Vi leter nå etter din drømmereise

Zanzibar, eksotisk og magisk

Zanzibar er en juvèl i det Indiske hav og omkranset av strender som av mange regnet som noen av de beste i verden. Her kan du svømme, snorkle eller bare slappe av i sanden mens timer og dagene flyr av gårde. Og mitt I alt dette finner du den tidligere øystatens hovedstad, Zanzibar Town og dens mer kjente historiske område, Stone Town, en herlig atmosfære av Afrika, Arabia, India og Europa.

På bakgrunn av dette og mer er Zanzibar Island (offisielt kalt Unguja) arkipelets midtpunkt og et trekkplaster for alle turister til Øst-Afrika, men velg område meget nøye siden alt ikke er slik som du kanskje har sett på bildene. Det er meget lett å la seg trollbinde av Zanzibars magi, men den økende turismen er i ferd med å sette sine spor.
Navnet Zanzibar er et arabisk ord som kan oversettes med «kysten av sorte mennesker». Zanzibar arkipelet er en rekke øyer i det Indiske hav og ligger mellom 26-50 km utenfor fastlandet og resten av Tanzania. 

Strand & arabisk innflytelse
Arabiske og Persiske handelsmenn kom til øygruppen i det 8. århundre og fra det 17. århundre var Zanzibar en meget viktig havn for krydder, elfenben og handel med slaver. Øygruppen har i århundrer blitt hersket over at ulike sultaner, portugisere, sultanen av Oman før Zanzibar falt under britisk herredømme sent i det 19- århundre.
Berømte europeiske oppdagelsesreisende som Livingstone besøkte Zanzibar før de startet sine legendariske ekspedisjoner på det Afrikanske kontinentet. Stone Town på Zanzibar har fortsatt mye historie i sine trange gater med butikker, moskeer, festningsverk og arabisk arkitektur.

Når det gjelder hvilken strand du skal velger er det ikke alltid like lett. Problemet er også at alle postkortbildene du ser fra Zanzibar viser asurblått hav, kritthvite strender men det bildene ikke forteller er de store forskjellene mellom høyvann og lavvann, samt at en del av strendene er infisert av sjøpiggsvin, noe som kan ødelegge enhver svømmetur. Vi hos REISEbazaar har ihvertfall litt bedre informasjon om hvile hoteller og områder du bør velge

5-stjerner
Diamonds La Gemma dell'Est - Diamonds Star of the East - Essque Hotel Zanzibar

4-stjerner
Diamonds Mapenzi Beach - Mermaids Cove - Emerson Spice (Stone Town) - Unguja Lodge - Mafia Island Lodge - Zawadi Beach Villas

3-stjerner
African Sun Sand Sea Resort & Spa - Tausi Palace Hotel (Stone Town) - The Africa House Hotel (Stone Town) - Zanzibar Hotel (Stone Town) - Fumba Beach Lodge - La Madrugada Beach Hotel & Resort - Shooting Star Lodge

 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Zanzibar (Stone Town): 
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: februar (28ºC), Kaldeste måned: august (26ºC) / Våteste måned: april (115.9mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.

