadematen som serveres på Xiaochi-steder.

En annen by som fortjener oppmerksomhet er Kaohsiung, som har utviklet seg til en livlig havneby med vakre parker, kunstinstallasjoner og en imponerende skyline. I tillegg er Tainan, den tidligere hovedstaden, kjent for sin historiske arv og tradisjonelle taiwanske arkitektur.
Taiwan er også kjent for sin gjestfrihet og vennlige befolkning. De lokale innbyggerne tar stolthet i å ønske besøkende velkommen og dele sin kultur og historie. Uansett om du utforsker en travel bygate eller en fjern landsby, vil du sannsynligvis bli møtt med et smil og hjelpsomhet.

Samlet sett er Taiwan et land som tilbyr en unik reiseopplevelse. Det er et sted hvor gamle tradisjoner møter moderne innovasjon, hvor storslått natur forenes med pulserende byliv, og hvor du kan fordype deg i en kultur som er både mangfoldig og fortryllende. Enten du er en eventyrlysten oppdager, en matelsker eller en kulturfanatiker, vil Taiwan definitivt tilfredsstille dine reiselystne sanser.

Hvorfor skal du reise til Taiwan?
Taiwan er en fantastisk destinasjon for reisende som ønsker å oppleve en unik blanding av kultur, naturskjønnhet og moderne spenning. Her er noen grunner til at Taiwan er et populært reisemål:

Kultur og historie
Taiwan har en rik historie og en variert kulturarv. Du kan utforske historiske templer, tradisjonelle landsbyer og museer som gir innblikk i øyas fortid. Tainan, den tidligere hovedstaden, er kjent for sine velbevarte gamle bygninger og historiske steder. Taiwans hovedkultur er basert på kinesiske tradisjoner og verdier. Mandarinkinesisk er det offisielle språket, og mange taiwanesere har kinesisk avstamning. Taiwansk kunst, arkitektur, mat og skikker reflekterer kinesiske påvirkninger, men har også utviklet seg på sin egen måte. Taiwan har en kompleks historie med påvirkning fra forskjellige kulturer. Øya ble kolonisert av Nederland, Spania og Japan før den kom under kinesisk kontroll. Under det japanske styret (1895-1945) ble det utført omfattende modernisering og infrastrukturutvikling. Denne perioden har etterlatt seg spor i arkitekturen og den kulturelle arven i Taiwan

Fantastisk mat
Taiwansk mat er kjent over hele verden, og å oppleve den autentiske smaken i hjemlandet er en glede for matelskere. Matkulturen på Taiwan har en unik blanding av kinesiske, aboriginale og japanske påvirkninger. Prøv de mange matbodene du finner på alle nattmarkedene, smak på deilige dumplings, stekt svinekjøtt, bobate og mye mer. Taiwan er også kjent for sine mange te- og kaffehus hvor du kan slappe av og nyte en avslappende drikke.

Spektakulære naturlandskap
Taiwan er et land av kontraster når det gjelder natur. Fra den imponerende Taroko Gorge med sine klipper og fossefall, til de frodige fjellene i Alishan og de vakre strendene i Kenting, har Taiwan et variert utvalg av naturlige underverk å utforske. Øya er også hjem til flere nasjonalparker som tilbyr flotte fotturer og panoramautsikt.

Moderne byliv
Taiwans byer, spesielt hovedstaden Taipei, er pulserende sentre med moderne arkitektur, livlige nattmarkeder, luksuriøse kjøpesentre og et mangfoldig uteliv. Du kan ta turen til Taipei 101, et av verdens høyeste bygninger, og nyte utsikten over byen, eller utforske de trendy områdene i Ximending eller Songshan.

Uansett om du er interessert i kultur, natur, mat eller moderne byliv, har Taiwan noe for enhver smak. Dette sjarmerende reisemålet er en perfekt kombinasjon av gamle tradisjoner og moderne spenning, og vil definitivt gi deg en minneverdig og berikende reiseopplevelse.

