Vi leter nå etter din drømmereise

Reiser til Botswana

Vilt, uberørt, eksklusivt og fullt av dyreliv: velkommen til Botswana
Botswana er et stort og meget tynt befolket land, og for det meste ørken men med de mest produktive våtmarker i Afrika. En reise til Botswana er vel verdt innsatsen som kreves for å kunne oppleve denne afrikanske magien.

Eksklusiv turisme ble skapt i Botswana, men landet snudde ikke bare ryggen til masseturismen og de ulemper denne kunne bringe til landet. Formålet var å bevare resursene og innflytelsen en mengde turister ville påført nasjonalparkene. Det finnes selvsagt muligheter for å oppleve dette unike landet uten at det skal koste 10-talls tusen kroner, men Botswana er laget for de som ønsker å oppleve villmarken i en uberørt tilstand. Det er derfor du finner de mest luksuriøse lodger i nettopp Botswana,  men husk at en høy pris ikke nødvendigvis gir deg flere dyre opplevelser. Du må heler velge dine bosteder etter hva du har lyst til å oppleve. 
Velsignet med noen av de største dyre ansamlinger på jorden, gjør at Botswana en av de store safari destinasjoner i Afrika.

Vanvittig ørken opplevelser - Kalahari ørkenen, den største ubrutte strekning av sand på jorden, er ikke din vanlige ørken. Fra saltslettene i Makgadikgadio, baobab trærne på Nxai Pans, og fra den praktfulle Kubu Island i nord, til det fantastiske dyrelivet i Kgalagadi i sør, har denne ørkenen en eksepsjonell variasjon. Sleng inn noen fossile elvedaler, svaiende gyllent gress, sort-manede løver og ekkoene fra den etniske urbefolkningen San-folket i det sentrale Kalahari Game Reserve og du skal lete lenge etter en mer imponerende stykke med sand!

Naturens overflod - Okavango deltaet – det er ikke noe sted i verden (med kanskje unntak av Masai Mara & Serengeti) hvor ville dyr fortsatt er i flertall og hvor de store rovdyrene styrer iver liv og død, hvor du finner verdens største ansamling av elefanter i en av de siste store villmarkene i verden. Okavango delta er synonym med overflod av antall dyr og ikke minst arter, for fuglelivet og oversvømmelser av bibelske størrelser


 
Hvordan er været i Botswana: 

Gjennomsnittstemperatur (Kasane)
 

Gjennomsnitts nedbør (Kasane)

 

Nyttige fakta om Botswana:
 
