Vi leter nå etter din drømmereise

Mexico – en verden for seg selv

MexicoMange forbinder kanskje Mexico med tacos, aztekerne, sombreroer og tequila – for å ikke nevne Pancho Villa, Salma Hayek og Frida Kahlo – men det er så mye mer ved landet enn de klassiske stereotypene. Mexico byr på en forførende blanding av Mesoamerikansk kultur, Spanske tradisjoner og kontemporær kunst. Det mangler heller ikke på maleriske landskap.
Baja California er velsignet med en skimrende blå kystlinje, nord i landet finner du ørkener fylt med kaktuser og i sør skaper livfulle Maya-landsbyer og nydelige strender med palmetrær og kritthvit sand minneverdige inntrykk. Du kan gjøre en rekke aktiviteter her og klatre vulkaner, observere hvaler og gå gjennom agave-plantasjer. Tilsetter du rikt utsmykkede kirker i kolonialstil, gigantiske pyramider og en utsøkt matkultur har du oppskriften på hvorfor dette landet er en så populær feriedestinasjon. Mexico er et stort land og uansett hvor du drar venter det fortryllende overraskelser og opplevelser på deg i alle landets hjørner.

Høydepunkter
 • Palenque – dette UNESCO verdensarvstedet befinner seg midt i Lacandona-jungelen og du kan enkelt komme deg hit via den moderne landsbyen Palenque eller den litt mer funky turistlandsbyen El Panchán. Drar du til den sørlige delen av tempelet (Toniná-ruinene) kjører du gjennom en vei bygd rundt forskjellige fossefall og i Sør-Øst dukker de standhaftige ruinene til byene Bonampak og Yaxchilán opp foran deg.
 • Mexico City – Mexico City har alltid vært solen i det Meksikanske solsystemet. Her kan du gå gjennom summende sentrumsområder som viser frem byens historiske og kolonialinspirerte prakt men også utstråler en moderne atmosfære. Ønsker du en pause fra det travle bylivet, finner du de kunstige øyene Xochimilco sør i hovedstaden. ‘Xochimilco’ betyr oversatt «hvor blomstene gror» og referer til de nydelige, flytende hagene og chinampaene du finner her. 
 • Teotihuacan – Bare 45 minutter fra Mexico City befinner byen Teotihuacan seg. Dette er en av de mest imponerende arkitektoniske underverkene fra den førkolumbiske tidsperioden i hele Mellom-Amerika. Komplekset er mest kjent for sine standhaftige pyramider og her kan du rett og slett bli litt overveldet. Noen konspirasjonsteoretikere syns til og med det er så ekstraordinært at de tror det ble laget av marsboere!
 • Oaxaca – Her vil du finne sjarmerende gater i kolonialstil med skyggeleggende trær, livlige markeder fylt med håndverkere og herlige aromaer som siger fra matbodene og de trendy spisestedene rundt hjørnet. Vi skjønner godt hvorfor mange har begynt å kalle Oaxaca for Mexicos nye kulinariske hovedstad. Dette betyr derimot ikke at byen har gitt slipp på historien sin – faktisk har håndverksarbeidene og oppskriftene som gjør Oaxaca så unik blitt videreført fra generasjon til generasjon i flere hundre år.

Antall turer funnet: 239
load more
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Mexico (Mexico City)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: april (29ºC) / Kaldeste måned: oktober (27ºC) / Våteste måned: oktober (137.1mm) - Alle verdier basert på data innhentet i perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation in Mexico City, Mexico

