Vi leter nå etter din drømmereise

Madagaskar - den naturskjønne edelsteinen utenfor Afrika

MadagascarHistorien til Madagaskar begynte for 160 millioner år siden, når øya separerte seg fra det Afrikanske fastlandet. På denne tiden eksisterte ikke pattedyr ennå (de dukket ikke opp før 100 millioner år senere), og det er derfor øyas fauna er helt annerledes enn den du vanligvis ser på fastlandet i Afrika.

Du kan ikke finne et eneste av pattedyrene i Madagaskar noe annet sted i verden. Det finnes kun et bemerkelsesverdig unntak, og det er flaggermusen, som greide å fly til denne Afrikanske øya fra fastlandet. Madagaskar er den fjerde største øya i verden og i tillegg en av de mest biologisk mangfoldige landene i verden. De enorme tropiske skogene på øya blir betraktet som et eldorado av forskere verden rundt. Selv ikke de store regnskogene i Sør-Amerika kan sammenligne seg med det umåtelige mangfoldet i Madagaskars flora og fauna.

Generelt er rundt 80 prosent av plante –og dyrelivet og 65 prosent av alle fugleartene du finner her endemiske for Madagaskar, som betyr at de bare bor på denne helt spesielle øya. Øyas natur har gitt overlevende dyr fra dinosaurtiden, som for eksempel kameleoner, et unikt habitat. Det bor hele 40 forskjellige arter på Madagaskar, som har den høyeste biodiversiteten av kameleoner i verden. Det bor også andre mystiske kreaturer i dette eksotiske riket som dvergkameleoner og tomatfrosker, og  øyas isolasjon fra fastlandet har ført til at unike trearter som apebrødtrær har vokst frem . Med andre ord er Madagaskar et tropisk paradis.

Høydepunkter

 • Isalo nasjonalpark: er som et naturlig museum kun dedikert til de biologiske underverkene i denne ørkendalen. Juvene her er fylt med gule gressletter, vertikale steinvegger, og best av alt, dype daler hvor du vil finne turkise vannstrømmer, frodig natur og maleriske vannhull du kan svømme i. Alle disse naturlige fenomenene endrer seg med lyset og ser helt magiske ut ved solnedgang. Det er enkelt å komme seg hit fra en av øyas hovedveier, RN7, og man skjønner godt hvorfor dette er den mest populære nasjonalparken i Madagaskar. Heldigvis har Isalo nasjonalpark en størrelse på hele 800 kvadratkilometer og du vil definitivt ikke støte på plassproblemer når du  utforsker dette helt unike området
 • Nosy Mangabe:  Denne lille øya, som er plassert mellom de kystnære åsene i Antongila-bukten og som snirkler seg innenlands ved den nordøstlige kysten av Madagaskar, er et must-see for deg som er interessert i dyreliv. Du vil oppdage enorme fikentrær som gror side om side med palmetrær og lemurer og frosker som lusker i nærmeste kratt. Du kan også observere hvordan landskaper av grønn jungel plutselig går brått nedover og bortgjemte bukter og  gyllen sand kommer til syne. Båtturer til øya kan du bestille fra Maroansetra, som er den nærmeste havnelandsbyen på Madagaskar.
 • Île Sainte Marie: er også en mindre øy utenfor østkysten til Madagaskar. Øya består av flere skånede bukter og viker som pleide å tiltrekke seg pirater i det 17. og 18. århundret. Du kan også se vrakene til flere piratskip fra det grunne vannet ved Baie des Forbans. I dag er dette en populær reisedestinasjon som også er et ideelt sted for å snorkle og se knølhvaler i løpet av sommeren og høsten.

