Vi leter nå etter din drømmereise

Myanmar eller Burma?

MyanmarGylne underverk' - "Dette er Burma", skrev Rudyard Kipling. "det vil være fullstendig annerledes enn noe annet land du kjenner".
Underlig nok, over hundre år senere, holder Myanmar (Burma) kraften til fortsatt å overraske selv den mest bereiste besøkende (men besøk landet raskt siden dette er i ferd med å endres utrolig raskt). Du vil forelske deg i vakre og glitrende Shwedagon Paya. Du kan stirre i vantro av synet av "the Golden Rock" på toppen av Kyaiktiyo fjellet der det enger på klippekanten. Stå igjen trollbundet når du skuer ut over de mer enn 4000 hellige templene som ligger spredd over slettene i Bagan. De fleste av templene du vil se er i daglig bruk av landets fromme munker som er mer beundret en rockestjerner!

Etter mange års isolasjon fra utenomverdenen startet Myanmar (Burma) å åpne seg for turisme rundt 2013. Så sent som i 2010 ble landet offisielt klar til å motta turister etter flere års boikott av landet i kjølvannet av Aung Suu Kyis anmodning om å ønske utenlandske turister velkommen nok en gang. I løpet av denne korte tiden frem til idag har Myanmars (Burmas) turistanløp nådd nye høyder og mottar i dag (2015) nærmere 3 millioner besøkende i 2015 (opp fra ca 400 000 i 2012, hvorav de fleste var fra Thailand).

Det gjør ingenting om dette er din første eller 20 besøk til Myanmar (Burma), men du vil fort oppdage entusiasmen og energien og håpet om drastiske endringer. Landsmenn som har levd mesteparten av sitt liv i eksil returnerer, og sammen med resten av folket er det et race om å dra landet inn i det 21. århundre, samtidig at man forsøker å ta vare på tradisjoner og landets kultur. Myanmar (Burma) har selvsagt mange hindre igjen, men innbyggerne er stolte og som alltid meget sjarmerende. Våre beste øyeblikk i Myanmar (Burma) er dialogen med menneskene og ikke minst en solnedgangsaften på Shwedagon Paya i samtaler med en gruppe munker om politikk viser hvor langt landet har kommet selv på få år.


Høydepunkter

Myanmar (Burma) er et mystisk land og er både gåtefullt og spennende. Bagan med sine mer enn 1000 templer, nok for selv den mest iherdige historiker. Merkelige "benfiskere" har en fiske teknikk som du kun vil kunne se på Inle innsjøen. Hovedstaden Yangon er byen med flest kolonibygninger i Sørøst Asia (enn så lenge). Mandalay, den siste kongelige hovedstaden i Myanmar (Burma) og områdene rundt er spekket med utrolige monumenter over sen svunnen tid.

Heldigvis, skjer endringene ikke for raskt og det er fortsatt mulig å nyte et nesten intakt Myanmar (Burma. Du kan fortsatt seile rolig ned Ayeyarwady (Irrawaddy) floden på en gammel elvebåt eller en av de mange luksus båtene som nå har inntatt plassen. Visste du at Myanmar (Burma) kanskje har noen av de vakreste strendene i Sørøst-Asia? Se for deg selv og legg inn noen dager på f.eks Ngapali på Bengalkysten. Men det som gjør Myanmar (Burma) forsatt så utrolig for oss som besøker landet er landets befolkning. Overalt treffer du smilende og nysgjerrige mennesker som gjerne vil snakke engelsk og diskutere...ikke så rart etter nesten 70 år som innelukket nasjon og paria i verdens øyne. Besk Myanmar (Burma) nå før alt dette forsvinner i masseturisme.
Tradisjonelle Myanmar (Burma) - I et land med mer enn 100 ulike etniske grupper gjør at man nesten skulle tro at man har falt ned i en levende utgave av National Geographic fra tidlig 1900 tallet. Til tross for alle de siste årenes er Myanmar (Burma) fortsatt et jordbruksland med tradisjonelle verdier. Her vil du se menn i skjørt lignende longyi og gjerne med tradisjonell "thanakha" (sminke) i ansiktet. Her vil du se betel nøtt tyggende bestemødre, med munnen full at nøttens røde juice. Det vanligste transportmidlet er fortsatt trishaws eller hest & kjerre på landsbygda. Den eldgamle britiske te tradisjonen lever også sitt beste i landets 1000-vis av dedikerte tehus.


