Vi leter nå etter din drømmereise

Guatemala – i hjertet av Mayakulturen

GuatemalaI Guatemala mangler det ikke på ting å gjøre: Tar du en tur til byen Antigua vil du finne sjarmerende arkitektur fra kolonialtiden, besøker du landsbyen Chichicastenango vil du finne livlige markeder og drar du til Petén provinsen kan du finne ruinene til den imponerende Mayafestningen Tidal.
Legger du til tette jungler, fascinerende vulkaner og naturskjønne innsjøer så er det enkelt å skjønne hvorfor Guatemala regnes som en av de beste reisedestinasjonene i Mellom-Amerika. 
Navnet Guatemala betyr ‘trelandet’ på Mayaspråk og deler den største uavbrutte regnskogen nord for Amazonasregnskogen, Mayaregnskogen, med sine naboland. Guatemala har også noen av de mest utstrakte og mangfoldige regnskogene i Mellom-Amerika.
I Guatemala vil du oppleve en livlig og mangfoldig kultur som har røtter til Mayaindianerne. Tradisjonene deres har til dels blitt ivaretatt og du kan oppleve ‘ekte’ mayakultur i landsbyer som Rabinal eller hellige steder som Laguna Chicabal. Mayaindianernes etterkommende vil du se overalt i landet, men de mest tradisjonelle landsbyene finner du på høylandet. Mange kommer til Guatemala for å oppleve kultur, men aktive sjeler vil også finne seg til rette her. Slående trekkingruter som går gjennom jungelen og oppover vulkaner, rafting i verdensklasse, milevis med grotter å oppdage og eventyrlige taubaner er bare begynnelsen.


Høydepunkter

 • Antigua – Satt til en spektakulær dal med tre mektige vulkaner (hvorav en slipper ut små røykskyer til daglig) er Antigua en av de best bevarte kolonialbyene i Mellom-Amerika. Denne byen er uten tvil et must-see for alle som drar til Guatemala og siden den bare er en time fra flyplassen i Guatemala by er det en perfekt destinasjon å dra til for å få et førsteinntrykk av landet. Noe av det beste du kan gjøre i Antigua er å gå rundt i gatene og observere de maleriske og pastellfargede bygningene som ser ut som de er tatt rett ut av et Van Gogh maleri. Antigua har en veldig organisert bystruktur og med Parque Central-torget midt i sentrum kan du enkelt utforske denne byen til fots. 
 • Atitlánsjøen – den kjente forfatteren Aldous Huxley beskrev denne innsjøen som ‘verdens peneste innsjø’ og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Innsjøen, som befinner seg mellom tre vulkaner, er rett og slett et spektakulært syn. Er du en klatreentusiast er du sikkert glad for å vite at det er mulig å klatre alle de tre vulkanene (Atitlán, San Pedro og Tolimán). Selv om dette nå er blitt en ganske populær turistattraksjon bor det fortsatt mange mayaer i området. Det er ikke uvanlig å se kvinner som lager tortillalefser, vever tradisjonelle drakter eller vasker klærne sine i innsjøen. Du kan også møte på lokale menn som bærer tre på ryggen sin, plukker kaffebønner eller selger innhøstingen sin på de lokale markedene. Hvis du ikke er helt klar for de bratte turene opp til vulkanene kan du også ta en mindre anstrengende tur til en håndfull av små sjarmerende landsbyer som er spredt langs bredden av innsjøen.
 • Tikal – Denne festningen er an av de viktigste og mest imponerende gjenværende verkene fra mayatiden i Mellom-Amerika. Tikal har et areal på hele 2.5 kvadratkilometer, og her kan du se noen av de høyeste mayapyramidene i verden. De ligner nesten skyskrapere når du ser dem stikke opp fra trærne i jungelen. Selv om du ikke er interessert i ruiner eller har sett mange mayaruiner før er vi overbevist om at du fortsatt vil bli fascinert av Tikal. Templene og pyramidene i dette komplekset er enorme, og for å komme deg til toppen må du gå opp flere hundre steg og helst ikke ha høydeskrekk. Hvis du kommer deg til toppen burde du skue ut i landskapet og se etter de forskjellige dyrene som bor i jungelen,  som brøleaper eller krokodiller.

   
  Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Guatemala (Guatemala City)
  Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: mai (22ºC), Kaldeste måned: januar (18ºC) / Våteste måned: september (108.8mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
  Average temperatures and precipitation in Guatemala City, Guatemala

