Vi leter nå etter din drømmereise

Japan, trendy og endeløse oppdagelser

JapanAlle som noen gang har spist sushi, lest manga eller nippet sake føler kanskje at de vet noe om dette verdenskjente øyriket. Fortsatt virker det nesten som om du har landet på en helt annen planet når du ankommer Japan. Forbered deg på å bli positivt desorientert mens du navigerer deg selv gjennom denne fascinerende verdenen hvor antikke guder, tradisjonelle skikker og imponerende håndverk mikses med nyskapende teknologi, futuristisk mote og populærkultur. 
Høyhastighetstog kjører deg fra den ene enden av landet til den andre med imponerende punktlighet og i forstaden til enhver storby kan du få øye på en bonde som jobber i risåkeren sin ved morgengry. Ved neste hjørne kan du finne deg selv stående ved siden av en videospillsjappe opplyst av neonlys i alle regnbuens farger, og en annen dag kan det hende du shopper i en butikk designet av en prisbelønnet arkitekt. Neste dag sitter du kanskje i et geotermisk badebasseng og nyter det nydelige landskapet fylt av kirsebærblomster eller snøflak, avhengig av hvilken tid på året det er.

I Japans storbyer vil du nok bli overveldet av mengden med mennesker i gatene. Det er i disse metropolene du kan få nyss om de nyeste trendene, den hippeste moten og duppedingsene alle kommer til å snakke om neste år. Derimot handler ikke alt i Japan om modernitet, og storbyer som Tokyo og Kyoto kan by på noen av de beste mulighetene for å oppleve tradisjonelle kunstverk eller skuespill som kabuki and nō. Du må heller ikke dra langt for å oppleve et majestetisk slott, antikt tempel eller en fargerik gatefestival. 
Høydepunkter
 • Kyoto – dette er en nærmest hellig by med et flertall templer, palasser, hager og bambusskoger. Her er tradisjonell kultur vevet inn i innbyggernes hverdagsliv og det ville nok tatt måneder å besøke hvert eneste spennende sted i byen. Vi syns at du i alle fall burde få med deg templene Kinkaku-ji, Kyyomiza-dera og Ginkaku-ji i tillegg til å se bambusskogen Arashiyama. Vi anbefaler sterkt å ta turen til Kyoto i april, for da blomstrer kirsebærblomstene for fullt og det arrangeres fester under byens nydelige kirsebærtrær (hanami). I sentrum av det hele er et massivt shidare-zakura kirsebærtre, et av byens fineste syn.
 • Tokyo – det er enkelt å bruke noen dager i Japans travle og livlige hovedstad på å bare spise fersk sjømat, vandre gjennom utallige museer, stirre opp på skyskrapere og fordype seg i en livstil av masseproduksjon og kultur. I nabolaget Harajuku kan du handler klær, oppleve hvordan japanske fashonistaer bruke gatene som catwalker, se på anime kolleksjoner eller bare nyte overfloden av farger. Blir du sulten burde du dra til Tsukiji markedet, hvor tonnevis med sjømat blir kjøpt og solgt hver dag. Hvis du syns folkemassene blir litt for voldsomme kan du alltids trekke deg tilbake til et av byens mange templer. 
 • Hakone – dette er en fredelig fjellandsby med varme kilder og Fuji-fjellet som bakteppe. Her kan du ta et tradisjonelt onsen bad i et offentlig badehus eller finne ro ved det hellige stedet Hakone, som er på enden av innsjøen Ashinoko, en imponerende kratersjø. De varme kildene er ekstra behagelige etter en lang tur i Fuji-Hakone-Izu nasjonalpark. En av våre favoritter er ruten fra Owakudani til Ashinokoinnsjøen, for da får du en helt utrolig utsikt til Fuji-fjellet
 • Dykking og tropiske strender på Okinawa
 • Okinawa har et subtropisk klima og i motsetning til andre gode dykkesteder i Japan som Ogasawara øyene, Amami øyene og Tokara øyene, er det regelmessige fly til/fra andre trust destinasjoner i Japan og i tillegg en rekke flyforbindelser til utlandet.
 • De fleste som kommer til Okinawa kommer for sol & strender o selv på vinteren når mange andre steder i Japan ligger på frysepunktet detter temperaturen sjelden under 15°C på Okinawa.
  For som de om er litt mer opplevelsessøkende finner du fortsatt øyer som svært sjelden besøkers, som f.eks. Iriomote som er dekket av tett regnskog. Andre attraksjoner på Okinawa er et av verdens største akvarier på den nordlige delen av Okinawa. I samme område har du også en av Okinawa mest innbydende strender, Emerald Beach.
  Okinawa arkipelet er regnet som et de beste dykkestedene i verden og du finner faktisk like manga arter koraller og fisk her om du ville gjøre på Australias mer kjente Great Barrier Reef. Det er registrert mer enn 400 ulike typer koraller, 5 arter kareter/skilpadder, djevelrokker, hvalhai, hammerhai og hundrevis av tropiske revfisker.  
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Japan (Osaka)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: august (29°C), Kaldeste måned: januar (5°C) / Våteste måned: juni (69.0mm)
Average temperatures and precipitation in Osaka, Japan
Hvordan er været? Værmønsteret i Japan er relativt komplisert, for klimaet i dette øyriket er veldig forskjellig i nord og sør. Været her blir påvirket av monsuner mens vinterklimaet som regel blir påvirket av kalde strømninger fra nord-øst, mens om sommeren blir klimaet påvirket av våte og fuktige strømninger med tropiske opprinnelse. I nord er somrene korte og vintrene veldig lange. Snø er et vanlig syn her, mens i sør er været fuktigere, varmere og nesten tropisk. I innlandet er klimaet temperert. På slutten av sommeren er det ikke uvanlig å oppleve orkaner og kraftige regnskurer. Om høsten opplever du gjerne mildere temperaturer. Japan har i motsetning til flere andre asiatiske land ikke en distinkt tørke –og regnsesong. Generelt er de mest regnfylte områdene i landet Honshu, Shikoku, Kyushu og kii-halvøya. Det minste regnfylte stedet i landet er Hokkaido. Alle verdier basert på innhentet data i perioden 2005-2015. For en ful oversikt over Japans komplekse klimaforskjeller - klikk her 
Beste tid til å besøke landet? Den beste tiden å besøke Japan på er nok om våren, mellom april og juni. Mai er en spesielt fin måned å være i landet på, for da blomstrer landets kjente kirsebærtrær. I april kan det derimot fortsatt være relativt kaldt noen steder, som på øya Hokkaido. Det er også fint å dra til Japan om høsten, mellom midten av oktober og midten av november, for da er orkansesongen som regel over. 
Myntenhet: I Japan brukes det japanske yen (JPY) og 1 JPY= 100 sen og 1000 rin. De fleste postkontorene og dagligvarebutikkene har internasjonale minibanker. Etablerte fortetninger tar kredittkort, men det er alltid smart å ha med seg litt kontanter. 
Tips: Å gi tips er ikke vanlig i Japan (hvis du legger igjen penger vil kelneren sannsynligvis komme løpende etter deg for å gi det tilbake). Dyrere restauranter vil vanligvis legge til en serviceavgift på rundt 10%.  