Høydepunkter
Taiwan er en fantastisk destinasjon for reisende som ønsker å oppleve en unik blanding av kultur, naturskjønnhet og moderne spenning. Her er noen grunner til at Taiwan er en populære severdogheter du bør få med deg på et besøk til Taiwan.

 • Taipei: Taiwans hovedstad er hjem til noen av landets mest imponerende kulturelle skatter, som både er moderne og historiske. Et av de kanskje mest bemerkelsesverdige attraksjonene i byen er det nasjonale palassmuseum, som har en av verdens mest ekstraordinære samlinger av kinesisk kunst. Her kan du se alt fra antikke bronsestatuer til Ming-vaser, og museet har over 700,000 gjenstander. Hvis du vil oppleve bylivet i Taipei i tillegg til den fantastiske matkulturen burde du dra til Shilin-markedet, som er landets største. Gå heller ikke glipp av den ikoniske Taipei 101 bygningen. En gang var dette verdens høyeste bygning og er et obligatorisk besøk under etthvert opphold i Taipei. Besøk observasjonsdekket for å få en fantastisk utsikt over byen og beundre den imponerende arkitekturen.
 • Taroko Gorge: bare en togtur fra Taipei finner du Taroko nasjonalpark som er en juvel blant Taiwans naturlige vidundere. På noen punkter er de vertikale klippene her so nærme hverandre at det fra avstand ser ut som de møtes. Når du kommer inn i parken burde du gå langs stien som fører til Changchun fossefallet og den nærliggende jinjaen med samme navn. Etter det kan du gå langs Yanzikou-stien, for da får du en spektakulær utsikt til steinformasjonene i området og den turkise Liwuelven.
 • Taitung: denne byen er kanskje ikke like utviklet som Taipei, men den har en utrolig avslappet og behagelig atmosfære. Her vil du finne et imponerende geologisk landskap og drar du til Siaoyeliou kan du finne en skulpturpark av steinformasjoner som har blitt støpt av sjøerosjon. Du kan også krysse byens kjente, dragelignende bro, som fører deg til øya Sansiantai hvor du kan se nydelige sol –og nedganger. Har du lyst til å lære litt om historie mens du er her anbefaler vi at du drar til Baxianhulene, hvor man har gjort flere funn som stammer fra Taiwans eldste prehistoriske sivilisasjon.
 • Jiufen: Den sjarmerende byen Jiufen er kjent for sin unike arkitektur, trange smug og vakker utsikt over havet. Utforsk de tradisjonelle tehusene, prøv lokale delikatesser og nyt den autentiske atmosfæren.
 • Alishan: er berømte for sin tåkelagte skog, majestetiske soloppganger og de berømte Alishan-toget. Ta en tur gjennom skogene, nyt de vakre landskapene og opplev den rolige atmosfæren.
 • Sun Moon Lake: er en vakker innsjø omgitt av grønne fjell og pittoreske landsbyer. Ta en båttur på innsjøen, sykle rundt området eller slapp av på en av de mange luksuriøse feriestedene.
 • Fo Guang Shan-klosteret: Dette er et av de største buddhistiske klostrene i verden og et viktig religiøst senter i Taiwan. Utforsk de vakre hagene, besøk templer og delta i seremonier for å lære mer om buddhismen.
 • Kenting nasjonalpark: er Taiwans sørligste nasjonalpark og har vakre strender, klart vann og fantastisk dyreliv. Ta en dukkert i sjøen, dra på snorkling eller dykking, og utforsk de naturskjønne stiene i området.
 • Beitou varme kilder: I utkanten av Taipei finner du Beitou, et område kjent for sine varme kilder og termiske bad. Slapp av og nyt den naturlige varmen og helbredende egenskapene til de varme kildene.
 • Night markets: Taiwan er kjent for sine livlige nattmarkeder, hvor du kan smake på et bredt utvalg av deilige retter, handle unike varer og oppleve den pulserende atmosfæren.

