Vi leter nå etter din drømmereise

Kenya, det magiske dyrenes kongedømme

LeopardNår du tenker på Afrika er det ofte Kenya du tenker på. Med vidstrakte savanner og enslige acacia-trær, røft ørkenlandskap med snøkledde topper i bakgrunnen, frodig kystlinje langs det Indiske hav og tette skoger, er dette et land som rører noe ved oss i lengselen etter dette veldig spesielle kontinentet. 

Kenya har noe for enhver smak, uansett om du ønsker å se ville dyr i sitt naturlige element, oppleve spennende folkeslag, besøke pulserende storbyer eller bare ligge på stranden ved et blått hav. 
Kenya er hjem til noen av verdens mest myteomspunnede folkeslag; Maasai og Swahili. Historiene deres er tett flettet sammen med landets historie; kampen for å ivareta tradisjonene og kulturen, samtidig med ønske om å leve i den moderne verdenen. Det å komme tett på disse kulturene kan fort bli et av høydepunktene dine på turen. 

Den store overfloden av ville dyr i Kenya er et resultat av et av Afrikas mest suksessrike og innovative program for bevaringen av dyrene og deres leveområder. Kenya begynte tidlig med praksisen å bevæpne viltvokterne i kampen for å beskytte neshorn og elefanter. Etter all krypskytingen på 70- og 80-tallet, klarte Kenya å bringe landområder tilbake til sin opprinnelige form og de klarte å få opp bestanden av ville dyr igjen. Hvis du som besøkende ønsker at besøket ditt skal ha positiv innvirkning på miljøet, så er Kenya stedet for deg. 

Svøpt av Det indiske hav rundt ekvator, og med Mt Kenya som stiger opp over et storslått landskap med skogkledde åser, lappetepper og skogkledde savner, er Kenya en fantastisk og inspirerende destinasjon. Landets dramatiske geografi har resultert i et stort utvalg av naturtyper, noe som har gitt denne delen av verden et dyre eventyr uten sidestykke. 
Regionens historie med store forflytninger av dyr og mennesker har gitt hele regionen et fargerikt aspekt med bl.a. egne Swahili bystater langs Kenyas kyst og Maasai landsbyer i Rift Valley.

Kenyas verdenskjente nasjonalparker, tradisjonsrike innbyggere og fantastiske strender danner et eksotisk bilde av Kenya og bidrar til landets magnetiske tiltrekningskraft, Dessverre har Kenya også sine problemer og utenfor turistboblene lever de fleste Kenyanere i en verden av små hytter og enkle levevilkår, en verden de fleste turister ikke vil oppleve under en reise til landet.

Men de fleste som kommer til Kenya kommer for kombinasjonen av dyreopplevelser, safari og noen dager på en strand for å avrunde en perfekt postkort ferie i Afrika. Vi har derfor satt opp noen av våre høydepunkter og hva vi mener du bør få med deg nær du reiser til Kenya og Øst Afrika, se under for mer informasjon. Hos REISEbazaar har vi det største utvalget og kunnskapen for å sette opp den perfekte reisen til Afrika,.

 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Kenya (Kerico, ca 110km fra Masai Mara)
Måle enheter= °C og mm/måned. Varmeste måned: februar (25°C), Kaldeste måned: juli (23°C) & Våteste måned: april (98.6mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015