 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Madagaskar (Antananarivo)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: januar (22ºC) / Kaldeste måned: juli (15ºC) / Våteste måned: januar (171.7 mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation in Antananarivo, Madagascar
Hvordan er været?
Madagaskar har et tropisk klima med mye regn langs østkysten, tørrere vær i de sørvestlige delene av landet og kjøligere klima i fjellene. Generelt er det kaldere i fjellene og nedbøren varierer fra sted til sted. Fordi Madagaskar er i den sørlige halvkule har øya reverserte årstider sammenlignet med Europa og Nord Amerika. Hele landet har regnsesong mellom november og mars, men dett har lite påvirkning på den sørvestlige delen av landet, som forblir tørr. På store deler av øya er det tørkesesong mellom april og oktober (i nord er det mellom mai og september ), med unntak av på østkysten, hvor det regner året rundt. Siden Madagaskar er et tropiske område vil nedbøren ofte komme i form av tordenstormer, spesielt på ettermiddagen. Dette betyr at det ikke er noe mangel på sol selv i de våteste månedene, siden du vanligvis vil ha oppholdsvær i morgentimene.
Beste tiden å besøke Madagaskar? Generelt anbefaler vi at du besøker øya mellom september og oktober. På denne måten unngår du den sterkeste varmen og de tropiske stormene som kan forekomme på andre tider av året. Drar du i løpet av disse to månedene unngår du også nattekulden som du vil kjenne mye mer på kroppen i løpet av vinteren, som varer fra juni til august. Derimot vintersesongen en bra tid å besøke landet på om du foretrekker kaldere temperaturer, selv om du kanskje vil oppleve mye regn ved østkysten. Skal du på strandferie burde du dra til landets vestkyst, hvor det er mer sol enn på østkysten men hvor du må forvente litt regn året rundt. Den beste tiden å dra til Madagaskars vestkyst er mellom mai og oktober.
Myntenhet: I Madagaskar blir det brukt Ariary (MGA) og 1 MGA = 5 Iraimbilanja. Den foretrukne utenlandske myntenheten er Euro (EUR). Det finnes minibanker i de større byene og flyplassene men du burde helst veksle til kontanter med en gang du ankommer landet. Det er relativt vanskelig å ta ut kontanter i mindre byer og tettsteder. Visa-kort er det kortet som brukes hyppigst her og veldig få steder tar kredittkort, så du burde ikke være avhengig av dette som betalingsmåte.

Tips: Det er ikke vanlig å gi tips på Madagaskar (for lokale) men for deg som utlending er det av og til forventet og dessverre er det slik at de fleste som jobber i turistnæringen har detter som omtrent eneste inntekt, Vi har derfor utarbeidet følgende retningslinjer for hva du bør gi i tips på Madagaskar.
 • Hoteller - hvis noen hjelper deg med bagasjen er det vanlig å gi tilsvarende USD1 i tips pr kolli
 • Restauranter & barer - Spiser eller drikker du på et sted som henvender seg til et vestlig publikum er det vanlig å gi 10% tips på regningen.
 • Guider etc - Er du på en utflukt forventer både guide & sjåfør tips og et vanlig beløp vil da være USD7-10 for guide og USD5-7 for sjåfør for en fulldags utflukt, om du er fornøyd med innsatsen.
Interessante fakta om Madagaskar: Øya er med sin høye eksport, unike historie og kultur en av de mest enestående områdene du kan besøke i Afrika:
 • Rundt 80 prosent av verdens vanilje kommer fra Madagaskar.
 • Forskere tror at de første menneskene som bosatte seg i Madagaskar ankom øya i kanoer fra Borneo i ca. 350 ftv.
 • Lemurer blir betraktet som hellige dyr i Madagaskar, og lokalbefolkningen, som tror de bærer på sjelene til forfedrene deres, forguder dem.
Festivaler: Ofte gjenspeiler festivaler noen av de beste sidene du kan oppleve ved et land. Dette er også tilfellet med Madagaskar, hvor du kan bevitne festivaler relatert til både natur, kunst og kultur. Under har vi listet noen av våre favoritter:
 • Hvalfestivalen (juli) – hvis du er på øya Île Sainte Marie i løpet av de første 2 ukene i juli kan du ikke gå glipp av denne festivalen. Dette er en stor begivenhet som skjer når knølhvalene ankommer kysten. Du kan få med deg en stor parade, leker, utstillinger, konserter, forskjellige stands og til og med en konferanse. Arrangementet blir holdt for å øke bevisstheten rundt dette enorme pattedyret.
 • Zegny’Zo festivalen (mai) – dette er en feiring som blir organisert av lokale myndigheter og som varer en hel uke. Den ble for første gang arrangert i 2007 og dreier seg for det meste om gatekunst. Du vil kunne oppleve et spennende utvalg av utendørsaktiviteter som dansing, dukketeater, skuespill, gatemaling, musikaler, sirkusframføringer, og diverse parader. Her er det altså nok av ting som skjer i løpet av festivalen.
 • Hira Gasy festivalen (varierende tidspunkt)– dette er et strålende eksempel på en del av madagassisk kultur og folklore som ennå er relativt ukjent for folk flest. I bunn og grunn er dette en tradisjonell feiring som inkluderer ritualer fra landets antikke kultur. Festivalen minner litt om Madagaskars franske kolonialtid og kunstnerne som deltar har på seg røde klær som representerer den franske armeen. Hira gasy festivalen er en utmerket måte å lære om kulturen til de innfødte stammene som bor på Madagaskar.
Se vår utvalgte destinasjons video fra Madagaskar:


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.