Vi leter nå etter din drømmereise

Reiser til Mauritius | paradiset venter på deg

Le Morne Beach, MauritiusMark Twain skrev en gang «Det første som ble laget var Mauritius, og deretter ble himmelen kopiert etter dette» - og han har rett!

Mauritius, en gang tilholdssted for pirater og lovløse er nå kanskje mer kjent som et trygt sted med luksushoteller og hvite sandstrender med et magisk bakteppe av vulkanske fjelltopper. Mauritius er en øy til å oppdage og utforske. Her finner du indiske templer, gamle hus fra kolonitiden, botaniske hager, og muligheten til å se eksotiske fugler eller svømme med delfiner. Dagens innbyggere på Mauritius er historien til landets historie som kasteball mellom kolonimakter, arabiske slavehandlere og importert arbeidskraft fra det indiske kontinentet. Dette mangfoldet har blitt samlet og åpnet øynasjonen til besøkende, og du vil fort forstå at Mauritius er utrolig vennlig og imøtekommende.

Men selv om Mauritius omtrent drukner i luksushoteller som alle forsøker å overgå hverandre er god service og gode hoteller fortsatt rimelige, og Mauritius er nok en av de billigste destinasjonene i regionen. Beroligende rester fra den britiske kolonitiden lever fortsatt i beste velgående i Gymkhana Club, i te plantasjene og det faktum at man fortsatt kjører på venstre side. Siden av dette har du den indiske innflytelsen med dhal puri boder, fargerike markeder og eksotiske lukter som krydrer luften.

Hvor på Mauritius?
Mauritius har en mengde gjenbesøkene og de har alle sine favorittsteder på Mauritius og velger sjelden noe annet. Avhengig av hva du foretrekker er det derfor viktig at du velger riktig side og del av Mauritius siden det tar tid å komme seg fra nord til sør selv om Mauritius ikke er altfor stor (geografisk). Personlig foretrekker vi I REISEbazaar den sørlige delen rundt naturskjønne Le Morne området.

Den største turist senteret ligger I den nordlige delen rundt Grand Baie. Her finner du den største konsentrasjonen av hoteller, strender, underholdning og aktiviteter. Østkysten er kanskje mest kjent. Og det er her du finner de fleste av de større hotellkjedene og luksushotellene. Østkysten har den største andelen av vakre hvite sandstrender. Vestkysten er mer for familier siden strendene er roligere, grunnere og her finner du sa også de fleste leilighetshotellene. Sørkysten (som er vår favoritt) er Mauritius “ville” side, og da etter vpr mening den som er mest interessant. Her ligger hotellene mer spredt, dyttet inn I vakre bukter og omkranset av vakre strender med grønne fjell som bakgrunn.

Luksus hoteller
Mauritius er med rette kjent for sitt asurblå hav, hvite pudderstrender og, ja, sine luksus hoteller som tilbyr plass på første rad til noen av de mest vanvittige utsikter i det Indiske hav. 
Dette er de mest raffinerte steder med utmerket service nivå, steder med alt fra utrolige spa opplevelser, designer værelser og alle mulige vannsports aktiviteter til spesialutformede bassengområder, enorme parkanlegg med nystriglede palmelunder og restauranter i verdensklasse. For de fleste er Mauritius selve åpenbaringen og standarden for hva man skal forvente av en slik destinasjon..

Velkommen til Rodrigues, det andre Mauritius
Vel isolert med over 600km med åpent hav nord for Mauritius ligger denne lille vulkanske utposten, omringet av en av verdens vakreste laguner og er en helt annen planet enn Mauritius. Rodrigues er ofte markedsført som «Mauritius slik det var 25 år siden»

Hvis du vil oppleve den komplette motsetningen til Mauritius, sett kursen for Rodrigues – det kunne ikke vært en større motsetning. Her finner du ingen mega resorts eller luksus, men det du får i stedet er en opplevelse som er ekte og ærlig. Rodrigues er fri for sukkerplantasjer og befolkningen er stort sett afrikansk kreolsk og sammen med god mat, et rolig tempo på livet og noen fantastiske strender sammen med utrolig bra dykking har gjort Rodrigues til en av våre favoritt steder i det Indiske hav. Enn så lenger er det kun en liten brøkdel av turistene som legger turen om Rodrigues, noe som har sikret at det fortsatt er et autentisk sted å besøke.

