Vi leter nå etter din drømmereise

Kambodsja - det skjulte kongeriket

KambodsjaI Kambodsja kan du oppleve alt fra gudenes rike i Angkor Wat til den mørke underverdenen i Tuol Sleng Prison. Med en historie som både er inspirerende og rystende er landet idag en enestående reisedestinasjon.  
Synet av den blodrøde solen som stiger over den mektige silhuetten til Angkor Wat, den svake lyden av Buddhistiske munker som ber et sted i det fjerne, lukten av ukjente krydder og de friske smakene som danser på tungen din når du spiser gatemat: En tur til Kambodsja er definitivt en reise for alle sansene. Kambodsjanere er kjent for å være noen av de vennligste befolkningene i verden, og en tur til landet deres vil også by på mange nysgjerrige blikk, store smil og en enestående følelse av gjestfrihet. 

Høydepunkter
 • Angkor Wat (Siem Reap): Kambodsja er ett skattekammer av historiske og arkitektoniske skatter, med flere høydepunkter som man absolutt må oppleve om man besøker landet. Kanskje mest kjent er Angkor Wat, verdens største religiøse steinkonstruksjon og et symbol på makten til det tidligere Khmerriket. Uansett hvor mange bilder og videoer du har sett av Angkor Wat kommer det til å overraske deg, spesielt hvor store, forskjellige og mangfoldige templene er. Kanskje møter du også på noen makakeker, en type aper, som bor i tempelet og jungelen rundt og som ikke er redde for å bli tatt bilde av. Om du befinner deg i Phnom Bakheng sent på ettermiddagen kan du også få med deg den nydelige solnedgangen over tempelets topper. Vi syns at den beste måten å oppleve Angor Wat er ved å sykle gjennom det enorme komplekset. På denne måten unngår du de store folkemassene og kan oppleve på nært hold hvordan jungelen omslutter dette tidligere glemte tempelet. 
 • Phnom Penh:  I landets hovedstad Phnom Penh kan du beundre byens kongelige palass i all sin prakt, og du blir nesten blendet av det glitrende gulvet i byens Sølvpagoda. 
 • Koh Rong:  Har du lyst til å slappe av ved stranden har Kambodsjas andre største øy også mye å tilby. Drar du til Koh Rong vil du neppe se mye trafikk og du kan slappe av i fred på en nydelig hvit strand. Om kvelden kan du til og med se lysende plankton som får sjøen til å se helt nydelig ut i måneskinn.
Kambodsjas nylige historie har vært sterkt preget av vold etter det grusomme folkemordet under Khmer Rouge regimet og tiår med borgerkrig. Selv om den mørke historien har satt sine preg på landet har kambodsjanere bygget det opp igjen og fremtiden ser langt lysere ut. Med introduksjonen av en demokratisk regjering er det kontemporære Kambodsja i ferd med å oppleve en liten revolusjon drevet av en jevnt voksende turistindustri. Dette er for det meste grunnet den enorme internasjonale interessen for Angkor Wat, som har blitt en populær backpacker destinasjon og som årlig blir besøkt av turister fra alle verdens hjørner. Grunnet sin unike plassering midt i jungelen og delvis tilgrodde ruiner har mange områder i Angkor Wat også blitt brukt som kulisser i mange Hollywood filmer. Bare en håndfull av de mer enn tusen templene i Angkor Wat har blitt rensket for skog mens store deler fortsatt er omsluttet av jungelen. Uansett om du bestemmer deg for å utforske templer, besøke byer, slappe av på stranden eller se de mange hodeskallene og skjelettene i landets massegraver etter folkemordet vil Kambodsja gjøre ett sterkt inntrykk på deg.


 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Kambodsja (Phnom Penh): 
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: mai (30ºC), Kaldeste måned: januar (27ºC) / Våteste måned: september (285,4mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation in Phnom Penh, Cambodia
Hvordan er været?
 
Klimaet i Kambodsja er sterkt påvirket av to veldig innflytelsesrike monsuner som markerer årstidene. Fra mai til oktober er monsunen fra sørvest veldig prominent. Du kjenner gjerne effekten av denne på kroppen gjennom sterk vind og kraftige regnbyger. I denne perioden er luftfuktigheten også veldig høy. Monsunen fra nordøst derimot, som herjer mellom november og mars,  forårsaker perioder med veldig lite regn.
Beste tid til å besøke landet? Værmessig er det best om du besøker Kambodsja rundt nyttår, i desember eller januar. I disse månedene er det veldig lite regn og luftfuktigheten er mindre enn i andre deler av året.  Fra februar kan varmen og luftfuktigheten føles mye sterkere på kroppen, men de beste attraksjonene er derimot mindre folksomme og du har mer tid til å beundre dem.
Myntenhet: Kambodsjansk riel (KHR). 1  KHR = 100 centimes (Men dette vil du aldri kunne se siden valutaen er verdt såpass lite. USD er derimot den valutaen som primært brukes og foretrekkes som betaling.)