Interessante fakta: Mange kjenner kanskje til japansk mat eller populærkultur, men her er tre fakta de fleste ikke vet. 
 • Kaffe er veldig populært i Japan, og landet importerer rundt 85% av Jamaicas årlige kaffeproduksjon. 
 • Japanere unngår nummeret fire (shi) fordi det høres ut som ordet for død. Mange høye bygninger er delt inn at slik at de ikke har en fjerde etasje, og teserviser blir solgt med fem i stedet for fire kopper.
 • I Japan regnes svarte katter som lykkebringere.
Festivaler: Japan er ikke mest kjent for sine festivaler, men det er mange spennende arrangementer å oppdage her. 
 • Awa Odori (august) – dette er den største tradisjonelle dansefestivalen i hele landet. I løpet av denne feiringen danser menn, kvinner og barn i Tokushimas gater iført bomullskimonoer og stråhatter. Mer enn en million mennesker samles i løpet av denne festivalen og det er et helt spektakulært syn. Her er det bare å slenge seg med på dansen!
 • Jidai Matsuri (oktober) – dette er en historisk gjenskapelseparade hvor rundt 2000 mennesker kler seg i autentiske kostymer fra Japans forskjellige tidsepoker. Du kan få med deg kostymer fra Meiji-restaurasjonen og Enryaku Heian, Fujiwara, Kamakura, Muromachi, Azuchi Momoyama –og Edoperiodene. 
 • Chichibu Yomaturi (desember) – denne festivalen feires tradisjonelt sett av shintoister og her har du muligheten til å få med deg både paradevogner og fyrverkeri. Paradevognene er et syn i seg selv som blant annet blir pyntet med lanterner, og fyrverkerishowet varer i over 2 timer. Det settes også opp en rekke matboder hvor du kan kjøpe mat og amazake (søt risvin).
Se vår utvalgte destinasjons video fra Japan:
Copyright: Visit Japan


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.