Dette er bare noen av de mange attraksjonene Taiwan har å tilby. Landet har også vakre templer, historiske steder, moderne kunstscener og et mangfold

 

Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Taipei, Taiwan
Måle enheter= °C og mm/måned. Varmeste måned: januar (22°C), Kaldeste måned: juli (8°C) & Våteste måned: januar (138.4mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.

Average temperature and rainfall in Taipei, Taiwan
 • Hvordan er været? Taiwan har et subtropisk klima, og været kan variere avhengig av årstid og geografisk beliggenhet. Generelt sett kan du forvente mildt til varmt vær året rundt, med høy luftfuktighet. Den nordøstlige monsunen varer rundt 6 måneder (fra oktober til sent i mars) og fører til regnfylt vær i Keelung og den nordøstlige siden av øya, mens innlandet og sørlige regioner har relativt tørt vær. Den sørvestlige monsunen starter i mai, ender i slutten av september og påvirker den sørlige delen av landet. Årlig er det også to måneder i løpet mellom våren og sommeren hvor du kan oppleve kraftige regnskurer over hele landet. Om vinteren er den gjennomsnittlige månedlige temperaturen mellom 15 og 20 grader og sommeren er det vanligvis rundt 25 grader. Her er en oversikt over de forskjellige årstidene og værforholdene i Taiwan:
 • Vinter (desember - februar): Vinteren i Taiwan er mild og behagelig, spesielt i de lavtliggende områdene. Temperaturene kan variere mellom 10°C og 20°C, avhengig av region. Det kan være kjøligere i fjellområdene, spesielt i høyere høyder hvor det kan være snøfall.
 • Vår (mars - mai): Våren er en populær tid å besøke Taiwan, da temperaturene begynner å stige og naturen blomstrer. Temperaturene ligger vanligvis mellom 15°C og 25°C. Vær oppmerksom på at det kan være uforutsigbart vær, med sporadiske regnbyger og tåke i fjellområdene.
 • Sommer (juni - august): Sommersesongen i Taiwan er preget av høy luftfuktighet og varme temperaturer. Temperaturene kan variere mellom 25°C og 35°C, avhengig av området. Det er vanlig med regnbyger og tordenvær i løpet av sommermånedene. Ta med deg lett og pustende klær, da været kan være ganske fuktig.
 • Høst (september - november): Høsten er en populær tid å besøke Taiwan på grunn av det milde og behagelige været. Temperaturene ligger vanligvis mellom 20°C og 30°C. Det er mindre regn i denne årstiden, og landskapet blir ofte prydet av vakre farger når bladene skifter.

Det er viktig å merke seg at været kan variere mellom forskjellige deler av Taiwan på grunn av fjellene og geografiske forskjeller. For eksempel er det vanligvis kjøligere i fjellområdene og varmere langs kysten.

Beste tid til å besøke landet? Den beste tiden å besøke Taiwan avhenger av dine preferanser og aktiviteter du planlegger å delta i. Det som regnes som den beste tiden for0 å besøke Taiwan er mellom mars-mai og desember, men her noen ting å vurdere når du velger tidspunktet for ditt besøk:k:

 • Vår (mars - mai): Våren er en flott tid å besøke Taiwan, spesielt for naturelskere. Temperaturene er milde, blomster og trær blomstrer, og landskapet er vakkert. Dette er også en god tid for fotturer og utendørsaktiviteter i fjellene.
 • Høst (september - november): Høsten er en annen flott tid å besøke Taiwan, spesielt hvis du ønsker å unngå den høye luftfuktigheten i sommermånedene. Temperaturene er behagelige, og det er mindre regn. Dette er også risinnhøstingssesongen, og du kan oppleve tradisjonelle festivaler og aktiviteter.
 • Vinter (desember - februar): Vinteren i Taiwan er mild, spesielt i lavlandet, og det er en god tid å utforske byene og oppleve kulturelle attraksjoner. Det kan være kjøligere i fjellområdene, og dette er en ideell tid for fjellturer og for å se snø i høyere høyder.
 • Sommer (juni - august): Sommeren i Taiwan er varm og fuktig, med høy luftfuktighet og regnbyger. Dette kan være en utfordrende tid å besøke hvis du ikke tåler varmt og fuktig vær. Imidlertid kan det være en god tid å besøke strendene og delta i vannaktiviteter langs kysten.