Average temperatures and precipitation in Stone Town, Zanzibar
Hvordan er været?  Zanzibar har faktisk 4 ulike sesonger; 2 tørre årstider (en lang og en kort) og 2 våte årstider (en kort og en lang). Fra juni → september er den lange tørre årstiden med lite nedbør og gjennomsnittstemperaturer på dagen rundt 25°C. I denne perioden er det store sjanser for blå himmel mesteparten av tiden samt at det er mindre med turister. Fra oktober → desember er en tid hvor det kan forekomme sporadiske regnskyll og det er fuktigere og høyere temperaturer, ofte opp mot 30°C og er meget uforutsigbart og skiftende. Januar & februar er Zanzibars travleste periode og også kjent som den korte tørre årstiden, men høye temperaturer og tradisjonelt flest turister i denne perioden anbefaler vi ikke å reise hit under denne tiden. Det er registrert dagtemperaturer opp mot 39-40°C. Mars → mai er preget av kraftig nedbør og monsun regn og dette kan ofte vare i dagevis og dette er en tid da man bør unngå å besøke Zanzibar.
Beste tid til å besøke landet? Juni – desember er etter vår mening den beste tiden å besøke Zanzibar. Januar & februar er også værmessig bra for Zanzibar men høye dagtemperaturer og at dette er den perioden hor Zanzibar har flest turister gjør at vi velger bort denne perioden, selv om det værmessig er bra forhold.
Myntenhet: Tanzaniansk Shilling (TZS), kredittkort blir akseptert på store lodger, suvenirbutikker og større byer og det finnes minibanker i storbyene, men det er ikke alltid disse funker. Vi anbefaler å ta med Amerikanske Dollar (USD) som kan veksles lokalt til TZS, man kan bruke USD lokalt også. 
Tips: Det å gi tips i Tanzania er som i de fleste land om til den enkelte men det er en god måte å gi beskjed at du er tilfreds med den service som er gitt. På denne måten gir du ikke bare en påskjønnelse til den personen som har gjort jobben men du bidrar også i fellesskapet. Som for de fleste ester er det ingen «regel» om hva du bør gi, men under ser du noen forslag til hav som er normalt. Husk at for safari reiser gjelder det litt andre og særegne regler.
 • Taxi – man kan gi 10% av totalsummen om man er fornøyd med servicen. 
 • Hoteller – det er vanlig å gi 1-2 USD per bag om disse blir levert til rommet ditt og 2-4 USD per dag til stuepikene. 
 • Restauranter & barer – om service tillegget ikke er inkludert kan man gi 5% av totalsummen i tips. 
 • Guider etc – det er viktig å gi tips til safari guider og sjåfører. 10-15 USD per dag til guider/sjåfører under ditt opphold er vanlig og har man en kokk med på safarien kan man gi de 8-10 USD per dag. 
Festivaler
Som alle andre Afrikanske destinasjoner har Zanzibar sin andel av festivaler og feiringer. Takket være sin multikulturelle historie er det mye variasjon fra de ulike etniske gruppene til mer moderne preg.
 • Sauti za Busara (tidlig til midten av februar)– er uten tvil den største og mest kjente festivalen på Zanzibar, dette er rett og slett det beste av all kultur fra Zanzibar i all sin prakt. Dette er definitivt en musikk festival som er annerledes og samler musikere og musikkstiler til en magisk opplevelse. Om det er jazz som er din musikk, eller afro-.pop, eller trommer eller kanskje en tradisjonell taarab, vil du alltid kunne finne noe som du vil like over de tre dagene dennes festival varer. Festivalen finner sted på en rekke steder i byen, inkludert i fotogene Stone Town og ved den gamle festningen.
 • Mwaka Kogwa (slutten av juli) – går over 4 dager og festivalens opprinnelse er fra Persia og har sine røtter i zarathutrismen (en videreutvikling av en gammel iransk religion som oppstod rundt 600 f.Kr). Feiringen er egentlig nyttår og inkluderer gjerne store bål og isenesatte slåsskamper. Mens mennene sloss vandrer kvinnene gjennom åkrene og synger sanger om livet og kjærligheten kledd i sine beste klær for å friste mennene. Festivalen feires i en rekke landsbyer, men den beste er i landsbyen Makunducji.
Interessante fakta:
 1. Det offisielle språket i Tanzania er Swahili, men det finnes over 120 ulike språk i bruk i landet
 2. Verdens korteste krig som noensinne er registrert fant sted på Zanzibar (den Anglo-Zanzibarske krigen) når britiske styrker bombarderte Beit al Hukum palasset og etter 38 minutter ble det inngått en fredsavtale.
 3. Den første TV sendingen i farger, i det sørlige Afrika ble foretatt på Zanzibar. TV sendinger startet faktisk i 1974 på zanzibar, men ble ikke tillatt på fastlandet før i 1994 grunnet motstand fra den sittende presidenten.
 4. Mange tror at Zanzibar er bare en øy, men består av Unguja og Pemba samt en rekke mindre øyer.
 5. En av Zanzibars mest berømte personligheter i den nyere tid var kanskje Queen frontfigur og sanger, Freddy Mercury som ble født på Zanzibar i Stone Town. Hans virkelige  navn var Farouk Bulsara

Se vår destinasjons video fra Zanzibar
Copyright - George K


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.