Antall turer funnet: 13
load more
 
Gjennomsnittstemperatur og nedbør for Myanmar (Yangon)
Måle enheter= ºC og mm/måned. Varmeste måned: april (31ºC), Kaldeste måned: januar (25ºC) / Våteste måned: juli (394.9 mm) - Alle verdier basert perioden 2005-2015.
Average temperatures and precipitation in Yangon, Myanmar
Hvordan er været i Myanmar (Burma):
 
Myanmar har et tropisk monsun klima og har derfor store mengder med sol og mye regn pluss høy luftfuktighet, noe som kan gjøre det ganske ukomfortabelt til tider. Det er 3 sesonger  i Myanmar (Burma) med en kald og tørr periode mellom november og februar med gjennomsnittstemperaturer rundt 20-24ºC. Dette etterfølges av den varme og tørre perioden fra mars til april hvor temperaturene ligger på mellom 30-35ºC. Årets våteste periode er mellom mai til oktober med temperaturer mellom 25-30ºC. I Myanmars (Burmas) delta området på rundt 2600 mm (dette inkluderer hovedstaden Yangon), mens ellers i landet ligger nedbørmengden på rundt 1000 mm (Mandalay ikke mer enn rundt 800 mm). Men kystområdene i Myanmar (Burma) omtrent drukner med over 5000 mm hver år (og det er da forståelig at de fleste av hotellene i Ngapali holder stengt mellom april og november.
Beste tiden å besøke Myanmar (Burma) - Den beste tiden å besøke Myanmar (Burma) er mellom november - februar etter monsun sesongen og før varmen setter inn. Problemet med dette er at det gjør alle andre også og dette ødelegger selvsagt enormt mye ved et besøk. Vi anbefaler derimot å vente litt og heller reise i mai og begynnelsen av juni, selv om dette er i begynnelsen av regntiden, men de fleste av Myanmars strand destinasjoner er da stengt. August er den desidert våteste perioden og vi anbefaler ikke reiser til Myanmar (Burma) i denne perioden.
Myntenhet & penger; Kyat (MMK) = 100 Pya
Det finnes nå minibanker (ATMs) i de fleste byer, men hver obs på at du kun kan stole på at de faktisk fungerer i Yangon og Mandalay. Det er nå mulig å veksle USD i Kalaw, men vi anbefaler at du har kontanter til enhver tid. Alle hoteller veksler USD kontanter- Kredittkort er fortsatt ikke offisielt akseptert og heller ikke reisesjekker.

Tips:
 • Taxi – ikke nødvendig men anses som høflig.
 • Hoteller – om bagasjen blir levert på rommet er det høflig å gi 1-2 USD (2000 – 3000 Kyat). Tips til Housekeeping er ikke forventet men det er høflig å gi 1-2 USD (2000 – 3000 Kyat) per dag. Kyat er foretrukket men USD brukes også. 
 • Restauranter – er ikke forventet eller inkludert i regningen i Myanmar (Burma), det blir satt stor pris på om man legger igjen litt tips.
 • Guider – for grupper (mer enn 4 pax) burde man gi 5 USD (8000 – 15000 Kyat) per person om man har en guide en hel dag. For mindre grupper (under 4 pax) burde man gi 10-15 USD (15000 – 23000 kyat) per person for en hel dag.
Interessante fakta:
 • 89% av befolkningen i Myanmar (Burma) er buddhister
 • På restauranter i Myanmar (Burma) lager man kysselyder for å få kontakt med servitører
 • U Bein Bridge er 1,1 kilometer lang og ble bygget i 1850, dette er verdens eldste og lengste teakbro. 
 • Burmesere klipper ikke håret sitt på mandager, fredager og på bursdagen sin.
Festivaler i Myanmar (Burma): Myanmar er et land med mange festivaler og det er ihvertfall èn per måned gjennom året. De fleste av festivalene er kulturelle og religiøse og de fleste finner sted over hele landet med noen få regionale. De fleste av festivalene falelr stort sett sammen med den månedlige fullmåne syklusen.
 • Thingyan New Year Festival - går over 4 dager i forbindelse med påske og er den største festivalen og bringer inn det nye året til Myanmar (Burma). Festivalen er også kjent som den årlige "vann festivalen" og vannet symboliserer renhet som da skal vaske vekk alle syndene som er gjort gjennom året, fjerne sykdom og kurere dårlig lykke. Så det er som du vil forestille deg, en vannkrig i organisert form. 
 • Phaung Daw U Pagoda Festival - er avholdt årlig og varer i hele 18 dager. Dette er en av de  mest fargerike og berømte begivenheten gjennom året i Myanmar (Burma). Festivalen finner normalt sted mellom september og oktober alt etter Myanmars (Burmas) månekalender. Høydepunktet er uten tvil båt prosesjonen med sine spesialbygde båter som bruker 18 dager på ferden rundt hele innsjøen og som har med seg 4 enorme Buddha stater.
Sist besøkt av REISEbazaar: Landet ble først besøkt av en av våre ansatte i 1984 og deretter neste gang i årene 2011, 2012 & 2014. Endringene fra 1984 til 2011 var ikke "så" store men fra 2011 til 2014 eksploderte antall besøkende og mye av sjarmen vi fant i 2011 var for alltid borte.. Siden de fleste gjør den tradisjonelle turen med Yangon, Bagan, Inle Lake & Mandalay har det rett og slett blitt for kommersielt på de fleste stedene. Vi har også reist i sør og kan sterkt anbefale en avstikker til Myeik (Mergui) 900 km sør for Yangon og inngangsporten til arkipelaget med samme navn. Langs veien finner du en rekke imponerende templer, men mest sannsynlig INGEN ANDRE turister. Et av Myanmars mest berømte byggverk ligger også langs veien, Golden Rock (men husk å overnatte å toppen av fjellet), morgenen etter ved soloppganger kanskje det mest magiske du vil oppleve i Myanmar! Vi elsker også stranden ved Ngapali, men dessverre stengt for det meste i vår beste tid å reise i Myanmar, mai & juni.