Beste tiden å besøke Botswana - Det er egentlig ikke noen "beste årstid" for å se dyrelivet i Botswana. Botswanas nasjonalparker er mer eller mindre delt inn i 2 regioner / områder med Okavango deltaet & Chobe nasjonalpark nord for Maun og Kalahari ørkenområdet sør for Maun. Den eneste utfordringen vil være temperaturene som fort kan komme opp i +40ºC om dagen i Botswana og overnatting uten air-condition kan være ekstremt ukomfortabelt. Okavango deltaet har vann hele året og den våteste perioden er januar & februar (men det regner ikke nødvendigvis) men det er da vannet fra Angola som renner inn i området og de fleste veier blir ufremkommelige og en del lodger vil måtte stenge i denne perioden. Mars - september er etter vår mening den beste tiden, selv om det kan bli veldig kaldt om nettene (i juni og juli kan den synke til under 0ºC). Vannmengden i deltaet er på sitt høyeste i juli, mens oktober & november er den varmeste perioden. Desember måned er den våteste, men selv ikke i denne perioden vil du få lange perioder med regn.
Myntenhet & penger; Pula (BBP) = 100 Thebe
Kostnadsnivå: Hva skal du betale for en safari er noe mange spør seg om? For det første er ikke dette noen billig reise, men det er ikke sikkert at du vil se mer dyr om du betaler for de dyreste lodgene (bush hoteller) siden det ikke er noen gjerder som hindrer dyrenes bevegelser i nasjonalparkene, det kommer til syvende sist ned til din guide og om dyrene vil spille på lag. Så hva skal du velge?
  • Lodge baserte safarier: Vær forberedt på å betale fra USD 400 og oppover per natt/person (noe lavere i perioden november til mars). I tillegg tilkommer da småfly inn og ut/mellom de ulike lodgene (fra rundt USD 200 per flyvning/person, men selvsagt avhengig av distansen. Den største forskjellen mellom en privat lodge og annet er at de fleste lodgene har tillatelse til å kjøre "off road" for de sjeldne dyrene og dermed øke sjansen betraktelig for nærkontakt med de fleste rovdyr, elefanter, neshorn etc, noe du ikke vil ha muligheten med på de billigere løsningene. Dette er klart det beste hvis du er en ivrig fotograf. Vår favoritt her er Selinda Explorers Camp (sis besøkt i 2014)
  • Mobile telt safarier - er en fin måte å se forskjellige regioner. Her finnes det en rekke ulike komfort nivåer og type telt som benyttes. Du finner alle disse mulighetene på vår søkemotor og priser ligger her fra rundt USD 220 per person/dag for en standard reise og fra USD 270 i komfort klasse. Alle turene mer det vi kaller "full service" hvor du ikke gjør noen ting selv og reisen er med små grupper (inntil 12 personer)
  • Overland ekspedisjoner - var den klassiske Afrika reisen i mange år. Her brukes noen ganger større biler (men ikke i Botswana), men selv om det er rettet mot et yngre publikum er det fortsatt mulig for godt voksne og barnefamilier å melde deg på en av disse turene, Prisene for en 10 dagers tur i Botswana ligger da fra rundt USD 130 per person/dag.
  • Kjør selv: selv om det er fullt mulig å kjøre selv er dette kun for de som er meget erfarne personer og som kan Afrika. Det finnes ingen backup med mobiltelefoner og du har egentlig null sjanse for å finne dyr.
Så valget er ikke lett. Ta derfor kontakt med oss slik at vi kan finne ut ikke bare hva som passer inn i ditt budsjett men også finne riktig sted for dine interesser og hvilken art du helst vil oppleve i det ville siden hver region tiltrekker seg ulike dyrearter
Hva er Botswana kjent for? Botswana er kanskje Afrikas mest imponerende safari destinasjon og er som tatt rett ut av en David Attenborough dokumentar. Botswana har en del forskjellige regioner og har man tid bør man forsøke å få med seg både Kalahari regionen samt det som for mange er kjent under navnet Okavango Deltaet (som igjen er delt inn i 3 ulike og meget forskjellige regioner med selve delta området, Linyanti / Savuti og Chobe). De som kommer kommer til Botswana har normalt allerede vært på safarier i enten Øst Afrika eller Sør-Afrika siden Botswana aldri kan utfordre Øst-Afrika som den kanskje beste safariopplevelsen siden du vel aldri kan oppleve de mengder av dyr som du kan se i f.eks Masai Mara og Serengeti. Men hvorfor skal du da velge Botswana? dett er det "ekte" Afrika uten mengder av minibusser og turister og det er dette du betaler ekstra for kontra billigere safari løsninger andre steder i Afrika....du kjøper bort andre turister. Men for all del husk at dette er ville dyr og det er ikke et fåtall ganger vi har kjørt rundt i timevis i Botswana uten på se så mye som en liten fugl, men så rundt neste sving eksploderer det. Velkommen til vår flotteste safari destinasjon.

Sist besøkt av REISEbazaar:
Opp gjennom årene har vi hatt gleden av å besøke Botswana stort sett hvert eneste år og vi vi fortsette å reise til dette fantastiske landet. For meg har det alltid vært en kjærlighet til villhunder og Botswana er et av deres siste barrikader. Så for meg vil det alltid være Selinda regionen i landet som trekker sammen med Savuti. Men opplevelsen med å være på safari er uansett det mektigste med en reise til Afrika og spesielt Botswana.

Se vår destinasjons video fra Botswana