Det er også verdt å merke seg at Taiwan kan være travel under høysesonger som Lunar New Year (kinesisk nyttår) og andre offentlige ferier. Prisene på hotell og flybilletter kan også være høyere i disse periodene.
Så, den beste tiden å besøke Taiwan vil avhenge av dine preferanser, værtoleranse og hvilke aktiviteter du ønsker å delta i. Uansett når du velger å besøke, vil Taiwan by på sin sjarm og en rik opplevelse.

Myntenhet & valuta: I Taiwan brukes det taiwanske dollar (TWD) og 1 TWD = 10 jiǎo. Valutasymbolet for New Taiwan Dollar er "$" eller "NT$". For eksempel vil prisen for en vare eller tjeneste oppgis som "NT$100" eller "100 NTD".
Betaling med kredittkort: Kredittkort aksepteres bredt i butikker, hoteller, restauranter og turistattraksjoner på Taiwan. De vanligste kredittkortene som aksepteres er Visa, MasterCard og American Express. Det kan imidlertid være lurt å ha kontanter tilgjengelig for mindre butikker, markeder eller steder som ikke aksepterer kortbetaling.
Minibanker: Det er minibanker (ATM-er) spredt rundt i Taiwan, spesielt i byområdene. Du kan bruke internasjonale kredittkort og debetkort for å ta ut taiwanske dollar. Det er lurt å sjekke med din egen bank om eventuelle avgifter eller begrensninger som kan gjelde for utenlandske uttak.

FreeCurrencyRates.com

Tips
På Taiwan er det ikke vanlig å gi tips i de fleste situasjoner, da serviceavgifter vanligvis er inkludert i regningen. Imidlertid er det noen unntak der det kan være passende å gi et lite tips som en gest av takknemlighet. Her er noen retningslinjer for tips i spesifikke situasjoner på Taiwan:

 • Restauranter: Serviceavgifter er vanligvis inkludert i regningen på restauranter, spesielt på steder med høyere prisklasse. Det er ikke nødvendig å gi ekstra tips, men hvis du ønsker å vise takknemlighet for en spesielt god service, kan du avrunde regningen oppover eller gi et lite kontantbeløp.
 • Taxi: Det er ikke vanlig å gi tips til drosjesjåfører på Taiwan. Du kan runde opp beløpet til nærmeste dollar eller la sjåføren beholde småmynter som vekslepenger, men det forventes ikke.
 • Hotell: På hoteller er det vanlig praksis å gi en liten tips til portører som hjelper deg med bagasjen. Et beløp på rundt 10-20 NTD per bagasje er vanlig. Tips til rengjøringspersonalet er ikke vanlig.
 • Frisører og massasjesteder: Hvis du er fornøyd med tjenesten på en frisørsalong eller et massasjested, kan du gi et lite kontantbeløp som tips. Vanligvis er 10-15% av totalprisen en passende retningslinje.
 • Guider: det er ikke vanlig å gi tips til guider på samme måte som i noen vestlige land. Generelt sett er guidetjenester i Taiwan vanligvis inkludert i prisen du betaler for turen eller aktiviteten.
  1. Gruppeturer: Hvis du er med på en gruppetur der en guide leder deg gjennom ulike attraksjoner og gir kommentarer, er det ikke nødvendig å gi et separat tips til guiden. Guidens honorar er vanligvis inkludert i turprisen.
  2. Privat guiding: Hvis du har en privat guide som tilbyr personlig guiding og tilrettelegger turen etter dine preferanser, kan det være passende å gi et lite kontantbeløp som en takk for deres innsats. En vanlig retningslinje er å gi rundt 10-15% av totalprisen for guidingen, avhengig av din tilfredshet og tjenestens kvalitet.
  3. Utflukter og aktiviteter: Hvis du deltar på en spesifikk utflukt eller aktivitet der en guide er inkludert, for eksempel en fottur eller en sykkeltur, er det ikke nødvendig å gi et separat tips til guiden. Honoraret til guiden er vanligvis inkludert i prisen for aktiviteten.

