Vi leter nå etter din drømmereise

Fransk Guyana – en miks av fargerike kulturer og tett jungel

French GuayanaDenne bortgjemte skatten befinner seg midt mellom den brasilianske Amazonasregnskogen og Atlanterhavet, og i dette tynt befolkede landet vil du finne en overflod av planter og dyr. Bestemmer du deg for å reise hit vil du oppleve kulturer, attraksjoner og kokkekunst helt utenom det vanlige.

Fransk Guyana er et land med raffinert kolonialarkitektur, nifs fangeleirhistorie og en utrolig mangfoldig natur. Dette er en eksotisk og spennende reisedestinasjon med noen litt annerledes attraksjoner som kan tilfredsstille enhver nysgjerrig besøkende: Her kan du nemmelig oppleve alt fra fascinerende møter med ville dyr til kulturelle kuriositeter som virker som de er tatt rett fra en Evelyn Waugh-roman. Du kan også besøke den europeiske rakettoppskytningsbasen eller dra ut i den utemmede jungelen og besøke isolerte urbefolkninger. Hele landet er dekket med tykk regnskog og mange kommer blant annet hit for å  se de eksotiske fuglene ved savannene i Kaw eller capuchin-apene som ligger langs Sentier Molokoi de Cacao-stien. 

Høydepunkter
 • Îles du Salut – landets kanskje mest kjente øygruppe har en dyster historie som straffekoloni, men er i dag en avslappende fornøyelse. Île Royale, som pleide å være det administrative hovedkvarteret for fangeleiren, har flere bevarte fengselsbygninger, mens den mindre øya Île St Joseph, som er noe overgrodd med palmetrær, kan by på nifse glattceller. Det er også et overraskende rikt dyreliv på disse øyene: her kan du få øye på arafugler, pakaer, capuchin-aper og til og med havskilpadder.
 • Centre Spatial Guyanais – denne europeiske rakettoppskytningsbasen ble bygd i kommunen Kourou i 1964 og er en populær attraksjon. Du kan dra til et av observasjonssentrene, beundre senteret fra nærmeste strand med lokalbefolkningen eller til og med planlegge turen din så du får med deg en oppskytning. Romfartinteresserte vil elske den 3 timer lange gratisturen som tilbys her og selv om du ikke skulle være så interessert i romfart vil dette komplekset fascinere. 
 • Cacao – denne lille landsbyen er som et lite stykke Laos midt i Latin-Amerika. Her finner du for det meste skimrende elver, grønnsaksplantasjer og stilt hus. Det kom flere Hmong-flytkinger hit fra Laos på 70-tallet og dette merkes på den rike multikulturelle atmosfæren. Vi anbefaler at du drar til Cacao på en søndag, for da er det et stort marked her hvor du kan kjøpe nydelige Hmong-broderier og smake på laotiske godbiter.

 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Fransk Guyana (Cayenne)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: oktober (27ºC), Kaldeste måned: januar (26ºC) / Våteste måned: mai (298.4mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation in Cayenne, French Guayana

Hvordan er været? Fransk Guyana har et tropisk klima og det er varmt og fuktig året rundt. Det er en tørr og noe varmere sesong mellom juli og november og regnsesongen varer fra desember til juni. Minimumstemperaturen er alltid over 20 grader uansett hvilken tid det er på året. I hovedstaden Cayenne blir det opptil 29 grader mellom januar og mai og maksimum 32 grader i september og oktober, som er de varmeste månedene fordi det er så tørt og solfylt. På denne tiden av året er luftfuktigheten derimot litt lavere (rundt 65% på den varmeste tiden av døgnet), mens resten av året er den vanligvis over 70%. På de varmeste dagene mellom mai og november derimot, vil temperaturene nå rundt 40 grader.  På grunn av den generelt høye luftfuktigheten i landet kan været i Fransk Guyana oppfattes som noe trykkende, spesielt i innlandet, for her er det ingen avkjølende sjøluft som ved kystområdene. 
Beste tid å besøke landet? Den beste tiden å besøke Fransk Guyana på er mellom midten av august og midten av november. Vi anbefaler spesielt at du drar i enten september eller oktober, for disse er de minst regnfylte og mest solfylte månedene, særlig i den østlige delen av landet. Dette er også den varmeste tiden på året fordi luftfuktigheten er lavere og det er mindre regn.
Myntenhet: I Fransk Guyana brukes det Euro (EUR) og 1 EUR= 100 cents. Det finnes minibanker i mindre byer, men du kan bare veksle penger i Cayenne. Du kan stort sett bruke kredittkort i de urbane områdene av landet. 
Tips: Å gi tips er ikke veldig vanlig i Fransk Guyana. Taxisjåfører, hotellansatte og bartendere forventer generelt ikke tips. Noen restauranter legger til en serviceavgift på rundt 10%, men har denne ikke blitt lagt til forventes det ikke at du gir tips.
Interessante fakta: Fransk Guyana blir ofte overskygget av sin mer kjente nabo, Brasil, men dette lille søramerikanske landet er unikt på sin egen måte. Her er 3 fakta du kanskje ikke visste om Fransk Guyana.
 1. Landet har mange urørte strender og langs kysten kan du finne et av verdens største hekkeområder for skilpadder. 
 2. Chilipepperet Cayennepepper har trolig blitt oppkalt etter hovedstaden i Fransk Guyana, Cayenne. 
 3. Landskapet i Fransk Guyana domineres for det meste av tropisk regnskog, og store deler av landet er dekket av Parc amazonien de Guyane, en nasjonalpark som strekker seg utover et område på hele 33,900 kvadratkilometer. 
Festivaler: Det holdes ikke mange arrangementer i Fransk Guyana, men dette er kanskje fordi landets fabelaktige karneval er en begivenhet som dominerer landets festkalender såpass mye. Mange har kanskje hørt om karnevalet i Brasil, men feiringen i Fransk Guyana er verdens lengste og kan fortsette i ukesvis av gangen! Festlighetene starter på Helligtrekongersdag i januar og fortsetter som regel langt ut i februar. Du må rett og slett forberede deg på at hverdagslivet stopper helt opp og gatene blir fylt med parader og mennesker i fargerike kostymer. Det blir også arrangert store danserbegivenheter og på fredager burde bli med lokalbefolkningen å drikke champagne og spise kaken gallette des rois, som er tradisjon. På søndager arrangeres de største begivenhetene i gatene, og du vil blant annet oppleve paradevogner, trommespill og brassband. Her er det bare å glede seg til en karnevalsfeiring uten like. 

Se vår destinasjons fra Fransk Guyana:
Copyright: Ohad3079


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.