Vi leter nå etter din drømmereise

Reiser til Belize

BelizeLite land - store opplevelser!
Fra rev til regnskog og jungel og strender til historiske og mystiske maya ruiner, du kan ærlig talt oppleve alt dette i Belize, et land i Mellom Amerika som er mindre enn de fleste stater i USA! Men for all del sørg for at du også får tid til å slappe tid.


Belize er det eneste engelskspråklige landet i Mellom Amerika og kan tilby flere fantastiske kombinasjoner av rike opplevelser enn noe annet sted i verden. Svøm med eksotiske fisker langs det lengste korallrevet på den vestlige halvkule, utforsk de mange mystiske ruinene etter mayafolket. Hva med en fottur? det finnes tusenvis av kvadratkilometer med uutforsket jungel og den eneste beskyttede nasjonalpark i verden for jaguaren. Nyt solen på en av de mer enn 400 tropiske øyene (Cays) og ta en nærmere tirr på 3 av de 4 korallrevene i denne delen av planeten. Oppdag det høyeste fossefallet og de største hulegangene i Mellom Amerika og dykk ned i det utrolige "Blue Hole" utenfor kysten av Belize.

Den harmoniske blandingen av maya, mestizo, kreol, Garifuna, øst indisk, menonitter, arabere og kinesiske etterkommere lager en meget spesiell atmosfære og kulturell bakgrunn, inkludert spennende matretter og tradisjoner.

Hva gjør REISEbazaar i Belize?
  • Dykking - Belize er en av våre favoritter når det gjelder dykking i Karibia. Men er du en seriøs dykker bør bør du nok se på en av våre liveaboard løsninger med Aggressor båtene. Dette er ukes lange cruise og tar deg med til de ypperste dykkestedene i landet. Belize er kjent for hvalhai, koralldykking, det finnes ca 70 typer hardkoraller og rundt 400 fiskearter i farvannet rundt Belize, hai, rokker og veggdykk
  • I regnskogen - innlandet i Belize er et nettverk av nasjonalparker og viltreservater og her kan du se alt fra armeer med bladkutte maur til nasjonaldyret til Belize, Baird's tapir, eller den meget skye jaguaren. For de av dere som liker å titte på fugler er dette et mekka av de sjeldne og det er observert hele 570 ulike arter i Belize. I tillegg er det flust av brøleaper, coatamundis og grønne øgler. Kongen av de alle vil fortsatt være den fargerike tucan fuglen som er nasjonalfuglen i Belize
 • Mayarikets arv - Belize er hjem til .et av verdens mest mystiske sivilisasjoner - mayafolket. I Cayo distriktet og Toledo distriktet finner du flere arkeologiske ruiner som dateres tilbake til mayafolkets epoke (250-1 000 e.Kr). Utforsk graver, templer og hellige offersteder.
 • Strender - Kysten av Belize er stort sett mangrover og lite egnet til å bade. Men utenfor kysten finner du en rekke innbydende små øyer (Cays) som er trekkplasteret for de som vil ha litt avslapning etter kanskje noen strabasiøse dager med andre aktiviteter på fastlandet. De mest populære øyene er Ambergris Cay, Cay Caulker, Tobacco Cay and Turneffe Atoll for å nevne noen av de mange mulighetene. 

 •  
  Hvordan er været i Belize?
  Gjennomsnittstemperatur
  Average min and max temperatures in Belize City, Belize

  Gjennomsnitt nedbør

  Average precipitation (rain/snow) in Belize City, Belize

  Nyttige fakta om Belize:

  Hvordan er været i Belize?  Belize har et tropisk klima med 2 distinkte tørre og våte epoker. Gjennomsnittstemperaturen langs kysten varierer fra 24⁰C i januar til 27⁰C i juli (innlandstemperaturene er noe høyere, bortsett fra de sørlige høyere liggende regioner hvor det er et kjøligere klima hele året). Sett på årsbasis er den store forskjellen mer i fuktighet enn i temperatur.
  Når det er det best å besøke landet?; 
  Den beste tiden å besøke Belize kommer litt an på hva du har tenkt å gjøre. Hvis du f.eks. skal dykke vil den beste tiden vare på sommeren når havet er roligere (og dette er da også lavsesong i Belize). Den beste tiden å reise til Belize er i den tørre årstiden (desember – april). 
  Belize er som alle steder i Karibia fullpakket i perioden 15. des > 15. jan hvert eneste år og ukene rundt påske.

  • Lavsesong (jun–okt) – Kraftig regn kan forventes mellom juni og til midten av november (spesielt om natten). Orkaner er mulig i perioden august til oktober. 
  • Skuldersesong (nov & mai) – Store muligheter for solfylte dager i November og varmt & fuktig I mai. Mindre turister men prisene er lavere og fortsatt en god tid å reise på.
  • Høysesong (des–apr) – Forvent sol fra klar himmel I hele perioden mellom januar til april. Dette er den perfekte tiden å reise til Belize, men prisene er også de høyeste  denne perioden. 

  Myntenhet; Belize dollar (BZE) = 100 cents
  Hva er landet kjent for? Dykking, sine Cays (men lite strender egentlig), Maya ruiner (Xunantunich og Altun Ha), nasjonalparker (Blue Hole National Park, Guancaste National Park med flere)
  Festivaler i Belize: Belize er et sjarmerende lite land plassert mellom 2 Latin-amerikanske giganter i nord, vest og sør og det karibiske hav til øst. Denne beliggenheten gjør Belize til et naturlig møtested for ulike kulturer og kan skryte av å ha innflytelse fra både den Latin-amerikanske samt den karibiske delen av regionen. Selv om Belize er mindre enn mange av USAs mange stater og mange har ikke en eneste anelse hvor landet ligger, men Belize er hvor festen finner sted!

  • Belize nasjonaldag (sep) – Er egentlig ikke nasjonaldagen men en feiring av det eneste sjøslaget mellom britiske og spanske krigsskip fant sted utenfor lysten av Belize City. Hele landet blir ekstremt patriotisk og hele landet dekoreres i røde, hvite og blå bannere, plakater og alt som eventuelt kan fargelegges i disse fargene. Hver by, landsby har sin egen parade og er et fantastisk syn og MÅ OPPLEVES om du er i området i denne perioden. Festivalen finner normalt sted 20 & 21. september hvert eneste år.
  • Garifuna Settlement Day (19. nov) - er feiringen av etterkommere av slaver som kom fra Britisk Honduras i 1802. Idag er det en offisiell fridag i Belize og feires med lokal Garifuna mat (som Sere og Boil Up). Dagen feires med tradisjonell tromme musikk og dans over hele landet, men selvsagt spesielt i de sørlige distriktene i Belize
  • Hummerfestival (fra 15. juni) - ja du hørte riktig! Hummerfest er akkurat slik du kunne forestille deg det, en gigantisk fest til ære for denne havets delikatesse. Det er faktisk 4 ulike arrangement (ja galskap) og starter i San Pedro på Ambergris Cay og fortsetter en uke til ende og flytter seg videre til Cay Caulker og Placencia i sør. I tillegg til god m,at er det selvsagt god lokal musikk og du har muligheten til å smake hummer retter i alle mulige varianter.

  Se vår destinasjons video fra Belize