Vi leter nå etter din drømmereise

Reiser til historiske & vakre Mongolia

MongoliaMongolia eksisterte i en sovjetisk boble for det meste av det 20. århundre, etter kommunismens fall har Mongolia oppstått under et ungt demokrati med en lovende økonomi basert på gruvedrift, jordbruk og turisme. Landets nomadiske kultur er verdens kjent, besøkende kan sove i gjeterens hytte (tradisjonelt feltjurt), hjelpe de lokale å runde opp sauer og ri på hester.

Arven fra Djengis Khan og gjenoppbyggingen av den nasjonalistiske stoltheten gjør besøket i Mongolia uforglemmelig. En kultur med enorm gjestfrihet gjør lokalbefolkningen mer tilgjengelig og i en verden besatt av låser og porter er det forfriskende å møte mennesker som er villig til å åpne dørene sine og hjemmene sine til fremmede.  

Høydepunkter
 • Gobi Desert – Gobi opptar ca. 1.300.000 kvadratkilometer av landområdene i Mongolia og Kina og er den største ørkenen i Asia. Nemegt Basin i den nordvestlige delen av Gobiørkenen er kjent for sine dinosaurusfossiler og er regnet som en ekte dinosaur kirkegård. Ørkenen er også hjemmet til neon av de mest spennende paleontologiske funnene dette århundret men er også hjemmet til mange dyr, inkludert Gobi bjørn, alpesteinbukk, persiagaselle, snø leopard, Gobi ulv, konge ørn, baktriakamel, Jerboa mus og asiatisk villesel.
 • Mongolsk mat & drikke – det mongolske kjøkken er basert på begrensede ingredienser.  Kjøtt (spesielt fårekjøtt), mel og melkeprodukter har en fremtredende rolle i tradisjonelle retter. De beste rettene lages på landsbygda i feltjurt hvor en familiefest inkluderer, kjøtt, dyreorganer og hode på dyret. Det finnes også andre retter som buzz (dumplings) og tsuivan (dampet pasta) som man også finner andre steder i Asia. Å drikke airag (fermentert hoppemelk) er en unik sentralasiatisk opplevelse som du og magen din sent vil glemme!
 • Klostre – de gamle og grunnet tid slitte klostrene (Khiid) ligger som prikker i det Mongolske landskapet og er landets åndelige røtter. Unge og gamle lokale sitter stille på benkene i klostrene og bærer arven og religionen hentet fra Tibet for århundrer siden videre. I tillegg til å være pilegrimsmål inneholder klostrene konkret historie, fylt med dyrbare buddhistiske ikoner, Sutras og gamle malerier pryder deres vegger. Amarbayasgalant Khiid, landets best bevarte kloster er dedikert til den store skulpturen Zanabazar.
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Ulaanbaatar
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: juli (18ºC) / Kaldeste måned: januar (-22ºC) / Våteste måned: juli (23,3 mm) - Alle verdier basert perioden 1985-2015
Mongolia
Hvordan er været? Mongolia er et land med ekstreme temperaturer, landet ligger på en høye på ca 1500 m over havoverflaten adskilt fra havet og er omgitt av høye fjell som blokkerer de våte vindende. Gobiørkenen i sørlige Mongolia kan nå opp til 40 ºC om sommeren og faller til -40 ºC om vintere. Vinteren er lang og kald men sommeren er kort men varm, vinteren varer fra november til slutten av april, våren fra mail til juni og sommeren starter i juli og avsluttes i september.
Beste tiden å besøke Mongolia: når man besøker et land med så store temperaturforskjeller er det viktig å sjekke været og temperaturen på de områdene du skal besøke. Se full oversikt her
Myntenhet: i Mongolia brukes det Mongolian Tughrik (MNT) og de har et kontantbasert land. I store byer som Ulaanbaatar kan man bruke kredittkort på store hoteller og restauranter, man finner også minibanker flere steder. På landsbyene må man ha kontanter da de ikke har minibanker og kortterminaler.

Tips:
 • Taxi – det er normalt og runde opp til nærmete hele beløpet.  
 • Hoteller – om du bor på et vestlig hotell er det vanlig å tipse stuepiken 1000 MT per natt og pikkoloen MT 2000
 • Restauranter – på restauranter vestlige restauranter er det normalt å gi mellom 5-10% tips av den totale summen.
 • Annet – å gi tips er ikke normalt i Mongolia men om du er på en organisert tur kan du gi guiden 5-10% tips og sjåføren 2-5%.
Interessante fakta:
 • 30% av den mongolske befolkingen er under 18 år.
 • Mongolia er det 18. største landet i verden.
 • Det er 13 ganger så mange hester som det er mennesker i Mongolia
 • Mongolia er den nest største produsenten av kashmir geit ull
Festivaler:
 • The Thousand Camel Festival (mars) – blir holdt I Gobiørkenen og er en feiring av den utryddingstruede baktriakamelen og har en stor rolle i livet til nomadene som lever i Gobiørkenen. Under festivalen er det kamelløp og polokonkurranser samt forestillinger med lokal musikk og dans. Den vakre naturen i ørkenen gjør denne festivalen spektakulær, med høye sanddyner, isbreer og røde sandsteinsklipper og de baktriakamelen er på sitt vakreste med sin tykke vinter pels.  
 • Naadam Festival (sommer) – feires hver sommer i alle provinser og i de fleste byer og landsbyer i Mongolia. Den lokale Naadam festivalen er den beste av alle Naadam festivalene – ingen lange køer, store folkemengder eller forurensing (som det ofte er under festivaler i Ulaanbaatar). I tradisjonelle drakter ser de fargerike tilskuerne på konkurrentene som deltar i de tre «mannlige» sportene bueskyting, bryting og hesteveddeløp. Tradisjonen sier at kun menn kan delta i bryting men både menn og kvinner kan delta i bueskyting og barn (så unge som 5 år) er ofte jockeys under hesteveddeløpene.
 • Eagle Festivals (September – oktober) – det holdes to Golden Eagle festivaler hvert år, normalt sett i september og oktober når det begynne rå bli kaldt og ørnene er klare for vinter jakt. Den gamle falkoneri kunsten som blir praktisert av Kazakhene i vest har ikke blitt endret på tusen år. Beundre hastigheten og kraften til den edle ørnen og forholdet mellom ørnen og dens mester. I landskapet til Altai fjellet vil du få en opplevelse som viser det virkelig Mongolia.
Se vår destinasjonsvideo fra Mongolia:


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.