Husk at tips er en frivillig, og det er ikke forventet i Taiwan. Lokale skikker kan variere, og det er alltid lurt å følge med på lokale normer og praksis.

Interessante fakta
Dette fascinerende landet, kjent for sin pulserende kultur og fantastiske natur, har også en rekke unike og underholdende trekk som vil få deg til å heve øyenbrynene. Så spenn setebeltene, og bli med på en morsom reise mens vi avslører noen av de overraskende og sjarmerende sidene ved Taiwan.

 1. Hello Kitty-brannkår: Taiwan har et brannkorps dedikert til Hello Kitty. Sanrio, selskapet bak den populære katten, samarbeidet med brannvesenet i byen Taipei for å lage en serie Hello Kitty-brannbiler og annet brannslukkingsutstyr. Dette sjarmerende samarbeidet har blitt en hit blant både barn og voksne.
 2. Rullestol-ramper på alle gater: Taiwan er kjent for sin høye tilgjengelighet for personer med nedsatt funksjonsevne. En spesielt morsom detalj er at nesten alle fortau i Taiwan har små rullestolramper ved fotgjengeroverganger. Dette gjør det enklere for rullestolbrukere å komme seg rundt og er et eksempel på landets fokus på inkludering.
 3. Egen emoji: Taiwan er det første landet i verden som har fått sin egen emoji-flagg. Denne unike emoji-symbolen viser det populære Taiwanske flagget med en animert bevegelse. Det er en morsom og symbolsk måte å representere landet på digitale plattformer.
 4. Verdens høyeste skyskraper: Taipei 101, en imponerende skyskraper i Taipeis bysentrum, var en gang verdens høyeste bygning. Den står fortsatt som et ikonisk landemerke og har en spesiell funksjon under feiringen av det kinesiske nyttåret. Hvert år blir det arrangert et spektakulært fyrverkerishow rundt bygningen som tiltrekker seg tusenvis av tilskuere.
 5. Konseptkafeer: Taiwan er kjent for sine unike konseptkafeer som gir besøkende en morsom og unik opplevelse. Du kan besøke en kattesalong, et Hello Kitty-tema-kafé, et husky-kafé eller til og med et ninja-tema-kafe. Disse spesielle kafeene er populære blant både lokalbefolkningen og turister.
 6. Medisinsk turisme: Taiwan har et rykte som et av de fremste destinasjonene for medisinsk turisme i Asia. Landet tiltrekker seg internasjonale pasienter som søker høykvalitets helsebehandlinger til konkurransedyktige priser.

Taiwan er en spennende destinasjon som tilbyr en blanding av kultur, natur, teknologi og kulinariske opplevelser. Det er definitivt et sted som har mye å tilby for reisende fra hele verden.

Festivaler
Taiwan er et land rikt på kultur og tradisjoner, og festivalene her er en fantastisk måte å oppleve den autentiske essensen av landet på. Fra blendende lysfestivaler til livlige religiøse markeringer, vil du oppleve en fargerik og levende atmosfære som vil begeistre deg. La oss dykke inn i en verden av festligheter, hvor gamle tradisjoner møter moderne underholdning.

Enten det er den spektakulære Lantern Festival, den livlige Dragon Boat Festival eller den skjønnhetsfokuserte Mazu-pilgrimsreisen, vil hvert arrangement gi deg et unikt innblikk i Taiwans kulturelle og åndelige arv. Her er et knippe av noen av Taiwans pulserende festivaler!