Se vår destinasjons video fra Myanmar (Burma)


Søk etter reiser

clear
Velg Aktivitet
Alle leverandører
joyn

Terms and Agreement

 1. INTRODUKSJON
  1. Velkommen til JOYN & REISEbazaar. Ved å registrere deg hos JOYN godtar du betingelsene beskrevet nedenfor. Reisebazaar er et datterselskap av Airticket Gruppen,
  2. Medlemskap i JOYN er gratis og det er ikke krav til at du kjøper noe for å bli medlem.
  3. JOYN er et lojalitetsprogram hvor du kan opptjene poeng som kan løses inn i tilbud, tjenester, arrangementer med mer.
   • Fra din 5. reise hos oss oppnår du 5% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
   • Fra din 10. reise hos oss oppnår du 10% lojalitets bonus (gjelder ikke skatter og avgifter)
  4. Ved å registrere deg i JOYN og gi oss din e-postadresse, samtykker du til å motta e-post med reiseinspirasjon, tilbud, markedsføring og generelle nyheter fra Airticket Group.
  5. Du gir også ditt samtykke til å bli kontaktet av representanter av REISEbazaar vedrørende ditt medlemskap og spørreundersøkelser om REISEbazaar eller andre selskap i Airticket Group.
  6. Alle opplysninger om deg blir lagret digitalt hos oss og er ikke tilgjengelig for andre enn våre leverandører og samarbeidspartnere som knyttes til en tjeneste, bestilling eller kjøp. Opplysningene deles kun i dette formål til aktører nevnt ovenfor.
 2. MEDLEMSKAP
  1. Medlemskap i JOYN er personlig. Du må ha fylt 18 år, være bosatt i Skandinavia og ha en gyldig e-mail adresse.
  2. Ved å sende inn din søknad, bekrefter du at du er minst 18 år gammel og at du godtar disse betingelsene.
  3. Medlemskapet er personlig, og kan ikke overføres og er underlagt disse betingelsene samt eventuelle andre regler, bestemmelser, policyer og prosedyrer som JOYN vedtar. Vi opererer med en begrensning på kun ett medlemskap per person.
  4. Det er ditt ansvar å holde e-mail adressen og kontaktinformasjonen din oppdatert.
 3. ENDRINGER, SLETTING OG/ELLER FJERNING FRA PROGRAMMET
  1. Du kan slette din konto når du selv ønsker. Dette gjør du enkelt på internet/ i appen ved å følge denne prosedyren.. eller linken.
  2. Hvis du sletter din konto slettes også medlemskapet. Eventuelle opparbeidet poeng som er igjen på kontoen gå tapt.
  3. JOYN kan, etter eget skjønn, søke, tolke, avslutte, forandre, begrense, suspendere eller endre JOYN betingelsene, reglene, bestemmelsene eller fordelene når som helst, uten forvarsel. Det er ditt ansvar å sjekke og vurdere disse betingelsene fra tid til annen for å holde deg informert om eventuelle endringer.
  4. JOYN forbeholder seg retten til å ekskludere enkeltpersoner fra JOYN etter eget skjønn. All påvist eller med rimelighet antatt misbruk av JOYN, manglende overholdelse av betingelsene. Hvis medlemskapet ditt oppheves, vil eventuelle poeng i din konto hos JOYN automatisk slettes.
 4. ANSVARSBEGRENSNING
  1. JOYN er ikke ansvarlig for eventuelle systemfeil eller feilfunksjoner av JOYN, eller konsekvenser dette kan føre til. JOYN påtar seg ikke noe ansvar for tap eller skader som oppstår på grunn av suspensjon, endring eller sletting, eller noe annet ansvar relatert til JOYN, med unntak av ansvar som ikke kan fraskrives i henhold til lovgivningen.
 5. GJELDENDE LOVVERK
  1. Disse betingelsene skal reguleres av norsk lovverk. Eventuelle tvister, krav eller kontroverser som oppstår på bakgrunn av disse betingelsene eller medlemskap i JOYN skal avgjøres av norske domstoler.
 6. MER INFORMASJON OM PROGRAMMET
  1. Hvis du har spørsmål om JOYN, kan du kontakte REISEbazaar på e-post: felles@reisebazaar.no eller via telefon: 22 41 30 30.
betyr REISEbazaar og selskapets øvrige varemerker
betyr alle selskap og varemerker under Airticket Gruppen.