For en full oversikt over Mexicos sammensatte klimatiske forhold - klikk her
Hvordan er været? I Mexico er det stort sett solfylt og varmt året rundt bortsett fra når det er regnsesong. Regnsesongen varer generelt mellom juni og oktober, men hvor mye regn du burde forberede deg på om du drar i løpet av denne tiden av året er veldig avhengig av hvor i landet du drar. I hjertet av Mexico kan du forvente mye men kortvarige perioder med nedbør så å si hver eneste ettermiddag. Nord i lander regner det nesten aldri og Chiapas er den våteste staten hvor veier blir til gjørme i løpet av høsten. I sør og de lavt liggende kystområdene er sommeren også ganske fuktig. Ved strendene er det orkansesong mellom september og midten av oktober, som betyr at det er rikelig med regn, farlige farvann, mye mygg og fare for at det blåser opp til en alvorlig tropisk storm. I Sonoran-ørkenen kan du til og med oppleve en liten monsun mellom juli og oktober. Alt i alt stiger temperaturene gradvis fra nord til sør, så de sørlige områdene har et helt tropisk klima. Høyden til de forskjellige områdene i landet spiller også en viktig rolle og byene som befinner seg i høylandsområder har et kaldere klima enn byene i lavlandet.
Beste tid å besøke Mexico? Sent på vinteren har tradisjonelt sett vært den mest populære turistsesongen og de store folkemengdene samles som regel i Acapulco og Cancún mellom desember og april. Du burde derimot ikke dra til fjellene i løpet av vinteren fordi nettene kan være ganske kalde på denne tiden av året. Det er stort sett alltid et område av Mexico du kan dra til året rundt. Vi anbefaler at du reiser til høylandsområder om sommeren og til kysten om vinteren. Alt i alt er november kanskje den beste måneden å dra fordi da er regnsesongen over og klimaet behagelig men landet er ikke helt overfylt med turister. 
Myntenhet: I Mexico brukes det meksikanske pesos (MXN) og 1 pesos = 100 centavos. Du kan også bruke Amerikanske dollar (USD) mange steder i landet, men utenfor turistområdene må du ofte betale 1 dollar per 10 pesos, noe som er en svært ugunstig valutakurs for deg om du vil få mest ut av pengene dine.
Tips: Lurer du på hva du skal gi i tips i Mexico? med USA og Canada som nærmeste naboer ligger det i kortene at lokalbefolkningen har forstått dette med tips! Mexico følger i prinsippet da også etter USA med standard 15-20% de flestes steder, men det er noen forskjeller og her er noen retningslinjer: Taxi: Det er ikke nødvendig å gi tips for kjøreturer med taxi så sant ikke du får hjelp til bagasje og lignende.
 • Hoteller: "Bellboys" forventer rundt 10-20 pesos per koffert (og noe mer om de er tunge). Hushjelp er vanlig å tips 20-50 pesos per natt avhengig av hvor mange som bor på rommet (gi tips hver dag siden det kan være ulike ansatte fra dag til dag)
 • Restauranter & barer - det er standard å¨legge igjen 15% tips når du spiser ute (men det kan noen ganger være inkludert i regningen så sjekk denne først). På barer er det vanlig å gi 15-20 pesos per runde (eller 15-20% på totalregningen).
 • Guider etc - Retningslinjene er ganske heftige og det forventes faktisk 10-20% av turens kostnad som tips. For en reise som er over flere dager er det vanlig å gi USD3-5 per dag eller USD10 hvis det er en privat arrangert utflukt (for sjåfører er det vanlig å gi USD2 per dag i tips)
Interessante fakta: 
Mexico er et spennende land, men spesielt historiske fakta om landet overrasker mange.
 1. Mexico City ble bygd over ruinene til aztekernes gamle hovedstad, Tenochtitlán, og er i dag Nord-Amerikas eldste by. 
 2. Etterkommerne av Aztekerne snakker i dag en form for aztekisk som heter Nahuatl. Mange ord som brukes internasjonalt i forskjellige variasjoner, som avokado (ahuacatl) og tomat (tomatl), har røtter til dette språket.
 3. Mexico introduserte sjokolade, mais og chili for verdens kjøkkener.
Festivaler:
Mexico er et veldig stort land og det arrangeres en mengde festivaler her. Det er utrolig mange å velge mellom, men her er våre favoritter:
 • Festival de México (mars) – Akkurat som alt annet i Mexico by kan denne festivalen lett beskrives med et ord: enorm. Rundt 50 lokaler blir satt opp rundt om i hele byen og du kan få med deg førsteklasses opptredener, som danserforestillinger, konserter, skuespill og til og med opera. Siden festivalen er så stor er det vanskelig å vite hvor man skal starte, men mesteparten av denne 2-ukers lange begivenheten finner sted i byens historiske sentrum, den eldste delen av Mexico by.
 • Guelaguetza festivalen (juli) – ordet 'Guelaguetza' betyr offergave på zapotekisk og denne festivalen blir holdt i byen Oaxaca for å vise frem lokale, folkloristiske danser og musikk. Dette er en tradisjon som har blitt videreført i århundrer og de fleste begivenhetene skjer i et stort amfiteater som befinner seg på toppen av en ås. Hvis du har lyst til å oppleve festivalen på en litt mer intim måte kan du i stedet dra ut av byen, hvor lokale landsbyer arrangerer mindre versjoner av festivalen.
 • De dødes dag (november) – denne festivalen er kanskje den mest fargerike og lystige hyllesten til menneskelig dødelighet som finnes. I løpet av festivalen minnes deltagerne de døde, særlig nære familiemedlemmer, og besøker gravene deres. Feiringen er dypt rotfestet i urfolkskultur og landsbyen Pátzcuaro er så å si festivalens hovedstad. Det er utrolig spennende å være med på denne festivalen, og det syns tusenvis av andre mennesker også, så vær forberedt på å møte på store folkemengder.
Se vår utvalgte destinasjons video fra Mexico:


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.