Tips: Det er ikke historisk sett vanlig å gi tips i Kambodsja, men med så lave lønninger vil enhver ekstra inntekt være av stor betydning for den enkelte (selv en enkel USD kan for mange være en dagslønn for  mange lokale, for å sette det hele i perspektiv).
 • Taxi - siden du alltid har blitt enige om en pris på forhånd er det ikke nødvendig å betale noe ekstra, men har du hatt en sjåfør for en full dag og han har gjort en meget god jobb er det selvsagt hyggelig å gi noe ekstra. 
 • Hoteller - igjen ikke vanlig men legger du igjen USD1 på puten er du garantert en meget god service, kan være nyttig om du skal være noen dager på samme hotell ihvertfall.
 • Restauranter & barer - tips gis stort sett kun på typiske restauranter som er rettet mot et vestlig klientell og da normalt 5-10% av regningen. På alle andre typer restauranter er det ikke forventet noen form for tips..
 • Guider etc - siden det å gi tips ikke er vanlig i Kambodsja er det ikke lett å gi noen gode råd, men igjen selv en liten påskjønnelse på 1-2USD vil bety veldig mye og spesielt om du har hatt en god opplevelse betyr dette svært lite for deg som besøkende. 
Interessante fakta:
 Kambodsja er ett unikt land på mange måter. For eksempel kan du ikke forvente å finne mange fast Food food restauranter eller bursdagsfeiringer:
 • Sammen med Ghana og Jemen er Kambodsja ett av få land som aldri har hatt en McDonalds. De har derimot en Burger King, Kentucky Fry Chicken og en tilsvarende kjede som heter "Lucky Burger". 
 • Et annet interessant faktum om Kambodsja er at bursdager tradisjonelt ikke blir feiret - hvis du spør noen eldre om når de har bursdag er det stor sannsynlighet for at de ikke vet sin egen bursdag. Noen vet ikke en gang hvilken måned de ble født i.
 • Naturen i Kambodsja har også sine særegenheter: Den største ferskvannssjøen i Sørøst-Asia, Tonle Sap, befinner seg i landet, men to ganger i året endrer vannstrømmene seg. Drar du til Kambodsja i november er ferskvannssjøen i ferd med å krympe, mens hvis du besøker landet i juni vil du se at vannet stiger.

Festivaler: I USA og England blir det årlig feiret rundt 10 og 8 festivaler som inngår i de offentlige helligdagene. Dette kan virke som mange ved første øyekast, men sammenlignet med antall festivaler som feires i Kambodsja virker dette nesten lite. I Kambodsja har de nemlig 28 festivaler som inngår i de offentlige helligdagene. Det er flere festivaler det absolutt er verdt å få med seg:

 • Kinesisk nyttår (slutten av januar/tidlig februar) - Selv om dette ikke er en offentlig helligdag blir kinesisk nyttår feiret over hele landet, spesielt av de med kinesisk bakgrunn. Folk over hele landet dekorerer hjemmene og arbeidsplassene sine i rødt og gult,  de offisielle fargene til festivalen. De tilbereder også  ofringer som stekt svinekjøtt, sigaretter, frukt eller annen snacks.
 • Vann festivalen (oktober eller november) - Vil du få med deg denne festivalen burde du være i Kambodsja under den siste fullmånen i oktober eller begynnelsen av november. Festivalen varer i 3 dager og i løpet av disse dagene samler hundretusenvis av mennesker seg rundt bredden av elven Tonle Sap i Phnom Penh.  Er du en av dem får du sjansen til å se flere båtkappløp og dusinvis  av dragebåter styrt av mannskaper av dyktige roere.
 • Pchum Ben (september/oktober) - Denne festivalen regnes som sentral for Kambodsjanernes Khmer identitet, og har som formål å hedre og forsørge åndene til forfedrene deres, som Kambodsjanere tror returnerer til jorden. I løpet av denne festivalen lønner det seg å besøke pagoder fordi disse blir overfylt med ofringer som mat, røkelse og mat for å hjelpe Kambodsjanernes forfedre i livet etter døden.
Se vår utvalgte destiinasjons video fra Kambodsja:


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.