 • Pingxi lanternefestivalen (mars): den lille landsbyen Pingxi er hjem til den bemerkelsesverdige laternefestivalen. Når den første fullmånen kommer sendes flere hundre lanterner opp mot himmelen. Historisk sett ble lanternene brukt av landsbybeboerne for å signalisere til familiene sine at de var trygge, men nå symboliserer de innbyggernes ønsker og håp for det nye året. I tillegg arrangeres det folkedans, konkurranser og karnevalsfeiringer i gatene.
 • Dragebåtfestivalen (juni): mennesker og lag fra hele verden kommer for å delta og se de unike båtkappløpene som arrangeres i Taipei, Lukang, Taiwan og Kaohsiung. Festivalen har også en unik historie, for båtkappløpene begynte egentlig når det i 277 år f.Kr. ble arrangert en redningsoperasjon for å finne den patriotiske poeten Chu Yuan. Når aksjonen mislykket og Yuan druknet, kastet folk bambus fylt med kokt ris i vannet for at fiskene skulle spise dette og ikke liket hans. I dag feires festivalen ved å spise retten tzungtzu, som er en slags melbolle fylt med ris eller bønnemos rullet inn i et bambusblad.
 • Chung Yang festivalen (oktober): i løpet av denne festivalen arrangeres det aktiviteter som klatring, drikking av krysantemum vin og dekorering med kornellplanter. Disse tradisjonene er svært gamle og kan spores helt tilbake til Han dynastiet. Vil du oppleve den litt mer moderne delen av festivalen kan du blant annet bli med på drageflyvning.
 • Ghost Month: I den syvende måneden i den kinesiske månekalenderen markerer Ghost Month, også kjent som Hungry Ghost Festival. Det er en tid for å hedre og huske de avdøde. Det arrangeres teaterforestillinger, musikkopptredener og gatefester for å underholde åndene.
 • Mazu Festival: Mazu er Taiwans beskyttergudinne for sjøfolk og fiskere. Mazu Festival tiltrekker seg hengivne troende fra hele øya og inkluderer fargerike prosesjoner, musikk, dans og religiøse ritualer for å vise respekt og ære til gudinnen.
 • Yanshui Beehive Fireworks Festival: Dette er en av de mest kjente fyrverkerifestivalene i verden. Tusenvis av fyrverkeriraketter blir tent samtidig og skaper en spektakulær og imponerende opplevelse. Festivalen er kjent for sin unike tradisjon og har en lang historie.

Disse festivalene er bare noen av de mange spennende arrangementene som finner sted på Taiwan. Uansett hvilken tid på året du besøker, er det stor sjanse for at du vil oppleve en festlig og minneverdig begivenhet som gir deg et unikt innblikk i Taiwans kultur og tradisjoner.

Matkultur på Taiwan
Den taiwanske maten har blitt formet av kinesiske, japanske og innfødte innflytelser, og resultatet er en eksplosjon av spennende retter som vil glede enhver matelsker. Fra fargerike gatemarkeder fylt med duftende fristelser til gourmetrestauranter som serverer tradisjonelle delikatesser med en moderne vri, vil du bli overrasket og begeistret av den varierte matopplevelsen som venter deg. La oss utforske de berømte rettene som xiaolongbao (dumplings), stinky tofu (fermentert tofu), bubble tea, og mye mer. Velsmakende, kreativ og full av overraskelser, Taiwans matkultur vil ta deg med på en smakfull reise du sent vil glemme.