Average temperatures and precipitation at Masaai Mara, Kenya
Hvordan er været? Kenya har et tropisk klima. Det er varmt og fuktig langs kysten, temperert sone i innlandet og veldig tørt og varmt nord og nordøst i landet. I hele landet er det desember til mars som er de varmeste månedene. Ved kysten er det spesielt fuktig i april og mai, men monsun-vinden kjøler noe. I lavlandet er det varmt, men for det meste tørt, men i høyden vil du merke mer til de fire årstidene. På grunn av sin beliggende høyt over havet (ca. 1.800 moh) har Nairobi et behagelig klima hele året. I områdene ved Lake Victoria er det mye høyere temperaturer og det kan være kraftig regn. 
Beste tiden å besøke Kenya: For å svare på dette, så vil det være avhengig av hva du ønsker å oppleve når du besøker landet. Hvis hovedmålet er å dra på safari og ikke minst få med seg den store migrasjonen, så er august det mest ideelle. Hvis ikke migrasjonen er ønsket så er det generelt best å besøke landet i de tørre periodene (januar – februar og juni – oktober). På denne tiden er det lettere å få øye på dyrene fordi vegetasjonen ikke er så tett og den lille tilgangen på vann gjør også sitt til at de fleste dyrene samles rundt de vannhullene som måtte være i området. 
Valuta & Myntenhet: Kenyan shilling (KES)
Tips: Det er ikke forventet at du skal tipse drosjesjåføren din. Men hvis det var en hyggelig tur, er det vanlig å runde opp beløpet. - På hotell er det vanlig å tipse piccoloen 100-200 KES og 500 KES per uke til stuepiken. – På restauranter er det vanlig å legge til 10 % av totalsummen. – På safari er det uten tvil vanlig å gi tips. Guiden forventer å få rundt 500 KES per person per dag, og sjåføren omtrent halvparten av det.