  Hvordan er været? Guatemala blir ofte kalt «landet med evig vår» og har vanligvis en gjennomsnittstemperatur på rundt 22°C på tvers av hele landet. Uansett hvilken tid på året du velger å dra til Guatemala kan du glede deg til varme dager og milde kvelder. Nøyaktig hvilket klima du vil oppleve er helt avhengig av høyden på området du drar til: For eksempel har områdene som er rundt 1300 og 1600 m.o.h. som Guatemala by, Antigua og Atitlánsjøen milde netter og lav luftfuktighet, mens områdene høyere oppe i fjellene er kjøligere. Regnsesongen er mellom mai og oktober, men det er mest nedbør i september og oktober. Drar du til Petén derimot, kan du forvente regn ut desember. Når det er regnsesong regner det heldigvis mest om ettermiddagen, så selv da er det vanligvis varmt, tørt og behagelig i løpet av noen deler av dagen. Tørkesesongen varer fra november til starten av mai. Det regner veldig sjeldent i løpet av denne perioden, og det eneste unntaket er steder ved den karibiske kystlinjen, hvor det regner året rundt. Juli og august er de varmeste månedene, men foretrekker du kjøligere temperaturer burde du dra mellom desember og februar, som er de kaldeste månedene i Guatemala.
  Beste tiden å besøke Guatemala? Den beste tiden å dra til Guatemala på er mellom november og april, for da er det behagelig vær i så å si hele landet. Hvis du planlegger å delta på mange utendørsaktiviteter burde du dra i løpet av tørkesesongen. Dette er også den beste tiden for deg som planlegger å utforske mye av Guatemala til fots, fordi da vil du oppleve deilige temperaturer og det er nesten garantert at du ikke vil oppleve regn.
  Myntenhet: I Guatemala brukes det Quetzal (GTQ). 1 GTQ = 100 centavos, som også blir kalt lenes. Mange steder tar også Amerikanske dollar (USD), men det er best om du alltid har med deg noen Quetzal, spesielt de mindre lappene.
  Tips: Dette er de lokale etikettene for tipsing i Guatemala. 
  • Restauranter: 10% forventes på restauranter og blir automatisk lagt til i turiststeder som Antigua. Drar du til lokale comedores (enkle, billige spisesteder) må du ikke gi tips, men du burde gjøre som de lokale å legge igjen vekslepenger. 
  • Homestays: Er dette konseptet en del av turen din burde du ta med en gave for å takke de du bor hos istedet for å gi penger.
  • Hoteller: Her kan du tipse pikkoloer 10 GTQ per bag. 
  • Taxier: Det er ikke vanlig å tipse taxisjåfører.
  • Guider: Dette er valgfritt, men hvis du er veldig fornøyd med turen kan du tipse rundt 50 GTQ. 
  Interessante fakta: Det finnes mye interessant å lære om Guatemala og her er noen av tingene vi syns er spesielt spennende ved landet:
  1. Selv om Guatemala er et relativt lite land som bare er en tredjedel av størrelsen til Norge har landet hele 37 vulkaner.
  2. Myntenheten i Guatemala er oppkalt etter en nydelig fugl, praktketsalen. I Mayatiden ble fjærene til denne fuglen brukt som valuta.
  3. Hvis du liker sjokolade er Guatemala landet for deg: Verdens første sjokoladeplate ble oppfunnet av Mayaindianerne her.
  Festivaler: Du kan oppleve mange festivaler i Guatemala, men disse er våre favoritter fordi de gir deg muligheten til å oppleve både kulinariske og kulturelle aspekter av landet på en helt unik måte.
  • Feiringen av kaffeinnhøstningen (februar) – Hvert år strømmer det mennesker til kommunen Fraijanes, som er rett utenfor Guatemala by, for å feire denne festivalen. Den vanligvis litt søvnige byen Fraijanes vekkes plutselig til live og festivalen starter vanligvis med en parade til ære for Jomfruen av Candelaria og ender med en feiring av Jesu hellige hjerte. Denne feiringen er definitivt noe for deg som ønsker å oppleve det kulinariske aspektet av Guatemala: det er bare å forberede seg på noen strålende måltider og vanvittige mengder med kaffe, som du kan nyte til lyden av tradisjonell musikk.
  • Folklore festivalen i Coban (juli) – Denne festivalen er en tradisjonell feiring som er en del av Kekchisindianernes kultur. Mange hyller denne festivalen som en av de beste festivalene dedikert til Indianske tradisjoner i Guatemala. Kekchisindianerne holder iført sine tradisjonelle drakter flere framføringer og danseforestillinger. Et høydepunkt av denne festivalen er nok når det skal stemmes fram en prinsesse Tesulutlan blant de mange håpefulle unge jentene som møter opp. Selekteringsprosessen involverer blant annet mange forskjellige danser, marimba sanger og kostymer, så her har du en unik mulighet til få et førstehåndsintrykk av indiansk kultur.
  • De dødes dag (november) – dette er en fargerik hyllest til de døde, og på denne dagen besøker innbyggerne i Guatemala gravene til avdøde familiemedlemmer. Her samles de rundt gravsteinene for å legge ned spiselige offergaver og nydelige gule ringblomster, også kalt ‘Flor de Muerto’,  eller de dødes blomst. Vil du se noen av de kjente, enorme dragene som festivalen ofte forbindes med burde du dra til Santiago Sacatepéquez, og har du lyst til å se hestekappløpene som arrangeres anbefaler vi at du drar til Todos Santos Cuchumatán. Er du interessert i mat burde du også smake på måltidet fiambre, et utrolig godt måltid som inneholder egg, pølse og chili og som bare blir servert på denne dagen. 
  Se vår destinasjons video fra Guatemala:


  Søk etter reiser

  clear
  Velg Aktivitet
  Alle leverandører
  joyn

  Terms and Agreement

  1. INTRODUKSJON
   1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
   2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
   3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
    • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
    • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
   5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
   6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
  2. MEDLEMSKAP
   1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
   2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
   3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
   4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
  3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
   1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
   2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
   3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
   4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
  4. ANSVARSBEGRENSNING
   1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
  5. GJELDENDE LOVVERK
   1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
  6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
   1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
  betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
  betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.