 • Gatemarkeder: er hjertet i Taiwans matopplevelse. De er pulserende, fargerike og fulle av lukter som pirrer sansene. På gatemarkedene finner du et uendelig utvalg av retter, fra små boller med dampende dumplings og stekte pannekaker til fristende grillet kjøtt på spyd og ferske sjømatretter. De mest kjente gatemarkedene inkluderer Shilin nattmarked i Taipei og Liuhe nattmarked i Kaohsiung.
 • Xiaolongbao: Disse små, dampende dumplingsene er en stolthet på Taiwan. De er fylt med en deilig blanding av kjøtt og kraft, og serveres med en dip av soyasaus og ingefær. Xiaolongbao er en kombinasjon av sprø bunn, saftig fylling og en eksplosjon av smaker, og er en favoritt blant lokalbefolkningen og besøkende.
 • Stinky Tofu: er en unik og kontroversiell del av Taiwans matkultur. Den fermenterte tofu-rettelsen har en sterk lukt, men en fantastisk smak. Den er tilgjengelig i ulike varianter - stekt, dampet eller i suppeform. Mutige matelskere bør absolutt prøve denne lokale spesialiteten.
 • Bubble Tea: også kjent som boblete, er en forfriskende drikk som består av te, melk eller fruktjuice, og små tapiokaperler. Den kommer i forskjellige smaker og er spesielt populær blant yngre generasjoner.
 • Gua Bao: er en myk bao-bun fylt med saftig, krydret svinekjøtt, syltet grønnsaker, hakket koriander og peanøttsaus. Den er en populær gatematrett og gir en god kombinasjon av smaker.
 • Scallion Pancake: er en tynn, sprø pannekake med hakket vårløk innbakt. Den er vanligvis servert som en snacks og er enkel, men deilig.

Dette er bare noen av de mange deilige matrettene som finnes på Taiwan. Utforske matkulturen her vil være en fest for smaksløkene, og du vil oppdage en verden av spennende smaker og unike kombinasjoner.

Visste du at Taiwan faktisk har mange strender?
Taiwan er kanskje ikke først og fremst kjent som en stranddestinasjon, men landet har faktisk mange flotte strender som tiltrekker seg både lokalbefolkningen og turister. Her er noen grunner til at Taiwan kan være en interessant stranddestinasjon:

Taiwan har en mangfoldig kystlinje som strekker seg over 1 600 kilometer. Dette betyr at det er et bredt utvalg av strender å velge mellom, hver med sin egen unike karakter. Enten du foretrekker lange sandstrender, skjulte bukter eller dramatiske klipper, finner du sikkert en strand som passer dine preferanser.
Taiwans strender er omgitt av vakker natur, inkludert frodige fjell, grønne skoger og fantastisk kystlandskap. Den kontrasten mellom det turkise vannet og det omkringliggende landskapet gjør strendene ekstra vakre og maleriske.

Taiwan tilbyr et bredt spekter av aktiviteter og vannsport langs kysten. Du kan prøve deg på surfing på noen av de populære surfestedene som Kenting Beach eller Jialeshui Beach. Dykking og snorkling er også populære aktiviteter, og det er flere dykkersteder rundt øya som tilbyr fantastiske undervannsopplevelser.

Selv om noen strender kan bli travle i helgene eller i ferier, er mange av Taiwans strender relativt rolige og mindre overfylte sammenlignet med populære turistmål i andre land. Dette gjør dem til ideelle steder for å slappe av, nyte solen og lyden av bølger.

Her er noen av de mest populære strendene du kan sjekke ut npår du skal velge en litt annerledes stranddestinasjon på neste reise!