Hva bør du få med deg i Kenya?
Men de fleste som kommer til Kenya kommer for kombinasjonen av dyreopplevelser, safari og noen dager på en strand for å avrunde en perfekt postkort ferie i Afrika. Men hvilken nasjonalpark skal du velge? Du kommer nok ikke utenom det største trekkplasteret, Maasai Mara og viltområdene som grenser til Maasai Mara. Men selv om du skal hit er det viktig å velge riktig lodge og bosted. Vi i REISEbazaar er meget kresne når det kommer til safariopplevelser og vi har derfor plukket ut bosteder i ulike kategorier som vi mener gir best «valuta-for-pengene».
 1. Masai Mara - Dette er den mest populære nasjonalparken i Kenya og legger du reisen hit i perioden juli – oktober har du store muligheter til å oppleve et av verdens mest fascinerende dyreopplevelser; den årlige gnu og sebra vandringen når millioner av disse dyrene beveger seg fra Serengeti i Tanzania til Maasai Mara og krysningen av Mara elven er legendarisk. Hvis du skal gjøre èn safari i livet skal denne legges til Maasai Mara! Mara har alt og i enorme mengder.
  Beste tid å besøke denne parken: juli – oktober
 2. Amboseli – er kjent for sine store flokker med elefanter og ble gjort verdenskjent via fotografen David Yarrow. Amboseli gir deg også utrolig utsikt mot Mt Kilimanjaro. Selve parken er sentrert rundt Observation Hill og med fantastisk utsyn over savanne landskapet. Amboseli er en levende park med Maasai landsbyer og Amboseli er hjemsted til enorme mengder med elefanter, flodhester, leoparder, geparder og mye annet.
  Beste tid for denne parken: juni – oktober
 3. Tsavo nasjonalparkene – er delt i 2 ulike deler (Tsavo øst og Tsavo vest). Parkene dekker over 13 747 km² med vilt landskap. Den østre delen er mindre utbygd enn den vestre delen, men lettere å besøke. Tsavo var beryktet under byggingen av jernbanen mellom Nairobi og Mombasa i 1898. I dag skal du lete lenge etter å finne løver, men Tsavo er kjent for sin elefant bestand, flodhester og krokodiller.
  Beste tiden for denne parken: mai – oktober
 4. Mt Kenya – er Afrikas nest høyeste fjell og landets navns kommer da også herfra. Mt Kenya er en del av UNESCOs verdensarv og er også setet for Kikyuy guden Ngai. Nasjonalparken er hjemsted til en rekke unike dyrearter samt spektakulære innsjøer, mineralkilder og skoger. Mt Kenya er også en meget viktig vannkilde og står for nærmere 70% av Kenyas vannkraft. 
  Beste tiden for denne parken: Januar & februar samt juli – oktober
 5. Aberdare nasjonalpark – er kjent for sine mange vakre fossefall, neshorn, svarte leoparder og bongo antilope. Stort nedbørsomfang gjør at parken stort sett alltid fremstår grønn og med et behagelig klima hele året. Aberdare er også et meget bra sted for fotturer.
  Beste tiden for denne parken: mai - oktober
Når du føler at du har fått nok natur, dyreopplevelser er det kanskje på tide å finne en strand, deilig blått hav og litt avslapping med sand mellom tærne! Kenyas kyst og det det Indiske hav venter, men hvor skal du legge ned håndkleet? 
Den beste tiden for å finne sol & blått hav: desember - april og juli - september
 1. Lamu – er en samling av øyer utenfor kysten nord for Mombasa. Vår favoritt er strendene ved Shela Village på hovedøya har alle de riktige ingrediensene for en strand i det Indiske hav; hvit puddersand, utmerket snorkle muligheter og krystallklart og innbydende blått hav. Grunnlagt av Swahili folk for mer enn 700 år siden, Lamu Town er også på UNESCOs verdensarvliste. Byens trange små gater er fascinerende og spennende å utforske og det at det ikke finnes biler på Lamu gjør bare opplevelsen enda bedre. Hvis du reiser hit må du forsøke å få med deg en øyhopping tur med en tradisjonell seilbåt en av dagene.
 2. Tiwi – er en virkelig skjult perle! Denne rolige og tilbaketrukne stranden er ofte utelatt i stedet for sin mer kjente nabo, Diani Beach, mye sikkert grunnet mangel på fasiliteter. På Tiwi Beach er det stort sett mindre B&B bosteder og ikke tilgang til barer og restauranter.  Men Tiwi gjør opp for dette på mange andre måter og det beste med Tiwi er at du slipper å bli plaget av strand selgere og hvis du må ha litt mer uteliv kan du alltids reise til Diani Beach på kveldene.
 3. Diani Beach – den frodige vegetasjonen rundt Diani Beach står i sterk kontrast til den hvite sanden og det turkise havet, og dette er det som kanskje har gjort Diani Beach så attraktivt. Her finner du den største andelen av hotellkomplekser og bosteder, uteliv og et stort utvalg av restauranter. Populariteten har da også gjort dette til en turist ghetto.
Interessante fakta: 
 • Kenya er omtrent dobbelt så stort som Tyskland
 • Etter kaffe er turisme den viktigste næringen
 • Kenyanere flest ser på kaffe som en eksportartikkel og drikker helst te og øl selv
 • Noen av de eldste funnene etter menneskene har blitt gjort i Kenya
 • Mange kenyanere betaler fortsatt medgift til bruden familie ved inngåelse av ekteskap. Medgiften starter på 10 kuer
 • Kenyanske menn har lov til å ha mer enn en hustru
Festivaler: Kenya har en rekke nasjonale og regionale festivaler hele året som gjerne har sitt utspring i religion, historie eller afrikansk kunst og kultur. Musikk, mat og dans er en gjenganger på disse festivalene og de fokuserer ofte på familie og samfunn. 
 • East Africa Arts Festival (mars): I Nairobi blir denne festivalen arrangert hvert år i mars og det er den største i sitt slag i regionen. Den tiltrekker seg deltakere og tilskuere fra hele verden og varer i tre dager. 
 • International Camel Derby and Festival (august): Denne årlige eventen har funnet sted i det nordlige Kenya, i Maralal, siden 1990. Hovedbegivenheten er et kamelkappløp som foregår over flere dager delvis i ørkenen, hvor både amatører og noviser kan delta. Besøkende kommer fra hele verden for å delta eller bare se på. Det er også sykkelløp, eselløp og underholdning for barna. Om du ønsker å leie en kamel for en dag, er dette også mulig. 
 • Mombasa Carneval (november): Her feires den kenyanske kulturen og artister, dansere, musikere og stammefolk kommer til byen for å delta på konsertene. Karnevalet er den største kulturelle begivenheten som foregår i Kenya årlig. Hovedbegivenheten er den store paraden som går gjennom byen.  
Se vår destinasjons video fra Kenya:
Copyrigth - Salman Qureishi


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.