 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Mauritius (Port Louis)
Måle enheter= °C og mm/måned. Varmeste måned: februar (25°C), Kaldeste måned: august (19°C) & Våteste måned: mars (254.4mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015
Average temperatures and precipitation in Port Louis, Mauritius
Hvordan er været? Klimaet er tropisk med variasjoner gjennom de ulike sesongene. Mellom januar – april er været normalt varmt og med meget høy fuktighet med temperaturer mellom 25°C - 30°C. 
Det er ikke anbefalt å besøke Mauritius ii denne perioden siden det også er fare for sykloner. Den kjølige perioden er mellom juli – September hvor temperaturen kan falle under 25°C
Beste tid til å besøke Mauritius: Den beste tiden å besøke Mauritius er mellom mai – desember når været er kjøligere, det er lite sjanse for nedbør og du kan forvente solfylte dager.
Valuta & penger: Myntenheten på Mauritius er Rupee (MRU) = 10 cents

Tips:
 • Taxi – ikke nødvendig men anses som høflig.
 • Hoteller – er ikke forventet men om bagasjen blir levert på rommet er det høflig å gi 100 MUR per bagog 100 MUR annenhver dag til Housekeeping.
 • Restauranter – de fleste restauranter vil inkludere 10% servise gebyr i regningen om dette ikke er tilfellet er 10-15% av totalen normalt å gi i tips.
 • Guider – for guider og sjåfører er ofte tips hovedinntekt, man burde guiden minimum 10% av turkostnaden.
Interessante fakta: 
 1. Mauritius er et av få land I verden som er oppkalt etter en person. Mauritius er oppkalt etter hollendere til ære for Prince Maurits van Nauss I det 17århundre
 2. Mauritius er omtrent komplett omringet av korallrev. Det er 177km av kystlinje og det meste av det er dekket av hvite sandstrender.
 3. Mauritius ble i 2017 nevnt som 1 av kun 4 land I verden om ikke hadde noen innblanding i noen form for internasjonale eller regionale konflikter og heller ingen problemer med nabolandene. De andre landene som ble nevnt i denne sammenhengen var Botswana, Chile og Uruguay (kanskje like greit siden landet ikke har noen militære styrker)
 4. Dead as a dodo – er et populært sitat! Mauritius var det eneste kjente tilholdsstedet for denne flyveløse og meget nysgjerrige fuglen. Dette var selvsagt ingen god kombinasjon når sultne hollandske seilere ankom Mauritius for første gang i 1598. I løpet av 100 år var arten utryddet. Den siste bekreftede observasjonen var på 1660 tallet.
 5. Med et innbyggertall rundt 1,2 millioner har faktisk Mauritius den høyeste befolkningstettheten i Afrika, og en av de høyeste i verden.

Festivaler:
Mauritius er en herlig blanding av ulike kulturer og religioner og er et suksessfullt multikulturelt samfunn, en smeltedigel av tradisjoner fra fjerne land. Tilreisende som kommer til Mauritius tar ikke bare del i landets naturlige resurser som rene strender, tropiske skoger og unike flora & fauna, men man blir også invitert inn og ta del i lokale levesett og ikke minst mat. Derfor er Mauritius festivaler en perfekt måte for å smake på hav denne smeltedigelen kan tilby. Det finner nok av religiøse festivaler som feires, men det er også en rekke meget bra kulturelle festivaler som du ikke burde la gå fra deg.
 • Thaipoosam Cavadee festivalen – (slutten av januar – februar) - er en religiøs festival og er observert for det meste av tamiler fra India og er en av de mest imponerende av Mauritius mange festivaler.
  Dette er feiringen etter en periode med fasting og mange har enten sine tunger, kinn og bryst piercet med nåler før de går i templet med sine offer gaver båret frem på ryggen. Tilhengerne kan tilsynelatende se ut til å være i en transe, og går gjerne barføttes på vei til sine respektive tempel mens de på ryggen bærer en «cavadee» (en bue av tre, metall eller plastikk) som symboliserer de «hellige fjellene». Denne er dekket av blomster og en krukke med melk. Buen er deretter lagt ned i tempelet ved foten av en av gudene. En del av feiringen innebærer også ofte «fire-walking» og sverd klatring ritualer som kan være meget spektakulære.
 • Holi Festival - (mars) – er en indisk festival av ild og farger. Hindu befolkningen på Mauritius feirer denne festivalen ved å dynke alle og enhver som er i nærheten med farget vann og pulver og er en meget fargerik festival som du kanskje kan forstå.
 • Thimithi  - betyr “The Walk on Fire” er en tamilsk festival, en gruppe som utgjør en stor andel av Mauritius befolkning. Det er en periode over 10 dager hvor tilhengere vil faste og meditere og avstå fra å delta i noen form for aktiviteter. Etter at disse 10 dagene er det tid for å ta en seremoniell spasertur over glødende kull «fire walking».Dette skjer da med stor fanfare utenfor aktuelle templer og for å bevise for omverdenen sin uskyld etter faste og meditering. Dette er en av kanskje de mest sette ritualer på Mauritius.
Se vår destinasjons video fra Mauritius - Paradise Island
Copyright - ReneGamper


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.