 • Kenting Beach: Beliggende i Kenting nasjonalpark i sør, er Kenting Beach kjent for sin hvite sand, klare turkise vann og fantastiske bølger. Det er et populært reisemål for både lokale og internasjonale surfere, og tilbyr også aktiviteter som snorkling og dykking.
 • Baisha Beach: Ligger på den nordlige kysten av Taiwan i New Taipei City, er Baisha Beach kjent for sin vakre natur og uberørte atmosfære. Den lange sandstranden, omgitt av grønne fjell, er ideell for avslapning, soling og bading.
 • Fulong Beach: Ligger i nordøstlige delen av Taiwan, er Fulong Beach en av Taiwans mest populære strender. Den har myk sand, klart vann og er spesielt kjent for sin årlige sandkunstfestival. Fulong Beach er også et flott sted for vannsportaktiviteter som surfing og seiling.
 • Jialeshui Beach: Dette er en vakker, isolert strand som ligger i nærheten av Kenting i sørvest. Jialeshui Beach er kjent for sin spektakulære natur og krystallklare vann. Det er et flott sted for soling, piknik og fotografering.
 • White Sand Beach (Shihtiping Beach): Ligger på den østlige kysten av Taiwan, er White Sand Beach kjent for sin unike og vakre geologi. Strandens hvite steiner og klippeformasjoner skaper en fantastisk kontrast mot det azurblå havet. Det er også et flott sted for fotturer langs kyststien.
 • Houbihu Beach: Ligger i Pingtung-området i sør, er Houbihu Beach kjent for sitt rolige vann og vakre solnedganger. Stranden er et populært reisemål for fiskeentusiaster og sjømatelskere på grunn av sitt rike marine liv og ferske sjømatrestauranter.

Uansett hvilken strand du velger å besøke på Taiwan vil du garantert mest sannsynlig være den eneste vestlige turisten på stranden.

Hvor finner du de beste shoppingområdene i Taiwan?
Taiwan er kjent for sin blomstrende shoppingkultur og det er et bredt utvalg av shoppingområder å velge mellom. Her er noen av de vanligste shoppingområdene i Taiwan:

 • Ximending: Dette området i sentrum av Taipei er kjent for å være en av de mest populære shoppingområdene i Taiwan med et bredt utvalg av butikker og kjøpesentre.
 • Shilin nattmarked: Dette nattmarkedet i Taipei er kjent for sitt livlige marked og er et flott sted for å kjøpe suvenirer, klær, sko og tilbehør.
 • Raohe nattmarked: Dette nattmarkedet i Taipei er kjent for sin mat, men har også et bredt utvalg av butikker og boder som selger klær, smykker og andre varer.
 • Taipei 101: Dette kjøpesenteret i Taipei er kjent for å være et av de mest luksuriøse kjøpesentrene i Asia og har et bredt utvalg av butikker som selger designerklær og tilbehør.
 • Wufenpu: Dette området i Taipei er kjent for sitt engrosmarked for klær og tilbehør og er et flott sted for de som ønsker å kjøpe klær i bulk til en billigere pris.
 • Guanghua Digital Plaza: Dette kjøpesenteret i Taipei har et bredt utvalg av elektronikk og datamaskiner til en rimelig pris.
 • Sogo: Dette japanske kjøpesenteret har flere filialer i Taiwan og er kjent for å ha et bredt utvalg av mote, kosmetikk og merkevarer.
 • Dream Mall: Dette kjøpesenteret i Kaohsiung er kjent for å være et av de største i Asia og har et bredt utvalg av butikker og underholdningsfasiliteter.
 • Wanda Plaza: Dette kjøpesenteret i Taichung er kjent for å ha et bredt utvalg av motebutikker og restauranter.
 • Fengjia nattmarked: Dette nattmarkedet i Taichung er kjent for sin livlige atmosfære og har også et bredt utvalg av butikker som selger klær, smykker og suvenirer.

Uansett hva slags shoppingopplevelse du er ute etter, vil du finne noe som passer for deg i Taiwan. Fra luksuriøse kjøpesentre til livlige nattmarkeder, har Taiwan noe foralle. Men det er viktig å merke seg at mange av de mindre butikkene på nattmarkedene kun tar imot kontanter, så det kan være lurt å ha litt kontanter med seg når man skal ut og handle.

Taiwan er også kjent for sine nisjebutikker og markeder som spesialiserer seg på alt fra vintageklær til skrivesaker og te. Disse butikkene kan være litt mer utfordrende å finne, men de kan definitivt være verdt besøket for de som er på jakt etter unike og spesielle varer.

 

Se våre reiser til dette reisemålet